wslusarczyk11@g...4/4 12 Gru 2008
Witam, Przeszukalem wszystko, zastosowalem to co znalazlem i dalej nic. 1. Zakupilem certyfikat w certum (czy jak to tam sie nie nazywa) 2. podpialem bezblednie postfixa, apache, dovecota 3. klienci OE i O pieknie sie po ssl autoryzuja, wjazd na strone bez bledow certyfikatu etc.. 4. thebat 4.0.34 wrzeszczy,ze certyfikat wygasl: 2008-10-16, 20:03:15: FETCH - Nr certyfikatu: XXXXX,
szymek3/3 04 Gru 2008
Witam mam problem z kontem pocztowym. Mam pewien problem z poczt na serwerze uczelnianym. Mianowicie: a) od kilku dni nie dochodz mi na konto adne maile z zewntrz (ani spam, ani od znajomych, znajomi nie otrzymuj zwrotw od tego serwera o problemach z doreczeniem czy odrzuceniem maili) - jest to troch dziwne, bo zazwyczaj codziennie dostawaem mailing, troche spamu a teraz nic - cisza
GAL5/5 01 Gru 2008
Od 8 dni z żadnego konta i żadnego z komputerów podpiętych pod router prócz Gmail nie wychodzi poczta. Ta sama poczta wyjdzie po podpięciu komputera pod internet z komórki. Czego szukać? GAL
Remek11/11 26 Lis 2008
Mamy w firmie problemy z OE. Przybywa wiadomości pocztowych i pojawiają się dziwne błędy. Nie ma możliwości kompaktowania wiadomości. OE co jakiś czas sam prosi o zgodę na kompaktowania wiadomości, jednak kompaktowanie nie wychodzi, bo wywala błąd, że "folder jest używany", nawet przy wyłączonym OE i pracy w trybie offline. Z czasem sytuacja jeszcze się pogarsza i w ogóle nie daje się
Jacek Maciejews...4/4 24 Lis 2008
Witam Opera by była fajna ale trzyma maile w katalogu osobistym usera: C:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\Opera\Opera\mail I to jest nieklawe, bo jak ktoś ma duży mailowy ruch to mu się zapełnia dysk c: na którym jest system. Samą Operę można zainstalować na innym dysku bez problemu, ale jak wyperswadować jej katalog z mailami na c:? -- Jacek
Danny6/6 24 Lis 2008
Hej, Co antyspam na home.pl robi z pocztą zaklasyfikowaną jako spam? Odbija jakoś z powrotem w czeluście Internetu, czy po łyknięciu pierwszej próbki automatycznie tworzy na webmailu jakiś folder spamowy i tam ją umieszcza? Postanowiłem włączyć tę funkcjonalność na swoich kontach, ale tak się zastanawiam, co się dzieje z pocztą "false positive". W pomocy nigdzie o tym nie ma, w
stanior1/1 20 Lis 2008
Witam, Od pewnego czasu mam małą zagwozdkę, a mianowicie na serwerze pocztowym działa mi spamassassin dla wybranych użytkowników. Konfigurowany jest na podstawie pliku .procmailrc w katalogu domowym danego uzytkownika. Chciałbym abym mógł forwardować już sprawdzone przez spamassassin maile na inne konto pocztowe oraz aby kopie wiadomości zostawały na koncie lokalnym. Próbowałem już w
TadP1/1 20 Lis 2008
Witam Od pewnego czasu, ja i znajomi używamy powyższego klienta i pojawiły się 2 problemy. 1. Otrzymujemy mail z załącznikiem xml. Otwieramy go - wszystko jest ok. Robimy prześlij dalej i.... odbiorca nie może otworzyć załącznika. Otrzymujemy info typu: Brak wymaganej spacji. Błąd podczas przetwarzania zasobu 'file:///C:/Documents and Settings/User/Ustawienia lokaln...
