Romuald Szcześ...5/5 17 Cze 2007
Witam Czy jest możliwość filtrowania wychodzących wiadomości. Chodzi mi o to, żeby w zależności do kogo piszę, wiadomość umieszczana była w odpowiednim folderze. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. -- Łukasz Dymek www.portfelik.pl - sklep internetowy tel. 602-705-596 gg: 454451 skype: portfelik.pl
Marsjanin7/7 16 Cze 2007
chciałam się dowiedziec ile idzie list zwykły z Angli do Polski ( woj małopolskie) a ile list priorytet?
Marsjanin3/3 12 Cze 2007
Witam, mam pytanko odnośnie tego jak długo gmail przetrzymuje zajęty login po usunięciu konta? Chodzi mi o to, że przez pomyłkę usunąłem jedno z kont google (nie to, które chciałem ;-)) wraz z kontem pocztowym gmail. Chciałbym nadal mieć dostęp do konta pocztowego o poprzednim adresie i tu jest problem bo nie da się założyć konta o takim adresie jak to konto usunięte bo poczas rejestracji
tomi1/1 11 Cze 2007
W Thunderbirdzie jak zaznacze obserwowany temat na grupie news to pojawia się tylko mały wykrzyknik przy wątku. Czy w można ustawić tak, aby po odpowiedzi na obserwowany post na grupie news zmieniał kolor nazwy grupy albo jakoś inaczej wyróżniał ten post ? Takie coś było w Outlook Express ? Jakiś inny newsreader to potrafi ?
Smook1/1 11 Cze 2007
Witam Przyszło mi korzytać m.in. z kmail dla swojej prywatnej poczty. Chcę korzystać z niekwalifikowanego podpisu cyfrowego (np. certum). Zainstalowałem certyfikat, zaznaczyłem aby podpisywał każdą wiadomość i ... zonk. Przy próbie wysłania otrzymuje komunikat, że wiadomość nie została wysłana i nie może być podpisana. Specjalnie mnie to nie dziwi, bo powinno wyświrlić się okienko z
root@loalhost2/2 11 Cze 2007
Chcę przenieść pocztę z Thunderbirda do Opery. Opera ma import z thundebirda (preferencje Thunderbirda prefs.js - nie wiem co to jest) ale jak wyeksportować pocztę z thunderbirda ?
Michal Biek12/12 08 Cze 2007
Mam trudnosci z odstaniem sie na poczte na Outlooku,otwiera mi sie ten niebieski prostokąt ze strona tytułową i dalej nic.Co moze byc tego przyczyną? -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
goomish2/2 08 Cze 2007
Jak przenieść maile z Kmail na thunderbird-a?
voyteck1/1 07 Cze 2007
Witam, postanowiłem przesiąść się z Outlooka na Portable Thunderbird (zbliżające się przeinstalowanie systemu itp.) i chciałbym TB2 jak najbardziej upodobnić do Outlooka (podoba mi się, a może kwestia przyzwyczajenia) - i na chwilę obecną jedynej rzeczy, jakiej mi brakuje, to wyświetlanie listy wiadomości na sposób Outlooka, tzn każdy mail jest przedstawiony następująco:
Marsjanin2/2 06 Cze 2007
Czesc, szukam prostego programu pocztowego, ktorym mozna byloby: ze strony A: (nadawanie) - wyslac plik o rozmiarze kilku/kilkunastu MB - plik zaznaczony myszka (podswietlenie) a nastepnie prawy klawisz myszki ...wyslij do B - czyli jakas integracja z powloka... - plik spakowany i podzielony na kawalki (ponumerowane itp.) - aby nie przekraczac rozmiaru pojedynczej przesylki - prosty
Perła3/3 06 Cze 2007
Witam, wczoraj Outlook Express skasował mi listy z jednego dnia... Odbierał i na ostatnim liście się zawiesił, reset, potem już ich nie było w odbiorczej a z serwera już je skasował. Czy system XP gdzieś zapisuje w jakiś logach listę nagłówków odebranych/odbieranych? Czy gdziekolwiek jest taka informacja? Druga sprawa to program skrzynka boogiego, który przed skasowaniem sprawdził
Andrzej Adam Fi...4/4 05 Cze 2007
Który z linuxowych klientów poczty potrafi się dopierać do maildira przez ssh? -- Andrzej Adam Filip : anfi@priv.onet.pl : anfi@xl.wp.pl "I say we take off; nuke the site from orbit. It's the only way to be sure." -- Corporal Hicks, in "Aliens"
Mark2/2 05 Cze 2007
Witam Mam zalozony alias do konta pocztowego na wykupionym przez firme serwerze. Alias zalozony jest w domenie firmowej. Przekierowuje on wszystkie przychodzace na niego wiadomosci na moja prywatna skrzynke. Tu jest wszystko ok. Problemem jest wysylka maili z mojej prywatnej skrzynki do klientow firmy. Chodzi o to, ze w rubryce "Od:" zamiasta aliasu firmowego jest widoczny moj prywatny
radekp@alpha.ne...6/6 05 Cze 2007
Witam, Mam problemik z kontem na gmailu. Otóż chciałem zmienić sobie pole: "Wyślij jako" ale gdy klikam edytuj nic sie nie dzieje. Chciałbym to zmienić acz nie mogę. Jak umożliwić taką zmianę i czy thunderbird będzie wysyłał z polem od (w sensie nadawcy) z polem które się wpisuje podczas konfiguracji konta czy z polem na gmailu?
