ß|óóó ta5/5 22 Lip 2009
Witam W Outlooku Expres jest opcja Narzedzia-Opcje-Redagowanie-Folder magazynu i tam mozna sobie zrobic aby wiadomosci nie znikly z PC np przy awari, czy w Thunderbird jest coś takiego ?, pozdrawiam jurek_m __________________________________________ !_" GG - 642666 www.tetrus.pl (_)\_ Skype - jurek.malinowski jurant@tetrus.pl
Papik2/2 19 Lip 2009
Windows XP SP3 PL, Outlook Express. Niezaleznie od tego jaki rozmiar czcionki ma wiadomość, zawsze jest drukowana czcionką 9 lub 10. Na ekranie wyświetla prawidłowy rozmiar czcionki. Jak można ustawić rozmiar czcionki do druku?
Piotr Dałek1/1 11 Lip 2009
The Bat! Proxy jest pochodną innego mojego programu - MboxProxy - i umożliwia zaimportowanie folderów programu The Bat! w wersji 4 (być może wcześniejszych także) do każdego programu obsługującego protokół POP3. Freeware z kodem źródłowym, do pobrania z: http://branchware.ovh.org/soft.html -- .oooO /~) (~\ Oooo. Programowanie to | Piotr Dałek - betoniarka5.wp@pl ( ) / ( ) \
Piotr Dałek2/2 26 Cze 2009
Witam, czy jest mozliwe zaimportowanie poczty z TB do Outlook 2007 lub OE6? Jesli tak to w jaki sposob? u.u.
Grzegorz Sapija...8/8 25 Cze 2009
Piszę w PHP program który będzie wysyłał pocztę. Docelowo hosting na Linuxie, ale piszę i będę testował pod Windows XP Home. Aby działała mi funkcja mail() z biblioteki PHP potrzebuję zainstalować i skonfigurować serwer poczty. Ponieważ nie wiem co wybrać i się nie znam, ściągnąłem i zainstalowałem IA eMailServer - podobno jest prosty w konfiguracji. Przy konfiguracji jest pytanie o
Pasman1/1 23 Cze 2009
nie moge skonfigurowac czytnika poczty aby sam sciagal maile. korzystam z czytnika w samsungu z720. gdy wciskam recznie "pobierz" pojawia sie błąd: ------------------------------- Alarm bezpieczenstwa Certyfikat błąd weryfikacji Podmiot CN=imap.gmail.com O=Google Inc ST=California Wystawca CN=Google Internet Authority O=Google.Inc C=US Ważny od 2009/03/12 Ważny do
astro2/2 21 Cze 2009
Witam. Poszukuję klienta poczty elektronicznej, który by miał dość ciekawą właściwość. Otóż: możliwość pracy z bazą danych. Czyli wiadomości, przechowywane by były w bazie danych. Np. w MySQL na serwerze w sieci lokalnej. -- Pozdrowienia
Wojtek4/4 08 Cze 2009
Czy źle szukam, czy do Sylpheed w wersji dla Windows (2.6.0) nie ma możliwości sprawdzania pisowni? A jeśli źle szukam to byłym zobowiązany za jakąś podpowiedź ;) -- Wojtek
tedy1/1 04 Cze 2009
jak usunć zbędne kontakty w gmailu ,jesli widzę dodaj tak nie widzę okenka usuń a program sam zbiera wszystkie
bofh@nano.pl2/2 04 Cze 2009
Witam. Od kilku dni przy próbie wysłania poczty program pokazuje taki komunikat: "Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera:<253-171-251-94.net.stream.pl{94.251.171.253}>: Client host rejected: Access denied. Sprawdź adresatów wiadomości a następnie ponów próbę." Nie zmieniałem nic w ustawieniach konta. Wysyłanie z www działa bez problemu. Wysyłanie z innych kont na
LM2/2 23 Maj 2009
Czy da się zmusić tego cholernego gmaila'a żeby nie odfiltrowywał moich maili wysłanych na mail listę które ta lista wysyła na konto gmail? -- Andrzej Adam Filip : anfi@onet.eu : Andrzej.Filip@gmail.com Lekarzowi i grabarzowi nie życzy się ?dobrego roku". -- Przysłowie żydowskie (pl.wikiquote.org)
Jacek Maciejews...3/3 23 Maj 2009
