Marsjanin11/11 06 Sie 2007
Nie można odnaleźć hosta "smptwp.pl". Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera. Konto: 'a-napr', Serwer: 'smptwp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd łączy: 11001, Numer błędu: 0x800CCC0D w czym jest bład
Jacek Skowrońs...4/4 06 Sie 2007
Zacząłem sie bawić tym klientem i coraz bardziej mi sie podoba. Mam tylko pytanie, czy można a jesli tak to gdzie, ustawić coś w stylu "Żądaj potwierdzenia przeczytania (dostarczenia) wiadomości". Z góry dzieki za pomoc. -- Pozdrowienia Jendreck
Papik5/5 05 Sie 2007
Nie można odnaleźć hosta ,,smpt.poczta.gazeta.pl". Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera. Konto: 'pop3.poczta.gazeta.pl', Serwer: 'smpt.poczta.gazeta.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 11001, Numer błędu: 0x800CCC0D tak trudno go skonfigurować,korzystałem z incredi Mail nie miałem żadnego problemu, życzliwych proszę o pomoc
Rafau1/1 03 Sie 2007
Witam, Chcialbym zmusic Office'owego Outlooka do tego, aby odpowiadal w jakis cudowny sposob pod tekstem, a nie nad jak to maja produkty M$ w zwyczaj ;] Wiem ze do Outlook Expressa sa dodatki poprawiajace ten mankament. Czy ktos z grupowiczow uzywa czegos takiego do MS Outlook'a?? pozdrawiam, Rafal
LM2/2 31 Lip 2007
Do ściągania poczty używam Mozilli Thunderbird. Mam globalną skrzynkę i ok 30 kont . Od jakiegoś czasu podczas każdego ściągania poczty pojawia się kilka komunikatów: Przesyłanie nazwy użytkownika nie powiodło się . Odpowiedz serwera poczty pop3.poczta.onet.pl Bad login/błędne hasło lub login Za każdym razem (ściąganiem poczty) dotyczy to innych kont . Nazwy kont i hasła są ok. Rano
Krzysztof Kudł...6/6 27 Lip 2007
Witam wszystkich Mam program The bat Professional Edition wer. 3.85.02 do poczty. Posiadam konto na google no i nie jestem pewien, czy mozna tak zrobic w tym programie (The Bat) zeby wiadomosci przeczytane i wyrzucone do kosza, po usunieciu z kosza zostaly tez usuniete z serwera google (tylko te wiadomosci ktore usunalem z kosza w The bat). Zaznaczylem opcje w zakladce "zarzadzanie
Sławomir Stęp...13/13 23 Lip 2007
Witam, zastanawiam się ostatnio nad pracą w Evolution lub Outlook 2003 (win XP) czyli pocztą, rozbudowanym PIMem, zadaniami itp. do pracy grupowej dla 2 osób w sieci lokalnej. Moje oczekiwania to wspólny kalendarz, książka adresowa, poczta. Mam na myśli odbieranie poczty w programie z jednej skrzynki email do której mają dostęp oba komputery równocześnie, mogą czytać i odpisywać w tym
Papik3/3 21 Lip 2007
Witam, Sprawa dotyczy The Bat! 3.99.3. Niestety, The Bat! uparcie otwiera zalaczniki (jpg,gif,tiff etc.) w swojej wewnetrznej przegladarce, pomimo zainstalowanego programu IrfanView. Ikonki plikow graficznych maja ikonki z irfanview. Usuniecie powiazan plikow z programem graficznym powoduje jednoczesnie zmiane ikonek w The bat! (to jest prawidlowe). Jednak nadal The bat! uparcie
Marcin Frankows...2/2 21 Lip 2007
Wkurzająca rzecz, thunderbird 2.0.0.5 ogólnie działa Ok, do momentu jak chce do pisanego nowego emaila dodać załącznik. Kliknięcie Załącz powoduje zawieszenie się programu., bez załącznika można spokojnie wysyłać i odbierać emaile. Zainstalowałem thunderbirda jeszcze raz, ale bez wcześniejszego odinstalowywania, ale nie pomogło. Najprościej byłoby go odinstalować całkowicie i
poli2/2 19 Lip 2007
Witam Wszystkich. Już po raz drugi wsiąkł mi plik poczty outlook.pst i to tylko z mojego konta. Na pozostałych kontach nic się nie zminiło. To jest domowy komp z czterema kontami uzytkownika i wykluczam celowe działanie kogokolwiek. Mam więc pytanie : czy zdarzyło się komuś z Was cos takiego? A może i udało się dostrzec szkodnika. Przeglądałem logi Kasperskiego i SpyBoota i nic nie
Marsjanin77/77 19 Lip 2007
co o tym sadzicie? http://betoniarka5.webpark.pl/hcm/factsheet.htm (chociaz sciagnac nie da sie...)
