tumek4/4 12 Maj 2008
Witam. Czy może mi ktoś krok po kroku napisać jak (w którym miejscu) w Viście ustawić takie opcje: - ładuj baterię w laptopie dopiero gdy jej poziom spadnie do 15% - zakończ ładowanie przy 100% Problem polega na tym, że mój lapek większość czasu jest podpięty do zasilacza, czasem muszę go przenieść, i odłączyć, chwilę popracuje, bateria spadnie mu np. do 90% i jak go podłącze, to on
Andre NH14/14 10 Maj 2008
Witam, Jak wkładam pendrive do visty to wyskakuje za każdym razem komunikat czy skanować pendrive w poszukiwaniu błędów. Wkurza mnie to. Czy można to wyłączyć? Bo nie chce sobie zniszczyć pendrive, bo na drugim kompie z XP wszystko chodzi ok. THX
Piotr Krzyżań...1/1 09 Maj 2008
http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/cc510320.aspx Piciu
L4/4 07 Maj 2008
Mam laptopa HP Pavilion dv6000. Nie mogę zrozumieć czym kierują się ludzie w HP pakując wszystko na jedną partycję. Trudno, spróbowałem podzielić używając PMv8.5 Niestety: suwaczek się ładnie przesunął, ale przy wykonaniu: Error#1627 Upcase table incorrect File 10(128). No więc usunąłem tą wielką partycję, pozostawiając recovery. Założyłem 2 partcje (sukces). Odtwarzam system ze
tuMEk3/3 04 Maj 2008
macie pomysł jak ją odzyskać na pulpicie ? -- pozdro tuMEk
Bruno Ramone1/1 02 Maj 2008
System Windows Vista HP Grafika: GeForce 7300GT, stery chyba z grudnia. Monitor: LCD Philips 170B Dotychczas połączenie odbywało się kablem DV. Wyjechałem na 5 dni więc wyłączyłem kable zasilające z komputera i monitora. Po powrocie podłączam kable zasilające, a tu na ekranie "no video input". Mówię sprawdzę na analogowym - poszło. Zaraz po odpaleniu zaczął się instalować SP1 więc nie
qwerty2/2 02 Maj 2008
Potrzebuję zabić proces, a następnie go uruchomić z linii poleceń. Czy to możliwe, a jeśli tak, to jak? Pozdrówka - Leszek
Michal Kawecki2/2 02 Maj 2008
Witam serdecznie. Muszę usunąć plik z folderu windows32 lecz system nie zezwala-wyswietla kominikat o braku uprawnień na koncie z uprawniniami administratora. Jakto zmienić? System vista x64 HP. pozrawiam Meesser
HatMan2/2 02 Maj 2008
Witam Chcę zainstalować sterowniki do drukarki HP 930C oferujące wszystkie możliwości bo te uniwersalne są okrojone i drukarka wolniej pracuje. Mam plik EXE ze strony hp, odłączam kabel usb, instaluję, kończy nię to sukcesem, ale po włączeniu drukarki w kilka sekund wykrywa ją i używa systemowych driverów. Jak zmusić ją by pozwoliła wybrać sterownik?
jj1/1 01 Maj 2008
Witam Mam problemy z dźwiękiem z przegladarki np. filmiku z serwisów YouTube odtwarza bez dźwieku Macie może jakiś pomysł mam Viste Basic 64
Michal Kawecki1/1 27 Kwi 2008
Udostępnianie plików zaimplementowane w Windows Vista obsługuje tzw. mechanizm Access Based Enumeration, opisany szczegółowo w tym artykule: http://www.microsoft.com/windowsserver2003/techinfo/overview/abe.mspx . W skrócie polega on na pokazywaniu nazw udostępnianych obiektów (plików, folderów) jedynie tym użytkownikom, którzy mają do nich prawa dostępu. W ten sposób możemy zrealizować
Nostradamus9/9 24 Kwi 2008
Witam Mam problem z usunięciem wiadomości z "katalogu" 'wiadomości-śmieci' przy każdej próbie system informuje "wystąpił nieznany błąd" ...... ! Jak 'kliknę' na daną wiadomość to pojawia się informacja "nie można wyświetlić wiadomości" ..... Proszę o pomoc Pozdrawiam
tuMEk2/2 21 Kwi 2008
Witam. Jak wywalić z systemu DirectVobSub?
