Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Ustawienia sieci - istny cyrk...
Autor: KomaK Data: 05 Cze 2009
Odwołania: 1
Użytkownik "Przemysław Ryk" <przemyslaw.ryk@gmail.com> napisał w wiadomości news:2q2n2tss7n12$.dlg@maverick.pl...
> Sytuację już kiedyś opisywałem - mam jedną kartę sieciową, a Vista > twierdzi, > że ma dwa połączenia sieciowe na dzień dobry ustawiane jako sieci > publiczne.
[ciach]
> Pytanie - jak dojść z tym do ładu i składu? Tzn. by była: > - faktycznie widziana jedna sieć lokalna (jak to ma miejsce) > - aby ustawienia sieci pobierane były z DHCP > - aby był dostęp do internetu > - aby widziane były komputery w otoczeniu sieciowym > - aby można było modyfikować ustawienia w Centrum sieci i udostępniania > (sieć prywatna / publiczna, zmiana nazwy itp.) > > System to Vista Business x64 PL z SP1 i nowszymi łatkami. >
Miałem podobną sytuację, brak możliwości przełączenia z prywatną, problemy z netem. Zaktualizowałem firmware w routerze i wszystko ruszyło z kopyta. 1. Jak dokładniej łączysz się z netem 2. Ile masz urządzeń sieciowych w menarzedze urządzeń/karty sieciowe? może firewire (1394) lub coś od bluetooth miesza?
Pozdrawiam