1634Racine0/4 27 Sty 2009
epsilon$ while read LINE; do echo \>"$LINE"; done < "Michwelt" >>>Czy jest możliwość skonfigurowania Outlook Express (pod XP) tak, aby w >>>niewielkiej lokalnej sieci (3 komputery) można było sobie przesyłać listy >>>między komputerami bez łączenia się z internetem (i z zewnętrznym serwerem >>>poczty) a jedynie przez sieć lokalną? Jak to zrobić? >> Normalnie. Stawiasz na jednym z
poli0/1 27 Sty 2009
Witam. Od dość długiego czasu, z małymi przerwami otrzymuję na swoją skrzynkę SPAM wysłany do mnie przeze mnie samego. Przynajmniej ja figuruję jako nadawca. Co śmieszne konto jest na serwerze Exchange i jest to moja poczta firmowa. Klient poczty to MOutlook 2003 a dostępu broni McAfee. Spam zawsze wysyłany jest, przynajmniej ostatnio, gdy nie ma mnie w pracy więc to nic w maszynie
tomek@augustows...0/1 23 Sty 2009
Witam Grupę, uprzejmie proszę o podpowiedź. W MS Outlook 2007 chciałbym zapisać hurtowo wszystkich nadawców setek wiadomości znajdujących się w dowolnej skrzynce lub katalogu do ksiązki adresowej w celu późniejszego eksportu. Czy jest na to oczywisty sposób? Opcja dodawania adresu do kontaktów przy odpowiadaniu była wyłączona (i tak nie zapewniała całkowitego rozwiązania). Moze
Naven0/2 19 Sty 2009
Kto pomoże mi skonfigurować outlooka express ,bo trudy skonfigurowania samodzielnie spełzły na niczym. chodzi o konto z gazety.pl.za co będe serdecznie wdzięczny. Informacje podane w poczcie nie pozwoli ly mi dobrnąć do celu
Wojciech Bancer0/2 18 Sty 2009
Nie można odnaleźć hosta "smtp.gmail.com.s". Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera. Konto: 'aunap@gmail.com', Serwer: 'smtp.gmail.com.s', Protokół: SMTP, Port: 465, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd łączy: 11004, Numer błędu: 0x800CCC0D
Clive Codringhe...0/1 05 Sty 2009
Witam!! Mam nastpujcy problem: Groupwise 4.91 wysya krzaki zamiast polskich liter. Kodowanie zadeklarowane jest prawidowo, ale cao kodowana jest... nie wiem w czym. Nie pomaga te zmienianie kodowania wiadomoci na inne (prbowaem Win1250, UTF-8... nic). W czym moe by problem? W Googlach wyczytaem, e Novell zna ten problem, ale do dzisiaj nic z nim nie zrobi - czy to prawda? pzdr,
Wojtek0/5 30 Gru 2008
witam czy znacie cos w rodzaju proxy, miedzy oe a pop. ma za zadanie wyslac na 1 konto administracyjne zawartosc wszystkich otrzymywanych maili. jesli byłaby możliwość to tez wychodzacych komunikacja nie odbywa sie po ssl o czym googlowac? pozd jasiu -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Adam Wróblewsk...0/2 28 Gru 2008
Witam Od mniej więcej 2 tygodni (raczej mniej niż więcej) otrzymuję duże ilości spamu na moją darmową skrzynkę na interii. Średnio co kilka minut jeden mail. Wszystkie to reklamy prawdopodobnie z USA sądząc po treści: darmowe kupony do McDonalds, PizzaHut, MedicalInsurance, MBA Training, Wal-Mart, Google PayDay, eBay succes kit, Liberty Direct, itp. i wszystkie z cenami w dolarach.
Mirek0/3 28 Gru 2008
Outlook Express, po wejściu do niego, zawiesza się. Przypuszczalnie jest to spowodowane przez jakiś załącznik, który był dołączony do listu. Jak sobie poradzić w tym przypadku? Zaglądałem do plików programu, ale przy próbie ich odczytu edytorem tekstu, pojawiają się chińskie krzaczki. Co można zrobić, bez potrzeby usunięcia i ponownej instalacji? -- Moja strona: www.