Jacek235/5 21 Kwi 2008
Witam, w xp jak nacisnalem na link maila (gdzies jak ktos mi np. na gg napisal) to odrazu otwieral sie outlock i okno nowego maila do wyslania, a teraz otwiera sie nowe okno przegladarki IE w vista wyskakuje okienko: Windows Internet Explorer Cloud not perform this operation because the default mail client is not properly instaled. Gdzie to zmienic w vista zeby bylo tak jak w xp
Grzegorz1/1 20 Kwi 2008
System Windows Vista HP Grafika: GeForce 7300GT, stery chyba z grudnia. Monitor: LCD Philips 170B Dotychczas połączenie odbywało się kablem DV. Wyjechałem na 5 dni więc wyłączyłem kable zasilające z komputera i monitora. Po powrocie podłączam kable zasilające, a tu na ekranie "no video input". Mówię sprawdzę na analogowym - poszło. Zaraz po odpaleniu zaczął się instalować SP1 więc
t1ak oo->o23/3 20 Kwi 2008
witam, 1. czy jest możliwe wykonanie swojej własnej kompilacji Visty w programie Nlite? 2. gdzie w Viście magazynowane są pliki uaktualnień i updatów, które możnaby później "wszczepić" do własnej kompilacji? pozdrawiam clannadian
Michal Kawecki4/4 20 Kwi 2008
Witam, dzisiaj, po ok. pół roku pracy Vista zażądała ponownej aktywacji z powodu zmiany sprzętu. Problem w tym, że komputer od początku nie był otwierany (są jeszcze nawet plomby gwarancyjne) i nic nie było zmieniane w konfiguracji sprzętowej. Aktywacja on-line przebiegła poprawnie, ale zdziwł mnie sam fakt. Czy wiadomo coś o takim achowaniu Visty? -- Arek
Andrzej P. Wozn...3/3 19 Kwi 2008
Zgodnie z ustaleniem opisanym tu: news:3T4v055oIckN34.chopin@akson.sgh.waw.pl http://groups.google.pl/group/pl.news.nowe-grupy/browse_frm/thread/2645106d44fd2611/f4d4e1c4b172c133#f4d4e1c4b172c133 pozwalam sobie rozesłać przypomnienie dla wszystkich zainteresowanych. 28 marca 2008 roku założono grupy pl.comp.os.ms-windows.vista i pl.comp.ms-windows.xp. Odbyło się to na nowych warunkach, z
RudeBoy1/1 19 Kwi 2008
Witam! Postanowilem, ze zamiast kupowac wielka panorame doloze druga 17" i bedzie lux. Pytanie do praktykow ktorzy dzialaja na dwoch monitorach na kartach Nvidii. Pamietacie w sterach od NV dla XP byla taka fajna funkcjonalnosc, ktora dodawala ikonki w pasku okien programow. Ikonki te pozwalaly przenosic okno z jednego monitora na drugi, blokowac program w obrebie jednego monitora.
Romek12/12 19 Kwi 2008
Witam! Gdzie w systemie Windows Vista Home Premium PL szukać wersji instalacyjnej gadżetu "Pogoda" (lub jak go zainstalować)? W "Dodaj gadżety" nie ma tej ikony. Jak go usprawnić doczytałem w internecie. Pozdrawiam Romek
qwerty6/6 18 Kwi 2008
Witam, ja już mam, a Wy? Pozdrawiam. -- .lamer
RudeBoy2/2 17 Kwi 2008
Jak sprawdzic czy jest zainstalowana poprawka SP1 w vista eng? Pozdro -- jacek23@post.pl gg: 207344. http://plfoto.com/34727/autor.html
Piotr Czygrinow3/3 16 Kwi 2008
z tego co wiem, już w marcu ukazał się SP1 do Windows Vista ale w kilku jezykach poza polskim. Kiedy będzie polska wersja dostępna do pobrania lub w Windows Update ? pozdr BR
.lamer8/8 16 Kwi 2008
Witam, jak uruchomić chkdsk, jeżeli system nie uruchamia się w żadnym z dostępnych trybów (ze względu na błedy na partycji)? Pozdrawiam. -- .lamer
.lamer1/1 16 Kwi 2008
Michal Kawecki pisał więc napisał: > W katalogu, w kt˘rym masz plik lub pliki .dbx, MUSI sie takze > znajdowac nieuszkodzony plik Folders.dbx. To nie takie chopen siupen... ja mam filkanaście "debeixów", a w nich kilka GB poczty. Przenoszenie między OE 6.0 idzie "wyśmienicie", ale śwista se śwista i udaje głupią:-) Dodam, że pocztę trzymam na innej partycji. A ten programosik do
Andre NH10/10 15 Kwi 2008
Znalazłem w sieci ciekawą możliwość obejścia mechanizmu UAC bez jego wyłączania. Otóż UAC działa na wszystkie procesy potomne uruchomione spod głównego procesu użytkownika, jakim jest explorer.exe. Ten z kolei uruchamiany jest przez winlogon.exe jako proces nieadministracyjny. Gdyby jednak udało się uruchomić explorer.exe jako proces administracyjny, to wszystkie programy uruchamiane z
Andre NH5/5 15 Kwi 2008
Witam Czy wy tez macie rozmyte czcionki w Viscie? Wiecie moze jak zrobic zeby byly normalne?
