digitaladam7/7 04 Lut 2008
Zupełnie nowa wyszukiwarka zastosowana w viście jest dla mnie nie do przyjęcia. Męczę się okrutnie gdy mam coś znaleźć. Już prawie rok jak używam tego systemu a nie gmoe sie do tego przyzywczaić. Wyszukiwanie w XP to szczyt marzeń w porónaniu z tym co mamy w mViście. Czy ktoś wie, czy istnieje mozliwość zastąpienia systemowego wyszukiwania starym z XP lub zna jakąs aplikację, która w
Romek7/7 04 Lut 2008
Witam! Nie działa mi systemowy defragmentator dysku z Visty Premium (z menu Start/Wszystkie programy/Akcesoria/Narzędzia systemowe/Defragmentator dysków) po prostu nie ma żadnej akcji po wyświetleniu okienka z kontrolą konta użytkownika - kontynuuj. Pliki dfrgui.exe w systemie są dwa. Jak temu zaradzić. Pozdrawiam -- Romek
Leon Mazurek7/7 02 Lut 2008
Witam Czy uda sie zainstalować tą drukarkę pod Vistą? Wiem, że system ten zawiera uproszczony sterownik do starych urządzeń podobnie jak XP Jednak oryginalny driver HP zawiera więcej ustawień a sama drukarka lepiej drukuje. Czy istnieje szansa że uda się uruchomić pod Vistą sterownik od XP w trybie zgodności lub jakos ręcznie kopiując brakujące pliki jak w przypadku starych
Piotr Palusińs...2/2 02 Lut 2008
Witam! Przez przypadek ustawilem, zeby WMP otwierla pliki .dat. Jak mozna cofnac zmiany? Chodzi o to zeby nie przypisywac domyslnego programu tylko usunac domyslny (zeby pliki .dat nie mialy programu domysnego). Pozdrawiam
sphinxozo3/3 31 Sty 2008
1. Dysponuję płytką Vista PL, a na laptopie mam Vista EN(US). Czy mogę zainstalować PL z kluczem od EN? 2. Czy w nagrywarce DVD będę musiał zmienić region jeśli laptop jest z USA? Dzięki
Piotr Palusińs...2/2 31 Sty 2008
Proces "Agnieszka D." <agnieszkaNOSPAM@agam.lublin.pl> zwrócił błąd: > Proszę o pomoc i wskazanie mi na jaką grupę mogę napisać. Nie mam zielonego pojęcia :-( > Mam nowy komputer HP, z systemem operacyjnym Vista Business i włącza się sam w najmniej przewidywalnych momentach. Gdzie ktoś mógłby mi odpowiedzeć na pytanie, jak to wyłączyć? > Z góry dziękuję za pomoc! Co prawda nie wiem na
Piotr Palusińs...3/3 30 Sty 2008
Jak w taskmgr ustawić, aby cały czas było zaznaczone"pokaż procesy wszystkich użytkowników" ? Archiwum nic nie znajduje. :(
Andrzej Wicher11/11 29 Sty 2008
Witam! Czemu nie otwiera sie strona gallery.live.com i jej podstrony (np. jak chce pobrac gadzet do paska bocznego)? Natomiast strona http://vista.gallery.microsoft.com/vista/SideBar.aspx?a=&mkt=pl-pl dziala, ale nie ma zadncy gadzetow. Wie ktos cos na ten temat? Robia cos na stronie, czy jakis bug w programie? Pozdrawiam Ł
Paweł7/7 29 Sty 2008
Witam Mam dziwny problem - nie startuje mi explorer. Po zalogowaniu otwiera się folder "dokumenty" i to wszystko. Nie ma pulpitu, paska zadań itp. Po uruchomieniu explorera przez menedżera zadań wszystko jest OK ? System Vista Business -- ...oraz magii owej całkowite zdemaskowanie Paweł
Michal Kawecki4/4 28 Sty 2008
Witam Chciałem powiększyć partycję C: z Vistą, bo kurczy mi się wolne miejsce. Skorzystałem z vistowego Zarządzania Dyskami, z innej partycji usunąłem 15 Gb, teraz jest ono oznaczone na czarno jako nieprzydzielone. Następnie chciałem na obszarze C: wykorzystać opcję Rozszerz wolumin, lecz jest ona niedostępna (szara). Dlaczego?