Michał Barto0/1 28 Gru 2008
Witam, mam pytanie. Jak wiadomo, Gazeta.pl korzysta z poczty Gmail. Domena jest gazeta.pl, ale konto tak naprawde prowadzi Google. I teraz kilka pytan: 1. Czy konto pocztowe w domenie gazeta.pl posiada wszystkie funkcje konta w domenie gmail.com czy jest jakos okrojone? 2. Czy aplikacja Google na telefony komorkowe (ze strony m.google.com) do poczty obsluzy bez problemu konto w
Mark0/9 25 Gru 2008
Witam, od trzech lat posiadam konto mailowe w Home.pl. Jestem bardzo zadowolony z jego dzialania - szybko dziala, maile dochodza od razu, da sie wysylac duze zalaczniki. Ostatnio zaczelo mi jednak brakowac dwoch rzeczy - protokolu IMAP i przestrzeni. Chcialbym trzymac na serwerze cala swoja poczte i 1GB to na pewno bedzie za malo. Jeszcze nie teraz, ale za 2-3 lata zapelnie
Marcin Frankows...0/1 24 Gru 2008
Tue, 23 Dec 2008 07:37:12 +0000 (UTC), Budzik <budzik61@poczta.o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> napisał(a): > Czy wczoraj serwer news onet.pl cos zwariował czy to mój hamster ogłupiał > bo zaczał mi pobierac wszystkie posty jeszcze raz (po kilkadziesiat tysiecy > na grupe). Musztarda po obiedzie, ale w hamsterze regułka =-9999 age %>14 # ignore all articles older than 14 days w
Sofar0/1 23 Gru 2008
Witam, W liście datowanym 2008-12-23 <mid:23122008.1FCB63E7@budzik61.poznan.pl> Budzik napisał(a): B> Czy wczoraj serwer news onet.pl cos zwariował czy to mój hamster ogłupiał B> bo zaczał mi pobierac wszystkie posty jeszcze raz (po kilkadziesiat tysiecy B> na grupe). Zwariował. Uff. Na szczęście nie tylko u mnie... ;-) -- Pozdrawiam, Łukasz
Tomaszek0/3 22 Gru 2008
Witam. Mam natreta ktory co chwile przysyla mi identyczny email. Czy jest program, ktory odpowiadalby w ilosci powiedzmy 1000 maili. Chce to tylko raz zrobic, zeby kolesia nauczyc manier. Wiem ze moge dodac do SPAMu, tyle ze to go nie nauczy. Nadal bedzie pisal do innych. Trzeba zrobic lekcje kultury.
Arkadiusz 'Blac...0/2 21 Gru 2008
Nieraz jak zaznaczę tekst, i kliknę go prawym przyciskiem to nie mam polecenia kopiuj. Dzieje się to losowych sytuacjach, czasem jest, czasem nie. Z czym to możesz być związane? Mam wersję 2.0.0.18. -- Grzegorz Niemirowski http://www.grzegorz.net/ OE PowerTool i aktualności ze świata Outlook Express: grzegorz.net/oe Uptime: 3 days, 16 hours, 30 minutes and 0 seconds
Sergiusz Rozans...0/1 19 Gru 2008
Jak zmienić w Outlooku, aby niewysłane emaile pozostawały we folderze nadawczym i nie były przenoszone do wysłanych (w końcu nie opuściły Outlloka). Chodzi mi oczywiście o emaile odrzucone w sesji smtp podczas wysyłania. Outlook generuje w odebranych taką swoją wewnętrzną zwrotkę do tych emaili, chciałbym aby to chodziło jak w OE. -- *** rozanski.at.sergiusz.dot.com sq3bkn *** ***
Krzysztof Kudł...0/5 18 Gru 2008
Powiedzcie mi jak odebrany e-mail można zapisać w postaci *.msg, w szczególności w OE? -- Big Jack ////// ( o o) GG: *660675* --ooO-( )-Ooo-
Romuald Szcześ...0/3 18 Gru 2008
Michwelt <mi.c.hw.e.l.t.@y.ah.o-o.com> napisał(a): > Czy jest możliwość skonfigurowania Outlook Express (pod XP) tak, aby w > niewielkiej lokalnej sieci (3 komputery) można było sobie przesyłać listy > między komputerami bez łączenia się z internetem (i z zewnętrznym > serwerem poczty) a jedynie przez sieć lokalną? Jak to zrobić? OE nie ma takiej możliwości i chyba żaden inny klient
