MAR8/8 03 Wrz 2010
ktore portale _zagraniczne_ doradzicie, jako dobre dla zalozenia _bezplatnego_ konta pocztowego? (poza najbardziej znanymi, typu hotmail,yahoo,gmail... itp)
Piotr Dałek1/1 01 Wrz 2010
Witam! Dostępne jest już MboxProxy NG - MboxProxy (czyli program, który działa jako serwer POP3 i umożliwia zaimportowanie wiadomości ze skrzynek Uniksowych do dowolnego programu obsługującego protokół POP3), który nie ma problemów z dużymi (ponad pół GB) Uniksowymi skrzynkami. Oryginalne MboxProxy dalej jest dostępne i w razie potrzeby będzie rozwijane, ponieważ lepiej nadaje się do
tomek1/1 31 Sie 2010
witam mam problem, z dodawaniem nowego telefonu w formularzu kontaktu. mogę dodać wpis bezpośrednio w polu, mogę również wybrać rodzaj telefonu z listy rozwijanej. problem polega na tym, że mam nieaktywne pole obok - po przyciśnięciu wyskakiwało okno w którym można było chociażby wybrać kraj. ktoś wie może jak przywrócić tę funkcjonalność? pozdrawiam tomek --
ForALL1/1 30 Sie 2010
Witam, Mam dziwny problem z TB na windows XP, otóż jak dostaję w e-mailu więcej niż 1 załącznik np: ostatnio 10 to przy próbie przekazania tej wiadomości dodaje mi się tylko jeden / ostatni z listy załączników załącznik. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Mam gdzieś ustawiony jakiś limit? For@ll
astro2/2 29 Sie 2010
Czesc, czy jest wam znany jakis portal udostepniajacy poczte (www/pop/smtp i im podobne), ale taki ktory nie wstawia do naglowkow adresu IP z ktorego sie wysyla list? Jak chce to niech to sobie rejestruje ale nie do przesylki.
bofh@nano.pl8/8 23 Sie 2010
Witam W miar? nowa instalacja Windows XP. Skonfigurowa?em poczt? w outlook express , protok?? imap. Pewnego dnia stwierdzam, ?e outlook pousuwa? mi maile starsze ni? 7dni. Co mo?e by? przyczyn? tego faktu ? Stuprocentowa pewno?? ?e problem jest lokalny, a nie na serwerze, bo na innym komputerze inne konto pocztowe z tego samego serwera skonfigurowane w thunderbirdzie i nie ma takich
MAR2/2 21 Sie 2010
Jak w temacie. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Budzik1/1 15 Sie 2010
Wysyłam maile do grupy osób. Czy jest mozliwosc takiego filtrowania, aby mail wysłany do wszystkich osób na raz lądował w katalogu A, mail wysłany do konkretnych dwóch czy trzech do katalogu B itd? Zrobiłem filtr, który miał wrzucac do katalogu wszystkie maile wysłane przeze mnie gdzie adresatem jest osoba A i osoba B i osoba C itd ale outlook łacznik "i" traktuje jako "lub" i wszuca
MAR4/4 05 Sie 2010
Witam - czy udało się komuś z Państwa zarejestrować sobie usługę Google Aplikacje w wersji dla edukacji: http://www.google.com/a/help/intl/pl/edu/index.html Wiem, że coś takiego istnieje (wersji Standard sam używam - ale to jest co innego) i jest bezpłatne pewnie po udowodnieniu, że się jest placówką edukacyjną. Tyle z tego rozumiem natomiast nie mam pojęcia jak to przeklikać aby się
Mark2/2 02 Sie 2010
mail.com - czy korzystacie z kont u nich? jakie opinie? http://www.mail.com/intl/learnmorenow.aspx (btw: jakos nie moge doczytac sie,czy mają smtp/pop3,czy to tylko webmail... Późna pora :)
Fantom1/1 29 Lip 2010
Pytanko : czy autorespondery w serwisach typu poczta.onet.pl sa przynajmniej troche 'inteligentne' ? Jakbym zalozyl dwa konta na takim serwisie, na obu ustawil autoresponder, i z jednego na drugie wyslal emaila. Mialbym za kilka minut tysiace automatycznych odpowiedzi na obu skrzynkach ? Fantom
1634Racine7/7 24 Lip 2010
