Janusz4/4 14 Mar 2008
Witam, Od tygodnia mam Vistę i dopiero się uczę. Na dodatek jest na notebooku, który obsługuję touchpadem i nie mam jeszcze wprawy :). Skasowałem z pulpitu Kosz :). Nie przeniósł się do kosza bo go skasowałem :) Dodam, że z shiftem... Generalnie kasowanie działa, ale nie widać czy coś jest w koszu czy nie bo go skasowałem :) i nie można ew. przywrócić. Na razie utworzyłem
Piotr Palusińs...14/14 12 Mar 2008
Witam Laptop Asus F5 nie ma zlacza LTP jest tylko usb, kupilem przelotke usb-lpt, podlaczylem swoja stara HP 6L i pomimo ze drukarke wykrywa to drukuje krzaki. Moze ktos z szanownych grupowiczow ma na to rozwiazanie? Pozdrawiam Mirek
RudeBoy1/1 10 Mar 2008
Witam! Duzo sie gadalo o DRM w Visie... No ale mnie dotknal ciekawy problem, ze mi wlasnie ten zasrany DRM nie dziala. Problem zlokalizowalem probujac ogladnac platne materialy video na stronie itvp.pl Rzecz ma sie tak, ze chce ogladnac material video on-line, kory wymaga akceptacji i wykupinia licencji w standardzie DRM. Proba odtworzenia takiego video konczy sie tylko
Tomek9/9 10 Mar 2008
Mam 2 rózne programy dosowe uruchamiane pod Win XP, które potrzebuja róznych ustawien w config.nt i autoexec.nt. Jak zrobic, aby przypisac odpowiednie config.nt i autoexec.nt do poszczególnych programów. Tomek
Michal Kawecki4/4 09 Mar 2008
jak w temacie. Potrzebuje tej usługi, a w wersji Home Premium tego nie ma. Czy można to jakoś doinstalować?
Saiko Kila2/2 06 Mar 2008
Witam, głowię się nad takim problemem i nie wiem jak to ładnie rozwiązać. Właściwie to nie wiem jak to w ogóle rozwiązać. Używam sporo urządzeń USB z własną pamięcią, część z nich ma sloty na dodatkowe karty. Jeśli urządzenie ma możliwość wyboru typu połączenia to nie ma sprawy - np. w aparacie foto wybieram USB Storage i działa ładnie. Gorzej jeśli nie ma tego wyboru w urządzeniu -
Piotr Palusinsk...2/2 04 Mar 2008
Czy istnieje program za pomoca którego mozna otworzyc pliki dbx Outlook Express'a ? Tomek
Andre NH8/8 03 Mar 2008
W jaki sposób bez instalacji rozpoznać z jaką wersją systemu vista na płycie mam do czynienia bez jej instalacji? - 32 czy 64? - basic, premium, business, ultimate?
Piotr Palusińs...2/2 03 Mar 2008
Witam Mam problem z ikonami systemowymi w obszarze powiadomień. Bez żadnego powodu czasami znikają mi ikony głośność, sieć, zasilanie z paska powiadomień. Gdy chce je włączyć poprzez właściwości paska zadań/obszar powiadomień/ ikony systemowe to nie mogę bo są nieaktywne (zaznaczone na szaro). Ktoś pomoże ?
