m.dziadzio@gmai...1/1 04 Cze 2008
Witam Serdecznie! Ktoś włamał się na mloje konto gmail, zmienił hasło oraz pytanie bezpieczeństwa. Jak mogę skontaktować się z administracją w celu zgłoszenia sprawy? Bo nigdzie nie widzę tej opcji.
SzymaneK1/1 30 Maj 2008
Po długiej przerwie zapowiada się, że Gmail zyska nowe funkcjonalności. http://googlesystem.blogspot.com/2008/05/gmail-labs.html no to przynajmniej ja zaczynam odliczać :-) -- Marcin vel SzymaneK GG:70031 * ICQ:23976239 http://aquaworld.brzeski.net/ http://mamrotek.freehostia.com/
joru7/7 29 Maj 2008
Witam Przegladnalem grupe i google i nadal nie jestem pewien jakiego programu uzyc aby nie stanac przed ograniczeniem 2GB, 4GB czy innym na skrzynke. - uzywam windows XP HE - program do czytania/sciagania poczty musi byc darmowy - chcialbym aby byl ograniczony tylko miejscem na dysku Prosze o podpowiedz jakie macie doswiadczenia :) slawekk
bofh@nano.pl1/1 21 Maj 2008
Witam, czy ktoś się zetknął z takim zachowaniem tego "programu pocztowego"? Nie wysyła autoryzacji, próbuje się połączyć z serwerem wysyłając jakoś dziwne helo i oczywiście nie można wysłać poczty, bo jest odrzucane połączenie. Ale przy odpowiedz wysyła normalnie autoryzację i w efekcie wysyła pocztę. Żeby było ciekawiej ten sam efekt jest z OE i MSO. Thunderbird na tym samym
Danny2/2 20 Maj 2008
Witam Zbliża się pewna promocja w mojej firmie i chciałem rozesłać wiadomość mail o tym fakcie. Jednak chciałbym to zrobić tak aby użytkownik do którego przyjdzie mail nie widział adresów innych użytkowników, gdyż nie chce ujawniać takich danych. I właśnie nie wiem gdzie w programie the bat jest taka opcja? Jak wpisuje adresy mail po przecinku, to mile są wysyłane, ale w odbiorcach
ioo4/4 11 Maj 2008
Witam, próbuję wysłać pocztę z załącznikiem (teraz to już różnych typów plików) i wyskakuje mi komunikat, że program antywirusowy sygnalizuje błąd, obiekt nie może zostać przeskanowany! O co w tym chodzi? NODa używam od niedawna, nie znam jeszcze ustawień. Co muszę zmienić, żebym mógł wysłać pocztę z załącznikiem? Pozdrawiam. -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
Monika Ogrodnic...4/4 11 Maj 2008
Witam tak szukam i nie widzę możem ślepy ale: czy istnieje jakaś grupa dyskusyjna typowo o usługach google lub nawet gmailu bo o to mi chodzi ? najlepiej w Polska języka ? -- Marcin vel SzymaneK GG:70031 * ICQ:23976239 http://aquaworld.brzeski.net/ http://mamrotek.freehostia.com/
Dominik 'Rathan...2/2 03 Maj 2008
Witam, Ciaag dalszy :) (cos wcisnalem) : tomek@bajdy.plChcialbym aby znalazl sie na liscie spamowej.Pozdrawiam,Vit Stwosz
Vit Stwosz1/1 03 Maj 2008
Witam, Ostatnio na kilka serwerów dostalem maila - spam z adresu :
Marcin Frankows...3/3 02 Maj 2008
Andrzej Adam Filip pisze: > <cytat-z-nagłówków> > Mime-Version: 1.0 > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" > Content-Transfer-Encoding: base64 > </cytat-z-nagłówków> > > Dziwne i nietypowe ale w miarę nowoczesne czytniki powinny sobie > poradzić. Co nie zmienia faktu, że format niepoprawny.
