Gido3/3 28 Wrz 2007
Jak uruchomić ten dodatek pod vista ultimate??? Pozdro Gido
Piotr Palusińs...2/2 27 Wrz 2007
cześć, korzystam z outlooka expressa na windows XP, przechodze na vista i jego program pocztowy, pocztę przeniosę funkcja importu dbx-ów, ale subskrybuje kilka grup dyskusyjnych i mam w paru kilkadziesiat wątków nieprzeczytanych i obserwowanych, nie mam czasu ich przeczytac ale bardzo bym chciał w późniejszym czasie, wydaje mi sie ze grup nie przeniosę do nowego klienta poczty ale czy
Piotr Palusińs...4/4 26 Wrz 2007
Witam, Najprawdopodobniej jest to problem z sama klawiatura, ale dla pewnosci zapytam tutaj (nie znam visty i wszystkich jego 'mozliwosci') Nastapilo dziwne - nazwijmy to - przemapowanie klawiatury, tzn. po wcisnieciu '1' wyskakuje 'z1', po wcisnieciu '2' wyskakuje 'x2', po wcisnieciu 'r' wyskakuje 'fr' tak jeszcze kilkanascie klawiszy. Dodam, ze po wcisnieciu 'z' wyskakiwalo
Piotr Palusińs...3/3 26 Wrz 2007
czesc, jakie katalogi trzeba żywcem przenieść aby skopiować cała zawartośc poczty z jednego komputera na drugi ? w XP mozna było tak przenieść katalog Identities i jeszcze jedno pytanie, czy istnieje metoda przeniesiania zawartosci poczty z vista do Xp? pozdrawiam
Piotr Palusińs...2/2 26 Wrz 2007
witam mam pytanie, moze ktos sie spotkal juz z takim problemem otoz nie mam mozliwosci wlaczenia schematu kolorow windows aero, przekopalem helpa i nic to nie dalo, wymienilem karte na taka z 128mega ramu, bo mialem 64 i to wg helpa byl tylko jedyny mankament, wszystkie inne parametry sa spelnione, teraz juz wszystkie parametry sa spelnione, a mozliwosci nadal nie ma sciangalem
DerWeR5/5 25 Wrz 2007
Witam Wczoraj kupiłem Vistę Home Premium i jestem świeżo po przesiadce. Mam kilka pytań, na które poszukuję odpowiedzi: 1) Usługi - pamiętam, że zawsze po reinstalacji XP wyłączałem zbędne dla działania tego systemu usługi celem zaoszczędzenia zasobów. Jak wygląda sprawa w Viście? Czy tutaj też są jakieś niepotrzebne usługi, które można wyłączyć? Jest w necie jakaś lista? 2) Czy
Piotr M1/1 24 Wrz 2007
Witam! Jak wygląda Twój pulpit? Mój tak: http://img167.imagevenue.com/img.php?image=44686_1_123_931lo.jpg -- pozdrawiam, Piotr M
jj1/1 24 Wrz 2007
Witam mam problem z uruchomieniem CanoScan 3000 pod Vistą 64 bit, czy ktoś znalazł sterowniki lub rozwiązał problem inaczej - strowniki dla Visty 32 są
Kamil9/9 23 Wrz 2007
Witam, Czy ktoś instalował Viste z Aero z tą kartą graficzną zintegrowana z płytą? Mam sprzęt z 2GB ramu i prockiem Intel Core Duo T2350 1.86GHz. Szczerze powiem że wersja Basic hula mi że hej i jestem zadowolony, ale z ciekawości chcę się dowiedzieć czy mi te bajeranckie okna pójdą też, zdania są podzielone u znajomych, ale oni wszyscy maja GeForce :) a ja chciałbym mieć pewność
Kamil10/10 23 Wrz 2007
Bo dla mnie ten system to cofnięcie w rozwoju....co na ten temat sądzicie?
Michal Kawecki2/2 23 Wrz 2007
Witam wszystkich. Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu następującego problemu: Komputer po przejściu w stan uśpienia natychmiast się wybudza. Problem znika po odłączeniu wszelkich urządzeń USB. Poprzednio, gdy zainstalowany był winXP opisany problem nie występował. Obecny system to vista Ultimate x64 Pozdrawiam serdecznie.
