Piter S.3/3 24 Wrz 2009
Witam, czy korzystając z usługi Office Online i mając na dwóch komputerach (w pracy i w domu) można pracować na jednym (tym samym) kalendarzu? Jeśli tak, to jak najszybcie to zrobić? -- Piotr
bofh@nano.pl2/2 24 Wrz 2009
Witam. Czy znajdę gdzieś w sieci Papeterie do Outlook Express wiem ze mogę je stworzyć samemu brak mi pomysłu i wyobraźni. Poproszę o rade.
usenetcoder.WYT...2/2 22 Wrz 2009
Witam Poprzez gmaila obsługuję 3 konta pocztowe. Dla testu wysłałem z jednego z nich na drugie (nie gmailowe) maila. Po kilkukrotnych sprawdzeniach konta mail nie doszedł. Sprawdziłem w thunderbirdzie i od razu odebrał wiadomość. Czyżby były jakieś problemy z przesyłaniem wiadomości do kont "podpiętych" do googla? Spotkał się kiedyś ktoś z takim problemem? Pozdrawiam.
usenetcoder@gaz...1/1 22 Wrz 2009
Witam, używma KIS 2009, irytuje mnie odrobine opcja antyspamowa, a mianowicie, gdy odbieram poczte, najpier pojawia sie okinko kasperskego, w owym oknie zaznaczam ktore maile sa spamem, a ktore nie, i wciskam OK. Kolejny krok to zaladowanie maili do skrzynki, tyle ze zamiast spamu dostaje poczte odresowana od KIS a ze usunał spam... jak nauczyc KISa aby tego nie robił ? bo
Piter S.1/1 21 Wrz 2009
Witam, chciałem udostępnić kalendarz z Outlooka poprzez Office Online. Jednak w opcjach publikacji nie mogę zaznaczyć w Przedział czasowy opcji "cały kalendarz". Dostępne są jedynie 90 dni wstecz i 90 dni do przodu. Czy można to jakoś ominąć i publikować cały kalendarz? -- Piotr
Kluska1/1 21 Wrz 2009
Witam, mam problem z Outlookiem 2003 Po podgladnieciu maila w skrzynce nadawczej Outlook 2003 juz nie chce wyslac tego maila. Pomaga jedynie rozwiazanie znalezione w sieci: "Rozwiązanie jest banalne. i głupie. Wystarczy otworzyć wiadomość ponownie, przejść do innego folderu i dopiero wtedy nacisnąć wyślij. W rezultacie outlook przypomina sobie co to miał zrobić i zaczyna wysyłać
bofh@nano.pl2/2 19 Wrz 2009
Witam, mam konsto business serwer w home.pl. Poza stroną interentową założone są konta pocztowe dla wszystkich pracowników (w naszej domenie - załóżmy że jest to firma.pl) - ok. 90 kont. Jak zrobić liste mailnigową, aby wysyłając maila na jeden adres trafiał on do konretnych odbiorców. Np. wszyscy@firma.pl - trafi do wszystkich skrzynek, dzial_a@firma.pl - trafi do 40 pracowników
Piotr Dałek4/4 18 Wrz 2009
Uzywacie Hellcore Mailer? http://www.hellcore-mailer.pl/ Jakie macie opinie o tym programie jako o mailerze? I o czytniku. Nie jest gorszy od Dialoga [jako czytnik]? Nie jest gorszy od OE [jako mailer]? Kilka slow uzasadnienia pls.
Mariusz Kruk15/15 13 Wrz 2009
moj provider: iplus. Z bezproblemowego, jak dotad, adresu na wp.pl wysylam list. Otrzymuje komunikat: "...This message was created automatically by mail system at Wirtualna Polska. I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out. <adres@odbiorcy.org.pl>: 79.96.36.