OE, list z Rosji; Dlaczego w tej czesci panelu OE gdzie jest lista wszystkich listow (czyli gdzie wymalowane sa tematy listów + kiedy wyslano/odebrano itd) temat listu z Rosji jest napisany "robaczkami" czyli zero czytelnosci, podczas gdy w oknie gdzie czyta sie tresc listu tak treść, jak i temat, i w ogole wszystko co napisano cyrylicą - jest super czytelne w cyrylicy? Problem
1634Racine3/3 16 Lip 2010
fizycznie reguł dla przyjmowanej poczty jest 17. Mają numeracje ze zbioru liczb 1-24, po prostu paru regul juz nie ma. Oczywiscie_na_liscie_regul_w_panelu_ gdzie zaklada sie reguly NIE sa wylistowane w kolejnosci rosnacych numerkow. Kolejnosc na liscie jest stala,ale: od góry,pierwsza na liscie, np. regula 23, nizej reg. 4, jeszcze nizej reg.14,.... Jaka powinny być kolejnosc reguly
ab1/1 12 Lip 2010
Mam konto pocztowe na Panoramie Internetu. Od blisko tygodnia nie ma wejścia ani przez www, ani przez pop3. Wie ktoś może co się im stało? Www Panoramy też nie jest dostępna.
Kris_gor1/1 12 Lip 2010
Witam!!! Od jakiego? czasu mam problem z moim kontem na gmail (korzystam z niego tylko przez www). Ka?da odpowiedz na mail kt?ry przyszed? lub pr?ba utworzenia zupe?nie nowej wiadomo?ci ko?czy si? u mnie wyskoczeniem okienka, kt?re informuje, ?e wiadomo?? zosta?a utworzona na podstawie w?tku znajduj?cego si? w koszu i w zwi?zku z tym nie moze by? zapisana w folderze "Wys?ane"....
1634Racine46/46 08 Lip 2010
http://sylpheed.sraoss.jp/en/ do uzytkownikow: 1. bezawaryjny? 2. łatwy backup? łatwe odtwarzanie po reinstalacji systemu (np. nie pobiera od poczatku kiedys pobranych maili/postów, a odtworzonych z backupu)? 3. obsluguje bezawaryjnie usenet? [jakos na www sylpheedowej nie moge doczytac... A przeciez widze posty slane z sylpheed. Wtyczka?)
Jacek Skowrońs...2/2 04 Lip 2010
Mam pytanko. Jaki jest adres serwera pop3 i smtp dla poczty gmail? jrhome
Sylwester Zarę...4/4 02 Lip 2010
Witam Czy protokol SMTP wspiera polskie znaki w hasle uzytownika? Czytam rfc ale jakos nie moge sie doszukac .... -- TM
Sylwester Zarę...4/4 01 Lip 2010
Dzien dobry, MS Outlook 2007 (12.0.6514.5000) SP2 MSO (12.0.6535.5002) nagle przestal mi sciagac poczte. Nadal ja wysyla, ale nic sie nie dzieje, kiedy nacisne F9; nie sciaga tez poczty co zaplanowane 3 minuty. Program _nie_ jest w trybie offline i niczego na kompie nie robilem (poza instalacja Definition Update for Windows Defender KB915597 (1.85.81.0)). Po przywróceniu systemu do
MK2/2 28 Cze 2010
Jak prawidlowo przymocowac plyty GK do krowki? Dodatkowo dodam ze zamiast welny bedzie pianka. Troche nizej w poscie ktos napisal: "...wszelkie zabudowy do belek z uwagi na prace drzewa powinni dawc sie na konstrukcji podwojnej krzyzowej a do skosow na tzw grzybkach..." ale nie moge znalezc przykladow/zdjec/opisow do "do skosow na tzw grzybkach" .... :( Bede wdzieczny za podpowiedzi
Budzik1/1 27 Cze 2010
Czy moge ustawic w outlooku, aby napisany dzis mail wysłał sie np. w srode o okreslonej godzinie? -- Pozdrawia... Budzik b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuń także "_") "Dziedzina ortografi to dziedzina ktura mnie delikatnie muwiac 'wali' i mam ja gdzies" MikeXex
test test3/3 23 Cze 2010
Skonfigurowałem pine tak żeby używał IMAP (dovecot). Nawet działa. Pyta o hasło, pokazuje listę folderów z kropkami, jest cool, ale... mam dokładnie taki sam problem jak z muttem: - Chcę zapisać dowolny list (np. z inboxa) do np. folderu ~/Maildir/.Sent - Wybieram ctrl+s Pojawia mi się propozycja SAVE Msg #42 to folder in <Mail> [saved-messages] - Wybieram ctrl+t (lista
Bartosz4/4 22 Cze 2010
dlaczego lepszy sylpheed niż OE? [jesli tak jest naprawde...]. Bo poki co, to widze jedna zalete - łatwość backupu.
