Markus Sprungk3/3 13 Kwi 2007
Dzien dobry, czy ktos moze mi podac adresy pop3 i smtp dla Wirtualnej Polski? nie moge znalezc na stronach wp. Bylbym bardzo wdzieczny AM
.lamer3/3 13 Kwi 2007
Hello, mam problem z webcastami na stronach microsoft "it`s showtime"... nie wyświetlają się. Zawsze kończy się na otwarciu strony i... kliknięcie play nic nie daje Tutaj link: http://img113.imageshack.us/img113/9426/operawebcastpx5.jpg Jakieś koncepcje co robię nie tak?:-) Pozdrawiam. -- .lamer
Piotr KUCHARSKI2/2 12 Kwi 2007
Witam, Mam klopot z listem, ktory teoretycznie zostal wyslany ale jednak nie dotarl do adresata. A winnego nie widac. Sprawa wyglada tak, ze uzytkownik "A" wysyla list za pomoca Outlooka do "B". Obaj maja skrzynke na tym samym serwerze. "A" widzi list u siebie w "Elementach wyslanych", a "B" listu nie otrzymuje. Log z serwera ponizej: 192.168.2.1 [00000AB8] Tue, 13 Mar 2007
Michu3/3 12 Kwi 2007
Witam, Dotyczy Outlook Express 6.0 w Windows XP Jak / czy w ogóle można odzyskać dokument (.doc) z załącznika, który po edycji (kilkugodzinnej pracy) został zapisany gdzieś - Word nie pytał i nie protestował, poprostu zapisał. Z tego, co udało mi się ustalić, to zapisuje w jakimś ?tymczasowym, ? niewidocznym folderze ze ścieżką: w Win XP: \Documents and Settings\USER\Ustawienia
Tomek8/8 12 Kwi 2007
Witam! Mam problem z ta kobyla i bardzo prosze o pomoc. Otorz jezeli probuje wyslac wiadomosc (nawet sam do siebie) to momentalnie dostaje zwrot o takiej tresci: From: System Administrator Subject: Undeliverable: test poczty Your message did not reach some or all of the intended recipients. Subject: test poczty Sent: 2007-04-11 11:36 The following recipient(s)
astro9/9 11 Kwi 2007
Portal tematyczny www.Gery.pl powiekszyl bezplatne konta pocztowe ze 100 MB do 1 GB. Limit rozmiaru pojedynczego e-maila zwiekszyl sie z 10 do 20 MB. www.konto-e-mail.pl www.di24.pl/16263.html -- Pozdrawiam Radoslaw Ziomber www.astrofizyka.info
Bartłomiej Syr...1/1 10 Kwi 2007
On 10 Kwi, 21:43, miroslaw butajlo <b...@poczta.onet.pl> wrote: > Mam w domu Linux-a (Suse 10.2) i korzystam z programu pocztowego kmail. Jak > go skonfigurować aby walczył ze spamem ? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=kmail+spamassassin&btnG=Szukaj+w+Google&lr= To chyba temat na pl.comp.mail -- guzik
Budzik7/7 09 Kwi 2007
Chcę wysłać znajomym życzenia świąteczne. Wszystkim. Mam ich w książce adrsowej ponad stu. Nie chcę wysyłać ich jako UDW ani FW, każdemu chcę wysłać oddzielnie, żeby się czuł dowartościowany. Posługuję się Outlook Expresem, ale mam również tu i tam pozakładane konta na www. Czy musze spędzieć najbliższe popołudniu wysyłając każdemu oddzielnie, czy jest jakiś sposób, żeby im to wysłać
Agnieszka1/1 08 Kwi 2007
Kupiłam Microsoft Office basic 2003. Właśnie po to, żeby wysłać korespondencję seryjną. No i wszystko zrobiłam jak trzeba, dochodzę do momentu scalania - scala się, ale niic się nie wysyła. Jak to wysłać? Pozdrawiam - Agnieszka -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
1634Racine6/6 07 Kwi 2007
Używam Bata w wersji 3.98.1. Na jednym z kont ustawiłem filtrowanie wiadomości, w zależności od nadawcy, email trafia do odpowiedniego folderu. Ponadto w ustawieniach konta zaznaczyłem opcję, aby załączniki były przechowywane w oddzielnym katalogu (a nie w treści emaila) oraz, aby załączniki były usuwane z dysku po usunięciu wiadomości z kosza. Problem w tym, że kasuje emaila z kosza,
Ryszard4/4 04 Kwi 2007
Witam W mojej Operze gdy kliknę ikonkę "nowa poczta" (lub usiłuję uruchomić edytor nowej poczty w jakikolwiek sposób, np. korzystając z rozwijanego menu albo klikając odnośnik typu mailto:) otwiera się pusta strona zamiast edytora. Przeinstalowanie bez uprzedniego odinstalowania nie pomogło. Upgrade do 9.1 też nie. Może ktoś wie o co chodzi? Ciekawe że ta sama instalacja tylko używana
Pawe I.5/5 04 Kwi 2007
Witam! Mam problem :( Zrobiłem kartkę świąteczną w Wordzie i chciałbym ją porozsyłać. Nie umiem wkleić pliku tak żeby się wyświetlił w mailu(nie jako załącznik). Jeśli się nie da to powiedzcie chociaż jak wklejać zwykła grafikę tak jak np. w reklamach.