ris2/2 05 Cze 2007
Witam, Google umożliwia założenie konta poprzez inne konto pocztowe. Wtedy logujemy się przez np. ris22@gazeta.pl i mamy dostęp do notatnika, kalendarza, itp. poza Gmail. Mam problem bo z każdym kontem mi działa oprócz konta pocztowego na onet.pl. Nie dostaje potwierdzającego emaila na skrzynkę. Wysłałem pytanie do google.pl jedyne co poradzili to żebym sprawdził czy email
siena3/3 03 Cze 2007
witam. Jak w the bat! wylaczyc glos kobiety, ktory przeszkadza mi za kazdym razem jak The Bat! loguje sie na poczte. Gada mi co 5 minut Login in to account. Jak mozna to wylaczyc?
hf4/4 03 Cze 2007
Czesc, poszukuje programu pod Widnows, ktory potrafilby synchronizowac (wystarczy w jedna strone) zawartosci 2 katalogow na 2 roznych maszynach via mail. Chcialbym aby to sie dzialo automatycznie (lub polautomatycznie). Bylbym wdzieczny za pomoc. -- ThinkXtra
kadmon1/1 01 Cze 2007
witam szukam konta pocztowego dla sporego sklepu on line z następującymi opcjami: brak limitów (autoresponder dla klientów - przychodzi okolo kilkuset maili dziennie - gmail blokował nam konto traktując kilkaset identycznych odpowiedzi jako spam!) łatwe przeszukiwanie - jak w gmailu - tzn szukjaka w ktora mozna wpisac i adres i tresc fajnie by bylo gdyby to to mialo uladanie
Arkadiusz 'Blac...4/4 31 Maj 2007
Od pewnego czasu próbuję skonfigurować serwer poczty na systemie Windows XP SP2 w sieci lokalnej. Próbowałem rozmaitych serwerów, np. hMailServer v4.4, a jako clienta pocztowego używam Outlook Express 6. Na serwerze założyłem 2 konta. Chciałbym przesłać z jednego konta na drugiego emaila, wysyłanie przebiega prawidłowo. Wiadomość zostaje wysłana, ale na drugie konto nic nie dochodzi.