poli1/1 18 Lip 2007
Witam Wszystkich. Już po raz drugi wsiąkł mi plik poczty outlook.pst i to tylko z mojego konta. Na pozostałych kontach nic się nie zminiło. To jest domowy komp z czterema kontami uzytkownika i wykluczam celowe działanie kogokolwiek. Mam więc pytanie : czy zdarzyło się komuś z Was cos takiego? A może i udało się dostrzec szkodnika. Przeglądałem logi Kasperskiego i SpyBoota i nic nie
Neo1/1 16 Lip 2007
chce przekierować przychodzącą pocztę z konta WP na konto na moim serwerze gdzie mam dostep przez SquirrelMail - jaki plugin służy to tego celu ? Neo
ludek1/1 13 Lip 2007
Mam nadzieje ze to ta grupa.:) I pytanie: Czy moze ktos spotkal sie z mozliwoscia zarzadzania usluga vacation poprzez web'a. Tak wiem, ze jest plugin do squirrelmail'a, ale mnie chodzi o jakis odrebny. Googlam i jakos nic nie moge znalezc. Z gory dzieki za pomoc -- ludek
frankox7@gmail....2/2 11 Lip 2007
Witam, mam problem z outlookiem niestety nie wiem co zrobiłam źle ale outlook nie wysyła wiadomości wszystki przychodzą ale nie wychodza. Co mam zrobić>pozdrawiam
Marsjanin3/3 10 Lip 2007
Witam Może ktoś się spotkał z takim problemem: używam GMail poprzez Google Apps for domain, generalnie działa całkiem sensownie, jeżeli wyślę sam do siebie maila to nie pobiera się on przez POP. W sensie: - wysyłam wiadomość z konrad@kosmosik.net na konrad@kosmosik.net - wiadomość się wysyła OK - wiadomość jest widoczna jako nowa w interfejsie WWW - wiadomość nie jest dostępna przez
Marcin Frankows...5/5 10 Lip 2007
Ja już nie wiem co źle robię. Zmieniłem kodowanie dla konta grup dyskusyjnych na ISO, tak samo robię w widoku i w "Opjce->Tworzenie" ale cały czas kodowanie przełącza się na UTF. Cał czas widzę ? zamiast polskich znaków. Co jeszcze muszę uczynić aby to zmienić?
