Bartek7/7 21 Sie 2007
witam poszukuje programy do tworzenia pdf. np. odpowiednika pdfcreator pod xp. zna ktoś jakiś darmowy program który by dzialal pod vista 32? najlepiej jako wirtualna drukarka Nie mam micr.offica wiec ta opcja odpada, czytalem za tam mozna to jakos zrobic. pozdr
krzysztof.wocia...2/2 21 Sie 2007
-- Wczoraj posypał się mój VHP, przejżałem dziennik i widać że problem powtórzył się kilkakrotnie, aż do padu systemu. Oto wpis z dziennika: "Błąd krytycznego procesu systemowego C:\Windows\system32\lsm.exe z kodem stanu c0000005. Komputer musi być ponownie uruchomiony." Proszę o pomoc... Pozdrawiam! Krzysztof Wocial
Piotr Palusińs...4/4 21 Sie 2007
Witam Grupowiczów! W najbliższym czasie mam zamiar zakupić Vistę i tutaj pojawia się problem (a może wcale nie). Czy ktoś z Was orientuje się może, które wersje Visty mają IIS? Jeśli odpowiedź poparta byłaby jakimś linkiem to już byłaby pełnia szczęścia. ZTCW to np XP Home nie ma IIS-a. Czy można go "skądś" doinstalować lub zastąpić to już inna sprawa, ja potrzebuję tego wbudowanego w
Przemysław Ryk2/2 17 Sie 2007
-- Jak powiny wyglądać reklamy aby nie przeszkadzały, a jedynie ułatwiały zakupy i dostarczały informacji? Aby nie denerwowały, nie kłamały, nie ukrywały kilku baboli eksponując w zamian jedną zaletę towaru? Możesz się wypowiedzieć nt. reklam, określić jak mają wyglądać i zostawić swoją opinię, jeśli chcesz zobacz- http://www.gazetakonsumentow.prv.pl/sondy1.html pozdrawiam
Piotr Krzyzansk...4/4 15 Sie 2007
Witam. System sobie biega, nic sie nie dzieje a tu nagle dupppppp bluescreen itd itp Zdarzylo sie juz 2 razy dzis to jest w raporcie Sygnatura problemu Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6000.2.0.0.768.3 Identyfikator ustawien regionalnych: 1045 Pliki pomagajace opisac problem (niektóre pliki moga byc juz niedostepne) Mini071807-01.dmp
sa10/10 14 Sie 2007
Witam Wszystkich! Jaki polecacie program do defragmentacji? Zostawić systemowy? Włączyłem go i mija 2 godzina a tu końca nie widać, nie wyświetla postępu :/ Laptop Toschiba a200, hdd 120GB na 2 prawie równe partycje, Vista Basic. -- pozdrawiam, piotr m
Piotr M6/6 13 Sie 2007
Witam Teraz i mi wcięło ikonkę od baterii - notebook Asus S6. Była sobie i zniknęła pewnego pięknego dnia - pomimo próśb i gróźb ma mnie głęboko w d... Przewalczył ktoś ten problem? Pozdr. J.
Piotr M3/3 13 Sie 2007
Witam! Czy można zmienić kolor paska zadań? Albo jeszcze lepiej nadać mu przezroczystość? Dziękuję. -- pozdrawiam, Piotr M
.lamer3/3 10 Sie 2007
Witam, pod adresem http://blogs.technet.com/plitpromicrosoftcom/atom.xml jest art. na temat UAC, którego nie rozumiem: [...] Wyobraź sobie program wykonujący następujące działania: 1. Przeszukuje dysk w poszukiwaniu plików *.exe 2. Każdy znaleziony plik sprawdza czy nie jest programem instalacyjnym. Sprawdzenie takie może robić tak samo jak robi to Windows Vista. Sprawdza czy nazwa nie
.lamer4/4 10 Sie 2007
Witam, [...] Windows XP został wybrany jako system, który będzie działać na wszystkich komputerach wykorzystywanych w trakcie Olimpiady. Vista będzie zainstalowana tylko na komputerach, których sportowcy będą używać do celów prywatnych w trakcie trwania igrzysk. Jak uzasadnia Yang Yuanqing - szef Lenovo odpowiedzialny za dostarczenie komputerów na czas zawodów, Olimpiada jest na tyle poważnym
Piotr M2/2 09 Sie 2007
Jakiś dziwny "naped CDROM" zajął mi literke dysku D. Powylaczalem wszystkie napedy wirtualne ale cholernik jest nadal w eksploratorze. Jak moge odzyskac/zwolnic ta litere ( D ) bo chce przydzielic ja do jednego z moich dyskow twardych. Pozdrawiam.