Andrzej W.7/7 11 Lis 2008
Witam, Czy istnieje możliwość podpisania cyfrowego wiadomości wysyłanych nie z tożsamości głównej? Jeśli używam konta głównego podpisywanie i szyfrowanie działa poprawnie. Jeśli wybiorę drugą "tożsamość" i każę podpisać wiadomość otrzymuję komunikat, że powinienem skonfigurować osobisty certyfikat i czy chcę to zrobić teraz. Wybieram "Tak" i trafiam do konfiguracji zabezpieczeń dla
2late10/10 30 Paź 2008
Witam Uzywam OE i mam taki, dla mnie dosc wazny prolem - zamiast niektorych liter/cyfr ojawiaja sie znaki rownosci. Czesto dostaje w mailach np rozne wazne numery i wtedy musze prosic o przyslanie maila drugi raz. Rece mi opadaja. Nawet juz robilam format i instalowalam wsytko na nowo. Prosze o pomoc. Asika Wiadomosci wygladajamniej wiecej tak: =uszę powiadomić, że do tej pory
Michal Jankowsk...3/3 28 Paź 2008
Od czasu do czasu dostaję listy w takiej postaci (przy czym od niektórych korespondentów chyba wszystko tak wychodzi): ---- Subject: Wysyłanie wiadomości e-mail: (...) (...) Wiadomość jest gotowa do wysłania wraz z następującymi załącznikami pliku lub łącza: (...) ---- To znaczy temat jest zawsze taki jak wyżej i do treści jest zawsze dopisany ten kawałek o gotowości do wysłania.
Michal Jankowsk...7/7 28 Paź 2008
Witam serdecznie! Jakiś czas temu zarejestrowałem się na jednym z polskich for. Po pewnym czasie na adres e-mail podany przy rejestracji zaczęły przychodzić różne reklamy. Stały się one natarczywe i w żaden sposób nieprzydatne do tego stopnia, że postanowiłem usunąć swoje konto z tego forum. Napisałem na forum w dziale "Uwagi do administracji" prośbę o usunięcie konta. Odpowiedź,
cpt.Zbik6/6 27 Paź 2008
Witam, Od jakiegoś czasu nie mogę się przebić na serwery pocztowe wp.pl. Po wysłaniu maila z serwera mail.onet.pl (@pro.onet.pl) wraca zwrotka że mail traktowany jest jak spam. > smtp; 550 (BLAD SPF - zobacz strone / SPF Error: Received-SPF: neutral [smtp.wp.pl: IP is neither permitted nor denied by domain of pro.onet.pl] client-ip=xxx; envelope-from=MójMAIL@pro.onet.pl; Wie ktoś może
Olek6/6 25 Paź 2008
Witam, Czy da się ustawić w Thunderbirdzie (maile wychodzące w txt) żeby przy tworzeniu odpowiedzi treść oryginalnego maila była wstawiana do nowej wiadomości ale bez poprzedzających ją znaków ">"? Ew. czy jest jakiś szybszy sposób usunięcia tych znaków niż robienie znajdz i zamień? z gory dzieki za odpowiedź, 9willows
michal.bobruk@w...1/1 23 Paź 2008
Hej, Mam podpiętą domenę do aplikacji Google. Wszystko ładnie działało do wczoraj. Od wieczora przychodzi do mnie poczta bez problemu, ale nic nie dochodzi na konta znajomych na które wysyłam. Dzisiaj doszły wiadomości po 12 godzinach. Teraz jak wysyłam nowe to znów nie dochodzą. Gdzie jest przyczyna opóźnień? Jak zniwelować te opóźnienia? Czy wina leży po stronie serwerów google czy wp?
lazik_s1/1 23 Paź 2008
Witam wszystkich grupowiczów pl.comp.mail!!! Pewnego dnia, a było to w czwartek rano, antyspamie napisałeś na pl.comp.mail coś takiego: > Musze przejsc z linuksa na Win XP. Cala poczte z kilku lat mam > zapisana w formacie Kmail. > Czy jest jakis klient poczty pod Win XP, ktory funkcjonalnie > odpowiada Kmail no i na dodatek zaimportuje z niego poczte? BH
Marcin Frankows...2/2 22 Paź 2008
Witam, Używam OE powiedcie mi czy coś jest nie tak u mnie czy u tego kogoś - wiadomość umnie wygląda tak: "coś tu się =rzestawiło, sprawdzałam archiwum wiadomości przychodzących i naprawdę niemam =BFadnego maila" Wysyłam drugi post bo tamten był na chwile i znikł po moim odświeżeniu dziwna sprawa. -- Pozdrawiam Piotr Klęba
Picia1/1 22 Paź 2008
Witam, Używam OE powiedcie mi czy coś jest nie tak u mnie czy u tego kogoś - wiadomość umnie wygląda tak: coś tu się =rzestawiło, sprawdzałam archiwum wiadomości przychodzących i naprawdę niemam =BFadnego maila -- Pozdrawiam Piotr Klęba
Jacek Maciejews...7/7 21 Paź 2008
Witam Wysylam do kogos emaile z zalacznikami i podobno zle dochodza. Jak dostaje od niego emaila to mam takie naglowki : MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit Jak ja wysylam to mam : MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original Content-Transfer-Encoding: 7bit Czy
1634Racine1/1 19 Paź 2008
co prawda pytanie dotyczy posta,ale ufam, ze jest w miare ciekawe, może rozwiklaja problem fachowcy mailowi :) 1. Skad wyslano na grupy post o ponizszym zrodle? (wycialem nieistotne) [...................] X-WBNR-Posting-Host: 207.46.193.207 From: =?Utf-8?B?Q2F0Z2lybDM4?= <Catgirl38@discussions.microsoft.com> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000 [.....]