Jacek6/6 03 Kwi 2007
Witam, Czy ktoś zna program lub polecenie do automatycznego zapisywania załączników z poczty (e-mail'i). Chodzi o to, że gdy jest dużo e-mail'i z załącznikami, to wolałbym nie wchodzić do każdego e-mail'a po kolei, ale automatycznie np. dla 100 e-mail zapisać załączniki do katalogu na dysku. Czy ktoś wie jak to się robi ? Za pomoc z góry dziękuję. Jacek
Jacek Skowrońs...2/2 02 Kwi 2007
Witam. Chciałbym zapytac czy istnieje taka oto możliwość, aby dostawca poczty elektronicznej (w moim przypadku onet.pl) przesłał mi wszystkie wiadomości jakie były na moim koncie pocztowymn. Chodzi o to, że normalnie odbieram pocztę elektorniczna programem pocztowym, który pobiera je i kasuje z serwera. Niedawno robiłem reset systemu i zapomniałem zrobić kopie niektórych ważnych dla
E2rd4/4 31 Mar 2007
Witam, Jak dostaje list z załącznikiem (np. z pdf) to mogę bezpośrednio z tb wywołać program z nim powiązany. Dla niektórych załączników powiązana aplikacja zmieniła swoje położenie i dostaje komunikat, że: "powiązana aplikacja pomocnicza z nim nie istnieje" (nic dziwego, nowa wersja oo.org zainstalowała się w innym miejscu) Chciałem ustawić nową aplikację pomocniczą ale w
Marcin3/3 31 Mar 2007
Witam, Od dziś rana nie mogę wysłać żadnego maila z załącznikami, z żadnych kont jakie posiadam. Bez załączników poczta wychodzi bez problemu. Nie zmieniałem od wczoraj żadnych ustwień Thunderbirda, firewalla itp itd. Komputer przeskanowany i nic nie zostało znalezione. Nic też nie pobierałem z netu co by mogło mieć wirusa. Z innego kompa (spod linuksa, thunderbird ta sama wersja)
LM2/2 30 Mar 2007
Chodzi mi o to aby userowi uproscic dodanie podpisu do wychodzacych wiadomosci tak z automatu. Mam wpis w OE ze wszystkimi informacjami o firmie i chcialbym go wyeksportowac do pliku np. podpis.reg i user klikajac na taki pliczek spowoduje automatycznie dodanie mu sie do jego OE podpis z informacjmi o KRSach NIPach itp. Da sie takie cos zrobic czy jest inna metoda ? -- Wysłano z
mgora1/1 29 Mar 2007
Witam, dzis rano po przyjsciu do pracy spotkala mnie niemla niespodzianka - kazdy email ktory probujemy wyslac z naszej domeny wraca do nas z adnotacja: Your message did not reach some or all of the intended recipients. Subject: Jenasol backorder report - 2007_03_29.xls Sent: 3/29/2007 9:16 AM The following recipient(s) could not be reached: 'xxxxxxxxxxxx on
Michu2/2 29 Mar 2007
Witam Mam problem z outlookiem na jednej ze stacji roboczych i nie mogę dojść co go boli. Po włączeniu outlooka wyskakuje taki komunikat: "Podczas odczytu przypomnień pojawił się problem. Niektóre przypomnienia mogą się nie pojawić. Nie można umiejscowić informacji o cyklicznośći dla tego terminu." Przeinstalowanie całego pakietu office nie pomogło. Już nawet system
Marcin Lewandow...3/3 28 Mar 2007
Witam! Mam parę pytań odnośnie programu Claws-Mail. Pierwsze: Czy wie ktoś, jak sprawić, żeby ten program domyślnie zwijał wątki. Na razie muszę zawsze zwijać wątki za pomocą opcji w menu. Drugie: Nie widzę opcji automatycznego usuwania wiadomości ze skrzynki POP od razu po pobraniu, a nie po paru dniach. Chciałbym, żeby program ściągnął mi wiadomości i nie pozostawiał kopii na serwerze.