Michal Kawecki2/2 08 Sie 2007
Witam Eeech... to mój kolejny problem z Vistą. Chcę zainstalować na moim notebooku drukarkę sieciową (HP 1020) podłączoną z kompem pod XP. Każdorazowa próba instalacji drukarki kończy się komunikatem 'System Windows nie może podłączyć do drukarki. Usługa lokalnego buforu wydruku nie jest uruchomiona. Ponownie uruchom bufor lub ponownie uruchom komputer.' Uruchamiam ponownie
RP1/1 08 Sie 2007
-- Jak powiny wyglądać reklamy aby nie przeszkadzały w życiu, a jedynie ułatwiały zakupy? Aby nie wkręcały, nie kłamały, nie ukrywały kilku baboli eksponując w zamian jedną zaletę towaru? Możesz zmieniać otaczające Cię reklamy na przyjazne, jeżeli określisz jak one mają wygladać i zostawisz swoją opinię, zobacz- http://www.gazetakonsumentow.prv.pl/sondy.html pozdrawiam RP
Forest1/1 07 Sie 2007
Użytkownik "goomish" <gum12-bez.tego@gazeta.pl> napisał w wiadomości news:182gmnsr7pswe$.dlg@fqdn.goomisha.pl... > *Forest* pisze: > >> Witam. Który klucz w rejestrze odpowiada za ikony w mój komputer, tam >> gdzie >> sa twarde dyski i napedy? > >> Mialem zianstalowane nokia pc suite, wypieprzylem go i pozostala mi pod >> ikonkami z dyskami ikona nokia phone browser. >> Jak sie
Tomaszek3/3 07 Sie 2007
Witam Chcę zmapować dysk sieciowy pod Windows Vista( w moim przypadku jest to folder udostępniony z dysku fizycznego dla maszyny wirtualnej - VM Ware 6.x, a więc pełna obsługa Visty), w tym celu udaje się do eksploratora Windows i tam Narzędzia > Mapuj dysk sieciowy. Próbuję wskazać widziany przez Vistę dysk i wyskakuje komunikat: http://img405.imageshack.
witos1/1 06 Sie 2007
>> pobierz sterowniki http://software.canon-europe.com/products/0010104.asp >> >> >> pozdrawiam >> witos > mówisz o > > 1. Canon Inkjet Printer Driver Add-On Module (1.00) > > niestety to nic nie daje :( Mam drukarke Pixma 4200 i na tych sterownikach swietnie pracuje w systemie visty pozdrawiam witos
Mark1/1 06 Sie 2007
Dnia Thu, 2 Aug 2007 22:36:23 +0200, Forest napisał(a): > W sumie kij z tymi usuwaniami wpisów. Moja cudowna drukara dalej nie działa > z Vistą :( I nic nie zrobisz, bo Canon poszedl droga HP - czyli "masz Viste, to se kup u nas calkiem nowy sprzet. A zeby cie do tego zmusic, do starego nei napiszemy sterownikow, choc przeciez mozemy" Identycznie bylo z XP - jak wchodzil, to ok 3/4
sa2/2 29 Lip 2007
Witam Kupilem uaktualnienie Vista Ultimate do XP. Chce zainstalowac Viste na nowym komputerze ale nie chce wczesniej instalowac XP. Jak taką instlacje wykonac? Instalacja bez klucza i pozniejsza proba wpisania klucza objawia sie pojawiniem komunikatu iz podany klucz sluzy tylko do uaktualnienia systemu a nie instalacji nowego. Poprostu chce miec czysty system bez poprzednich
Gozdek4/4 26 Lip 2007
Witam Co jakis czas zdarza mi sie ze explorer zaczyna swirowac - znika guzik start i ogolnie caly pasek jest taki rozjechany. Menu start tez taki porozwalane. Jak ubije explorera i odpale ponownie to wszystko wraca do normy, ale po jakims czasie (bardzo roznie czasem kilka razy na dzien czasem w ogole) znowu dzieje sie to samo. Ma ktos jakis pomysl? shmayek
Forest7/7 23 Lip 2007
Witam. Mam aktualnie w domku komputer znajomego. Plyta GB I965G + Pentium D925 Wiatraczek intel BOX. W biosie poustawiane na auto regulacje predkosci. Komputer wrecz wyje. Przestawilem w opcjach na INTEL QST jesli chodzi o sposób regulacji obrotów wiatraka Wszystko pieknie, tylko teraz mi po odpaleniu systemu wykrywa kontroler PCI simple communication?? Na stronie
Justyn1/1 21 Lip 2007
Forest: > Dziecinko Tak, jestem młody i jestem z tego dumny, bo ja będę młody i stary, a ty będziesz już tylko stary. > A Wyrażanie subiektywnych opinii to nie ryczenie. Jeśli cię nie interesuje > temat postu to siedź cicho a nie komentuj i to jeszcze nie na temat. Napisałeś, że "trzeba używać", jakby cię ktoś zmuszał. Sprawa jest prosta: Kupujesz nowy, dowolny system i