Andrzej P. Wozn...5/5 29 Kwi 2008
Witam, Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia, dlaczego dany mail trafił do folderu "spam"? Patrzyłem na nagłówki otrzymanego maila - nie ma tam nic co by sugerowało przyczynę zakwalifikowania jako spam. Testowo wysłałem z innego maila z tej samej domeny - i wygląda na to, że wszystkie z tej domeny są traktowane jako spam :-/ Po sprawdzeniu wszystkich
Andrzej P. Wozn...3/3 28 Kwi 2008
Witam, po raz ktorys kolejny mam taka sytuacje: "Nie można wysłać lub odebrać wiadomości na koncie Msn (heli_skowronski). Aby wyświetlić wiadomości znajdujące się na Twoim koncie Hotmail, przejdź do witryny http://hotmail.live.com w sieci Web. Aby uzyskać pomoc działu pomocy technicznej usługi Windows Live, przejdź do witryny http://support.live.com i na liście usług kliknij pozycję
Andrzej P. Wozn...3/3 27 Kwi 2008
Witam Nie pamietam gdzie ale pamietam ze napewno mozna (bo tak mam na innym kompie). klient: Poczta systemu Windows Live wersja 2008, v.12.0.1606, polska. system: Windows XP Home, SP2 Przy próbie zminimalizowania okna głównego klienta guzikiem "Minimalizuj" na belce tytulowej okna program sie minimalizuje, a i owszem, do zasobnika systemowego, ale i pozostaje na pasku zadań.
Krzysztof Kundz...4/4 27 Kwi 2008
Witam Czy majac taki naglowek (ponizej wklejony) wiadomosci, da sie dojsc kto, skad wyslal email? Czy mozna taka osobe jakos zablokowac by nie spamowala grupy? Jezeli jest na tej grupie ktos kto bylby w stanie pare osob z grupy pl.rec.kuchnia zwalczyc, bo nie da sie na tamtej grupie dluzej siedziec, to bylbym bardzo wdzieczny. Path: news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.
1634Racine15/15 24 Kwi 2008
Witam, Chcę zmienić klienta poczty - z OE na TB - jak zachować zawartości skrzynek nadawczej, odbiorczej. Z góry dziękuję za odpowiedź. Ryszard -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
1634Racine10/10 23 Kwi 2008
1. Jak najprosciej - moze jakas komenda wklepan w cmd? - sprawdzic, czy konkretny adres jest (z dokladnoscia do czesci adresu po @) prawdziwy, czy ma szanse istniec? A nawet wiecej: jak najprosciej dowiedziec sie jakie serwery smtp przyjmuja slane tam listy? (pomijam oczywiscie odbicie listu z pelnym adresem y@x.sony.com, bowiem fakt, ze list wroci nie oznacza jeszcze, ze @x.sony.com nie
Andrzej P. Wozn...3/3 23 Kwi 2008
Osoba podpisana jako chairon <chairon@interia.SKASUJ-TO.pl> w artykule <news:fulbd6$kf4$2@nemesis.news.neostrada.pl> pisze: > Witam > > Jak obecnie powinno się kodować znaki 8-bitowe w mailach? Zgodnie z MIME. > Chodzi mi czy > powinno się używać kodowania Quoted-Printable czy też wysyłać > niezakodowane 8-bitowe? > W sieci znalazłem informacje, że w zasadzie obecnie nie ma
Marcin Frankows...1/1 23 Kwi 2008
Tue, 22 Apr 2008 20:32:47 +0200, chairon <chairon@interia.SKASUJ-TO.pl> napisał(a): > Witam > > Jak obecnie powinno się kodować znaki 8-bitowe w mailach? Chodzi mi czy > powinno się używać kodowania Quoted-Printable czy też wysyłać > niezakodowane 8-bitowe? > > W sieci znalazłem informacje, że w zasadzie obecnie nie ma potrzeby > kodowania ich do QP, to jednak zauważam, że w
Roch Kossak1/1 17 Kwi 2008
Użytkownik "marek_pl" <mosuch@panas.com.pl> napisał w wiadomości news:c96acbea-d97f-4261-92f5-d744f6076d31@s12g2000prg.googlegroups.com... >Witam serdecznie. >Taki temat. Posiadam sporą grupę klientów do których od czasu do czasu >jest do wysłania wiadomość o identycznej treści. Lekarstwem na Twoj problem bedzie www.ANOMAIL.pl -- RK
1634Racine6/6 16 Kwi 2008
Vista; niezaleznie od tego,czy outlookiem z pakietu office, czy OE(czy jak to sie nazywa w viscie) - poczte z dwoch roznych portali mozna WYSYLAC bez problemu. Ale nie udaje sie jej odebrac. Oba programy daja bowiem ten sam rodzaj bledu przy odbiorze poczty: - info,ze przekroczono czas [ustawiony jest na max] oraz - " Konto: 'XXXXXX', Serwer: 'pop3.costam.pl', Protokół: POP3, Port: 110,
1634Racine5/5 13 Kwi 2008
Co może być powodem, że maile nie spadają ze skrzynki nadawczej do elementów wysłanych i wysyłają się po 20-30 razy? -- Pozdrawiam Marek
ioo4/4 13 Kwi 2008
no ja mam problem z domena e*****ek.net Ale do WP nie dochodzi (wirtualna Poczta_ i zwraca mi wiadomosci Technical details of permanent failure: PERM_FAILURE: SMTP Error (state 13): 550 BLAD SPF - zobacz strone / SPF Error: Received-SPF: neutral (smtp.wp.pl: 66.249.92.169 is neither permitted nor denied by domain of enterek.net) client- ip=66.249.92.169; envelope-from=XXXX@XXXXX.