Wojtek0/4 17 Gru 2008
Witam, Posługuję się Hamsterem do obsługi nntp. Niestety nie potrafię skonfigurować zwierzaka do obsługi konta na gazeta.pl. wymagane są tutaj jakieś certyfikaty. Czy ktoś z was wie jak skonfigurować Hamstera, aby obsługiwał gazeta.pl oraz szyfrowane połączenia nntp? Pozdrawiam, B
wslusarczyk11@g...0/4 12 Gru 2008
Witam, Przeszukalem wszystko, zastosowalem to co znalazlem i dalej nic. 1. Zakupilem certyfikat w certum (czy jak to tam sie nie nazywa) 2. podpialem bezblednie postfixa, apache, dovecota 3. klienci OE i O pieknie sie po ssl autoryzuja, wjazd na strone bez bledow certyfikatu etc.. 4. thebat 4.0.34 wrzeszczy,ze certyfikat wygasl: 2008-10-16, 20:03:15: FETCH - Nr certyfikatu: XXXXX,
szymek0/3 04 Gru 2008
Witam mam problem z kontem pocztowym. Mam pewien problem z poczt na serwerze uczelnianym. Mianowicie: a) od kilku dni nie dochodz mi na konto adne maile z zewntrz (ani spam, ani od znajomych, znajomi nie otrzymuj zwrotw od tego serwera o problemach z doreczeniem czy odrzuceniem maili) - jest to troch dziwne, bo zazwyczaj codziennie dostawaem mailing, troche spamu a teraz nic - cisza
GAL0/5 01 Gru 2008
Od 8 dni z żadnego konta i żadnego z komputerów podpiętych pod router prócz Gmail nie wychodzi poczta. Ta sama poczta wyjdzie po podpięciu komputera pod internet z komórki. Czego szukać? GAL
Remek0/11 26 Lis 2008
Mamy w firmie problemy z OE. Przybywa wiadomości pocztowych i pojawiają się dziwne błędy. Nie ma możliwości kompaktowania wiadomości. OE co jakiś czas sam prosi o zgodę na kompaktowania wiadomości, jednak kompaktowanie nie wychodzi, bo wywala błąd, że "folder jest używany", nawet przy wyłączonym OE i pracy w trybie offline. Z czasem sytuacja jeszcze się pogarsza i w ogóle nie daje się
Jacek Maciejews...0/4 24 Lis 2008
Witam Opera by była fajna ale trzyma maile w katalogu osobistym usera: C:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\Opera\Opera\mail I to jest nieklawe, bo jak ktoś ma duży mailowy ruch to mu się zapełnia dysk c: na którym jest system. Samą Operę można zainstalować na innym dysku bez problemu, ale jak wyperswadować jej katalog z mailami na c:? -- Jacek
Danny0/6 24 Lis 2008
Hej, Co antyspam na home.pl robi z pocztą zaklasyfikowaną jako spam? Odbija jakoś z powrotem w czeluście Internetu, czy po łyknięciu pierwszej próbki automatycznie tworzy na webmailu jakiś folder spamowy i tam ją umieszcza? Postanowiłem włączyć tę funkcjonalność na swoich kontach, ale tak się zastanawiam, co się dzieje z pocztą "false positive". W pomocy nigdzie o tym nie ma, w
stanior0/1 20 Lis 2008
Witam, Od pewnego czasu mam małą zagwozdkę, a mianowicie na serwerze pocztowym działa mi spamassassin dla wybranych użytkowników. Konfigurowany jest na podstawie pliku .procmailrc w katalogu domowym danego uzytkownika. Chciałbym abym mógł forwardować już sprawdzone przez spamassassin maile na inne konto pocztowe oraz aby kopie wiadomości zostawały na koncie lokalnym. Próbowałem już w
TadP0/1 20 Lis 2008
Witam Od pewnego czasu, ja i znajomi używamy powyższego klienta i pojawiły się 2 problemy. 1. Otrzymujemy mail z załącznikiem xml. Otwieramy go - wszystko jest ok. Robimy prześlij dalej i.... odbiorca nie może otworzyć załącznika. Otrzymujemy info typu: Brak wymaganej spacji. Błąd podczas przetwarzania zasobu 'file:///C:/Documents and Settings/User/Ustawienia lokaln...