Arek1/1 09 Lip 2007
Czy wysyłanie przez Onet działa (smtp)? Bo mnie coś dopadło i zwraca albo w ogóle "disconnect...". Odbierać można. Arek
Olgierd2/2 08 Lip 2007
Witam. Używam Eudory jak programu pocztowego. Konto mam na Gmail. Od kilku dni kiedy wysyłam pocztę to pokazuje się cały czas że poczta jest w trakcie wysyłania. Sprawdziłem z ciekawości poprzez przeglądarkę pocztę i folder wysłane. Niespodzianaka wiadomość już była wysłana mimo, że Eudrora cały czas pokazywała, że coś wysyła.Czy u was również jest tak samo z klientami pocztowymi na
crazy bejbi1/1 06 Lip 2007
Witam, mam Klienta, który łaczy się czasami z przygodnych lokalizacji i w dodatku z jakiegoś sprzętu własnej produkcji. Przedstawił mi ostatnio log sesji smtp podobno przez jakiś marny modem: 06.07.2007 12:36:42 -> smtp->STATE_CONNECT:220-moj-serwer.pl ESMTP Exim 4.66 #1 Fri, 06 Jul 2007 12:37:59 +0200 06.07.2007 12:36:48 -> smtp->STATE_AUTH:250-moj.serwer.pl Hello URZADZENIE
Krzysztof Kudł...2/2 06 Lip 2007
Firefox nie może znależść serwera google i nie mogę sie dostać do poczty gmail - w czym jest błąd proszę o pomoc
Marsjanin16/16 02 Lip 2007
Od jakiegos czasu OE pokazuje mi zawartość danej wiadmości, czyli: w górnym oknienku OE zaznaczam wiadmośc (mail i news) i OE zamiera na ok. 20s., mieli na dysku, następnie pokazuje wiadmość w oknie podglądu ponizej. W menadżeże zadań Windows podczas tej operacji pisze że Outlook Express Nie odpowiada. Zdecydowałem się na przeinstalowałem system, kilka dni chodzi normalnie. Dzisiaj
Oskar2/2 28 Cze 2007
Witam Mam pytanie : dziala wam ostatnimi czasy odbior poczty przez POP3/IMAP z simplusnet.pl? -- ------------------------ yooseph&gazeta,pl,nospam ------------------------
Piotr Dałek2/2 28 Cze 2007
Da się uruchomić? Chodzi o wersję 3.99 Professional z Komputer Świat Eksperta. Teoretycznie Win95 jest na liście kompatybilnych systemów, praktycznie, gdy próbuję uruchomić, dostaję komunikat: "The VOYAGER.EXE file is linked to missing export KERNEL32.DLL: GetDiskFreeSpaceExA.", a następnie: "A device attached to the system is not functioning.". Może jest potrzebny jakiś service pack
artur1001@autog...2/2 28 Cze 2007
Artii (2007-06-25 16:02): > Mam taki problem. Pewien użytkownik LN uszkodzil lub zagubił swój plik ID. > Niestety nie została wykonana nigdzie żadna jego kopia. Mam uprawnienia > administratora i będę probować go odzyskać niestety nie wiem za bardzo jak sie > za to zabrać. Prosze o porade. Może jest tam wdrożone "automatyczne" odzyskiwanie plików ID? W Lotus Notes Domino można
Damian S. Kolod...1/1 27 Cze 2007
Czesc. Mam problem z openwebmail'em i spamassassin'em, mianowicie: Wed Jun 27 11:13:11 2007 - [22781] (xxx.xxx.xxx.xxx) damian - spamscheck - pipe error - spamd error, exit=0, ret=SpamAssassin Client version 3.2.1 Calosc pracuje na FreeBSD, w konfiguracji openwebmail zastosowalem (w zasadzie defaultowo - aby zmienione spamcheck_source_allowed na all - domyslnie pop3):
Artii2/2 25 Cze 2007
Dnia pięknego 2007-06-25 o 16:02:25 osobnik zwany Artii wystukał: > Witam > Mam taki problem. Pewien użytkownik LN uszkodzil lub zagubił swój plik > ID. Niestety nie została wykonana nigdzie żadna jego kopia. Mam > uprawnienia administratora i będę probować go odzyskać niestety nie wiem > za bardzo jak sie za to zabrać. Prosze o porade. wygeneruj nowy plik ID przy uzyciu tego samgo
Andrzej Skibick...2/2 24 Cze 2007
Witam mam pytanie , czy serwer gmaila działa, bo nie mogę otworzyć poczty na nim ?