Nostradamus10/10 27 Sty 2008
Od jakiegoś czasu pojawił się problem. Aktualizacja automatyczna działa i ściąga sobie poprawki ale próba aktualizacji "ręcznej" kończy się błędem 80072EFD . Wie ktoś co z tym zrobić?? -- Pzdr Leszek GG1631219 "Jest to moje zdanie i ja je całkowicie podzielam"
Piotr Palusińs...2/2 26 Sty 2008
Witam Mam specjalną partycję na dysku, którą chciałem przeznaczyć na różnego rodzaju Tempy, śmietnik, chcąc odciążyć partycję systemową. Choć w Zmiennych Środowiskowych we właściwościach systemu ręcznie podałem wartość D:\ (to ta partycja) dla TEMP, TMP w okienkach Zmienne użytkownika dla... oraz Zmienne systemowe, to jak odpalam np. jakiś instalator, to i tak próbuje on rozpakowywać
Kacza7/7 24 Sty 2008
Witam, Mam Asus-a F3JP z Vista Home Premium i router Linksys-a WRT54GC. Oba urzadzenia wspolpracuja ze soba bardzo dobrze do momentu kiedy nie przelacze sie pomiedzy userami (chodzi o wylogowanie sie i zalogowanie ponownie). Wtedy caly net zaczyna wtedy chodzic bardzo wolno - predkosc spada do paru bajtow na sek. Po restarcie kompa wszystko wraca do normy. Czy ktos z Was mial
Piotr Palusińs...7/7 23 Sty 2008
Witam Kupiłem wczoraj skaner Canon LiDE 25. Ściągnąłem sobie ze strony Canona najnowszy sterownik pod Vistę, ale kiedy go odpalam, pojawia mi się okno komunikatu "Uruchamianie aparatu instalacyjnego przez Instalatora nie powiodło się: klasa niezarejestrowana". Kliknięcie OK zamyka instalator. Dziś rano z ciekawości wrzuciłem ten sterownik na laptopa, gdzie również mam Vistę i tam
Sasman3/3 20 Sty 2008
laptop nie przechodzi w pełni w stan uśpienia (nie hibernacji) czy ktoś zaobserwował podobne objawy. Jeżeli ttak proszę o opis jak poradzić sobie z tym problemem.
goomish5/5 20 Sty 2008
Mam pytanie. Czy komuś udało się zmusić Viste aby współpracowała z tym skanerem. Uprzedzam pytanie. Tak byłem na stronie producenta sprzętu a tam w wolnym tłumaczeniu :) znalazłem informacje: Masz antyk i zmień go na nowy :) Jak narazie jestem zmuszony do używania Linuxa w wersji LiveCD aby z niego zkorzystać. Nie jest to zbyt męczące, ale czasami niewygodne. Przeładowanie systemów
Sasman7/7 19 Sty 2008
Windows Vista SP1 RC dostępny publicznie i po polsku http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=7977 -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP Shell/User] https://mvp.support.microsoft.com/profile/Piotr.Palusinski news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.pl.windows Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
Aleksander Czek...7/7 18 Sty 2008
Witam! Po instalacji systemu Windows Vista okazało się, że w 'Ulubionych łączach' brak jest jakiegokolwiek skrótu, pomimo że są one w katalogu Łącza. Szukałem na google rozwiązania tego problemu, lecz niestety znalazłem tylko pytania i żadnej odpowiedzi. Może ktoś tutaj zna przycznę i sposób rozwiązania problemu? -- Pozdrawiam - Alek GG: 940695 ; ICQ: 152217745 UWAGA!