Andre NH4/4 15 Kwi 2008
I znowu Ja:) Dziekuje za poprzednie odpowiedzi. I znowu mam problem.Nie moge odtworzyc filmikow na stronach. np. na smogu ? Pisze cos o flashu,zaistanlowalem jakiegos ale nie chodzi. Czy jest jakis specjalny pod Viste? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Kenjiro1/1 15 Kwi 2008
Witam Używam pod Vistą pakietu Office 2003. Kiedy poprzednio instalowałem Vistę, na liście aktualizacji systemu znalazłem Service Pack do Office 2003 wraz z kilkoma innymi łatkami do tego pakietu. Ostatnio robiłem reinstalację systemu, zainstalowałem ponownie Office 2003, minęły już chyba 2 tygodnie a na liście wciąż nie pojawiają się rzeczone aktualizacje do Office 2003. Dlaczego?
news.internetia...1/1 12 Kwi 2008
Witam Nie wiem jak mam przenieść ustawienia Outlooka z XP do Visty. W XP mam kreaturę ;-) transferu plików i ustawień, tam robię co trzeba, a w Viście? Jakoś nic nie pasuje... Pomocy! Pozdrawiam
Piotr Palusińs...3/3 10 Kwi 2008
Witam Wiecie moze jak usunac strzalki przy ikonach w Viscie? Bo strasznie szpeca:) Z gory dzieki za odpowiedz.
Jacek231/1 09 Kwi 2008
Witam, przeistalowalem system w laptopie SZ5 z vista bussines, i teraz ponownie przy kadym starcie systemu i zaladowaniu go, pokazuje mi sie monit czy chce wykonac kopie systemu na plytach dvd, juz to zrobilem poprzednio wiec teraz juz tego nie chce , ale calkowinie nie wiem jak wylaczyc ten monit przy kazdym starcie systemu. Dotyczy to Vaio SZ5 ale przypuszczam ze w wiekszosci tez tak
digitaladam5/5 06 Kwi 2008
Jak wyłączyć, lub ukryć konto administratora, aby nie pokazywało sie w menu wyboru użytkowników podczas logowania? Windows Home Basic i Premium
Janusz7/7 02 Kwi 2008
Witam, Mam Vistę Home Premium. Utworzone są trzy konta: User1 - administrator User2 - konto standardowe i User3 - konto standardowe Chciałem zainstalować program do nauki angielskiego dla Usera2, ale okazało się, że nie można instalować z konta User2 (pewnie i User3 też). Zainstalowałem z poziomu Usera1, ale instalator nie daje możliwości instalowania dla wszystkich kont (tzn.,
Micha8/8 02 Kwi 2008
Witam, mam Vistę OEM. Czy to prawda, że jeśli praktycznie złożę cały komputer od nowa (wymiana płyty, procesora) to nie będę mógł ponownie zainstalować (aktywować) Visty??
Michal Kawecki2/2 29 Mar 2008
Do zainteresowanych: Nowe grupy: Windows Vista. pl.comp.os.ms-windows.vista Windows XP. pl.comp.os.ms-windows.xp na serwerach: news.task.gda.pl news.onet.pl news.home.net.pl news.gazeta.pl -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP Shell/User] https://mvp.support.microsoft.com/profile/Piotr.Palusinski news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.pl.windows Nigdy nie kłóć się z
Michal Kawecki4/4 29 Mar 2008
Czy ktoś z Was ma pojęcie, gdzie znajduje się opcja,dizęki której można wyłączyć tę funkcję w Viście ? Jest to okropnie wkurzające - szczególnie, że wybudzić laptopa może nawet ruch myszą, a zatem uśpienie traci sens. W XP było "na sztywno" i wznawiało się przyciskiem zasilania. Szukałem w opcjach zasilania i niestety nie znalazłem.