Piotrek B. (cct...6/6 17 Paź 2008
Witam, Wie ktoś, czy jest u nas jakiś porządny komercyjny hostingodawca oferujący konta pocztowe dostępne przez IMAP? W firmie mamy konta na home.pl, ale nie ma tego (i wielu innych rzeczy też nie zresztą). Fajnie byłoby też, gdyby umożliwiał on również zakładanie paru kont z tym samym nagłówkiem w różnych domenach w ramach jednej usługi (tzn. aby mając domeny A.pl i B.pl można
Mango1/1 14 Paź 2008
Szanowni grupowicze. Spotkalem sie ostatnio po wyslaniu mailingu z informacja ze u niektorych uzytkownikow filtr antyspamowy dodal do tematu slowo SPAM. X-Spam-Report: * 3.3 TVD_RCVD_IP4 TVD_RCVD_IP4 * 1.6 TVD_RCVD_IP TVD_RCVD_IP Czy ktos wie czego to dotyczy? Gugle milczy :-( W dokumentacji do SA tez nic nie ma na ten temat wiec o co chodzi? Co wiecej ten sam list wyslany
Danny7/7 14 Paź 2008
Witam. Muszę przesiąść się na jakiś inny program pocztowy, bo wygasła licencja na użytkowanie (ustał stosunek pracy). W czym problem?? Ano chciałbym, wręcz zależy mi na tym aby można było importować całą pocztę wraz z książką właśnie MSU do nowego klienta. Obsługa IMAP mile widziana. Co polecacie? pozdr00fka poli. -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
Jacek Skowrońs...2/2 13 Paź 2008
spamer rozsyła syfy z adresu noreply@gorace-bzykanko.pl, serwer zwraca wiadomosc, ze adres niepoprawny, wiec bambukomail i unabomber nie poskutkuje. jak znalesc poprawny adres, zeby ukarac spamera?
Piotr Dałek9/9 13 Paź 2008
czy uzywacie Hellcore Mailer ? Jakie macie zdanie ? http://branchware.ovh.org/hcm/index.php?p=facts Pytam, bo poluje na OK soft i do maili, i do postow [dwa w jednym], a wiem, ze od jakiegos czasu Piotr D. tyra nad doskonaloscia softu :) wiec?
Piotr Dałek2/2 13 Paź 2008
Witam. Piszę mały programik, który ściąga nagłówki maili (resztę maila tylko na żądanie klienta). W dokumencie RFC dot. POP3 wyczytałem, że polecenia TOP i UIDL są opcjonalne, ktoś się orientuje czy jest dużo serwerów, które nie obsługują tych poleceń??
TC1/1 13 Paź 2008
V2l0YW0sDQoNCnN6dWthbSBmYWpuZWdvIHJvendpsXphbmlhLCBuYWpsZXBpZWogIncgcHVkZbNr dSIsIGt083JlIHphcGV3bmkgZG9zdOpwIGRvIA0KcG9jenR5IGVsZWt0cm9uaWN6bmVqIChwcnpl eiBrbGllbnRhIGkgd3d3KSwgZG9zdOpwIGRvIGZpcm1vd2VnbyBwb3RydGFsdSANCm9yYXogemFw ZXduaSBvYnOzdWfqIFBLSS4NCg0KSW50ZXJlc3VqZSBtbmllIGNvtiCzYXR3ZWdvIHdlIHdkcm+/ ZW5pdSBpIHByb3N0ZWdvIHcgYWRtaW5pc3RyYWNqaSAoamFrabYgDQpmYWpueSBtb2R1syBkbyB6
Beens1/1 07 Paź 2008
Witam! Przesiadam sie w koncu w pracy na TB poniewaz OE mial najpierw problem z wilkoscia plikow dbx (ponad 2GB) i nie moglem usunac niektorych wiadomosci to jak w koncu sobie z tym poradzilem to po pewnym czasie znowu problem wrocil. Nie mozna skoasowac niektorych wiadomosci ale (!) wszystkie pliki dbx sa mniejsze niz 2GB. Nie wazne z reszta bo przesiadam sie na TB ostatecznie. Podczas
Rafal Jankowski3/3 02 Paź 2008
