Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Słownik standardowy
Autor: Saiko Kila Data: 12 Lip 2008
Odwołania: 1 2
Proces goomish <gum12-bez.tego@gazeta.pl> zwrócił błąd:
>> Co to jest słownik standardowy (standard dictionary) w Viście i do czego >> to służy? Pytam bo wśród poprawek wielu jest też taka poprawiająca ów >> słownik, z językiem germańskim i angielskim. Niepokoi mnie jej wielkość, >> ponad 55 mega. Jest zaznaczona jako ważna, ale ponieważ MS ma inne >> priorytety niż ja, użytkownik, to się mogę jeszcze zdziwić wagą tej >> ważności.
> > Możesz sobie to darować [*]. Słownik standardowy służy m. in. do > sprawdzania pisowni w Windows Mail, jest wymagany do poprawnego działania > 'wyszukiwania w języku naturalnym' (w menu start i w plikach na dysku), > oraz, zdaje się do nauczenia nieznanych słówek aparatu rozpoznawania mowy. > > [*] o ile język niemiecki, angielski i japoński jest Ci obcy :), no i nie > masz potrzeby korzystania z w/w funkcji w tych językach. Zresztą dla j. > polskiego żadna z tych funkcji (chyba) nie działa/nie jest dostępna.
Japoński mówisz? No nie wiem jak się bez tego obędę... ;) Dzięki, faktycznie nie będzie to zajmować mi miejsca bo sobie daruję. Wyszukiwanie robię w TC, a rozpoznawania mowy nie ruszam, bo zakładam że działa równie fatalnie jak rozpoznawanie pisma.
>> Przy okazji może ktoś zna sposób żeby autoupdate nie ściągał poprawek do >> Windows Defendera? Program jest wyłączony a ten głupi ściąga dwa, trzy >> razy w tygodniu.
> > Wyłącz to w harmonogramie zadań: Biblioteka -> Microsoft -> Windows > Defender. > P.S. To zadanie standardowo jest niewidoczne. Menu Widok -> Pokaż zadania > ukryte.
Ha! Zabiłem szczura. Dziękuję za porady. Ciekawe swoją drogą czemu listując na Viście takie rzeczy jak zadania czy (gdzie indziej) zdarzenia można sobie zrobić kawę i wypić, a w XP nawet się nie zdążyło o tym pomyśleć.
Saiko Kila Unregistered Windows User #7.29581131e8