Andrzej W.0/7 11 Lis 2008
Witam, Czy istnieje możliwość podpisania cyfrowego wiadomości wysyłanych nie z tożsamości głównej? Jeśli używam konta głównego podpisywanie i szyfrowanie działa poprawnie. Jeśli wybiorę drugą "tożsamość" i każę podpisać wiadomość otrzymuję komunikat, że powinienem skonfigurować osobisty certyfikat i czy chcę to zrobić teraz. Wybieram "Tak" i trafiam do konfiguracji zabezpieczeń dla
2late0/10 30 Paź 2008
Witam Uzywam OE i mam taki, dla mnie dosc wazny prolem - zamiast niektorych liter/cyfr ojawiaja sie znaki rownosci. Czesto dostaje w mailach np rozne wazne numery i wtedy musze prosic o przyslanie maila drugi raz. Rece mi opadaja. Nawet juz robilam format i instalowalam wsytko na nowo. Prosze o pomoc. Asika Wiadomosci wygladajamniej wiecej tak: =uszę powiadomić, że do tej pory
Michal Jankowsk...0/3 28 Paź 2008
Od czasu do czasu dostaję listy w takiej postaci (przy czym od niektórych korespondentów chyba wszystko tak wychodzi): ---- Subject: Wysyłanie wiadomości e-mail: (...) (...) Wiadomość jest gotowa do wysłania wraz z następującymi załącznikami pliku lub łącza: (...) ---- To znaczy temat jest zawsze taki jak wyżej i do treści jest zawsze dopisany ten kawałek o gotowości do wysłania.
Michal Jankowsk...0/7 28 Paź 2008
Witam serdecznie! Jakiś czas temu zarejestrowałem się na jednym z polskich for. Po pewnym czasie na adres e-mail podany przy rejestracji zaczęły przychodzić różne reklamy. Stały się one natarczywe i w żaden sposób nieprzydatne do tego stopnia, że postanowiłem usunąć swoje konto z tego forum. Napisałem na forum w dziale "Uwagi do administracji" prośbę o usunięcie konta. Odpowiedź,
cpt.Zbik0/6 27 Paź 2008
Witam, Od jakiegoś czasu nie mogę się przebić na serwery pocztowe wp.pl. Po wysłaniu maila z serwera mail.onet.pl (@pro.onet.pl) wraca zwrotka że mail traktowany jest jak spam. > smtp; 550 (BLAD SPF - zobacz strone / SPF Error: Received-SPF: neutral [smtp.wp.pl: IP is neither permitted nor denied by domain of pro.onet.pl] client-ip=xxx; envelope-from=MójMAIL@pro.onet.pl; Wie ktoś może
Olek0/6 25 Paź 2008
Witam, Czy da się ustawić w Thunderbirdzie (maile wychodzące w txt) żeby przy tworzeniu odpowiedzi treść oryginalnego maila była wstawiana do nowej wiadomości ale bez poprzedzających ją znaków ">"? Ew. czy jest jakiś szybszy sposób usunięcia tych znaków niż robienie znajdz i zamień? z gory dzieki za odpowiedź, 9willows
michal.bobruk@w...0/1 23 Paź 2008
Hej, Mam podpiętą domenę do aplikacji Google. Wszystko ładnie działało do wczoraj. Od wieczora przychodzi do mnie poczta bez problemu, ale nic nie dochodzi na konta znajomych na które wysyłam. Dzisiaj doszły wiadomości po 12 godzinach. Teraz jak wysyłam nowe to znów nie dochodzą. Gdzie jest przyczyna opóźnień? Jak zniwelować te opóźnienia? Czy wina leży po stronie serwerów google czy wp?