LM7/7 31 Maj 2007
On May 23, 9:15 pm, Olgierd <no.email.no.s...@olgierdrudak.com> wrote: > Dnia Wed, 23 May 2007 11:34:15 -0700, falomir napisał(a): > > > Czy mozna sprawdzić czy jakieś konto jest aktywne i ewentualnie jeśli > > nie jest, zająć ten login ?? > > Można. Próbując założyć konto o takim loginie. > > -- > pozdrawiam serdecznie, Olgierdhttp://olgierd.bblog.pl||http://olgierd.wordpress.com
arrakis1/1 29 Maj 2007
Witam Zainstalowałem The Bata załączonego w KŚE Problem jest w tym że w sieci firmowej nie chce działać połączenie TLS Przy wysyłce poczty Tuż za wymianą certyfikatów następuje zerwanie połączenia. W dzienniku nie pisze nic więcej. czy ktoś z grupowiczów wie w czym leży problem i jak go rozwiązać (Używanie poczty w połączeniu nie szyfrowanym nie wchodzi w grę) -- Pozdrawiam
Arkadiusz 'Blac...6/6 26 Maj 2007
Witam, mam taki dziwny problem - otóż, w poczcie mam zdefiniowanych kilkanaście katalogów jednen z nich nazwałam "arch" gdzie wrzucam pocztę z poprzednich lat; dzisiaj zauważyłam, że katalog ten jest pusty, ale tylko w poczcie bo jak patrzę na plik źródłowy to nadal mam tam 800 mega danych; czy ktoś miał juz kiedyś taki problem? jak uaktywnić te 800 mega w katalogu arch? Z
AM20071/1 24 Maj 2007
Gdby ktos byl zainteresowany alternatywnym w stosunku do komercyjnych programow sluzacych do wysylania masowej korespondencji to polecam AnoMail 2007. Oto wykaz podstawowych funkcji: http://ki.gwsh.edu.pl/przemek/download/amonline/funkcje.html Program mozna pobrac z tego miejsca: http://ki.gwsh.edu.pl/przemek/download/amonline/pobierz.html Licencja: Freeware, 0 PLN Pozdrawiam
Karol Makowski4/4 24 Maj 2007
Cześć, Pracujemy nad robotem, który będzie odpowiadać na pytania dotyczące poczty elektronicznej. Zapraszam na: http://www.heyhubert.com/poczta/ Czy możecie pozadawać botowi kilka pytań na ten temat, żebyśmy mogli zobaczyć jak się sprawuje? Pozdrawiam, Merlin -- You only live once, but if you live right Once is enough. http://www.goldenline.pl/tomasz_kolinko
Przemek1/1 24 Maj 2007
Witam. 3 pytania mam. Wysylajac maila poprzez polaczenie z serwerem SMTP spod PHP: 1. wpisuje to samo w 'RCPT TO:' i w 'To:' i przychodza dwa takie same maile - tak ma byc, czy powinien przyjsc jeden? 2. co wpisac w 'RCPT TO:' i w headerze, zeby wyslac Cc i Bcc? 3. jaki najlepiej ustawic timeout dla operacji polaczenia z serwerem SMTP? -- Przemek -- Wysłano z serwisu
Marsjanin2/2 23 Maj 2007
Uzytkownicy "Googielpoczty" moga wysylac/odbierac e-maile o rozmiarze do 20 MB... www.google.bajo.pl/news,9491,wysylaj,wieksze,pliki,w,gmailu.html http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=8770 -- Pozdrawiam Radoslaw Ziomber www.astrofizyka.info
falomir1/1 23 Maj 2007
Próbowałem już, niestety login był już zajęty. Ciekawi mnie po prostu czy można sprawdzić czy konto jest aktywne i czy można je zająć. Szukałem kontaktu z google odnoście supportu w tej sprawie, niestety bez skutku. Może nieskutecznie szukam.
falomir1/1 23 Maj 2007
Próbowałem już, niestety login był już zajęty. Ciekawi mnie po prostu czy można sprawdzić czy konto jest aktywne i czy można je zająć. Szukałem kontaktu z google odnoście supportu w tej sprawie, niestety bez skutku. Może nieskutecznie szukam.
falomir1/1 23 Maj 2007
On May 23, 9:15 pm, Olgierd <no.email.no.s...@olgierdrudak.com> wrote: > Dnia Wed, 23 May 2007 11:34:15 -0700, falomir napisał(a): > > > Czy mozna sprawdzić czy jakieś konto jest aktywne i ewentualnie jeśli > > nie jest, zająć ten login ?? > > Można. Próbując założyć konto o takim loginie. > > -- > pozdrawiam serdecznie, Olgierdhttp://olgierd.bblog.pl||http://olgierd.wordpress.com
falomir1/1 23 Maj 2007
Olgierd2/2 23 Maj 2007
Czy mozna sprawdzić czy jakieś konto jest aktywne i ewentualnie jeśli nie jest, zająć ten login ??