Piotr M5/5 23 Wrz 2007
Witam serdecznie! Który program do pobierania plików polecacie? Tak aby zgrał się z Operą i obsługiwał pliki Torrenta. Taki co nie obciąża systemu, jest efektywny i stabilny. Używam FlashGeta - dobry wybór pod Vistę? -- pozdrawiam, Piotr M
szerszen3/3 21 Wrz 2007
Witam Przesiadam się dziś wieczorem na Vistę i zastanawiam, czy "Poczta systemu Vista" (czy jakoś tak) będzie potrafiła zobaczyć pliki dbx z wiadomościami, które mam teraz w OE w Windows XP? A jeśli nie, to jak przenieść wszystkie maile z OE z XP do programu pocztowego Visty? -- Kenjiro www.tlumacz-gier.blog.onet.pl Mess with the best, die like the rest!
r2/2 21 Wrz 2007
Witam, zgodnie z tym co mówi ta strona: http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=136, każdy z tunerów Leadteka działa w Viście. Czy ktoś może to potwierdzić? Chcę kupić nowy tuner TV (mam staroć jakąś) i mieć 100% pewności, że będzie działał prawidłowo pod Vistą 32bit. Pozdrawiam -- Kenjiro www.tlumacz-gier.blog.onet.pl Mess with the best, die like
nt19721/1 21 Wrz 2007
I just brought a new computer with Windows Vista installed but after I install the other softwares, I found the software run very slow (such as Microsoft Office 2003, PDF software) or I should said it's took so long to load up! So, I just wonder if anybody know what the problems and how to over come this problem. My computer is Intel Core II with 2GB of DDR2 RAM and 320GB hard-drive! I
pcserwis1/1 20 Wrz 2007
znajdz zarządzanie komputerem w panelu sterowania i narzedziach administracyjnych tam mozna zmieniac litery Użytkownik "Norbert" <norbert.kaminski@gmail.USUNTO.com> napisał w wiadomości news:f98al6$c4e$1@mx1.internetia.pl... > Przenosilem system na inny dysk... po uruchomieniu literke D zajął mi > jakiś naped cdrom ktorego fizycznie nie mam w systemie. > Probowalem wywalac wszystkie
Michal Kawecki5/5 20 Wrz 2007
Witam. Czy moze mnie ktos oswiecic gdzie vista skladuje pliki INF. typu np oem48.inf i oem48.pnf NIe jeset to zapewne C:\Windows\inf gdzies to sie musi jeszcze odkladac Instaluje sobie mostek USb2IDE, oczywiscie na XP dziala bez problemu bez zadnych sterowników. Wczoraj klepnalem do na viscie, zaczal instalowac usb bridge pobral jakis sterownik z windows update i wszystko gralo.
Michal Kawecki3/3 20 Wrz 2007
Witam, Zniknęła część (!) ikon, takich miniaturowych w "Pomoc i obsługa techniczna systemu Windows". Dotyczy to głównie ikon oznaczających skróty (odsyłacze). Temat: "Narzędzie Łatwy transfer w systemie Windows", ikona "dwa ekraniki z zieloną zakrzywioną strzałka" przy tekście jest, natomiast ikona przy odsyłaczu "Kliknij, aby otworzyć narzędzie Łatwy transfer w systemie Windows"
Michal Kawecki4/4 20 Wrz 2007
Witam Mam nowy komputer z system vista. Procz tego mam jeszcze drugi komputer z systemem xp.te komputery tworza siec wewnetrzna-oba podlaczone sa pod router. Moj problem jest nastepujacy. z visty moge smialo wejsc na komputer xp ale w drugo strone juz nie.jak chce wejsc na komputer z vista to prosi o podanie nazwy uzytkownika i haslo.skad hasl, skad nazwa uzytkownika skoro ja zadnego
Kamil2/2 20 Wrz 2007
Mam pytanie czy istnieje jakiś sposób na wyeliminowanie błędu komunikatu przy włączaniu kontroli rodzicielskiej przy administrowaniu konta standardowego. Po kliknięciu w Panel sterowania->Konfiguruj ustawienia kontroli rodzicielskiej-> w oknie do wyboru użytkownika klikam na konto standardowe, a system wywala błąd Nie można uruchomić kontroli skontaktuj się z Administratorem.