lazik_s0/1 23 Paź 2008
Witam wszystkich grupowiczów pl.comp.mail!!! Pewnego dnia, a było to w czwartek rano, antyspamie napisałeś na pl.comp.mail coś takiego: > Musze przejsc z linuksa na Win XP. Cala poczte z kilku lat mam > zapisana w formacie Kmail. > Czy jest jakis klient poczty pod Win XP, ktory funkcjonalnie > odpowiada Kmail no i na dodatek zaimportuje z niego poczte? BH
Marcin Frankows...0/2 22 Paź 2008
Witam, Używam OE powiedcie mi czy coś jest nie tak u mnie czy u tego kogoś - wiadomość umnie wygląda tak: "coś tu się =rzestawiło, sprawdzałam archiwum wiadomości przychodzących i naprawdę niemam =BFadnego maila" Wysyłam drugi post bo tamten był na chwile i znikł po moim odświeżeniu dziwna sprawa. -- Pozdrawiam Piotr Klęba
Picia0/1 22 Paź 2008
Witam, Używam OE powiedcie mi czy coś jest nie tak u mnie czy u tego kogoś - wiadomość umnie wygląda tak: coś tu się =rzestawiło, sprawdzałam archiwum wiadomości przychodzących i naprawdę niemam =BFadnego maila -- Pozdrawiam Piotr Klęba
Jacek Maciejews...0/7 21 Paź 2008
Witam Wysylam do kogos emaile z zalacznikami i podobno zle dochodza. Jak dostaje od niego emaila to mam takie naglowki : MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit Jak ja wysylam to mam : MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original Content-Transfer-Encoding: 7bit Czy
1634Racine0/1 19 Paź 2008
co prawda pytanie dotyczy posta,ale ufam, ze jest w miare ciekawe, może rozwiklaja problem fachowcy mailowi :) 1. Skad wyslano na grupy post o ponizszym zrodle? (wycialem nieistotne) [...................] X-WBNR-Posting-Host: 207.46.193.207 From: =?Utf-8?B?Q2F0Z2lybDM4?= <Catgirl38@discussions.microsoft.com> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000 [.....]
Piotrek B. (cct...0/6 17 Paź 2008
Witam, Wie ktoś, czy jest u nas jakiś porządny komercyjny hostingodawca oferujący konta pocztowe dostępne przez IMAP? W firmie mamy konta na home.pl, ale nie ma tego (i wielu innych rzeczy też nie zresztą). Fajnie byłoby też, gdyby umożliwiał on również zakładanie paru kont z tym samym nagłówkiem w różnych domenach w ramach jednej usługi (tzn. aby mając domeny A.pl i B.pl można
Mango0/1 14 Paź 2008
Szanowni grupowicze. Spotkalem sie ostatnio po wyslaniu mailingu z informacja ze u niektorych uzytkownikow filtr antyspamowy dodal do tematu slowo SPAM. X-Spam-Report: * 3.3 TVD_RCVD_IP4 TVD_RCVD_IP4 * 1.6 TVD_RCVD_IP TVD_RCVD_IP Czy ktos wie czego to dotyczy? Gugle milczy :-( W dokumentacji do SA tez nic nie ma na ten temat wiec o co chodzi? Co wiecej ten sam list wyslany
Danny0/7 14 Paź 2008
Witam. Muszę przesiąść się na jakiś inny program pocztowy, bo wygasła licencja na użytkowanie (ustał stosunek pracy). W czym problem?? Ano chciałbym, wręcz zależy mi na tym aby można było importować całą pocztę wraz z książką właśnie MSU do nowego klienta. Obsługa IMAP mile widziana. Co polecacie? pozdr00fka poli. -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
Jacek Skowrońs...0/2 13 Paź 2008
spamer rozsyła syfy z adresu noreply@gorace-bzykanko.pl, serwer zwraca wiadomosc, ze adres niepoprawny, wiec bambukomail i unabomber nie poskutkuje. jak znalesc poprawny adres, zeby ukarac spamera?
