Proporcjonalna czcionka Temat: Skype
Autor: romek Data: 22 Lut 2010
Odwołania:
Witam! Od pewnego czasu mam następujące kłopoty ze Skype: - po połączeniu przez kilkadziesiąt sekund jest wszystko OK, następnie rozmówca informuje mnie, że zaczynają występować u niego przerwy w rozmowie i kaszani się obraz z kamerki, podczas gdy ja słyszę go i widzę cały czas dobrze i bez przerw, - po chwili rozmowa zostaje przerwana. Ponieważ tak się dzieje również z innymi rozmówcami wygląda na to, że wina leży po mojej stronie. Gdy wyłączę kamerkę mogę prowadzić rozmowę bez problemów nawet z włączoną kamerką u rozmówcy. Przeinstalowałem Skypa z najnowszej wersji na starszą 3.6, sterowniki do dźwięku i kamerki (laptop Toshiba z systemem Vista) a problem nie zniknął. Rozmowa testowa bez zastrzeżeń podobnie jak każde rozpoczynające się połączenie. Przy nie włączonym Skype wbudowana w laptopa kamera wykonuje swoje funkcje prawidłowo (zdjęcia, nagrywanie filmików itp.) Internet z Multimedia przez bezprzewodowy modem WiFi, szybkość 6Mb. W czasie prowadzenia rozmowy nie korzystam z innych połączeń internetowych, również nie mam uruchomionych obciążających system programów i generalnie nie stwierdzam przerw w internecie. Piszę na tę grupę bo mam Vistę. Może ktoś spotkał się z takim problemem i zna rozwiązanie lub coś poradzi. Pozdrawiam
romek
22 Lut 2010Skyperomek