Rafał3/3 18 Sty 2008
Co jakiś czas (trudno zauważyć jakąkolwiek przyczynę tego skutku) znikają wszystkie programy z opcji panelu sterowania Programy Domyślne -> Ustaw Programy Domyślne. Skutkuje to tym, że każda aplikacja przy wejściu pyta czy uczynić ją "domyślną". Oczywiście za każdym uruchomieniem trzeba znowu odpowiedzieć na to pytanie. Do tej pory radziłem sobie przez przywracanie systemu, ale szczerze
Maciej Obłaza1/1 17 Sty 2008
In news:fgh5p0$9ig$1@news2.task.gda.pl, *Spider.pl* <spiderpl@o2usunto.pl> typed: > Jaki program polecicie do czyszczenia rejestru? Miałem dotychczas JV16 > Power Tools ale on chyba przestał działać, bo nic nie znajduje. chyba najbardziej rozbudowany jaki widziałem to TuneUp, niestety, nie jest to program darmowy, oczywiście istnieje wersja trial. Posiada rozbudowane funkcje
Zbigniew Majore...6/6 17 Sty 2008
Vista Ultimate, na blacie mam ikony wielkie jak ego twórcy Microsoftu. Używam starego monitora CRT rozdzielczość mam 1024x768, i w tej rozdzielczości na ekranie w kolumnie pionowej mieści się tylko 6 ikonek. Jak można te ikony zmniejszyć ? Pozdrawiam
qwerty1/1 15 Sty 2008
Ma ktoś sterowniki do Visty x64 do Umax Astra 610P ? Szukam i nie mogę znaleźć. :(
jag17/17 13 Sty 2008
Jak odczytać numer IP karty sieciowej bez uruchomienia Visty?
Nostradamus1/1 11 Sty 2008
Kamera wróciła właśnie z serwisu gdzie okazało się , że jest OK. Kontroler oparty na chipsecie VIA jesy na liście urządzeń aler nie widzi podłączanej kamery choć 2 tygodnie temu widział. Zna ktoś rozwiązanie? -- Pzdr Leszek GG1631219 "Jest to moje zdanie i ja je całkowicie podzielam"
HatMan5/5 11 Sty 2008
Vista home eng, konto jedynego użytkownika z prawami admina Żadną miarą nie można zmienić tematu ani tapety, mozna jedynie zmienić kolorki (solid colors), ale żaden program typu windowsowa przeglądarka zdjęć czy Active Desktop Calendar lub np. Acdsee nie umieści żądanego zdjęcia jako wallpapera (set as wallpaper), także windowsowe "tematy" są dostępne ale "nieustawialne", bez reakcji
Piotr Krzyżań...2/2 09 Sty 2008
Witam Kupilem notebooka w USA z dolaczona plyta z obrazem systemu. Chcialbym jednak spolszczyc viste. Zatem: 1) czy jest dodatek spolszczajacy wersje amerykanska? gdzie? 2) czy takie dzialanie jest zgodne z umowa licencyjna?
Edi4/4 09 Sty 2008
Po padnięciu zasilania, w skrzynce nadawczej jest jedna wiadomość, której nie da się wysłać. Usuwanie wiadomości kończy się komunikatem "Wystąpił nieznany błąd". Z tego konta nie da się teraz wysłać żadnej wiadomości, bo blokuje wysłanie ta uszkodzona. W jaki sposób można ją usunąć. Windows Vista Home premium. Pozdrawiam Edi
Piotr Krzyżań...2/2 08 Sty 2008
Witam Czy ktoś wie w jaki sposób skonfigurować usługę FTP, która figuruje w Funkcje systemu Windows?