Piotr Dałek0/9 13 Paź 2008
czy uzywacie Hellcore Mailer ? Jakie macie zdanie ? http://branchware.ovh.org/hcm/index.php?p=facts Pytam, bo poluje na OK soft i do maili, i do postow [dwa w jednym], a wiem, ze od jakiegos czasu Piotr D. tyra nad doskonaloscia softu :) wiec?
Piotr Dałek0/2 13 Paź 2008
Witam. Piszę mały programik, który ściąga nagłówki maili (resztę maila tylko na żądanie klienta). W dokumencie RFC dot. POP3 wyczytałem, że polecenia TOP i UIDL są opcjonalne, ktoś się orientuje czy jest dużo serwerów, które nie obsługują tych poleceń??
TC0/1 13 Paź 2008
V2l0YW0sDQoNCnN6dWthbSBmYWpuZWdvIHJvendpsXphbmlhLCBuYWpsZXBpZWogIncgcHVkZbNr dSIsIGt083JlIHphcGV3bmkgZG9zdOpwIGRvIA0KcG9jenR5IGVsZWt0cm9uaWN6bmVqIChwcnpl eiBrbGllbnRhIGkgd3d3KSwgZG9zdOpwIGRvIGZpcm1vd2VnbyBwb3RydGFsdSANCm9yYXogemFw ZXduaSBvYnOzdWfqIFBLSS4NCg0KSW50ZXJlc3VqZSBtbmllIGNvtiCzYXR3ZWdvIHdlIHdkcm+/ ZW5pdSBpIHByb3N0ZWdvIHcgYWRtaW5pc3RyYWNqaSAoamFrabYgDQpmYWpueSBtb2R1syBkbyB6
Beens0/1 07 Paź 2008
Witam! Przesiadam sie w koncu w pracy na TB poniewaz OE mial najpierw problem z wilkoscia plikow dbx (ponad 2GB) i nie moglem usunac niektorych wiadomosci to jak w koncu sobie z tym poradzilem to po pewnym czasie znowu problem wrocil. Nie mozna skoasowac niektorych wiadomosci ale (!) wszystkie pliki dbx sa mniejsze niz 2GB. Nie wazne z reszta bo przesiadam sie na TB ostatecznie. Podczas
Rafal Jankowski0/3 02 Paź 2008
This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools. ---2016075476-456924800-1222901010=:29248 Content-Type: TEXT/PLAIN; format=flowed; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE =A3=B1cz=EA si=EA z MacOS przez ssh do linuxa. Tam mam mutta i ustawione lo= cale=20
Qra0/5 01 Paź 2008
Witam, Poszukuje panelu do zarzadzania amavisd oraz clamav poprzez panel www. Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
Zenon Biedrzyc...0/1 01 Paź 2008
Mam macro w outlook, które odpowiada określonym tekstem autorom zaznaczonych wiadomości. Niestety macro korzysta z mail.reply i nie działa na wiadomościach typu "skasowano bez przeczytania". Jak możnaprzerobić tomacro, żeby działało także i dla tych wiadomości? Zapewne należy skorzystać z mail.forward, ale jak zczytać z zaznaczonego maila adres nadawcy i przekazać go do forwardowanego