Wojciech Tomasz...12/12 01 Mar 2008
Zlozylem sobie kompa: C2D E8200 4GB OCZ CL4 ( 2x2048MB ) 8800GT Gigabyte EP35-DS3 Xp instaluje się bezbłędznie. A Vista niestety, jak odpalam z płyty bootowalnej to staje zaraz po tym jak pokaze sie pierwszy raz tapeta instalatora czyli widac tylko tapete i kursor myszki, myszka reaguje ale nic wiecej, mieli dyskiem troche, napedem dvd i stoi. Jak odpale instalacje spod XPeka
olesio5/5 29 Lut 2008
1.Kto z obecnych wie na jakim serwarze znajde grupe pl.*.windowsxp 2. Chcialem wejsc na serwer www.news.net.pl lecz po chwili serwer rozlacza, dlaczego. Za podpowiedz dziekuje. Emeryt
Robert17/17 28 Lut 2008
Lubię ją za to że jak chcę wywalić jakiś program z Menedżera zadań, to robi to robi to momentalnie i skutecznie! PS. To tak dla sceptyków -- pozdrawiam, Piotr M
Michal Kawecki2/2 27 Lut 2008
Jak ustawić ten parametr w viście premium? pzdr martinezz
Przemysław Ryk1/1 26 Lut 2008
Witam Zauważyłem dziwną przypadłość w Visście x64 PL - jak na razie zdarzającą się po uruchomieniu Photoshopa lub InDesigna z pakietu Adobe CS3 Design Standard PL. Otóż - mając uruchomionego bądź to Photoshopa, bądź to InDesigna, przycisk ESC na klawiaturze po prostu traci swą funkcjonalność. Przykładowo - mają w tle uruchomione jeden z tych dwóch programów klikam na ikonę na pulpicie,
RudeBoy24/24 25 Lut 2008
Czy jest jakas mozliwosc obejscia ograniczenia 4GB pamieci RAM w 32 bitowej wersji tego systemu? Slyszalem, ze SP1 ma cos zmienic w tym temacie. Wie ktos cos na ten temat? Pozdrawiam.
Przemysław Ryk2/2 25 Lut 2008
Jaki jest dobry program do wypalania pod Viste 64bit plyt doublelayer 8,5GB???
Przemysław Ryk5/5 25 Lut 2008
Witam Po przesiadce na nowy komputer i Vistę x64 mam problem z konfiguracją klawiatury Logitech Internet 350 Keyboard i myszy Logitech MX700. W klawiaturze nie mam jak skonfigurować działania dodatkowych przycisków, podobnie też ma się sprawa z myszą. Oprogramowanie SetPoint mojego sprzętu nie obsługuje (ani klawiatury, ani myszy), odpowiednika TweakUI z Windows XP dla Visty Microsoft
Jacek231/1 25 Lut 2008
Witam, moj problem dotyczy w/w myszki i w/w kolka microgear, chodzi o przewijanie w pionie. Jest taka opcja w ustawieniach myszki dotyczaca przewijanie w pionie za pomoca tego kolka, dotyczy do wyboru programow z ktorymi to kolko ma dzialac , sa od nowosci na niej 3 pozycje: Windows Mail, Adobe Reader i Internet Explorer. Jednak chcialbym zrezygnowac z tej opcji w tych programach, jest
Arkadiusz 'Blac...14/14 24 Lut 2008
witam, uzywam Outlook 2007 i mam pytanie - jak zrobic zeby na kazda wiadomosc ktora odpowiadam, Outlook zapisal adres w moch kontaktach ? -- skonczyl sie tusz w drukarce? bez paniki - www.Tusze24.pl kto powiedzial ze drukowanie musi byc drogie!
