Proporcjonalna czcionka Temat: Re: mail z logiem firmowym w nagłówku
Autor: Marcin Frankowski Data: 11 Sty 2011
Odwołania: 1
Mon, 10 Jan 2011 20:09:15 +0100, Marek <marek.grupy@poczta.onet.pl> napisał(a):
> Mam pocztę firmową na O2. Potrzebuję zrobić tak, by moje maila miały w > nagłóku logo firmy. W O2 jest opcja poczy w HTML, ale nie można posłać na > serwer obrazka, który byłby częścia tego maila. Pozostaje podanie linku na > serwer zewnętrzy, ale taki linki są często blokowane przez odbiorców > /pomijam blokowanie maili w HTML/
No i niektórzy odbiorcy mają ustawione wyświetlanie całej poczty w formacie tekstowym. Niektórzy mogą też odbijać zbyt duże maile od nieznajomych (załączony obrazek może naprawdę ważyć bardzo dużo, na tyle dużo, by załapać się na regułkę), kiedyś zdarzało się, że firmowe serwery poczty wycinały binaria, ale teraz to już chyba się nie zdarza.
> Jak rozwiązać problem wysyłaani maili w HTML w ten sposób, byt mail miał w > nagłóku grafikę, treść, stopkę z grafiką/ kodem html ? > > PS. > Próbowałem Outlook EXpress z obrazkiem w papeterii, ale raz sie u odbiorcy > wyświetlał poprawnie, innym razem ustawiał się jako tło (kafelki :D )
IMO to dobry trop - najlepiej poproś kogoś biegłego w HTML, by Ci poprawił tę papeterię, prawdopodobnie drobna korekta kodu załatwi Twój problem.
Marcin Frankowski Na kłopoty z konfiguracją OE i z polskimi literami w poczcie, newsach, na www i na IRC: http://konfiguracja.c0.pl/