Piotr KUCHARSKI5/5 23 Cze 2007
Witam Otrzymałem maila z webmail Yahoo, w którym nadawca użył polskich literek. Oczywiście wyraz "Cześć" wygląda "Cześć,". Mail jest dosyć długi i obawiam się, że autor nie ma wersji tekstowej, a jeśli ma nawet w wiadomościach wysłanych na serwerze Yahoo, to pewnie z takimi ozdobami. No i mam pytanie. Czy da się to czymś przekonwertować do ascii? Rozpoznawaniem standardu i
Markus Sprungk4/4 19 Cze 2007
witam czy jest gdzieś dostępny klient poczty działający jak skrzynka bogiego, ale pozwalający na pracę po ssl ? poterzebuję go używać głownie do wyjeb... spamu, a nie jako pełnego klienta pocztowego Pozdrawiam
Andrzej Skibick...3/3 18 Cze 2007
Na plycie dolaczonej do nr 6/07 miesiecznika Komputer Swiat Ekspert znajdziemy pelna wersje klienta pocztowego The Bat! Voyager 3.99 (portable - nie wymaga instalacji). www.ks-ekspert.pl/archiwum/200706/z_plyty.asp www.ritlabs.com/en/products/voyager -- Pozdrawiam Radoslaw Ziomber www.astrofizyka.info
radekp@alpha.ne...29/29 18 Cze 2007
Czy znacie jakiegoś darmowego klienta poczty posiadającego następujące możliwości: * uruchamiany z pendrive * obsługę polskich kodowań (ISO, Windows) * obsługa SSL * możliwość tworzenia maili w HTMLu -- --==Kamikazee==-- http://kamikaze.mp.waw.pl/
Romuald Szcześ...5/5 17 Cze 2007
Witam Czy jest możliwość filtrowania wychodzących wiadomości. Chodzi mi o to, żeby w zależności do kogo piszę, wiadomość umieszczana była w odpowiednim folderze. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. -- Łukasz Dymek www.portfelik.pl - sklep internetowy tel. 602-705-596 gg: 454451 skype: portfelik.pl
Marsjanin7/7 16 Cze 2007
chciałam się dowiedziec ile idzie list zwykły z Angli do Polski ( woj małopolskie) a ile list priorytet?
Marsjanin3/3 12 Cze 2007
Witam, mam pytanko odnośnie tego jak długo gmail przetrzymuje zajęty login po usunięciu konta? Chodzi mi o to, że przez pomyłkę usunąłem jedno z kont google (nie to, które chciałem ;-)) wraz z kontem pocztowym gmail. Chciałbym nadal mieć dostęp do konta pocztowego o poprzednim adresie i tu jest problem bo nie da się założyć konta o takim adresie jak to konto usunięte bo poczas rejestracji
tomi1/1 11 Cze 2007
W Thunderbirdzie jak zaznacze obserwowany temat na grupie news to pojawia się tylko mały wykrzyknik przy wątku. Czy w można ustawić tak, aby po odpowiedzi na obserwowany post na grupie news zmieniał kolor nazwy grupy albo jakoś inaczej wyróżniał ten post ? Takie coś było w Outlook Express ? Jakiś inny newsreader to potrafi ?
Smook1/1 11 Cze 2007
Witam Przyszło mi korzytać m.in. z kmail dla swojej prywatnej poczty. Chcę korzystać z niekwalifikowanego podpisu cyfrowego (np. certum). Zainstalowałem certyfikat, zaznaczyłem aby podpisywał każdą wiadomość i ... zonk. Przy próbie wysłania otrzymuje komunikat, że wiadomość nie została wysłana i nie może być podpisana. Specjalnie mnie to nie dziwi, bo powinno wyświrlić się okienko z
root@loalhost2/2 11 Cze 2007
Chcę przenieść pocztę z Thunderbirda do Opery. Opera ma import z thundebirda (preferencje Thunderbirda prefs.js - nie wiem co to jest) ale jak wyeksportować pocztę z thunderbirda ?
Michal Biek12/12 08 Cze 2007
Mam trudnosci z odstaniem sie na poczte na Outlooku,otwiera mi sie ten niebieski prostokąt ze strona tytułową i dalej nic.Co moze byc tego przyczyną? -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
goomish2/2 08 Cze 2007
Jak przenieść maile z Kmail na thunderbird-a?
