Proporcjonalna czcionka Temat: Problem z połaczeniem cyfrowym monitora
Autor: Bruno Ramone Data: 02 Maj 2008
Odwołania:
System Windows Vista HP Grafika: GeForce 7300GT, stery chyba z grudnia. Monitor: LCD Philips 170B Dotychczas połączenie odbywało się kablem DV. Wyjechałem na 5 dni więc wyłączyłem kable zasilające z komputera i monitora. Po powrocie podłączam kable zasilające, a tu na ekranie "no video input". Mówię sprawdzę na analogowym - poszło. Zaraz po odpaleniu zaczął się instalować SP1 więc nie grzebałem tematu. Ale dzisiaj chciałems prawdzić co z tym DV. Na DV nadal nie działa. Zmiana w moniotrze trybu z analogowego na cyfrowy nic nie zmienia. Wracam do menu i nadal widzę tryb analogowy. Odłaczam kabel analogowy by sie upewnić - obraz znika. Zajrzałem do menedżera urządzeń - zamiast monitora philips itd. widzę rodzajowy monitor inny niż pnp. Poszukałem w necie sterów - pobrałem najnowsze stery do tego moniotra, ale ... do XP (do visty nie ma). Ale o dziwo zainstalowały się prawidłowo, bez żadnego komunikatu. DV nadal nie działa... Może w Viście trzeba coś odblokować, że połączenie jest cyfrowe, albo w panelu sterowania nvidia? Nie mam pojęcia, a jednak obraz na DV jest wyraźnie lepszy. Jakieś sugestie? Z góry thx za pomoc