This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools. ---2016075476-456924800-1222901010=:29248 Content-Type: TEXT/PLAIN; format=flowed; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE =A3=B1cz=EA si=EA z MacOS przez ssh do linuxa. Tam mam mutta i ustawione lo= cale=20
Qra5/5 01 Paź 2008
Witam, Poszukuje panelu do zarzadzania amavisd oraz clamav poprzez panel www. Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
Zenon Biedrzyc...1/1 01 Paź 2008
Mam macro w outlook, które odpowiada określonym tekstem autorom zaznaczonych wiadomości. Niestety macro korzysta z mail.reply i nie działa na wiadomościach typu "skasowano bez przeczytania". Jak możnaprzerobić tomacro, żeby działało także i dla tych wiadomości? Zapewne należy skorzystać z mail.forward, ale jak zczytać z zaznaczonego maila adres nadawcy i przekazać go do forwardowanego
Dexter-Labolato...3/3 25 Wrz 2008
witam widze krzaki w tresci wiadomosci zamiast zalacznika Jest na to jakas poprawka ? ---------------------------------------------------------------------------- Content-Type: application/msword; name="dokument.doc"; x-mac-type="42494E41"; x-mac-creator="4D535744" Content-Transfer-Encoding: base64 Content-Disposition: attachment; filename="dokument.doc"
1634Racine1/1 25 Wrz 2008
czy do OE istnieja alternatywne ksiazki adresowe, ktore moga byc wykorzystywane bez problemu razem z OE [rodzaj "podmianki" ze standardowa ksiazka]?
JSzulakiewicz@g...1/1 24 Wrz 2008
Witam. Podczas próby wysyłki e-maila otrzymuję wiadomość zwrotną od mojego serwera pocztowego ( dane odbiorcy zamieniłem na: <ADRESAT>@<SERWER_ADRESATA>): Message status - undeliverable The message that you sent was undeliverable to the following: <ADRESAT>@<SERWER_ADRESATA> (591 <ADRESAT>@<SERWER_ADRESATA> You must authenticate first. ) Possibly truncated original message
Wojtek10/10 24 Wrz 2008
Witam Mając pewne podejrzenia skąd spamerzy otrzymuja adresy przeprowadziłem test. Założyłem próbne konto na tlenie i ani razu go nie użyłem. Po pięciu minutach w skrzynce odbiorczej miałem 16 spamerskich postów. Czy można z tym coś zrobić? Remek
Michał Jędryk...2/2 22 Wrz 2008
Dzień dobry! Chcieliśmy stworzyć certyfikaty do podpisaywania poczty elektronicznej. Certyfikaty zostały wygenerowane z programu XCA, najpierw certyfikat centrum autoryzacji, potem certyfikaty osobiste, wygenerowany był klucz publiczny i klucz prywatny. Otrzymane certyfikaty, choć działają w outlooku MSOffice i outlooku express to nie chcą działać w thunderbirdzie, przy próbie wysłania
MK1/1 19 Wrz 2008
Pomerdalo sie wszystko w tamtym watku, wiec jeszcze raz ... Mam dwa konta: firmowe zigzag z opcja przesylania dalej maila na skrzynke plusnet, tak, zebym dostawal smsa o nowej poczcie. Niestety cos jest nie tak, bo osoba wpisana jako DW dostaje zdublowane posty. Dlaczego? Przyklad: Pan Iksinski przysyla do mnie wiadomosc DO konto@zigzag.pl, z DW p.Zet konto@wp.pl Ja dostaje
MK1/1 19 Wrz 2008
Sorry dawno nie korzystalem z usenetu i nie sprawdzilem, ze powstala taka grupa.
