Proporcjonalna czcionka Temat: Re: 32 czy 64 - bit ?
Autor: Wojciech Tomaszewski Data: 07 Lut 2008
Odwołania: 1
Poki co wszystko optymalizowane jest glownie pod 32. Chodzi mi o gry, aplikacje. Co z tego ze bedziesz mial system 64 jak i tak programy beda dzialaly w 32, co za tym idzie wolniej niz normalnie(ewentualnie wcale) i to w zależnosci od tego jaki masz procesor bo z tym tez roznie bywa. Ja mam system 32 i jak dla mnie (wydaje mi sie ze jestem dosc wymagajacym userem) jest wystarczajacy i nie mam z Vista WOGOLE problemów Użytkownik "Netx" <user72cut-it-out@go2.pl> napisał w wiadomości news:4758103b$0$19127$f69f905@mamut2.aster.pl...
> Chciałbym na dniach kupić Viste Home Premium, raczej BOX. > W związku z tym mam pytanie czy można przyjąć że na wersji 64-bit są > większe problemy z kompatybilnością ze starszymi programami? Bo z takim > założeniem skłaniam się do wersji 32-bit, ale nie wiem czy słusznie. > Ciekaw też jestem która wersja Visty z tych dwóch jest w tej chwili > popularniejsza. > > Dodatkowo jeszcze poproszę o info czy na wersję 32-bit będą wychodzić > najnowsze gry, czy raczej na 64-bit? > > Oprogramowanie które chciałbym aby chodziło to: > - Open Office > - Gimp (do grafiki) > - Gry (W które jeszcze nie grałem: Crisis, Stalker - i nowsze FPP) > - Programy do nauki angielskiego w tym koniecznie SuperMemo 2004 i inne > zrobione zapewne pod Windows XP. > - Słowniki angielsko-polskie np. Wielki Słownik PWN > - Fine Reader Sprint 5 > > Sterowniki do sprzętu znalazłem zarówno dla Visty 32 jak i 64-bit. > > Dziękuję i pozdrawiam, > Marek >