LM4/4 12 Kwi 2008
Witam! Ponoć w outlooku jest mozliwosci skonfigurowania listy wiadomości wg. schematu "dzisiaj, "wczoraj", ... "ubiegły tydzień" - jest taka możliwość w Thunderbirdzie? Coś takiego chyba widziałe w The Bat!, ale nie widziałem chyba w OE - express ma coś takiego? Drugie pytanie - czy jesli tak jak teraz korzystam z grup newsowych przez konto gmail to mogę jakoś korzystać z nich poprzez
Andrzej P. Wozn...6/6 11 Kwi 2008
Witam, Dawno temu pytalem si ew sprawie obrabiania emaila w celu wyciagniecia zalacznikow. Myslalem ze wszystko zalatwione a tu pojawil sie problem, nazwa zalacznika :( --==o2.pl-WebMail-119bd4b3.2558a74.583e6== Content-Type: text/plain; name="=?UTF-8?Q?AB100813.001?=" Content-Disposition: attachment; filename="=?UTF-8?Q?AB100813.001?=" Content-Transfer-Encoding: base64 No
Przemysław Ryk2/2 29 Mar 2008
Outlook Express. Dwa adresy e-mail(1)i(2), dwie skrzynki pocztowe. I dwie tożsamości(1)i(2). Każdy e-mail i skrzynka jest podpięta do osobnej tożsamości: @dres(1) w tożsamości(1) i @dres(2) w tożsamości(2). By sprawdzić pocztę w jednej i drugiej muszę wciąż przełączać się między tożsamościami, co jest szalenie imo niepotrzebne, i irytujące. Znam ustawienia serwerów, poczty, znam hasła
Przemysław Ryk7/7 29 Mar 2008
Witam. Przeprowadzam sie na nowy komputer i o ile wiem jak przeniesc poczte MS Outlook Express z zachowanie katalogow o tyle nie znam i nie wiem czy jest jakis sposob na przeniesienie regul wiadomosci dla poczty. Czy jest to w ogole mozliwe? Mam prawie 20 regul z wieloma odbiorcami o odtwarzanie tego recznie byloby czasochlonne i upierdliwe. Dzieki za pomoc Pzodrawiam. Ps.: Czy
gm8/8 27 Mar 2008
Witam, Mam prosty problem w zasadzie - jedno konto i kilka komputerów. Konto jest u prywatnego providera i mogę korzystać ze squirela, imapa czy pop3 w własnej domenie. Dla mnie idealnie by było korzystać z IMAP żeby nie mieć bałaganu z pocztą, jednak chciałbym przy tym okazjonalnie ściągać wszystko do jednego programu pocztowego przez POP3. Jedyne czego nie wiem - to jak
litex@interia.p...3/3 27 Mar 2008
Witam Panstwa mam pytanko takie: Mam poczte na gmailu gdy probuje wyslac wiadomosci do ludzi ktorzy posiadaja poczte na wp pokazuje sie takie cos: Wyswietla sie blad i : This is an automatically generated Delivery Status Notification Delivery to the following recipient failed permanently: casanova5@wp.pl Technical details of permanent failure: PERM_FAILURE: SMTP Error
panoramix44446/6 27 Mar 2008
Witam serdecznie. Taki temat. Posiadam sporą grupę klientów do których od czasu do czasu jest do wysłania wiadomość o identycznej treści. Nie byłoby dobrze, żeby wiedzieli o sobie na wzajem - więc adresowanie w polu "To:" odpada. "Bcc:" też nie za bardzo pasuję - bo spora część z klientów odrzuca pocztę która nie jest do nich adresowana. Najlepiej byłoby otworzyć coś w rodzaju listy
qw85qw6/6 27 Mar 2008
Czy da sie na gmailu, ustawic ze bedzie mi nawet spam sciagac na mojego thunderbirda ?