MK1/1 19 Wrz 2008
Mam dwa konta: firmowe zigzag z opcja przesylania dalej maila na skrzynke plusnet, tak, zebym dostawal smsa o nowej poczcie. Niestety cos jest nie tak, bo osoba wpisana jako DW dostaje zdublowane posty. Dlaczego? Przyklad: Pan Iksinski przysyla do mnie wiadomosc DO konto@zigzag.pl, z DW p.Zet konto@wp.pl Ja dostaje jednego maila na konto zigzag.pl, a pan Zet dostje 2 maile. Tresc
qwerty1/1 19 Wrz 2008
Użytkownik "JoteR" <joter@pf.pl> napisał w wiadomości news:gb0n86$48t$1@news.interia.pl... > Było wiele razy na grupie - efekt pamięciowy rozładowanej bateryjki na płycie, > przez co CMOS nie pamięta, że raz już wysłał. Pewnie zasilacz jej nie > doładowywuje, wymień na mocniejszy. Mi się wydaje, że pamięć sypie błędami - kontroler ciągle zapytuje komórkę pamięci, aż wyśle poprawnie
Grzegorz Niemir...2/2 16 Wrz 2008
Witam. Często w Outlooku odbywa się proces kompaktowania. Dziś pierwszy raz zdarzyło się, że po kompaktowaniu "wcięło" wiadomości odebrane z ostatnich 10. dni. Jak nie trudno się domyśleć, akurat w ostatnich dniach dostałem bardzo istotne dla mnie maile. Czy mogę jakoś odzyskać w/w wiadomości? Pozdro Robson
robson.m@poczta...1/1 16 Wrz 2008
Dzięki za podpowiedź. Pozdro Robson ------------------------------ > NTG
gordom4/4 16 Wrz 2008
Mam pytanie; kumpel dostał e-maila, którego chciałem obejrzeć w całości. Prosiłem go aby mi go przesłał funkcją "prześlij dalej". On twierdzi że w używanym przezeń Thunderbirdzie nie ma takiej funkcji. Kto mi podpowie jaką zatem funkcją w tym programie przesyła się czyjeś listy dalej, do innego adresata? -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.
LM4/4 15 Wrz 2008
Witam Was na grupie. Mam konstruktywne pytanie. :) Ostatnio diabli mi wzięli jedno konto pocztowe i postanowiłam się zabezpieczyć na przyszłość. Mam pytanko: czy istnieje jakiś sposób, żeby szybko ściągnąć na dysk wszystkie wiadomości z Gmaila? Jest ich około 2 tys. więc na piechotę raczej trudno. Proszę o odpowiedź albo link do dyskusji jeśli to pytanie już padło, dziękuje. A.
Marcin Frankows...3/3 13 Wrz 2008
WItam, Mam problem ze skonfigurowaniem konta w outlook expres. Pojawia sie nastepujacy problem przy probie sciagniecia poczty "Serwer zwrócił błąd. Konto: 'pop.googlemail.com', Serwer: 'pop.googlemail.com', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR AVG POP3 Proxy Server: Cannot connect to the mail server!', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu:
Marcin Gala1/1 10 Wrz 2008
Odpalam skrypt do wysyłki maila korzystając z CDO.Message, ustawiam SSL, podaje dane do autoryzacji i połączenie jest zrywane nie wiadomo czemu :( szukam przyczyny zrywania połączenia z postfixem Skrypt: ' CDO script to send email ' Modify EMAILAddrFrom, EMAILAddrTo, SMTPSvr and file name in AddAttachment as appropriate ' ' www.sandlerco.com ' Function CheckError(strDetails)
Big Jack10/10 09 Wrz 2008
Witam i zwracam się z pytaniem czy jest możliwość skonstruowania jakiejś reguły dla OE6, tak żeby nie odbierać mailingu rozsyłanego przez Onet? Jeśli tak, to jak taka reguła powinna wyglądać? -- Big Jack ////// ( o o) GG: *660675* --ooO-( )-Ooo-
Papik1/1 03 Wrz 2008
Dnia Tue, 2 Sep 2008 02:53:13 -0700 (PDT), WojtasW napisal/napisala: > Witam, > > Mam drobny problem z tym ustrojstwem. Dodam, że wykorzystuję ten > moduł głównie jako "przypominacz" (wyświetla mi okienka z wiadomością > o zadanej godzinie) > > Zakładam zadania, zaznaczam powiadamianie o wybranej godzinie > (+powiadamianie o niewykonaniu) ale niestety (nie zawsze!) okazuje się > że
WojtasW1/1 02 Wrz 2008
Witam, Mam drobny problem z tym ustrojstwem. Dodam, że wykorzystuję ten moduł głównie jako "przypominacz" (wyświetla mi okienka z wiadomością o zadanej godzinie) Zakładam zadania, zaznaczam powiadamianie o wybranej godzinie (+powiadamianie o niewykonaniu) ale niestety (nie zawsze!) okazuje się że okno się nie pojawia. Widzę to na liście zadań - dane zadanie jest tam dalej, ale nie
Remek5/5 01 Wrz 2008
Witam Mam folder xxx w OE i oczywiście odpowiedni do niego plik xxx.dbx. Plik o tej samej nazwie, lecz innej zawartości mam na dysku w w innym folderze (backup z wcześniejszych wersji systemu). Czy można (i jak) wiadomości z tego starszego dbx'a dodać do aktualnego? Remek