Arkadiusz 'Blac...4/4 23 Lut 2008
Witam Podczas odpalania systemu (Vista Home Premium) wyskakuje okienko z takim komunikatem: Program Menu MFC Application przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie. I mam przycisk "Zamknij program" Generalnie nie odczuwam żadnej różnicy w działaniu, ale
Arkadiusz 'Blac...3/3 23 Lut 2008
Witam, jak definitywnie i fizycznie przeniesć całą zawartość folderu Dokumenty na inny dysk (Vista HP 32 bit)? W XP to była bułka z masłem wystarczyło zmienić lokalizację we właściwościach, tutaj jednak nie wydaje się być to takie proste. Jest wiele skrótów i odnośników do tego folderu. BR
Arkadiusz 'Blac...2/2 23 Lut 2008
Vista HP 32 bit - pliki buforowania miniatur: albums, bigthumbs, previews, thumbs, thumbs2, thumbcahce_256 zajmują mi ok. 1GB miejsca na sysku. Czy można gdzieś wyłączyć buforowanie (i skasować te pliki) , albo zarządzać co ma się buforować a co nie? pozdr BR
Arkadiusz 'Blac...5/5 23 Lut 2008
witam mam pytanko jak mozna ustawic wlasciwosci folderu poczty przychodzacej np SPAM, gdzie antywirus kieruje spam, by miec podobnie jak to jest np w Elementach Usunietych - PPM - oproznij folder, i skasowac cala zawartosc. Bywa, ze uzbiera sie tam dosc sporo smieci, i klikanie pojedynczo by skasowac jest dosc niewygodne. pozdrawiam Krzysztof
Arkadiusz 'Blac...2/2 23 Lut 2008
FairUse odmawia wspolpracy z vista przy zamianie dvd na divx, jaki dobry ,latwy w obsl. znacie program ktory bedzie bez problemow wspolpracowal z vista? Pozdrawiam. -- jacek23@post.pl gg:207344 http://plfoto.com/34727/autor.html
RGW7/7 19 Lut 2008
Witam Posiadam laserową mysz Logitech`a i aby poprawnie działała muszę zmienić czułość wskaźnika na wolniejszy. Problem mam bo moja winda tych ustawień nie pamięta. Więc po każdym restarcie musze ustawiać to od nowa. Jest jakić patent aby ustawić to na stałe ?? robert Vista Home Premium
RadoslawF4/4 18 Lut 2008
Witam Często zmieniam ustawienia sieci LAN i muszę się borykać z tego typu kwiatkami: Connection-specific DNS Suffix . : IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.238 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0 IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.38 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.
tumek4/4 18 Lut 2008
czesc zakupilem lapka z preinstalka na c: ; teraz tak : co bedzie jak bede zmuszony zformatowac dysk ? nie mam dvd z instalka ale posiadam oryginalna naklejke z serialem windy basic. Tyle ,ze jak to mam ewentualnie zrobic ? wziasc (wiadomo co) , zainstalowac , wpisac numer seryjny legalny i aktywowac czy jak ?? Jak to wyglada od strony prawnej. Pytam na przyszlosc bo narazie smiga
...8/8 18 Lut 2008
Witam Mam polaczone w sieci komputery-na jednym jest windows vista na drugim xp. Gdy wchodze poprzez xp i chce dodac druakrke sieciowa to mi jej nie widzi mimo ze na wiscie wsztsko odostepnione jest. Jak zrobic bym widzial drukarke(prosilbym o szczegolowy opis)? Drugie moje pytanie tyczy sie tego ze gdy chce z xp wejsc poprzez otoczenie sieciowe na komputer z vista to pyta sie mnie o
Jacobs1/1 17 Lut 2008
Witam! Mam problem z wyszukiwarka a mianowicie nic nie wyszukuje (Google Desktop dziala poprawnie - ale jak dla mnie jest troche uciazliwy). Przypominam sobie ze zaraz po instalacji Visty usunlame jakies foldery z wyszukiwaniem czy cos takiego gdzies w dokumntach. Moze to jest przyczyna? Mozna to jakos przywrocic?
Piotr Palusińs...5/5 17 Lut 2008
Jakim poleceniem odpalić rejestr systemu i czy znajduje się ono gdzieś w menu start ew innym miejscu (panel sterowania itp ?) Szykam też dobrego programu, ale bezpłątnego do zarządzania rejestrem w Viście a dokładniej do optymalizacji systemu, np. ustawieniem rodzaju procesora i pamięci cache, ramu itp. Coś takiego jest w WinXP Manager dla XP - niestety płatny jest - i po ustawieniu
Piotr Palusińs...5/5 16 Lut 2008
Witam; Pisze bo sie zagubilem w wersjach Visty... Moim skromnym zdaniem dojrzala juz do OSa ktory mozna w miare bezpiecznie zainstalowac na PC i stad wzielo sie moje pytanie... Czym jest dokladnie Windows Vista OEM na allegro od 190zl do Box'a za prawie 1k zlotowek... Z tego co wiem to te wersje w "normalnych" wydaniach sie niczym nie roznimy (drobiazgi typu pomoc, wsparcie etc...