Jacek Osiecki1/1 25 Mar 2008
Witam, Posłałem to na grupę pl.comp.mail.mta, ale w sumie chyba bardziej jest to problem dotyczący outlooka :) Może ktoś tutaj będzie wiedział? Klienci mi zgłaszają problemy, że nie docierają _niektóre_ maile - co ciekawsze, chodzi o maile w obrębie jednego serwera. Serwer chodzi na Cyrus-imap, a MTA to exim4. Po dłuższym dochodzeniu okazało się, że wygląda to tak: - user1@domena.
Olgierd7/7 24 Mar 2008
Dawno temu zalozylem dziewczynie konto pocztowe na Hotmailu. I to byl chyba blad... Dziewczyna dostaje sporo listow od niezbyt lotnych znajomych, potrafiacych przyslac np. zdjecia po 3-4MB kazde. Hotmail nie wyswietla tych zdjec pod wiadomoscia, albo wyswietla jakos losowo (swoja droga nie wiem na jakich zasadach to robi). W efekcie za kazdym razem proszony jestem o pomoc, co mnie
radekp@konto.pl2/2 22 Mar 2008
Witam, jest jakaś możliwość (nie mogę znaleźć) przeglądania adresów ip które logowały się do gmaila? Albo chociaż ostatniego adresu IP z jakiego było połączenie? pzdr.
Marcin3/3 22 Mar 2008
Witam, Posiadam najnowszą wersję The Bat! Home (4.0.18). Dzisiaj musiałem wysłać do szefa list z domu i ten list musiał być koniecznie w formacie HTML. Podczas edycji kilka razy zapisywałem wersję roboczą, a potem otwierałem i pracowałem nad nią ponownie. Zauważyłem, że przy drugim otwarciu wersji roboczej do edycji program gubi zadeklarowane kodowanie -- w podglądzie źródła miałem
Marcin Frankows...2/2 18 Mar 2008
Witam! Zdaję sobie sprawę, że to może nie ta grupa, ale... Od pewnego czasu Thunderbird nie pobiera mi nowych nagłówków z grupy alt.pl.Mozilla i wiem, że niedawno o tym było, że trzeba zmienić wpis w pliku news.rc, ale nie pamiętam co dokładnie trzeba tam zmienić a w archiwum też nic nie znajduję! Odsubskrybowanie grupy i ponowne jej za subskrybowanie też nic nie daje. Jeśli ktoś z
Krzysztof 'kw16...5/5 18 Mar 2008
Od paru dni strasznie "pusto" się zrobiło. "antyspam" cały czas mam nieaktywny. czy tylko u mnie tak jest ? Zamiast kilkuset "wiadomości" dziennie pojawia się ledwie kilka sztuk. Chodzi o adresy które od lat używam publicznie, np. ten którym posłużyłem się zamieszczając ten post. Co się stało ? ;-) -- http://outcampaign.org/
bodek3/3 18 Mar 2008
Witam Znalazłem fajny pokaz slajdów programu PowerPoint opublikowany na: http://docs.google.com/EmbedSlideshow?docid=dftgr74_25fs46kfgw&pli=1 Proszę o pomoc jak taki pokaz slajdów zgrać na komputer.
LM2/2 15 Mar 2008
Witam, jest jakiś bezbolesny sposób żeby całą pocztę z lokalnych folderów the bata przenieść do gmaila (wraz z załącznikami)? P.