Nostradamus1/1 17 Cze 2010
Klikniecie na post powoduje, że czcionki w kolumnie autor z czarnych zmieniają się na szare ale z tytułem posta już tak nie jest. Po prostu czcionka jest ciemnoszara i zmienia sie na lekko jaśniejszą. Nie wiecie jak pociemnić czcionkę w tytułach postów??
momorgan4/4 11 Cze 2010
Witam, zauwazylem, ze od wczoraj strasznie wolno dziala mi GMail. Czy ktos ma podobne spostrzezenia czy to cos u mnie sie dzieje? Pozdrawiam, Solos
Mrok3/3 10 Cze 2010
Witam, Przepraszam za dwa wątki (pine i mutt), ale chcę swoje pytania wyraźnie rozgraniczyć. Obczaiłem dokładnie konwersję mbox/maildir, a teraz męczę temat klienta poczty pod terminal ssh (mam kilkunastu takich userów). Skonfigurowałem mutta. Działa z maildirami dobrze, ale... nie do końca. Kilka pytań: --- 1. Po uruchomieniu bez problemów widzę zawartość inboxa. Jak wybiorę
chudybo1/1 08 Cze 2010
Witam, Postanowiłem znowu spróbować z HCM'em. Niestety, znowu się wysypał: Wystąpił nieobsłużony wyjątek EAccessViolation (Access violation at address 0055F836 in module 'hcm.exe'. Read of address 02B91D6B), nadany przez procedurę w klasie THcmForm. Adres błędu: $0015E836 Nazwa komponentu:HCMForm Wystąpił nieobsłużony wyjątek EAccessViolation (Access violation at address 00567790
Kamil Jońca1/1 05 Cze 2010
Powoli dojrzewam do tego, żeby swoją pocztę trzymać na lokalnym serwerze imap. Chciałbym żeby ów serwer potrafił ściągać pocztę z zewnętrznych serwerów POP3 oraz potrafił rozdzielać (na przykład w zależności od nagłówka "List-Id" do odpowiednich skrzynek) Wiem, że na pewno potrafi to hmailserver, pytanie czy potrafi to hamster, a jeśli tak to w jaki sposób? Bo ja nie znalazłem
Andrzej P. Wozn...2/2 31 Maj 2010
Potrzebuje naglowek, ktory by byl zwracany przy odpowiedzi. Chce na tej podstawie segregowac maile. Niestety nie widze, zadnego pola, ktore by sie do tego nadawalo. wp.pl np ignoruje wiekszosc naglowkow w odpowiedzi. Nie zalacza tego co wysylam do nich przy odpowiedzi. Czy ktos ma pomysl, z ktorego pola mozna skorzystac, zeby bylo obowiazkowe do zalaczenia przy odpowiedzi? -- wer <",,
Grzegorz Niemir...4/4 30 Maj 2010
Gdzie Windows Live Mail przechowuje swoje ustawienia? Nie chodzi mi o folder magazynu, ale o takie rzeczy jak ustawienia kont, wygląd, itp. Chodzi o to aby w miarę szybko przenieść te ustawienia na inny system (XP, Win7) bez zbędnej zabawy w ponowne ustawianie wszystkiego. Czy jest to jakoś do złapania w postaci gałęzi rejestru (której), czy też trzeba użyć jakiegoś programu (jakiego)?