Cześć Dostaję w ostatnikch tygodniach nieco spamu cyrylicą pisanego, z domeny com. Próbuję w Operze to odfiltrować ale coś nie trybi. Jedynyą cechą charakterystyczną tych maili to kodowanie windows-1251 ale podane tak (fragment maila): X-MSMail-Priority: Normal X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180 X-O2-Trust: 2, 61
LET ki1/1 22 Maj 2009
Witam, Muszę komuś krok po kroku wytłumaczyć jak ustawić automatyczne dodawanie sygnatur w lotus notes 6. prośba do osób korzystajacych o pomoc. Z góry dzieki, pzdr m -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
agata.kwasecka@...3/3 17 Maj 2009
Od rana mam problem z pocztą WP. Używam OE6 (Windows XP SP3 z bieżącymi aktualizacjami). Nie mogę dostac się na swoje konto z programu pocztowego (odrzucone hasło, skrzynka w użyciu itp.). Ze strony WWW (Firefox 3, IE6) mogę się zalogować, przeglądam książkę adresową, opcje poczty, ale nie mam dostępu do skrzynki (Błąd połączenia z serwerem (#101), spróbuj ponownie). Założyłem nowe konto
Buster1/1 15 Maj 2009
Andrzej Libiszewski pisze: > NTG, FUT->pl.comp.mail Dzięki za naprowadzenie. -- Pozdrawiam
qba1112/2 12 Maj 2009
Witam, Piszę w ostateczności bo już nie mam pomysłów (i przejrzałem większość tematów jakie są w necie z tym związane) co może być nie tak. Przy wysyłaniu poczty otrzymuje komunikat: Sender address rejected: not logged in; Jeżeli wyrzucę pozycje z smtpd_sender_restrictions, reject_sender_login_mismatch to mogę wysyłać ładnie. Mam zrobione dwie identyczne konfiguracje i druga
Kamil Jońca1/1 06 Maj 2009
Czy jest gdzieś napisane (np. RFC), że przy pobieraniu pop3 nowe wiadomosci mają być dopisywane na końcu? Pytam, bo ostatnio spotkałem się że nowa wiadomość pojawiła się w środku (fragment logu fetchmaila): [...] skipping message x@x:818 not flushed skipping message x@x:819 not flushed skipping message x@x:820 not flushed skipping message x@x:821 not flushed skipping message
Jacek Maciejews...1/1 06 Maj 2009
Witam Od 2 czy 3 lat używam Opery i takich sęków nigdy nie miałem jak z ostatnią wersją 9.64. Ostatnio dwa razy pod rząd mi się rozsypała. W pierwszym przypadku skutkowało to utratą danych kont pocztowych i kontaktu z katalogiem "mail", w wyniku czego zniknęła cała poczta. (Oczywiście, same mbs w katalogu leżały). Drugi raz zniknęły ustawienia indywidualne takie jak czcionki, wielkości,
Jacek Skowrońs...2/2 03 Maj 2009
Mam takie pytanie, choć pewnie bardzo głupie... i niektórzy mogą sie śmiać ale niestety nie umiem tego nigdzie znaleźć. Jak stworzyć podpis, który zawsze będzie się pojawiał przez wysłaną przeze mnie wiadomość.... Mam Thunderbirda i używam go tylko do grup dyskusyjnych. Proszę o wyrozumiałość, z kompa głupia nie jestem ale nieraz proste rzeczy są trudne.
Weronika1/1 03 Maj 2009
Mam takie pytanie, choć pewnie bardzo głupie... i niektórzy mogą sie śmiać ale niestety nie umiem tego nigdzie znaleźć. Jak stworzyć podpis, który zawsze będzie się pojawiał przez wysłaną przeze mnie wiadomość.... Mam Thunderbirda i używam go tylko do grup dyskusyjnych. Proszę o wyrozumiałość, z kompa głupia nie jestem ale nieraz proste rzeczy są trudne.
bofh@nano.pl3/3 30 Kwi 2009
Witam, Czy nie zuważyliście ostatnio na swoich serwera że przedziera lub próbuje się przedzierać dużo więcej spamu. Jakoś tak mam wrażenie że w ciągu ostantich kliku dni coś się dzieje. Zna ktoś jakąs stornę ze statystkiami ruchu spamu w internecie ? Pozdro, Pawel R.