Sergiusz Rozans...4/4 13 Wrz 2009
Witam! Chce dodać wyjątek w sorbsie i otrzymuje Rejected: Host & PTR do not match! I to jest prawda. Mam domene xx.pl a revdns yy.xx.pl. Dlaczego tak nie moze byc? Musze miec takiego samego rdns jak domene? Pozdrawiam
radekp@konto.pl10/10 12 Wrz 2009
Witam Z chęcią przesiadł bym się całkowicie na pocztę Gmail. Czy ktoś zorientowany wie może jak wygląda aktualnie rozwój tej platformy. Brakuje mi funkcji, które jak czytałem były już dawno zgłaszane przez użytkowników, a mianowicie: - żądania potwierdzenia dostarczenia wiadomości - pełniejszej obsługi kont zewnętrznych (ustawienie częstszej synchronizacji np.). Czy google w ogóle
jun_dymek1/1 10 Wrz 2009
Witam Czy ktoś korzysta może z gmaila w domenie firmowej? W tej chwili poprzez gmaila obsługuję 1 konto prywatne gmail, 1 konto prywatne z interii oraz 2 konta firmowe. Czy jest możliwe żeby konta firmowe (chodzi o domenę) były również obsługiwane przez gmaila? Znalazłem coś takiego jak aplikacje google - jest tam możliwość podpięcia się pod domenę, ale nie wiem za bardzo jak to działa.
Marcin Miczek13/13 10 Wrz 2009
Witam Czy są jakieś problemy z serwewrem pocztowym na gazeta.pl? Od kilku dni nie mogę dostac sie do konta przez klienta. Przez www z IE też nie. Przez FF natomiat jest O.K. Co jest grane? Inne konta, na innych serwerach od lat działają bez problemów, a tu ciągle coś szwankuje. Remek
jun_dymek3/3 07 Wrz 2009
Witam Czy jest możliwość ustawienia, żeby po kliknięciu adresu mailowego domyślnie otwierała się przeglądarka celem wysłania maila poprzez gmaila? W tej chwili włącza mi się thunderbird. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Marcin Miczek5/5 04 Wrz 2009
Witam Czy istnieje możliwość, żeby całkowicie zsynchronizować konto gmail i program Thunderbird? Chodzi mi o to, żeby po odczytaniu wiadomości w thunderbirdzie gmail automatycznie odznaczał ją jako przeczytaną (w drugą stronę naturalnie tak samo). To samo z wysłanymi wiadomościami (jeśli napiszę wiadomość w thunderbirdzie chciałbym żeby pojawiła się w polu wysłane w gmailu). Czy jest to
Tomasz1/1 03 Wrz 2009
Hej. Rozglądam się za sposobem na pakowanie wiadomości do bazy danych zamiast do systemu plików. Dotychczas znalazłem tylko dbmail: http://www.dbmail.org/ Czy znacie jakieś inne metody lub może jakiegoś MTA z natywną możliwością wrzucania przesyłek do bazy? Choć widzę, że ten dbmail całkiem niezły. Ma możliwość integracji z AD i kilka innych teoretycznie przydatnych mi
fakej1/1 03 Wrz 2009
Jest sobie outlook 2003 działający z żałośnie wolnym serwerem exchange + do tego jakaś quota na inbox rzędu 90mb. Czy jest jakiś sprytny sposób na synchronizowanie folderów IMAP z folderami lokalnymi w pliku PST? Idealne byłoby coś co automagicznie kopiuje pocztę do folderów lokalnych i pilnuje aby rozmiar inboxa nie przekroczył określonego limitu - czyli np. kasuje stare maile z inboxa
Andrzej Adam Fi...3/3 02 Wrz 2009
Witam, mam małe pytanko do wiedzących. Kiedyś krążyła fama (potwierdzona empirycznie przeze mnie w kilku przypadkach), że emaile wysyłane z kont pocztowych w domenie .pl do użytkowników hotmaila z zasady lądują u odbiorcy od razu w przegródce "spam". Czy tak jest nadal? Tzn. wyobraźmy sobie taką sytuację, że nowo poznana osoba, z którą nigdy wcześniej nie wymieniałem się
adas7/7 02 Wrz 2009
Witam, Chyba "przy okazji" zmiany klienckiego 25 na 587 tepsa zablokowała mi smtp przez poczta.internetdsl.pl (587 nie działa, 465 też) . Ktoś może korzystał z tego serwera i podpowie mi na co przeskoczyć? pozdr Raq
Budzik3/3 29 Sie 2009
Hmm nigdy wczesniej cos takiego mi sie nie zdarzyło - zgineło mi konto na gazeta.pl Tylko mi, czy to jakas zorganizowana akcja? Obecnie nie moge sie zalogowac (choc hasła nie zmieniałem), jak chce odzyskac hasło to pisze, ze nie ma takiego konta, jak chce zalozyc ponownie takie samo - pisze ze login jest zajety. Miał ktos cos podobnego? -- Pozdrawia... Budzik ; #GG: 565516 ; www.