QuiGonMaster3/3 19 Wrz 2007
Właśnie zainstalowałem sobie Viste Ultimate, i mam pewien problem. Cały czas działam na koncie Administratora, ale nie mam dostępu do niektórych katalogów, np. "Documents and Settings", klikam na niego i zero reakcji. Na drugim dysku mam XP, i chciałem sobie przegrać z niego trochę ustawień dla programów zainstalowanych pod Vistą, np. wszystko do Firefoxa. Ale z braku dostępu do tego
RGW9/9 19 Wrz 2007
Witam Mam problem z gg. Prawie zawsze gdy rano uruchamiam kompa, gg traci login i hasło. Oczywiści odinstalowywałem i instalowałem czystą wesrsję ale to nie pomaga. Jest jakis sposób na to ?? robert
martinezz1/1 19 Wrz 2007
Po włożeniu do napędu nośnika cd lub dvd Vista nie pokazuje w Moim komputerze zmiany etykiety nowego nośnika (ikonki), ani nie potrafi podjąć odpowiedniej do zawartości nośnika akcji autoodtwarzania, mimo prawidłowych ustawień w Autoodtwarzaniu w Panelu sterowania. Dopiero po restarcie systemu w Moim komputerze pokazuje prawidłową etykietkę nośnika. Przyznam, że jest to wkurzające.
Piotr Palusińs...2/2 19 Wrz 2007
przegladalem grupe, ale nie widzialem takiego tematu, czy ktos spotkal sie z czyms takim? przy probie skasowania zipa explorer robi wywrotke, tyczy sie to kazdego zipa na dysku, niezaleznie czy skopiowanego przed instalacja visty, czy po, czy takiego ktory byl juz rozpakowywany czy nie system vista business upgrade z xp pro, zainstalowany paker zipgenius6 pozdrawiam szerszen
M1/1 18 Wrz 2007
Czy pod Vistą 32/64 działają bezproblemowo kursy językowe EuroPlus+ (konkretnie chodzi mi o Reward)? W wymaganiach systemowych Vista nie jest wymieniona, a wydawca programu nie odpowiada na e-maile. Z góry dziękuje za odpowiedź -- Pozdrawiam Marek
Kamil4/4 18 Wrz 2007
Użytkownik "GTW" <grupatrzymajacawladze@ANTYSPAMinteria.pl> napisał w wiadomości news:fbescl$2vq3$1@opal.icpnet.pl... > Dzień dobry. > > Za górami, za lasami był pewien duży sklep, w którym ktoś kupił zestaw Poszukaj w biosie opcji SATA i je wylacz.
Kamil2/2 17 Wrz 2007
GTW pisze: > Bardzo prosze o pomoc. Proszę bardzo. Masz przynjamniej dwa wyjścia: 1. Uzycie programu Nlite i zaintegrowanie brakujących sterowników z instalarką ( konieczne będzie wypalenie kolejnej instalarki oczywiście) 2. Zakładam, że laptop ma USB. Jeśli masz lub możesz pożyczyć najmniejszego nawet pendrive'a na czas instalacji to zrób to;-) Wgraj sterowniki na pendrive'a,
Kamil3/3 17 Wrz 2007
witam, Aktualnie mam procesor jedno rdzeniowy, mam zamiar zmienic na dwurdzeniowy, czy bede musial reinstalowac system? -- skonczyl sie tusz w drukarce? bez paniki - www.dodrukarek.pl kto powiedzial ze drukowanie musi byc drogie!