Krzysztof Kundz...2/2 24 Mar 2007
Witam, Potrzebuje by mój Kmail przy odpowiadaniu na maila zachowywał się podobnie ja Microsoft Outlook. Czyli by nie cytował całej wiadomości tylko wrzucał coś jak: ---CYTAT--- ----- Original Message ----- From: "Ktoś" <ktos@gdzies.pl> To: <inny@ktos.pl> Sent: Tuesday, March 13, 2007 10:31 AM Subject: siakis temat treść maila ---CYTAT--- Czy da się tak zrobić??
MisterByk@gmail...8/8 23 Mar 2007
Witam. Mam pytanie... Jak ustawić w gmailu żeby po odpisywaniu na jakiegoś emaila nie dodawał mi automatycznie adresu email do moich kontaktów ??? pozdro bykus.
Performer1/1 22 Mar 2007
Witam, Czy ktoś wie czym (tekst, książka) mogłbym się posłużyć aby rozszyfrować znaczenie poszczególnych wpisów z nagłówka pliku konfiguracyjnego sendmaila. Która część tego pliku to nagłówek, gdzie się kończy ? :) Nie rozumiem trochę tego przykładu konfiguracji który podałem na dole - są tam odwołania do zestawów makr - ale przecież makra powinny się znajdować w pliku sendmail.mc a nie
Andrzej P. Wozn...5/5 21 Mar 2007
Witam! Mam pytanie: czy mozna zmusic OE6 do automatycznego wstawiania adresu w polach DW i/lub UDW do nowo redagowanego maila, jak rowniez do odpowiedzi na mail bez korzystania z zewnetrznego oprogranowania? -- Pozdrawiam, cacup. - - - e-mail: cacup@[no-spam]stud.pam.szczecin.pl (wytnij [no-spam]) gg: 7213767
Marsjanin3/3 21 Mar 2007
nie wiem o co chodzi, ale zadnym sposobem nie mogę zalogować się na swoje konto na tlenie ani tez na komunikatorze!!! cały czas wyskakuje mi hasło: zły login lub hasło, a ja niczego nie zmieniałam. korzystałam z tego konta bez problemow jeszcze 4 godziny temu...potrzebuję informre tam są zapisaneacji, kto
Andrzej P. Wozn...3/3 20 Mar 2007
Witam! Jak ustawic OE6, aby nie zapisywal kopii redagowanych postow news w folderze Elementy wyslane (ale pozostawial w nim zwykle redsgowanie wadomosci email)? Cacup. - - - e-mail: cacup@[no-spam]stud.pam.szczecin.pl (wytnij [no-spam]) gg: 7213767
IVAN VALAREZO1/1 19 Mar 2007
Sábado, 17 de marzo, a?o 2007 de Nuestro Salvador Jesucristo, Guayaquil, Ecuador - Iberoamérica (Este Libro fue Escrito por Iván Valarezo) ORARANDO SIEMPRE AL SE?OR Nuestro Dios siempre se ha comunicado con el hombre, a través de la oración. Y sin la oración, Dios no le puede hablar al hombre de toda su creación. Vemos en el paraíso, por ejemplo, como Adán trata de
Arkadiusz 'Blac...2/2 19 Mar 2007
Witam. Jakiś czas temu znalazłem gdzieś w googlu przepis na zwinięcie wątków w grupach i rozpoczynanie od ostatniego wątku. Ostatnio - po aktualizacji znowu wątki otwierają się jak chcą. Może ktoś mi przypomnieć jak to zmienić. Może jest jakiś prostszy sposób niż grzebanie w plikach? Z góry dziękuję za pomoc. Łukasz