Grzechu5/5 29 Mar 2008
Cześc Nie mam c z kreską, poza tym wszystki inne polskie znaki są. Mozecie jakoś pomóc? Mam Viste Basic OEM
Forest3/3 26 Mar 2008
Witam jak rozwiazac problem dotyczacy uruchomienia plików PDF. W programach domyslnych mam skonfigurowane, ze pliki z rozszerzeniem PDF uruchamia acrobat reader. Wszystko jest ok jesli plik klikne z pulpitu z danej lokalizacji otwiera sie. Natomiast, jesli jest zalacznik PDF w windows mail, próba otwarcia go z poziomu zalacznika, wywala komunikat, ze nie skojarzono programu aby
Piotr Palusińs...5/5 26 Mar 2008
Witam!!! Czy mozna w jakis sposob spowodowac, aby Poczta Windows pamietala wiecej niz 29 ostatnio uzytych adresow email ??? Troche to uciazliwe jak ktos duzo mejluje:(((( Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam Przemko
Piotr Palusińs...10/10 26 Mar 2008
witam, jak okreslic do ktorego portu com (usb) jest podlaczona drukarka taka jak w temacie w viscie. Nie wykrywa mi automatycznie a chce ja recznie zainstalowac a nie wiem do ktorego jest podlaczona:( Pozdrawiam -- jacek23@post.pl gg: 207344.
Piotr Palusińs...24/24 25 Mar 2008
Proszę o pomoc. Cóś się poprzestawiało. Nie działa wielokrotne zaznaczanie plików. Ani Shift, ani Ctrl, ani pola wyboru (jest kolumna, nie ma okienek). Windows Vista Home Premium Pozdrawiam Kazimierz Dalke
Grzegorz3/3 24 Mar 2008
Witam, pierwszy raz spotykam się z takim dziwnym problemem. Film w formacie MOV nagrany aparatem i zrucpony na pulpit jest normalnie odtwarzany. Po skopiowaniu go do folderu Obrazy w Dokumentach filmu nie można odtworzyć. Pojawia się napis failed to randered file czy jakoś tak. I nie rusza. W jakimś innym playerze udaje się odtworzyć tylko dźwięk z tego filmu a obrazu nie ma. Wracając
Piotr Palusińs...8/8 23 Mar 2008
Szanowni Koledzy ! Windows Vista i nastepujacy komunikat: "Usluga centrum zabezpieczen jest wylaczona" Klikam na "wlacz teraz" i otrzymuje " nie mozna wlaczyc uslugi zabezpieczen" Dalej idac otrzymuje komunikat "brak punktow przywracania" chce utworzyc taki pkt i nastepny komunikat " nie mozna utworzyc pkt przywracania z nastepujacej przyczyny: Kopiowanie w tle okreslonego
Piotr Palusińs...2/2 22 Mar 2008
Polecam maleńki programik ShellRunas autorstwa Marka Russinovicha, umożliwiający uruchamianie spod prawokliku dowolnej aplikacji w kontekście innego użytkownika. Czyli przywracający funkcjonalność runas znaną z XP. ShellRunas v1.01 http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/cc300361.aspx -- M. [Windows - Shell/User MVP] /odpowiadając na priv zmień px na pl/ https://mvp.
Piotr Krzyżań...1/1 22 Mar 2008
Do poczytania :) http://www.microsoft.com/poland/technet/bazawiedzy/centrumrozwiazan/cr241.mspx Piciu
Piotr Palusińs...2/2 22 Mar 2008
Chcę wymienić kartę graficzną z GF7600GS na nowszą GF8800GT. Czy czeka mnie reinstalacja systemu? Jak wymienić tę kartę aby system ruszył po jej wymianie? Vista Home Premium 32, sterownik obecnie to Microsoft WDDM, 7.14.10.9686, data sterownika 2006-08-21, dostawca NVIDIA. Jest to sterownik oryginalny z płyty Visty, gdyż na nowszych sterownikach karta graficzna wyła wentylatorem bez
Nostradamus2/2 21 Mar 2008
Mam 3 parytcje, na dwóch ustawiłem bez pliku stronicowania (BRAK) a na trzeciej dałem 2000M. Tymczasem menadżer zadań pokazuje użycie pliku stronicowania 506M / 5205 M. Poproszę o wyjaśnienie dlaczego jest 5205M - przecież przydzieliłem tylko 2000M. Mam 4 GB pamięci fizycznej, płyta widzie w 3.25GB - system Vista 32 Premium Box. I drugie pytanie: jak ustawiłem bez pliku
Jacek2310/10 18 Mar 2008
Witam, czy da sie jakos wylaczyc klawisz windows na klawiaturze? Zeby nie bylo zadnej reakcji? Pilne Pozdrawiam -- jacek23@post.pl gg: 207344.
Piotr Palusińs...2/2 17 Mar 2008
Kolega ma laptopa i najpewniej jakoś zmienił rozdzielczość ekranu, bo wszystko wyświetla mu się ogromne, w efekcie nie może wejść w rozdzielczość, żeby ją zwiększyć. Raczej nie grzebał w usawieniach karty, więc przypuszczam, że dokonał tego jakąś kombbinacją klawiszy. Mam zatem pytanie: jaka kombinacja klawiszy w Viscie zmniejsza lub zwiększa rozdzielczość ekranu? -- jazdzig