Grzegorz Niemir...24/24 26 Maj 2010
do Grzeska zwlaszcza,ale i do kazdego chetnego by odpowiedziec: co,tak naprawde, poprawia jeszcze dzisiaj oe p.tool? Wyszlo juz bowiem tyle patchy,fixów i takich tam roznych dla IE/OE - więc co jeszcze zostalo w OE z błędów, albo moze tylko niedogodnosci, że warto uzywac oe ptool z OE?
Paweł1/1 24 Maj 2010
Witajcie, Środowisko: Windows: XP, Vista, Windows 7 Poczta: Outlook Express, Windows Mail lub Windows Live Mail Pytanie 1: Czy jest jakaś możliwość (wtyczka, dodatkowy program) aby usunąć dołączony do wiadomości załącznik (np. duży plik pdf, jpg, zip, czy cokolwiek) a pozostawić samą wiadomość w skrzynce odbiorczej? Jeśli wybiorę załącznik i kliknę prawym klawiszem pokazuje mi
Marcin Frankows...4/4 12 Maj 2010
Witam, czy ktoś coś słyszał o liście który blokuje czytnik? podobno przychodzi 10 razy a potem już nie można odbierać wiadomości. A.
Janusz3/3 11 Maj 2010
Mam zainstalowany Windows 7 Home Premium. Chcę przeinstalować system, w jakim katalogu znajdę dane do skopiowania, aby nie utracić postów i wiadomości z grup dyskusyjnych?
Przemysław Ryk3/3 11 Maj 2010
Witam! Przeniosłem się właśnie na Windows 7, a co za tym idzie, stanąłem przed wyborem czytnika poczty i grup dyskusyjnych. Windows Live Mail odpadł w przedbiegach, dziękuję - nie mam ochoty oglądać siedmiu skrzynek odbiorczych przy jednoczesnej niemożności samodzielnego konfigurowania widoków. Przenoszenie Poczty Systemu Windows z Visty na 7 niespecjalnie mi się uśmiecha, a jedyny
cyklista1/1 03 Maj 2010
Witam! Używam Thunderbirda m. in. jako czytnika grup dyskusyjnych i chcę blokować wiadomości od niektórych użytkowników. Gdy ustawię filtr. "gdy nadawcą jest...ignoruj wątek" to jest tak, że gdy w jakimś wątku pojawi się wiadomość od niechcianego nadawcy, to cały wątek jest niewidoczny. Ja chciałbym natomiast uzyskać taki efekt, żeby niewidoczna była tylko gałąź od niechcianego posta w
Ela2/2 03 Maj 2010
OE blokuje dostep do załaczników, podaje ze są one niebezpieczne. Mysle, ze ma to związek z programem Spamihilator. W ustawieniach tego programu podane sa rozszerzenia załacznikow jednak nie ma tam tych ktore sa u mnie blokowane np. zdjecia - Ink. Prosze o pomoc
Mir1/1 28 Kwi 2010
Witam Mam trudności z ustawieniem alpine do wysyłania poczyty przez smtp serwera poczta.o2.pl. Wydaje się, że komenda RSET powoduje zapomnienie przez o2.pl uwierzytelnienia. Problem pojawił się na w ostatnim miesiącu. Zmiana serwera na inny pomogła. Jest szansa na pogodzenie alpine z poczta.o2.pl? Logi: część wspólna (poczta.o2.pl): IMAP 12:27:02 4/28 mm_log babble: Trying IP
antonina1/1 28 Kwi 2010
Zainstalowałam SPAMIHILATORA w.9.9.53 który zmienil mi ustawienia OUTLOOKa. Co zrobić aby obydwa programy działały prawidłowo? -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
jivanmuktaWYTNI...1/1 27 Kwi 2010
Dzień dobry, Piszę program w PHP5 wysyłający emaila, używam PHPMailera. Mam wykupiony hosting i dwie domeny. Założyłem jedno konto pocztowe w pierwszej domenie (mam możliwość tylko jedno, taki hosting). Czy da się zrobić tak, żeby moje emaile miały w polu From druga-domena.pl mimo że fizycznie zostały wysłane z konto@pierwsza-domena.pl? To znaczy chodzi mi o to, żeby odbiorca emaili nie
adam5/5 26 Kwi 2010
Jak zrobic zeby niechciany mail wrocil do nadawcy np. z takim tekstem: Unable to deliver message to the following address(es) Remote host said: 554 delivery error: This user doesn't have an ale zeby nadawca nie wiedzial, ze to zostalo odeslane celowo? adam -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