602900@gmail.co...1/1 19 Maj 2007
witam serdecznie Panie Maćku mam prośbę jak pan zdecyduje się na sprzedaż drugiego konta wieczystego prosze o kobtakt bardzo chętnie je odkupie pozdrawiam Łukasz prosze o kontakt na adres awic1@konto.pl szybka wplata gwarantowana
masti2/2 17 Maj 2007
Mam problem musze miec na jednym kompie obsluge dwoch domen, na postfixie i wszystko chodzilo dobrze przed zmianami, ale jak dopisalem druga to powstal problem, to ustawienia z postfixa: myhostname = domena1.com.pl mydomain = domena1.com.pl i wtedy listy do uzytkownikow np uzytkownik@domena1.com.pl dochodza a listy do uzytkownik@domena2.com.pl dostaja uzytkownik@domen2.com.pl>:
Majkaa1/1 15 Maj 2007
Od kilkunastu dni mogę tylko odbierać pocztę w Tlenie, ale nie mogę odpowiadać, nie mogę przenosić do folderów. Zrezygnowałabym z Tlena ale nie mogę też przesłać poczty, którą chce zachować na inny adres. Zgłosiłam swój problem dla portalu o2.pl i tak sobie korespondujemy. Najpierw pytanie: jakie komunikaty pojawiają się? Odpowiedź żadne, / bo nic nie działa/ Drugi raz zapytanie: Z
Marcin Frankows...2/2 12 Maj 2007
witam pomóżcie, bo krew mnie zaleje. Jak można ominąć blokade gmaila uniemożliwiającą wysłanie więcej niż 500 maili dziennie? Tak się składa, że poczta obsługująca sprzedaż (na którą dostajemy powyżej 500 maili dziennie) jest na gmailu i nie mozna jej ot tak szybko przenieść. teraz nie możemy odpowiedzieć ludzim na maile przez 24 h... Czy można coś z tym zrobić? mamy w użyciu
Daras1/1 12 Maj 2007
Witam, W Gmailu w ustawieniach jest coś takiego jak Podpis. Jak wprowadzić tam tekst, aby podczas pisania nowej wiadomości fragmenty tekstu wcześniej ustawionego (w podpisie) były pisane BOLD'em ? Zaznaczam, że np. *DOM*, lub <b>DOM</b> nie działa.
Markus Sprungk3/3 11 Maj 2007
Nie moge nigdzie znaleźć. Czy The Bat!3,99 zamieszczony w KomputerŚwiat Expert 5/2007 można uzywać w firmie w legalnie ? np. firma ma 6 komputerów, więc kupi 6 egz. czasopisma. Można tak ? -- Zalaczam pozdrowienia i zyczenia powodzenia Krzysztof 'kw1618' z Warszawy http://foto.3mam.net + http://grupy.3mam.net
google@sft.waw....1/1 10 Maj 2007
Piszę pracę magisterską na temat filtracji spamu. Właśnie zarzucam sieci na spamerów podając adres e-mail na forach dyskusyjnych i Usenecie. groups@sft.waw.pl O ilości spamu otrzymanego za pomocą tego wpisu poinformuję później. I jeszcze link do strony z kolejnymi adresami: http://www.sft.waw.pl
Simon1/1 09 Maj 2007
Witam, wedlug RFC serwer powinien rozpoczac transmisje od banera w formacie: 220 somehost.somedomain.com .......... Po "220" powinna sie pojawic oficjalna nazwa hosta (dla uproszczenia pominalem kod 421). I tu pytanie: jakie znaczenie ma ta nazwa hosta. Czy jest ona w jakis sposob weryfikowana? Jakie mogą byc konsekwencje dla serwera ktory jako nazwe hosta w banerze podaje coś co
\(_Sajgon_\)3/3 06 Maj 2007
Witam, Chcialam sie zapytac o taka sytuacje, ktora mnie spotkala, bo juz niczego nie rozumiem... Mam konto na tlenie juz pare lat, nie sciagam z niego poczty Outlookiem, tylko co jakis czas (jak sobie przypomne, srednio 1 raz na miesiac) loguje sie na tlenie i kasuje SPAM i inne maile (w sumie nie jest to konto, ktorego uzywam na co dzien). Takze jakis m-c temu zagladalam tam i
staN7/7 06 Maj 2007