Krzysztof Kundz...2/2 15 Mar 2008
Witajcie, Uzywam programu do masowej wysylki emaili: atomic mail sender. Zwraca mi nastepujacy blad, kiedy probuje rozeslac maile do uzytkownikow z serwera SMTP mojego providera: Delivering via terapianatura.pl:25 < 220 host75.nazwa.net.pl ESMTP > EHLO 192.168.0.1 < 250-host75.nazwa.net.pl < 250-ENHANCEDSTATUSCODES < 250-AUTH LOGIN PLAIN < 250-AUTH=LOGIN PLAIN < 250-STARTTLS <
Andrzej P. Wozn...2/2 13 Mar 2008
Witam, poszukuje jakiegoś darmowego serwera pocztowego na platformę Windows 2003 do sieci lokalnej, cel: odebrać pocztę z sieci Internet z danego konta na jakimś serwerze publicznym np. user@gmail.com, i przekazać ją do lokalnego serwera pocztowego na wskazane konto. Pozdrawiam Piotr
ozomashii1/1 12 Mar 2008
próbuję skonfigurować klienta pocztowego Sylpheed wersja 2.4.8 klient podoba mi się ze względu na dostępne opcje i możliwości zarządzania wiadomościami, występuje jednak pewna mała niedogodność. Program nie chce wysyłać wiadomości. Próbowałem skonfigurować go na konta onetu i interii, wpisując wszystko tak jak wcześniej w OE, thunderbirda i nawet operę, i wszędzie (wcześniej czy później)
Piotr Auksztule...1/1 12 Mar 2008
Cześć! Mam taki problem: Mam konto na pewnym serwerze, gdzie chodzi cyrus. Zainstalowałem taki skrypt sieve: ---------------------------------------------------------- require [ "envelope", "reject", "fileinto" ]; if anyof ( address :all :is "To" [ <lista adresów wycięta> ], envelope :all :is "To" [ <lista adresów wycięta> ] ) { #discard; fileinto
Mariusz Wołek3/3 11 Mar 2008
Witam. W OE 6.0 występuje u mnie problem związany z wysyłaniem wiadomości z załącznikami. Takich maili nie mogę wysłać, ponieważ wyskakuje błąd 0x800CCC19. Serwer nie odpowidział przez 60 sekund itd... Przejrzałem już fora i znalazłem wiele sposobów na rozwiązanie problemu. Problem pojawił się nagle i występuje na 4 kompach w firmie (3x XP SP2 z Nortonem 2007 i 1x 98 SE bez żadnego AV).
Markus Sprungk5/5 09 Mar 2008
Witam, czy da sie konto gmail wstawic do klienta pocztowego. ew. ktorego? Pozdr
Romuald Szcześ...9/9 07 Mar 2008
Czy da się ustawić w TheBat funkcję że jak dostaje maila to chcę żeby adres dało się łatwo zaznaczyć i skopiować? Bo ja jak dostaje maila to często format jest taki: Imie nazwisko <adres@mail.jakis> Zaznaczanie adres@mail.jakis jest mało wygodne bo muszę 2x klikać żeby nie zaznaczyć tego imienia i nazwiska ze znakami < >. Pozdrawiam DFuser
Marsjanin14/14 06 Mar 2008
Witam. Czy ktoś może mi polecić jakiegoś przyjaznego klienta mail dla starego usenetowego (to też ważne) wyjadacza pod system Ubuntu Linux? Najlepiej bym widział jakiegoś klona 40tude Dialoga, choć nie byłbym tu bardzo ortodoksyjny, szczególnie, co do samego wyglądu. Dialog jest głównie klientem NNTP, ale ja osobiście z upodobaniem używam go również do poczty. Oto, co dla mnie
cnshoes95@yahoo...1/1 05 Mar 2008
Www.Urbanhotsale.Net china Nike customs Jordan 1-23 Shoes Wholesale design company,We Wholesale NIKE Sneakers from our Nike factory to Nike shop & Nike store, sale and Wholesale all of Nike stock Shoes,we have many type of NIKE Sneakers : Nike Sneakers,Nike cheap Shoes, Nike stock Shoes Nike Trainers,Nike Sneakers,Nike Dunk Shoes Nike Running Shoes,Nike Basketball Shoes,Nike Discount
Andrzej P. Wozn...2/2 03 Mar 2008
Witam. Do usenetu z serwera Gazeta.pl używam Hamstera. Od kilku dni próbuje go skonfigurować, aby można było wysyłać i odbierać pocztę z moje konta, ale pomimo pisania do pomocy oraz licznych próbach konfiguracji za nic mi nie chce Hamster działać. Jeśli macie jakieś na to rady to proszę dać znać???
DFuser1/1 02 Mar 2008
Witam! Chciałbym się spytać, który z darmowych klientów ma taką funkcjonalność jaka istnieje w TheBat!. Otóż jak wpiszę w polu szukaj adres email, pojawia mi się zakładka z wyszukanymi mailami. I jak wpiszę nowy email do wyszukania, to otwiera nową zakładkę itd - tutaj jest super to, że można wybrać później folder (odebrane/wysłane itd) i znajduje od razu. Ważne, żeby działał pod
Marcin Miczek4/4 02 Mar 2008
Używam i ogólnie jestem zadowolony :-) poza jedną sprawą .. TB -> konto IMAP -> coś przychodzi, czytam, potem przenoszę do odpowiedniego folderu lub kasuję. -> zamykam TB odpalam pocztę na komórce i ... wszystkie te maile są nadal w INBOXie tyle że ze znacznikiem 'skasowany'. Dla TB nie ma tych maili w INBOXie ale dla softu w komórce są :-( Problemu nie ma jesli przed zamknięciem TB