IS1/1 28 Sie 2009
Witam! Prośba o pomoc. Do wczoraj działało, od wczoraj nie mogę nieoczekiwanie wysyłać poczty przez smtp.poczta.onet.pl przy użyciu Forte Agent 2.0. Działa wysyłanie poczty z Outlook Express i zainstalowanego na próbę Mozilla Thunderbird, więc raczej wykluczam problem z ISP (UPC, który wczoraj zresztą miał jakąś większą awarię). Zainstalowałem na próbę Forte Agenta 5.0. Odbierać
Piotr Dałek11/11 25 Sie 2009
Witam Próbuję założyć konto na tlenie. Po raz dwudziesty wpisuję kod z obrazka i otrzymuję komunikat o błędzie. Tu jest zrzut: http://remek62.republika.pl/Tymcz/kod.jpg Co jest źle? Remek
1634Racine4/4 24 Sie 2009
czy power tool mozna nakladkowo zainstalowac? stare wpisy w ini zostana zachowane,a nowe "dopisza sie"?
Piotr Dałek4/4 19 Sie 2009
OE/inne mailery sa z pewnoscia OK skonfigurowane. Problem: listy z mbanku maja taki oto fragment zrodla: Subject: =?utf-8?Q?Odp:=20Re:=20[mBank]=20=20Karty:=20karta=20do=20operacji=20interneto?= =?utf-8?Q?wych?= Content-Type: text/plain; charset="utf-8" Content-Transfer-Encoding: base64 MIME-Version: 1.0 Dlaczego - zeby nie wiem jak ustawiac w czytniku kodowanie czytania ich
1634Racine22/22 17 Sie 2009
przypadek taki: poczta sciagana z kilku kont [onet, wp. gmail] OExpressem zainst. na pewnym PC. OE ma polecenie zostawiania poczty na serwerach. Nastepnego dnia, na innym zupelnie komputerze, sciaganie poczty (OExpressem takze) dokladnie z tych samych kont - i tutaj zagwozdka: tylko gmail "pamieta/wie", ze jakis inny outlook, z jakiegos innego komputera, juz poczte wczoraj sciagal. I
Kluska1/1 14 Sie 2009
Witam, jak ustawic Windows Mail-a, by pokazywal liczbe wiadomosci z grup dyskusyjnych, ale tak by pokazywal cyfre w kolorze czerwonym jesli w wiadomosciach do przeczytania sa wiadomosci zaznaczone do monitorowania -- Pozdrawiam Kluska
1634Racine5/5 13 Sie 2009
Panowie, doradźcie proszę. Szukam jakiegoś wygodnego klienta poczty e-mail, coś w style TheBat (funkcjonalność, prostota oraz intuicyjność, przyjazny interfejs - graficzny oczywiście), tyle że bezpłatnego. Najlepiej jakiś opensource'owy, ale niekoniecznie. Dodatkowym atutem byłaby wieloplatformowość: Windows i Linux, oraz SSL. Zastosowanie: obsługa około 5 kont (POP3), kilkadziesiąt
1634Racine3/3 11 Sie 2009
Czy znacie program, ktory by robił (niekoniecznie automatycznie) archiwizacje maili z OE? Przy czym nie interesuje mnie tylko sama archiwizacja w sensie bezpieczeństwa, ważne byłoby mozliwosc pozniejszego wyszukiwania potrzebnego maila. Samo przeniesienie maili do katalogu na dysku jakos tam dziala, jednakze poźniejsze przeszukiwanie tego w zasadzie jest nierealne. Chyba że znacie
www.aukcje.fm1/1 10 Sie 2009
Witam serdecznie, Dla dynamicznych sprzedawców usług i produktów, polski serwis aukcyjny AUKCJE FM wprowadził program importujący aukcje z innych serwisów aukcyjnych oraz z plików tekstowych. Niebawem wprowadzamy importy z plików XML generowanych przez większość sklepów internetowych nie wymagając edytowania producentów oraz kategorii. Teraz w kilka minut bez zbędnych opłat powiększysz swoją
bofh@nano.pl7/7 03 Sie 2009
TP zamierza zablokowac port 25, w zamian za to proponuje komunikacje poprzez 587 i 465. www.tp.pl/prt/pl/tpcert/aktualnosci/wiadomosci/zabezpiecz/?_a=685898 www.poczta.onet.pl/oferta/komunikaty.html Pytanie tylko, co to zmieni na dluzsza mete. Wiecej ISP postapi w ten sposob => autorzy robakow internetowych rowniez przeniosa sie na inne porty, moze to nawet utrudnic wykrywanie tego typu
ß|óóó ta5/5 22 Lip 2009
Witam W Outlooku Expres jest opcja Narzedzia-Opcje-Redagowanie-Folder magazynu i tam mozna sobie zrobic aby wiadomosci nie znikly z PC np przy awari, czy w Thunderbird jest coś takiego ?, pozdrawiam jurek_m __________________________________________ !_" GG - 642666 www.tetrus.pl (_)\_ Skype - jurek.malinowski jurant@tetrus.pl
Papik2/2 19 Lip 2009
Windows XP SP3 PL, Outlook Express. Niezaleznie od tego jaki rozmiar czcionki ma wiadomość, zawsze jest drukowana czcionką 9 lub 10. Na ekranie wyświetla prawidłowy rozmiar czcionki. Jak można ustawić rozmiar czcionki do druku?