Piotr Palusińs...5/5 15 Lut 2008
Witam! Od wczoraj w historii aktualizacji pojawiło mi się sporo wpisów o niepowodzeniu zainstalowania określonej aktualizacji. Jak się ich pozbyć? Przy okazji w dziale update mam zaznaczonych 9 aktualizacji (36.5 mb), których się nie da zainstalować. Dlaczego? Dzisiaj nie ruszył mi system a po interwencji w końcu się uruchomił lecz miałem poprzestawiany zegar systemowy. O co chodzi?
Grzegorz5/5 14 Lut 2008
Ile punktów przywracania tworzy Vista? Czy to okreslona liczba, która po uzyskaniu swojej wartości powoduje, iż nowo tworzony kasuje najstarszy, czy też moze być tych punktów bez ograniczeń ? Czy można gdzieś ustawić ile punktów maksymalnie mozębyć zapisanych ? Jak można je kontrolować, tzn. zostawić sobie np 1 albo 2 ostatnie a resztę skasować by zyskać miejsce na dysku? Gdzie
Piotr Palusińs...2/2 14 Lut 2008
Witam Mam laptopa z oryginalną Vistą, której niespodziewanie nie mogę uruchomić - po wpisaniu hasła na ekranie logowania, pojawia się informacja że dokonano jakichś zmian w systemie i pozostaje jedynie opcja ponownego logowania lub przejścia na witrynę Microsoftu, z której nic nie wynika. Co mam zrobić? Dzięki
qwerty3/3 13 Lut 2008
Witam, Ustawiłem hasło logowania jak zalecali w instalatorze ale je zapomniałem jak to zresetować bez reinstalki?
Piotr Palusińs...2/2 13 Lut 2008
Mam pytanie z jakiego dnia są ostatnie definicje dla Windows Defendera ? Bo u mnie zatrzymało się na 2008-02-06 (Definition 1.27.6340.0). Stało się to po tym jak wszedłem w Windows Update i chyba ręcznie odchaczyłem jaką poprawkę ponieważ akurat instalowałem stery dla grafiki i nie chciałem mieszać czynności. Co ciekawe inne aktualizacje mi się instalują automatycznie. Natomiast
qwerty2/2 13 Lut 2008
Witam, zainstalowała się poprawka która ponoć jest niezbędna do zainstalowania SP1. Czy to znaczy, że SP1 można spodziewać się już wkrótce, czy to tylko taka zagrywka polityczna? Trochę mi już doskwiera częste aktualizowanie (co chwila są jakieś poprawki) i liczę na to, że po SP1 będzie chociaż na parę dni spokój po każdej aktualizacji, która wymaga restartu. -- Saiko Kila
Michal Kawecki9/9 10 Lut 2008
Witam. Czy jest jakiś skuteczny sposób na odchudzenie visty? Otóż przed zresetowaniem kompa na partycji systemowej miałem ok 3,5 GB wolnego. Gdy system się załadował mam już tylko 1,94 GB. O co chodzi? Już mi się to zdarza drugi raz, że tracę GB na partycji systemowej. Z innymi jest wszystko ok. chkdsk nic nie znajduje. :(
Andre NH1/1 10 Lut 2008
Witam. Otóż nie mam ikonki "Odswiez teraz" i innych aktualnych wartosci zwiazanych z grafiką, procesorem, itd. Gdzies sie to wszystko zapodzialo. Jak to odzyskac? Andre
Wojciech Tomasz...3/3 07 Lut 2008
Chciałbym na dniach kupić Viste Home Premium, raczej BOX. W związku z tym mam pytanie czy można przyjąć że na wersji 64-bit są większe problemy z kompatybilnością ze starszymi programami? Bo z takim założeniem skłaniam się do wersji 32-bit, ale nie wiem czy słusznie. Ciekaw też jestem która wersja Visty z tych dwóch jest w tej chwili popularniejsza. Dodatkowo jeszcze poproszę o info
Wojciech Tomasz...9/9 07 Lut 2008
Jakie polecicie playery dla Visty ? Subedit przestaje sie opdobać.