Piotr M2/2 08 Sty 2008
Witam. Co może być przyczyną samoczynnego wychodzenie ze stanu wstrzymania? Wygląda to tak. Wybieram "Wstrzymaj" kompuetr przechodzi do stanu wstrzymania i po chwili ponownie sie wybudza. Ponowne wybranie "Wstrzymaj" zazwyczaj już działa poprawnie, czyli komputer przechodzi w stan wstrzymania do czasu ręcznego wybudzenia. Nie chodzi o klawiaturę i myszkę, są wyłączone opcje budzenia za
Piotr M4/4 07 Sty 2008
Witam serdecznie :) Mam pytanie do praktyków, czy po wstrzymaniu systemu (co można zrobić w laptopie np poprzez zamknięcie pokrywy) to czy wszystkie programy przestają działać? Np GG czy inne komunikatory jaki mają wtedy status, gdy coś sie ściąga to przestaje na ten czas? Co pozostaje aktywne w systemie? -- pozdrawiam, Piotr M
Maciej Obłaza7/7 07 Sty 2008
laptop jest w stanie "wstrzymamy", klapa zamknieta, ale wystarczy ruszyć myszką aby sie ożywił, to samo jak na "wstrzymaniu" wuciagnę myszke z portu USB ten typ tak ma ? pozdrawiam
przempo4/4 07 Sty 2008
Jaki soft poda temperaturę dysków w RAID0 ?
Arkadiusz 'Blac...2/2 07 Sty 2008
witam mam pare starych dyskow, ktore chcialbym wyczyscic przed pozbyciem sie ich. Jaki program mozna stosowac pod vista. Testowalem juz z dwoma m. innymi z file remover i jak chce skasowac cale katalogi, lub cala partycje, dostaje komunikat bledu. pozdrawiam krzysztof
Jacobs3/3 07 Sty 2008
Witam! W XPku byl ukryty folder 'SendTo' w "Documents and Settings", gdzie byly skroty do aplikacji lub folderow do ktorych mozna bylo wyslac pliki po kliknieciu PPM i opcji "Wyslij-->" Gdzie mozna znalezc ów folder w Viscie? Mam za duzo skrotow w "Wyslij" i chailbym je pousuwac. Moze da sie to zrobic jakos inaczej? Łukasz
Rafał1/1 05 Sty 2008
Dnia Sun, 28 Oct 2007 09:48:43 +0100, Nostradamus napisał(a): > Mam zaj.... wielkie oka siatki. Używam stosunkowo małych ikon pulpitu > (klasyczne) i jak zaznaczę "wyrównaj do siatki" to mi nimi rzuca jak pies > flakiem. Jak odznaczę i porozmieszczam ręcznie to jest OK. Jak i gdzie > zmniejszyć oka siatki?? CTRL+ruch kółka myszy
Michal Kawecki2/2 05 Sty 2008
Wbudowany firewall Visty z tego co widzę pozwala wszystkim programom łączyć się z Internetem. Czy można zrobić tak żeby domyślnie nie pozwalał nowym programom się łączyć? Mógłby mnie pytać czy pozwalać, albo ewentualnie mógłbym sam dodawać gdzieś ręcznie pozwolenia dla programów. W tej chwili np. mam program ftpTest i on domyślnie ma pozwolenie - bo się łączy. Program ten napisałem
qwerty7/7 02 Sty 2008
Jeszcze raz prosze Szanownych Kolegow o pomoc. System Vista Ultimate. Przy probie otwarcia jakiegos pliku mp3 lub jpg mam komunikat ze WMP jest uszkodzone i nalezy powtornie zainstalowac. Niestety nie moge tego zrobic, otrzymuje komunikat ze zainstalowana wersje jest najnowsza i nie moge instalowac starsze. Odinstalowanie jest tez niemozliwe. Prosze Was o pomoc . Jak to rozwiazac
przempo4/4 31 Gru 2007
How to disable the User Account Control Prompt for certain application http://support.microsoft.com/kb/946932 Result Sometimes, you want to disable UAC prompt for certain application on a Windows Vista computer. You do not want to disable UAC for the whole computer. Resolution Using the tool and steps below, you may disable UAC prompt for the specific application. This does not
Maciej Obłaza3/3 31 Gru 2007