Piotr Dałek1/1 11 Lip 2009
The Bat! Proxy jest pochodną innego mojego programu - MboxProxy - i umożliwia zaimportowanie folderów programu The Bat! w wersji 4 (być może wcześniejszych także) do każdego programu obsługującego protokół POP3. Freeware z kodem źródłowym, do pobrania z: http://branchware.ovh.org/soft.html -- .oooO /~) (~\ Oooo. Programowanie to | Piotr Dałek - betoniarka5.wp@pl ( ) / ( ) \
Piotr Dałek2/2 26 Cze 2009
Witam, czy jest mozliwe zaimportowanie poczty z TB do Outlook 2007 lub OE6? Jesli tak to w jaki sposob? u.u.
Grzegorz Sapija...8/8 25 Cze 2009
Piszę w PHP program który będzie wysyłał pocztę. Docelowo hosting na Linuxie, ale piszę i będę testował pod Windows XP Home. Aby działała mi funkcja mail() z biblioteki PHP potrzebuję zainstalować i skonfigurować serwer poczty. Ponieważ nie wiem co wybrać i się nie znam, ściągnąłem i zainstalowałem IA eMailServer - podobno jest prosty w konfiguracji. Przy konfiguracji jest pytanie o
Pasman1/1 23 Cze 2009
nie moge skonfigurowac czytnika poczty aby sam sciagal maile. korzystam z czytnika w samsungu z720. gdy wciskam recznie "pobierz" pojawia sie błąd: ------------------------------- Alarm bezpieczenstwa Certyfikat błąd weryfikacji Podmiot CN=imap.gmail.com O=Google Inc ST=California Wystawca CN=Google Internet Authority O=Google.Inc C=US Ważny od 2009/03/12 Ważny do
astro2/2 21 Cze 2009
Witam. Poszukuję klienta poczty elektronicznej, który by miał dość ciekawą właściwość. Otóż: możliwość pracy z bazą danych. Czyli wiadomości, przechowywane by były w bazie danych. Np. w MySQL na serwerze w sieci lokalnej. -- Pozdrowienia
Wojtek4/4 08 Cze 2009
Czy źle szukam, czy do Sylpheed w wersji dla Windows (2.6.0) nie ma możliwości sprawdzania pisowni? A jeśli źle szukam to byłym zobowiązany za jakąś podpowiedź ;) -- Wojtek
tedy1/1 04 Cze 2009
jak usunć zbędne kontakty w gmailu ,jesli widzę dodaj tak nie widzę okenka usuń a program sam zbiera wszystkie
bofh@nano.pl2/2 04 Cze 2009
Witam. Od kilku dni przy próbie wysłania poczty program pokazuje taki komunikat: "Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera:<253-171-251-94.net.stream.pl{94.251.171.253}>: Client host rejected: Access denied. Sprawdź adresatów wiadomości a następnie ponów próbę." Nie zmieniałem nic w ustawieniach konta. Wysyłanie z www działa bez problemu. Wysyłanie z innych kont na
LM2/2 23 Maj 2009
Czy da się zmusić tego cholernego gmaila'a żeby nie odfiltrowywał moich maili wysłanych na mail listę które ta lista wysyła na konto gmail? -- Andrzej Adam Filip : anfi@onet.eu : Andrzej.Filip@gmail.com Lekarzowi i grabarzowi nie życzy się ?dobrego roku". -- Przysłowie żydowskie (pl.wikiquote.org)
Jacek Maciejews...3/3 23 Maj 2009
Cześć Dostaję w ostatnikch tygodniach nieco spamu cyrylicą pisanego, z domeny com. Próbuję w Operze to odfiltrować ale coś nie trybi. Jedynyą cechą charakterystyczną tych maili to kodowanie windows-1251 ale podane tak (fragment maila): X-MSMail-Priority: Normal X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180 X-O2-Trust: 2, 61