Adax2/2 29 Kwi 2009
mail google firefoks nie może otworzyć poczty a w ikonce talku wyswietlają się przychodzące maile, gdzie jest błąd ?
lazik_s4/4 27 Kwi 2009
szukam _dobrego_ programu pocztowego, ktory moze byc obslugiwany na przenosnym nosniku, pendrive/flash,ale jednoczesnie zainstalowany na dwoch komputerach stacjonarnych, obslugiwany na owym pendrive, ale i na tych komputerach - wniosek prosty: musi byc mozliwosc synchronizacji. Dzialanie: 1. powiedzmy, ze dzien/dwa pracuje przez pendrive w dowolnych miejscach, na cudzych, dowolnych
1634Racine4/4 27 Kwi 2009
czy mozna tak skonfigurowac OE, ze po instalacji systemu (uwaga: na innym komputerze) bedzie zbieral poczte OD pewnej daty (w gore)? bo DO pewnej daty - zbierana byla na komputerze pierwszym. chodzi mi o to, ze bedzie instalacja systemu na innym komp. i nie ma absolutnie zadnej potrzeby, by pobieranie poczty zaczelo sie na tym komp. od tysiaca lat do tylu - po co? ma zaczac zbierac poczte
Paweł3/3 27 Kwi 2009
Witajcie, Od 2 dni dzieje się coś dziwnego. Czasem samo już sprawdzenie poczty (Wyślij/Odbierz) powoduje natychmiastowe zresetowanie komputera (równoznaczne z przyciśnięciem klawisza Reset). Czasami mogę odbierać pocztę ale w momencie wysyłania komputer się resetuje. Jest to wkurzające gdyż giną wiadomości z folderu "Skrzynka nadawcza" - program wysyłając czekające wiadomości kasuje
Janusz Skrzeki1/1 21 Kwi 2009
Witam,bardzo prosze o porade. Sciagam na telefonie komorkowym plik binarny. Zapisywany jest jako plik tekstowy (mhtml), rozpoczynajacy sie nagłowkiem: Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/vnd.wap.wml; charset="ISO-8859-1" Content-Transfer-Encoding: base64 Content-Location: http://gribs.ocens.net/Mediterranean.wind.1day.grb.bz2 Date: Tue, 21 Apr 2009 10:23:24 -0200 Expires: Tue, 21
astro5/5 17 Kwi 2009
Ktory portal polecacie aby miał dostępną pocztę poprzez https ? gmail ostatnio wolno dziala, do tego nie ma https
qba1114/4 16 Kwi 2009
Witam. Z pewnoscią Was również męczy poczta typu SPAM ludzi "zarabiających" w ten sposób(czase są to też komputery zombie), dlategoteż (kierowany odrobiną złości, chcąc się delikatnie zemścić na tych męczących naiwniakach) pytam Was- drodzy grupowicze- o to " w jaki sposób zasypać takiego delikwenta setką moich maili w jego stronę za sprawą wysłania jednego?". Potrzebuję tego, z
1634Racine9/9 14 Kwi 2009
Witam Wszystkich!! Zwracam się z ogromną prośbą o udzielenie mi porady jak skonfigurować outlooka wersja 2003 aby przeglądać grupy dyskusyjne. Oczywiście szukałam już odpowiedzi na to pytanie, doszłam do tego, że dodałam zakładkę "grupy dyskusyjne" do paska narzędzi, jednak później ją usunęłam i przepadła ona niewiadomo gdzie. Nie mam pojęcia jak znowu odnaleźć grupy dyskusyjne na
Damian Dynarowi...1/1 09 Kwi 2009
Witam, Zakończono tworzenie nowych darmowy narzędzi online dla ogólnopolskiego rynku e-commerce. Mają one na celu zwiększenie sprzedaży przy jednoczesnym obniżaniu kosztów reklamy i systemów własnych. Od kilku lat inwestujemy w polski e-commerce posiadając kilkanaście serwisów online oraz opracowując nowe rozwiązania i technologie nie wymagające rejestracji, logowania, udostępniania danych