voyteck1/1 07 Cze 2007
Witam, postanowiłem przesiąść się z Outlooka na Portable Thunderbird (zbliżające się przeinstalowanie systemu itp.) i chciałbym TB2 jak najbardziej upodobnić do Outlooka (podoba mi się, a może kwestia przyzwyczajenia) - i na chwilę obecną jedynej rzeczy, jakiej mi brakuje, to wyświetlanie listy wiadomości na sposób Outlooka, tzn każdy mail jest przedstawiony następująco:
Marsjanin2/2 06 Cze 2007
Czesc, szukam prostego programu pocztowego, ktorym mozna byloby: ze strony A: (nadawanie) - wyslac plik o rozmiarze kilku/kilkunastu MB - plik zaznaczony myszka (podswietlenie) a nastepnie prawy klawisz myszki ...wyslij do B - czyli jakas integracja z powloka... - plik spakowany i podzielony na kawalki (ponumerowane itp.) - aby nie przekraczac rozmiaru pojedynczej przesylki - prosty
Perła3/3 06 Cze 2007
Witam, wczoraj Outlook Express skasował mi listy z jednego dnia... Odbierał i na ostatnim liście się zawiesił, reset, potem już ich nie było w odbiorczej a z serwera już je skasował. Czy system XP gdzieś zapisuje w jakiś logach listę nagłówków odebranych/odbieranych? Czy gdziekolwiek jest taka informacja? Druga sprawa to program skrzynka boogiego, który przed skasowaniem sprawdził
Andrzej Adam Fi...4/4 05 Cze 2007
Który z linuxowych klientów poczty potrafi się dopierać do maildira przez ssh? -- Andrzej Adam Filip : anfi@priv.onet.pl : anfi@xl.wp.pl "I say we take off; nuke the site from orbit. It's the only way to be sure." -- Corporal Hicks, in "Aliens"
Mark2/2 05 Cze 2007
Witam Mam zalozony alias do konta pocztowego na wykupionym przez firme serwerze. Alias zalozony jest w domenie firmowej. Przekierowuje on wszystkie przychodzace na niego wiadomosci na moja prywatna skrzynke. Tu jest wszystko ok. Problemem jest wysylka maili z mojej prywatnej skrzynki do klientow firmy. Chodzi o to, ze w rubryce "Od:" zamiasta aliasu firmowego jest widoczny moj prywatny
radekp@alpha.ne...6/6 05 Cze 2007
Witam, Mam problemik z kontem na gmailu. Otóż chciałem zmienić sobie pole: "Wyślij jako" ale gdy klikam edytuj nic sie nie dzieje. Chciałbym to zmienić acz nie mogę. Jak umożliwić taką zmianę i czy thunderbird będzie wysyłał z polem od (w sensie nadawcy) z polem które się wpisuje podczas konfiguracji konta czy z polem na gmailu?
ris2/2 05 Cze 2007
Witam, Google umożliwia założenie konta poprzez inne konto pocztowe. Wtedy logujemy się przez np. ris22@gazeta.pl i mamy dostęp do notatnika, kalendarza, itp. poza Gmail. Mam problem bo z każdym kontem mi działa oprócz konta pocztowego na onet.pl. Nie dostaje potwierdzającego emaila na skrzynkę. Wysłałem pytanie do google.pl jedyne co poradzili to żebym sprawdził czy email
siena3/3 03 Cze 2007
witam. Jak w the bat! wylaczyc glos kobiety, ktory przeszkadza mi za kazdym razem jak The Bat! loguje sie na poczte. Gada mi co 5 minut Login in to account. Jak mozna to wylaczyc?
hf4/4 03 Cze 2007
Czesc, poszukuje programu pod Widnows, ktory potrafilby synchronizowac (wystarczy w jedna strone) zawartosci 2 katalogow na 2 roznych maszynach via mail. Chcialbym aby to sie dzialo automatycznie (lub polautomatycznie). Bylbym wdzieczny za pomoc. -- ThinkXtra
kadmon1/1 01 Cze 2007
witam szukam konta pocztowego dla sporego sklepu on line z następującymi opcjami: brak limitów (autoresponder dla klientów - przychodzi okolo kilkuset maili dziennie - gmail blokował nam konto traktując kilkaset identycznych odpowiedzi jako spam!) łatwe przeszukiwanie - jak w gmailu - tzn szukjaka w ktora mozna wpisac i adres i tresc fajnie by bylo gdyby to to mialo uladanie