LET ki1/1 22 Maj 2009
Witam, Muszę komuś krok po kroku wytłumaczyć jak ustawić automatyczne dodawanie sygnatur w lotus notes 6. prośba do osób korzystajacych o pomoc. Z góry dzieki, pzdr m -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
agata.kwasecka@...3/3 17 Maj 2009
Od rana mam problem z pocztą WP. Używam OE6 (Windows XP SP3 z bieżącymi aktualizacjami). Nie mogę dostac się na swoje konto z programu pocztowego (odrzucone hasło, skrzynka w użyciu itp.). Ze strony WWW (Firefox 3, IE6) mogę się zalogować, przeglądam książkę adresową, opcje poczty, ale nie mam dostępu do skrzynki (Błąd połączenia z serwerem (#101), spróbuj ponownie). Założyłem nowe konto
Buster1/1 15 Maj 2009
Andrzej Libiszewski pisze: > NTG, FUT->pl.comp.mail Dzięki za naprowadzenie. -- Pozdrawiam
qba1112/2 12 Maj 2009
Witam, Piszę w ostateczności bo już nie mam pomysłów (i przejrzałem większość tematów jakie są w necie z tym związane) co może być nie tak. Przy wysyłaniu poczty otrzymuje komunikat: Sender address rejected: not logged in; Jeżeli wyrzucę pozycje z smtpd_sender_restrictions, reject_sender_login_mismatch to mogę wysyłać ładnie. Mam zrobione dwie identyczne konfiguracje i druga
Kamil Jońca1/1 06 Maj 2009
Czy jest gdzieś napisane (np. RFC), że przy pobieraniu pop3 nowe wiadomosci mają być dopisywane na końcu? Pytam, bo ostatnio spotkałem się że nowa wiadomość pojawiła się w środku (fragment logu fetchmaila): [...] skipping message x@x:818 not flushed skipping message x@x:819 not flushed skipping message x@x:820 not flushed skipping message x@x:821 not flushed skipping message
Jacek Maciejews...1/1 06 Maj 2009
Witam Od 2 czy 3 lat używam Opery i takich sęków nigdy nie miałem jak z ostatnią wersją 9.64. Ostatnio dwa razy pod rząd mi się rozsypała. W pierwszym przypadku skutkowało to utratą danych kont pocztowych i kontaktu z katalogiem "mail", w wyniku czego zniknęła cała poczta. (Oczywiście, same mbs w katalogu leżały). Drugi raz zniknęły ustawienia indywidualne takie jak czcionki, wielkości,
Jacek Skowrońs...2/2 03 Maj 2009
Mam takie pytanie, choć pewnie bardzo głupie... i niektórzy mogą sie śmiać ale niestety nie umiem tego nigdzie znaleźć. Jak stworzyć podpis, który zawsze będzie się pojawiał przez wysłaną przeze mnie wiadomość.... Mam Thunderbirda i używam go tylko do grup dyskusyjnych. Proszę o wyrozumiałość, z kompa głupia nie jestem ale nieraz proste rzeczy są trudne.
Weronika1/1 03 Maj 2009
Mam takie pytanie, choć pewnie bardzo głupie... i niektórzy mogą sie śmiać ale niestety nie umiem tego nigdzie znaleźć. Jak stworzyć podpis, który zawsze będzie się pojawiał przez wysłaną przeze mnie wiadomość.... Mam Thunderbirda i używam go tylko do grup dyskusyjnych. Proszę o wyrozumiałość, z kompa głupia nie jestem ale nieraz proste rzeczy są trudne.