Witam. Znikł mi napęd DVD, próbowałem stosować rozwiązanie: http://www.idg.pl/porada/97555.html ale nie mam w rejestrze podanych kluczy. Czy ktoś zna moze rozwiązanie tego problemu ? Vista (HP x64) skanuje w poszukiwaniu sterownika do urządzenia, ale nie znajduje go. Pozdrawiam. -- moblaza[at]box43(dot)pl
Michal Kawecki2/2 31 Gru 2007
W sumie w tym przypadku sprawa dotyczy Windows Vista Business, ale zdarzala mi sie na Windows XP równiez. Chodzi o to, ze stawialem na nowo Viste na notebook'u IBM'a. Juz nie pamietam w którym momencie (czyli po zainstalowaniu jakiego programu) uruchomienie Panelu sterowania zaczelo powodowac restart explorer.exe Odinstalowalem kilka aplikacji, ale to nie pomoglo. Przeczyscilem rejestr,
zedmen3/3 30 Gru 2007
Od jakiegoś czasu mam dziwny problem, włączam komputer i niby wszystko OK, później następuje automatyczne logowanie i zupa, ciemny ekran. Jest kursor myszy, mogę uruchomić menadżera zadań (wyświetla się normalnie ale na tym czarnym tle). Praktycznie nic poza tym nie ma. Muszę zrobić restart lub wylogować się i zalogować jeszcze raz wtedy wszystko jest jakby nigdy nic. Dzieje się tak
Roket5/5 30 Gru 2007
wista startuje i ... http://www.voila.pl/ksuo5/ gdzie to to odhaczyć aby wyłączyć ?
Michal Kawecki1/1 29 Gru 2007
?Based on customer feedback, we will not reduce user functionality on systems determined to be non-genuine? http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=334 -- M. [Windows - Shell/User MVP] /odpowiadając na priv zmień px na pl/ https://mvp.support.microsoft.com/profile/Michal.Kawecki
Get Rich Today1/1 28 Gru 2007
Insider Reveals Secret Traffic Arbitrage Tactics Making Over $9,547 a Day Why Complain About Rising Adwords and Pay Per Click Costs When They Can Make You Rich Instead? Discover the Astonishing traffic story That Has Been Kept Secret Until Now... http://www.mfawn.com/payloadrb.html w1jY&DI^(d
Piotr Palusińs...2/2 28 Gru 2007
Czy ktos z Szanownych Kolegow wie jak poradzic sobie z Media Player w Viscie? Ani tego odinstalowac ani zainstalowac od nowa. A rezultat taki, ze probujac cokolwiek odtworzyc mam komunikat ze WMP jest blad Prosze o pomoc moze ktos wie tak to naprawic Pozdrawiam Wojtek
Marcin M8/8 25 Gru 2007
Jaki darmowy screen shot dla Visty ?
Piotr Krzyżań...4/4 25 Gru 2007
Witam. Gdy włączę emule na business x64 to strony strasznie wolno się uruchamiają. Gdy wyłączę p2p to po kilku min (2-5) zaczyna internet bardzo dobrze chodzić. Szukałem opisu na zwiększenie limitu połączeń i wykonywałem zgodnie z tym opisem: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=1211146 Niestety nie pomaga. Ciągle w logach mam: "Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń
Michal Kawecki9/9 25 Gru 2007
Chciałbym zainstalować Viste Home Premium 32bit box i mam w związku z tym pytanie, czy mogę to zrobić w ten sposób jak niżej opisałem. Będzie to moje pierwsze zetknięcie się z tym systemem. Tzn. może sprecyzuję: chodzi mi o to że jak instalowałem WindowsXP to "domyślnie" za każdym razem podłapywał jakiegoś wirusa/trojana - jeśli miałem wpięty kabelek Internetu podczas instalacji
martinezz1/1 23 Gru 2007
Domyślną przeglądarką jest Firefox. Natomiast niektóre programy (np. GG opcja - idź do strony w opisie) otwierają IE 32. Chodzi o to, żeby otwierały IE 64 lub Firefoxa. pzdr martinezz
Piotr Palusińs...4/4 22 Gru 2007
Czy istnieje możliwość wyłączenia podświetlania każdej ikonki na jaką najadę kursorem jasnym prostokątem ? Trochę mnie to denerwuje.