krzysztof.wocia...4/4 21 Lip 2007
Witam! Jak temacie.Po właczeniu kompa zażądało sn\kanowania systemu . Chckdsk zrobił swoje i po restarcie wyświetliło komunikat:"LogonUI.exe-nie można znaleźć składnika. Nie znaleziono SHLWAPI.dll" Mam tylko czarny ekran i wskażnik myszki... Przywracanie systemu nie chce działać, memtest nie znalazł błędów, tryb awaryjny równierz nie daje się uruchomić. Kolejny format dysku? Przecież
tHe mRuWa1/1 20 Lip 2007
Potrzebuje dzwiek, ktory slychac jak w OE przyjdzie nowy mail, wrocilem z powrotem do XP i z visty brakowalo mi sidebara, ktorego juz zainstalowalem i wlasnie tego dzwieku:) Podesle/wystawi mi go ktos, bo zapomnialem sobie skopiowac... -- * Pozdrawiam * tHe mRuWa * gg 4045644
krzysztof.wocia...4/4 20 Lip 2007
Witam! Ostatnio dość często oglądam niebieski ekran na swoim kompie. Najczęściej są wyświetlane 2 numery błędów: 0x00000050 i 0x0000008E Poradźcie proszę gdzie szukać rozwiązania problemów. Może jakiś link do stronki MS gdzie będzie w wmiarę ludzki opis problemy. Chyba że nie ma na to reguły.. Mój OS to Vista Home Premium. Pozdrawiam! Krzysztof Wocial
Piotr Krzyżań...9/9 20 Lip 2007
Witam! Problem jak w temacie: na dysku mam kilkadziesiąt plików, są to konkretnie pliki .vob, chciałem porobić trochę porządków i okazało się że niektórych nie mogę usunąć. Problem chyba ma źródło we właścicielu pliku, gdyż podczas próby przejęcia plków na właśność jest monit iż nie można wyświetlić bieżącego właściciela, jak próbuję przejąć na własność jako admin to pluje:
Marcin Domaslaw...2/2 20 Lip 2007
Witam Nie wiem, może ktoś z was się spotkał z takim zjawiskiem. Otwórz od jakiegoś czasu z Exploratorze Windows zniknęła mi możliwość zaznaczania wielu plików. Żeby było ciekawiej to ta opcja na samym pulpicie działa. Przeszukałem wszystkie ustawienia i nadal nie mogę skojarzyć co może być tego przyczyną Pozdrawiam KrzyHu
Arkadiusz 'Blac...2/2 18 Lip 2007
witam prosze o odpowiedz na takie pytanie jak długo działać będzie nierejestrowana i nieaktywowana wersja home visty chodzi o to jaki jest okres testowy i co sie dzieje po minięciu tego okresu czy nie działa całkowicie czy też traci jakieś funkcje - jesli tak to jakie pozdrawiam r
Mark28/28 16 Lip 2007
Witam Od jakiegos czasu mam problem w programem pocztowym. Program przestal wysylac wiadomosci, pojecia nie wiem czemu. Po prostu tkwia sobie w skrzynce nadawczej i nic sie nie dzieje Niektore wiadomosci z tego folderu mozna usunac, przy probie usuniecia niektorych pojawia sie komunikat "Wystapil blad". Te ktore mozna usunac, nie pojawiaja sie nawet w elementach usunietych tylko
Forest4/4 14 Lip 2007
Witam! Zerknąłem sobie ostatnio we właściwości systemu i coś mnie zdziwiło: system powiadomił mnie o zmianie sprzętu... Zapuściłem test i wynik z 4,0 zmienił się na 3,9... Jedyne co zmieniałem to sterowniki karty graficznej, z Windowsowego na NVidii. Czyżby NV tak słabo przykładało się do sterów swojego sprzętu? Większość BS jest powodowana również przez grafikę. Moja grafa to
Edi7/7 13 Lip 2007
Witam grupowiczów, Czu udało się może komuś odpalić dosowego WFMaga (ver. 4. cośtam) pod Vista (mam Home Premium)? Aktualizacja WFMaga do wersji Windowsowej w najbliższym czasie nie wchodzi w rachubę:( Da się wogóle zmusić do współpracy te dwa cuda?:) Pozdr. J.
przempo13/13 11 Lip 2007
Hm.. w XP wystarczylo wylaczyc klawisze dostepu w Catalyst Control Center. A w Viscie wylaczylem.. i ć dalej brak. Odfajkowalem tez w catalystach sskrot ctr-alt-c - a mimo to polskiego ć nie ma. Co jeszcze zmienic? -- Mark
Piotr Palusińs...2/2 07 Lip 2007
mam pytanko czy sa juz jakies dedykowane paczki kodekow pod viste 64 ... jezeli nie ma to czy sa jakies problemy z klmcodec-ami czy tez mozna je bezpiecznie zainstalowac ?