ShrekPl1/1 04 Kwi 2009
Witam. Szukam serwisu umożliwiającego utworzyć listę mailingową z następującymi założeniami: 1. Lista ma działać w mojej domednie. 2. Ma być moderowana, czyli chciałbym tak na prawdę abym tylko ja mógł rozsyłać informacje. 3. Chciałbym aby zainteresowani mogli sami zapisywać się na listę lub z nniej usówać (listownie lub przez skrypt PHP). 4, Chciałbym aby lista była na serwerze
Rezydent1/1 30 Mar 2009
Przeczytałem całą pomoc, ale nie ma nic o akcji niestandardowej w kreatorze reguł, a opcja taka jest np. po wysłaniu wykonaj akcje niestandardową. Interesowałoby mnie aby po wysłaniu automatycznie ukryta kopia szła na inny adres. Standardowo dostępna jest "jawna kpia" co mnie nie zadowala -- Rezydent -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
ab12/12 27 Mar 2009
Witam, mam tylko jedno pytanie w jaki sposób odróżnić "odbicia" dla sytuacji: - adres jest nieprawidłowy - skrzynka jest przepełniona - itp... -- Pozdrawiam Mariusz
alternative1/1 25 Mar 2009
Jak najszybciej skonfigurowac Lotus Notes 8 dla wysylania/obierania maili?
Papik3/3 20 Mar 2009
Witam, nie mam pojecia co mu odbilo, googlam od 2h i piane mam na pysku. TB! nie zapamietuje, niestety, widoku w danym folderze. Chodzi o caly uklad. Niby pamieta a przy zmianie folderu i powrocie ustawia poprzedni widok... Nie wiem czy dobrze wyjasnilem blad :( Wersja 4.1.11 profi. -- * Foto freak: http://portfolio.pomorski.net, http://fotki.pomorski.net * PAPIK -
Jacek Maciejews...2/2 20 Mar 2009
Cześć Zainstalowałem komuś Operę i ku mojemu zaskoczeniu próba przesłania maila z załącznikiem obrazkiem wygląda tak: ------------Jw1kwiK48DdKso8gDxUhTv Content-Disposition: attachment; filename=01.jpg Content-Type: image/jpeg; name=01.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wBDAAsICAoIBwsKCQoNDAsNERwSEQ8PESIZ
szymek1/1 17 Mar 2009
witam! mam stare live id a w nim kilka kalendarzy. teraz założyłem nowe live id, z ktorego chce korzystać. jak zaimportować kalendarze ze starego live id do nowego? ktoś już przerabiał ten temat? -- sz. __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusów 3941 (20090317) __________ Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32
LM2/2 15 Mar 2009
Witam. Wielkość bazy danych w programie pocztowym jest już trochę uciążliwa (~8GB) i szukam jakiejś metody wygodnej archiwizacji. Wymyśliłem więc taki scenariusz: zbędną w tej chwili pocztę umieszczam na CD/DVD dołączając jakiś program, który by ją udostępniał via IMAP. Jak potrzebuję czegoś poszukać, uruchamiam ten serwerek IMAPowy i mam dostęp do archiwum na płycie. I tu dochodzę do
Andrzej Adam Fi...3/3 15 Mar 2009
Czesc - macie jakies doswiadczenia z uzytkowaniem aplikacji google w firmie (wersja darmowa)? C
Grzegorz Niemir...2/2 15 Mar 2009
mam taki problem gdyz podejrzewam ze ktos zmienil mi haslo do emialu kod przypomnienia hasla to rowniez nie pamietam czy jest jakas mozliwosc odzyskania konta?