Kamil4/4 17 Wrz 2007
Witam. Niedawno kupiłem sobie laptopa HP Pavilion dv6540ew na którym jest super wypasiony system ktory nazywa sie Windows Vista - pierwsze co kupilem orginal Windows Xp i zainstalowalem sobie normalny system - niestety po instalacji okazalo sie ze prawie zadne urzadzenie sie nie zainstalowalo :-( Wszedlem na chat HP i mowie jak wyglada sprawa na co Oni ze nie supportuja zadnego
Kamil4/4 17 Wrz 2007
Witam! Laptop Acer z fabrycznie zainstalowana Vista, co ktores wylaczenie go i wlaczenie, badz ponowne uruchomienie systemu, przypisany na sztywno adres IP karty sieciowej bezprzewodowej zostaje zamieniony na DHCP. Powyłączałem wszelkie eNet managery z Acera, dalej to samo:-( Jak temu zapobiec? Pozdrawiam!
pcserwis3/3 14 Wrz 2007
Dostalem laptopa z Vista w jezyku niemieckim. Czy mozna jakos to przeksztalcic na wersje polska.
goomish2/2 11 Wrz 2007
Czy mozliwe jest przesuwanie zakladek na pasku zadan? Np tak jak to jest w zakladkach Maxtona, czy IE7? Np - mam otwartych piec rzeczy, i chce ostatnio otwarta przesunac na poczatek.. da sie zrobic? Czasem zrobi sie tak samo - nie wiem z jakiej okazji. Wiec jakies przesuwanie jest mozliwe... -- Mark
Piotr M6/6 11 Wrz 2007
Witam Jest jakiś program który odczytuje hasła z pod gwiazdek ?? Szykuje sie do formatu, a kilku haseł zapomniałem (żona zapomniała:) robert
Michal Kawecki8/8 10 Wrz 2007
Witam! Gdzie w rejestrze i dalej tam, jak można konfigurować menu kontekstowe. Zależy mi na tym co pokazuje jakie nowe pliki można tworzyć i na tym co pojawia sie po naciśnięciu prawym klawiszem myszy na jakimś pliku. Ogólnie chcę powywalać stamtąd połowe rzeczy aby szybciej korzystało się z nich. Dziękuje!! -- pozdrawiam, Piotr M
yves lamaignere1/1 09 Wrz 2007
franchement vs émé vista moi v lavoir jaten les MAJ !!
shmayek1/1 09 Wrz 2007
Witam Ostatnio zainstalowalem sterowniki do tabletu i od tego czasu Vista traktuje moj komputer jako komputer typu tablet PC. Czy da sie to jakos wylaczyc? Chce korzystac z tabletu tak jak w WinXP bez zadnych dodatkow w stylu wirtualna klawiatura czy rozpoznawanie pisma recznego, itp. W panelu sterowania pojawily sie dodatkowe ustawienia: Ustawienia komputera typu Tablet, ale nie
Norman3/3 07 Wrz 2007
Witam Dzisiaj zainstalowałem sobie Vistę na domowym komputerku i ze zdziwieniem stwierdzam, że na niektórych stronach (np. Onet, WP, Sirius itd) w miejscu gdzie powinien być jakiś mały obrazek wyświetlany jest szary kwadracik z napisem "Animowany obraz". Na innym kompie z Vistą i IE7 nie mam czegoś takiego. O co mu chodzi? Pozdr. J.