Witam, mam takie pytanie czy w webmailu Gmail jest taka opcja ktora pozwala otrzymać raport doreczenia wiadomosci i raport przeczytania ? Ja znalazlem tylko male przypiski w folderze wyslane ze wiadomosc zostala odebrana i nic wiecej. Co ciekawe w sytuacji kiedy wiem ze mail na 100% zostal dostarczony nie zawsze jest to potwierdzone przypiskiem. Od czego ot zalezy ? pozdrawiam
Padl mi dysk, po formacie zainstalowalem programy od nowa. Mam wszystkie stare pliki zachowane, ale nie wiem jak OU 2003 odzyskac z nich poczte. W necie znalazlem info dla OE ale opisane tam metody sie nie sprawdzaja. Probowalem po prostu podmienic pliki, ale albo podmieniam niewlasciwie, albo nie tedy droga. prosze o pomoc
siecradiowa@gma...1/1 17 Mar 2007
Witam! Mam problem z konfiguracja Spamassassina - w moim konkretnym przypadku jest sobie serwer poczty, ktory obsluguje zarowno poczte przychodzaca (jest MXem) jak i klientow pocztowych (jest SMTP). W procmailach wybranych userow uruchamiam klienta spamassassina, ktory laczy sie ze zdalnym serwerem spamd. Kiedy uzytkownik wysyla sam do siebie poczte spamassassin punktuje ja bardzo
mateusz1/1 15 Mar 2007
Witam Jak ustawić w koncie pocztowym automatyczne przekierowanie otrzymanych wiadomości na inny adres mailowy jeżeli do tego konta mam dostęp jedynie za pomocą SquirrelMail-a? Pamiętam że jak miałem jescze konto shell to ustawienie tego w pine było dość proste a teraz nie jestem w stanie tego wygooglać dla SquirreMail. Pozdrawiam
1634Racine1/1 13 Mar 2007
czy da sie jakos wylaczyc pozostawianie w katalogu "wyslane" na gmail.com listow, ktore wysylam z komputera, z pr. pocztowego [podkreslam: nie z www lecz z pr pocztowego]?
Marcin Frankows...4/4 12 Mar 2007
Ma problem z pocztą mail na interii nie moge wysyłac żadnych wiadomosci przychodzą zawsze zwrotne wiadomości za każdym razem nawet jeśli mail niema żadnych załączników!!! A tu jest treść zwrotnego maila: "This is the INTERIA.PL program at host smtp4.poczta.interia.pl. I'm sorry to have to inform you that your message could not be be delivered to one or more recipients. It's attached
ertdfgb@tlen.pl3/3 12 Mar 2007
Witam! Czy ktoś z szanownych grupowiczów może mi podpowiedzieć jakie jest hmm "pierwsze źródło" poniższego emaila: - - - - - - - - - - - - Return-path: <apache@mojadomena.pl> Received: from apache by mojadomena with local (Exim) id 1HQS4i-000zb04A for patientrealationos_svc@hotmail.com; Sun 11 Mar 2007 18:32:24 +0100 To: patientrealationos_svc@hotmail.