astro7/7 25 Kwi 2010
Konto pocztowe założone jest na o2. Mam problem ze skonfigurowaniem grup dyskusyjnych w OUTLOOK E. Jaki serwer wpisac i jaki port?. Dziękuje za pomoc. -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Marek7/7 16 Kwi 2010
Witam, Czy ktoś z Was wie dlaczego czasem trzeba 2x wcisnąć wyślij/odbierz aby wysłać to co jest w skrzynce nadawczej? Jak pozbyć się tej irytującej cechy Outlooka? Widziałem to przynajmniej u 2 innych osób. Sam zmieniałem komputery, wersje Outlooka - od lat tego doświadczam. Drugi problem: gdy wiadomość zapisze się w skrzynce nadawczej, otworzymy tą wiadomość aby coś dopisać, to
Mariusz Kruk2/2 15 Kwi 2010
Witam i proszę o radę w poniższej sprawie, otóż mój system pocztowy oparty jest o postfix + maildrop jako LDA, kiedy wysyłam wiadomość do użytkowników na moim serwerze pocztowym z konta X wysyłana wiadomość kopiowana jest na konto Y. Jak osiągnąć funkcjonalność, która pozwoli mi kopiować pocztę wychodzącą do kont z poza mojego serwera?Z tego co się orientuje postfix sam w sobie nie ma
Budzik8/8 11 Kwi 2010
Tworze szablon odpowiedzi. W tresci chce wpisac d kogo był adresowany orygialny mail oraz ewentualnie do kogo szedł cc. Do kogo: To: %OToName [%OToAddr] W tresci pokazuje sie niestety tylko pierwsza osoba z listy adresowej. CC - w ogole nie moge znaleźć takiej opcji. Jak sobie z tym poradzic?
Jacek Maciejews...3/3 11 Kwi 2010
Cześć Outlok Express na XP u kolegi dołącza do wysyłanych maili z załacznikami taką informację: "Wiadomość jest gotowa do wysłania wraz z następującymi załącznikami pliku lub łącza: raport.wmv Uwaga: W celu ochrony przed wirusami komputerowymi programy poczty e-mail mogą zapobiegać wysyłaniu i odbieraniu pewnych typów załączników plików. Sprawdź ustawienia zabezpieczeń poczty e-mail,
Wojtek7/7 09 Kwi 2010
Witam, A więc mam następujący problem. Mam konto email na onet od dawna. Chciałem korzystać z dobrodziejstw imap, które oferuje gmail, ale jednocześnie nie chcę się pozbyć konta onet. Wiem, że istnieje możliwość zaciągania poczty przez gmail, ale są wtedy opóźnienia w jej odbiorze. Gmail ściąga ją raz na jakiś czas i nie da się tego czasu modyfikować. Przynajmniej ja nie znalazłem
PL(N)umber_One7/7 03 Kwi 2010
Witam Jeżeli w Outlook Express zmienię parametry istniejącego konta, nowy adres nowe serwery itp (znajoma zmieniła dostawcę poczy), to czy stare (odebrane i wysłane ze starego adresu) maile będą dalej widoczne. Czy też muszę założyć nową tożsamośc i wniej skonfigurować nowe konto, następnie zaimportować maile ze starej tożsamości do nowej, po czym ew.skasować strą tożsamość. Nie czcę
Bogdan3/3 02 Kwi 2010
Wiyam Od pewnego czasu mam błędy przy wysyłaniu korespondencji z konta na tlenie. Bez zmiany konfiguracji po pewnym czasie jest dobrze, by następnie znów było źle. Coś u nich się dzieje? Bogdan
Jacek Maciejews...5/5 01 Kwi 2010
Bardzo prosze o pomoc w skonfigurowaniu OUTLOOK EXPRESS. Mam konto ze stron Gazety Wyborczej (www.poczta.gazeta.pl). Chcialabym obslugiwać moją korespondencje przy pomocy ww programu. Nie mogę sobie poradzić z jego konfiguracją. Wprowadziłam wszystkie parametry podane na ww stronie i program pokazuje mi taki błąd: Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'gmail.com', Serwer: 'gmail.