Budzik1/1 14 Mar 2009
Witam Outlook - sortowanie maili po kolumnie od kogo lub do kogo- problem. Otóz czasem mail wysłany jest na adres AA 'a@wp.pl' a czasami na samo a@wp.pl. Niestety Outlook traktuje to jako dwa rozne adresy, pomimo tego, ze konto mailowe jest jedno. Czy mozna go jakos zmusic, aby w takich sytuacjach grupował wszystko w jednym miejscu? -- Pozdrawia... Budzik ; #GG: 565516 ; www.
Grzegorz Krukow...12/12 14 Mar 2009
http://www.washington.edu/alpine/ alpine / pine - czy ktos uzywa tego mailera? jak sprawuje sie? warto?
1634Racine5/5 14 Mar 2009
ktora ostatnią i (wg Was, bo uzywacie) dobra wersje The Bat professional mozna dostac z licencja za rownowartosc kupionego czasopisma? Np. kiedys mozliwe bylo przez kupienie komputerświata. Wiec ktore z pism i ktory numer?
Olek7/7 10 Mar 2009
bry czy jest możliwość uzyskania adresu ip nadawcy maila. znam tylko mail poszukiwanej osoby i mam mejla wysłanego przez tą osobę. najgorsze jest to, że jest to gmail a wg tego co znalazłem w interneciku: "Google's Gmail service omits the sender IP address information from all headers. Instead, only the IP address of Gmail's mailserver is shown in Received: from. This means it is
TomoT1/1 03 Mar 2009
witam co nalezy wpisac w temacie aby zostala zmieniona nazwa poprzedniego tematu czyli co musze wpisac w temacie nowej wiadomosci aby zmienic temat aktualnej wiadomosci na nowy cos w rodzaju: newytemat (was: zmiana tematu) - to niestety nie dziala potrzebuje ta zmiane z poziomu tematu lub z poziomu php (mam skrypt ktory wysla wiadomosc na usenet) TomoT
Marcin Frankows...9/9 03 Mar 2009
Witam, Mam Windows Vista Home Premium i nie mogę znaleźć w nim żadnego programu pocztowego, coś w rodzaju Outlook Expressa. Czy źle szukam czy sam Windows nie daje już takiego programu? MS Offica z Microsoftowym Outlookiem nie mam. Irk -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
ted1/1 03 Mar 2009
od kilku odbiorcow przychodza mejle raz czytelne a innym razem nieczytelne cos w rodzaju, dlaczego czy ktos wie moze jakies ustawienia <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <HTML><HEAD> <META http-equiv=3DContent-Type content=3D"text/html; = charset=3Diso-8859-1"> <META content=3D"MSHTML 6.00.6000.16809" name=3DGENERATOR> <STYLE></STYLE> </HEAD> <BODY
ted1/1 03 Mar 2009
mam kilku na liscie odbiorcow od ktorych przychodzi raz normalna, czytelna poczta innym razem jak ponizej. dlaczego tak jest? ted Received: from wf-out-1314.google.com ([209.85.200.175]:60820 "EHLO wf-out-1314.google.com" rhost-flags-OK-OK-OK-OK) by kps4.mod5.onet with ESMTP id S67112228AbZBVVcCiM3lE; Sun, 22 Feb 2009 22:32:02 +0100 Received: by wf-out-1314.google.com with
TM1/1 02 Mar 2009
Witam Szukam klienta poczty lub/oraz grup przez przegladarke. Cos w stylu OE, tylko z poziomu WEB'a i najlepiej by bylo mozna to zainstalowac na swoim serwerze. Za wszelkie informacje bede wdzieczny. Pozdrawiam -- TM
TM1/1 02 Mar 2009
Witam Do poczty oraz grup uzywam Sylpheed 2.6.0 (GTK+ 2.10.14 / GLib 2.12.13 Operating System: Win32). Problem mam z pobieraniem grup dyskusyjnych, a mianowicie wiadomosci nieprzeczytane sa ponownie pobierane. Czyli otwieram wybrana grupe, pobiera mi 100 wiadomosci, czytam 10 (zaznaczam jako przeczytane), wychodze z grupy i po ponownym wejsciu, do przeczytania mam 180 (z czego dokladnie