Piotr Palusinsk...5/5 06 Lut 2008
Witam, nabylem niestety laptopa z vista bussines eng. wszystko niby ok. ale....... Loguje sie na koncie administratora.....przynajmniej tak mi pokazuje i tak mysle. Niestety czasami jak chce przegrac jakies pliki , podaje mi ze musze sie zalogowac jako administrator (mimo ze nim jestem) i po nacisnieciu ok jednak je przegrywa. natomiast Open Office otwiera mi pliki tylko do odczytu i
Forest3/3 05 Lut 2008
Szybkie pytanko. Vista Ultimate nie wyszukuje automatyczne sterowników tylko za każdym razem po podłączeniu np. prostego flasha trzeba popychac wyszukiwanie sterowników z dysku c: i jego podfolderów. Cos się wylączyło tylko co? Pozdrowienia SL
Mark1/1 05 Lut 2008
No za chiny nie chca sie zgrac - w centrum synchronizacji wogole nie widac urzadzenia PDA, mimo iz w "Komputer" jest widoczne Moge wejsc np na karte pamieci z poziomu Exploratora, ale juz synchronizowac plikow sie nie da... Nie mam juz koncepcji gdzie szukac powodu. -- Mark
digitaladam7/7 04 Lut 2008
Zupełnie nowa wyszukiwarka zastosowana w viście jest dla mnie nie do przyjęcia. Męczę się okrutnie gdy mam coś znaleźć. Już prawie rok jak używam tego systemu a nie gmoe sie do tego przyzywczaić. Wyszukiwanie w XP to szczyt marzeń w porónaniu z tym co mamy w mViście. Czy ktoś wie, czy istnieje mozliwość zastąpienia systemowego wyszukiwania starym z XP lub zna jakąs aplikację, która w
Romek7/7 04 Lut 2008
Witam! Nie działa mi systemowy defragmentator dysku z Visty Premium (z menu Start/Wszystkie programy/Akcesoria/Narzędzia systemowe/Defragmentator dysków) po prostu nie ma żadnej akcji po wyświetleniu okienka z kontrolą konta użytkownika - kontynuuj. Pliki dfrgui.exe w systemie są dwa. Jak temu zaradzić. Pozdrawiam -- Romek
Leon Mazurek7/7 02 Lut 2008
Witam Czy uda sie zainstalować tą drukarkę pod Vistą? Wiem, że system ten zawiera uproszczony sterownik do starych urządzeń podobnie jak XP Jednak oryginalny driver HP zawiera więcej ustawień a sama drukarka lepiej drukuje. Czy istnieje szansa że uda się uruchomić pod Vistą sterownik od XP w trybie zgodności lub jakos ręcznie kopiując brakujące pliki jak w przypadku starych
Piotr Palusińs...2/2 02 Lut 2008
Witam! Przez przypadek ustawilem, zeby WMP otwierla pliki .dat. Jak mozna cofnac zmiany? Chodzi o to zeby nie przypisywac domyslnego programu tylko usunac domyslny (zeby pliki .dat nie mialy programu domysnego). Pozdrawiam
sphinxozo3/3 31 Sty 2008
1. Dysponuję płytką Vista PL, a na laptopie mam Vista EN(US). Czy mogę zainstalować PL z kluczem od EN? 2. Czy w nagrywarce DVD będę musiał zmienić region jeśli laptop jest z USA? Dzięki
Piotr Palusińs...2/2 31 Sty 2008
Proces "Agnieszka D." <agnieszkaNOSPAM@agam.lublin.pl> zwrócił błąd: > Proszę o pomoc i wskazanie mi na jaką grupę mogę napisać. Nie mam zielonego pojęcia :-( > Mam nowy komputer HP, z systemem operacyjnym Vista Business i włącza się sam w najmniej przewidywalnych momentach. Gdzie ktoś mógłby mi odpowiedzeć na pytanie, jak to wyłączyć? > Z góry dziękuję za pomoc! Co prawda nie wiem na