Chandler2/2 04 Wrz 2007
Czy można jakoś spowodować aby kontrola konta użytkownika na stałe zezwalała na uruchamianie danego programu? Przy włączaniu komputera za każdym razem pyta o zgodę na uruchomienie oprogramowania karty graficznej. -- Pozdrawiam Marek
QuiGonMaster12/12 01 Wrz 2007
Czy w Windows Vista istnieje konsola odzyskiwania systemu? Jeśli tak to jakim poleceniem się ją instaluje w ten sposób żeby była widoczna jako opcja do wyboru systemu operacyjnego podczas rozruchu komputera? Jeśli takowa konsola nie istnieje to jaki jest jej odpowiednik w Viście? Tomaszek
Piotr Palusińs...2/2 31 Sie 2007
Witam! Może ktoś na szybkiego mi odpowie jak pozbyć się z opcji zamykania systemu pozycji wstrzymaj i hibernuj. Slawek
Tomaszek1/1 31 Sie 2007
Niedługo wyjdzie oficjalnie, a w wersji beta już jest Service Pack 1 dla Visty. Zaciekawiło mnie jak zintegrować taki SP z instalarką Visty, skoro nośnik jest zabezpieczony przed kopiowaniem? Ja wiem, że to można obejść, ale ja pytam o oficjalne rozwiązania? No chyba M$ nie zaserwuje nam konieczności instalacji SP dopiero po zainstaonu Visty na HDD? Tomaszek
teodorwielki2/2 30 Sie 2007
Promyl pisze: > aandto napisał(a): >> Witam serdecznie. mam kołopot z działanie internetu na Vista Home >> Premium 32 bit. Otórz wszystko działa ładnie ( bitcomet ściąga, >> stronki sie otwieraja ) ogólnie sielanka. Niestety po jakimś czasie ( >> nie jest jednakowy ) nie mogę otwierać stron. Nie było by nic dziwnego >> jeśli by net nie działał, ale tak nie jest . Bit comet ściąga
bulba0082/2 29 Sie 2007
bulba008 pisze: > Problem jest taki: > > Nagrywanie systemowe, soft typu nero i inne odmawiaja sformatowania > plyty dvd+rw, pojawia sie komunikat "dysk jest zabezpieczony przed > zapisem". > > Tylko program ImgBurn (pyta sie przed formatowaniem o typ dysku) > formatuje ponownie plyty dvd+rw/-rw. > > Plyta "nowa" formatuje sie i nagrywa oczywiscie bezproblemowo. > > czy Vista
Michal Kawecki4/4 28 Sie 2007
Witam Zainstalowałem sobie Vistę 64bit na innej partycji, jako drugi system przy XP. Teraz chcę jej się pozbyć, ale cuś nie mogę;) Zgodnie z tym co wyczytałem, opaliłem sobie kompa z płyty XP, wszedłem do konsoli odzyskiwania, zalogowalem się do XP, wpisałem fixmbr, wyszedłem, odpaliłem ponownie i... znów powitał mnie bootloader Visty. Co mam zrobić, żeby pozbyć się go na dobre? --
Chandler2/2 28 Sie 2007
Witam wszystkich szanownych Grupowiczy. Czy ktoś już z Was poradził sobie z wykonaniem kopii aktywacji systemu Windows Vista (w moim przypadku Ultimate). Wygodne to było w Windows XP, wystarczylo zabezpieczyc jeden plik i nie musialo sie juz martwic aktywacja. Jakos nie mam za miaru za kazdym razem (miemy nadzieje, ze rzadko) dzwonic do Microsoftu celem aktywacji. Jesli ktos zna
Forest3/3 25 Sie 2007
Witam, Mógłby ktoś podać optymalną wielkość partycji c: na dysku na którym miałby być zainstalowany sam system windows vista ultimate bez żadnych innych programów. Chodzi o to by na tej partycji hulał sobie sam system i nic poza tym. Z góry dzięki za odpowiedź
HatMan1/1 23 Sie 2007
Witam nie mogę utworzyć punktu przywracania systemu ręcznie, błąd 0x80070032 co jest -- HatMan
tHe mRuWa1/1 23 Sie 2007
Znajoma przywiozla sobie laptopa z usa(dell inspirion6400) z vista i mam jej pojsc zestawic polaczenia radiowe. Sasiad ma radiowke i PODOBNO sieje sygnalem na okolo, rozmawiala z nim i nie ma nic przeciwko. Nie wiem czy siec zabezpieczona. Mozliwe nawet ze sygnal bedzie za slaby. Jak to zrobic, bo z vista nie mam wiele wspolnego zreszta z wifi rowniez;) Najchetniej to bym jej
Kenjiro1/1 23 Sie 2007
Witam Chcę zainstalować Vistę jako drugi system, na innej partycji. Czy partycja ta może zawierać dane i zachowają się one (bo nie mam wolnej pustej akurat), czy instalator skasuje mi to wszystko z niej? Pozdrawiam! -- Kenjiro www.tlumacz-gier.blog.onet.pl Mess with the best, die like the rest!
Krzysztof3/3 22 Sie 2007
witam mam UPS Smart f-my APC i nie moge znalezc opcji, gdzie sie definiuje i konfiguruje ustawienia ups-a w viscie pozdrawiam Krzysztof