Witam Mam następujący problem: klikając np. na link "kontakt" na jakiejkolwiek stronie www - otwiera się czała seria okienek IE , a nie jak powinno być (okno Outlook`a z adresem odbiorcy) Gdzie mam błąd w konfiguracji ? Pozdr. win2000 - MS 6.0 sp1
Marsjanin3/3 05 Maj 2007
Może ktoś pomoże mi rozwiązać troszkę inny problem. Otóż jakiś czas temu założyłam skrzynkę na gmailu i konto google a po pewnym czasie usunęłam konto google. Teraz nie mogę się zalogować na gmail. Dostaję informację, że takiego użytkownika nie ma i jest link, który odsyła do odzyskania hasła a stamtąd z kolei do rejestracji konta google, z informacją,że rejestracja mogła nie zostać
Tomek Sz.3/3 04 Maj 2007
Witam, W Thunderbird mam potworzone katalogi, w których są wiadomości (e-mail'e). Czy jest jakiś sposób, aby te wiadomości wyeksportować (wyeksportować tylko wybrane katalogi) lub tak zarchiwizować, aby to można było nagrać np. na płytkę i aby móc z tego archiwum w każdej chwili importować wiadomości do Thunderbird'a? Czy jest jakiś sposób, aby to zrobić nie operując na plikach, gdyż
Grzegorz Niemir...13/13 04 Maj 2007
Witam. Istnieje możliwość połączenia podzielonych wiadomości wysłanych z OE w Thunderbirdzie? Chodzi dokładnie o Content-Type: message/partial. Thunderbird 2.0.0.0 (po stronie odbiorcy) i OE 6.00.2900.3028 (nadawca dzielący wiadomość). -- Grzegorz Kamionka
Przemek Rusieck...7/7 04 Maj 2007
Witam. Szukam informacji na temat jakiegos programu pocztowego, ktory umozliwia sprawdzenie tresci maila przed wyslaniem ale nie chodzi o gramatykie a cos takiego co robi spam assassin z tym, ze chcialbym sprawdzic wiadomosc przed jej wyslaniem? Od razu mowie, ze mam stargetowana baze odbiorcow newslettera i czasami przesylam im twarda reklame... i pomyslalem sobie ze byloby fajnie
Markus Sprungk4/4 03 Maj 2007
Witam. Dzisiaj rano próbowałem zalogować się na moim bezpłatnym koncie. Ku mojemu zaskoczeniu pojawił się komunikat, że konto nie istnieje. Są dwa powodu ku temu: 1. problem ma interia 2. ktoś sięwłamał na moje konto i wykasował mi je A jak u was jest. Czy interia działa prawidłowo?
Olgierd4/4 02 Maj 2007
witam, mam taki problem, ostatnio przeszukując konto na gmail w poszukiwaniu starej wiadomości zauważyłem, iż ta wiadomość zniknęła, nie ma jej nigdzie, ani w odebranych ani w wysłanych, przy szukaniu po nadawcy też się nie pojawia. Na potwierdzenie tego zmniejszyła mi się także liczba odebranych wiadomości z hmm około 140 do 120. Nistety zniknęły nietylko wiadomości otrzymane ale także
Krzysztof 'kw16...3/3 02 Maj 2007
Jestem klientem chello. Serwer news.chello.pl nie działa. Nie moge przy pomocy 40tude dialog opublikować żadnej wiadomości na grupach dyskusyjnych, a lubię ten program, wogóle wolę korzystać z jakiegoś klienta grup niż usenetu gazeta.pl. Zgłosiłem problem do chello, odpowiedzieli, ze będą monitorować sieć i tak już monitorują. Oto zrzuty z ekranu 40tude: http://grupy.3mam.
Krzysztof 'kw16...4/4 01 Maj 2007
http://www.zielonymail.com/pages/index.php?refid=jantra bardzo polecal prosze o klikniecie i zarejestrowanie razem na pewno wiecej zarobimy :)
Doktor74/74 01 Maj 2007
krociutkie pytanie: czy sadzicie,ze (jak to mowia) "polatany" OE z OEPower Toolem _warto_ zamienic na Thunderbirda? 1. Co zyskam w zwiazku ze zwykla poczta(i chociaz to NTG,to przy okazji zapytam: a co zyskam w sprawie grup dysk. poza tym, ze nadal bede mogl je odbierac?) 2. Czy Th naszpikowany jest pluginami, ktore nalezy dociagnac z sieci, czy sam z siebie jest w pelni