Andrzej Briske2/2 12 Mar 2007
Witam, Problem jest tego typu, że Outlook Express odbiera każdą wiadomość pocztową z serwera dwa razy i jeżeli ustawione jest forwardowanie to również dwa razy przesyła dalej tego samego maila... Jak się tego pozbyć? Pozdrawiam, Radek
Jacek 'Szumak' ...2/2 12 Mar 2007
> > Ale jaja, to Td nie pozwala na adresy email z IP po małpie? > > -- > Pozdrawiam, Marsjanin. Jabber : marsjanin.tk@jabber.autocom.pl > Nigdy nie instalujcie Linuksa, jeśli macie grypę. :-| > Nic nie gra. Cudowna cisza... :-] Nie powiem Ci czy nie pozwala bo nie mam takiej wiedzy. Utworzyłem jednek nowe konto i ciagle sie czepial iz adres odbiorcy musi miec ten
Greg4/4 10 Mar 2007
Witam, Wlasnie utworzylem sobie adres na onecie Oe nie wysylal, ani nia sciagal mi maili. Do wysylania ustawilem SMTP dostawcy (zagranica) bez autoryzacji i zadzialalo. Jesli chodzi o sciaganie z zerwera, to ustawilem POP3: "poczta.onet.pl", w nazwie konta: "caly moj adres", no i nie dziala. Moze ktos pomoglby mi lopatologicznie, bo juz sie pogubilem szukajac rozwiazania problemu Greg
LM6/6 10 Mar 2007
Witam, Czy ktoś orientuje się czy da się ustawic w gmail, żeby emaile nie były grupowane po temacie w jeden zbiorczy? Bo to jest jakaś paranoja. Czy da się zmienic grupowanie, np. po adresacie lub w ogóle żeby nie grupował? pozdrawiam r
Marsjanin2/2 09 Mar 2007
No, tak muszę, bo muszę. Pytania dwa: -- czy da sie jakoś wymusić częstsze ściąganie maili z zewnętrzych POP3, albo moze gdzieś jest jakiś sekretny link [pobierz] -- czy można jakoś na sztywno wpisać w BCC jakieś konto, zmusić Gmaila, zeby on za mnie pamiętał, że wszystkie listy trzeba wysłać w BCC z powrotem do mnie? -- .......:: s i w a ::....... .:: JID:siwa@jabber.org ::.
Marsjanin2/2 09 Mar 2007
Marsjanin pisze, dnia 02-03-2007 22:07: > Z GMaila usługą dostępną po angielsku - MultiPOP'em - jaj ciąg dalszy. > > Jest sobie konto na WP. Jesteś pewien, że nie jest to wina poczty na wp? Z nią są ciągle jakieś problemy. -- Nieustannie pozdrawiam Leszek Maszczyk lesheck (at) poczta fm
Remek3/3 09 Mar 2007
Witam Dzisiaj nie mogę wysłać poczty przez OE. Dzieje się tak na wszystkich kontach jakie mam na Tlenie, Gazeta.pl i Onecie. Przez www też nie idzie. Jedynie przez Allegro mogę wysłać wiadomość. Co się dzieje? Padły wszystkie serwery, czy mój system? Komunikat błędu: Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera,
Jacek Maciejews...5/5 08 Mar 2007
Cześć Używam Opery 8.54 na XPprof. Nakopałem się w necie, nadłubałem w systemie i osiągnąłem tyle że jak kliknę link typu mailto: to otwiera mi się pusta zakładka Opery :) Ma ktoś jakieś pomysły? Muszą być raczej niebanalne, bo te już wypróbowane :) Druga sprawa - jak usunąć za jednym zamachem wszystkie maile z jakiegoś filtru/widoku nie likwidując samego filtru? -- Jacek
Arkadiusz 'Blac...2/2 07 Mar 2007
Mam problem z OE. Tylko na mojej tożsamości zaraz po włączeniu wyświetla pustą stronę. Ani kontaktów, ani folderów, nic! dzięki za pomoc
Flopik1/1 07 Mar 2007
Witam, mam taki problem - od wczoraj mój znajomy nie może wysłąć żadnej poczty. Dostaje takiego maila zwrotnego: ----- From: Administrator systemu Sent: Monday, March 05, 2007 11:02 AM To: adres_docelowy Subject: Nie dostarczono: oferta opakowania Twoja wiadomość nie dotarła do niektórych lub do wszystkich adresatów. Temat: RE: oferta opakowania Wysłano: 2007-03-05
Bucz1/1 06 Mar 2007
cos sie zmienilo ostatnio w interfejsie gmail-a? nie moge zapisac starych zalacznikow na dysk... widze spinacz ale samych plikow juz nie... -- Kto stworzył kobiety? - Trzech facetów: stolarz hydraulik i architekt ale i tak spieprzyli robotę. Stolarz: bo zrobił nogi które ciągle się rozkładają na boki hydraulik: bo cieknie co miesiąc a architekt... bo zbudował szambo koło placu
Marsjanin2/2 05 Mar 2007
Marsjanin <02.2007.usenet@marsjanin.tk> napisał(a): > To akurat bezmyślność. > Jak pierwszy masz ISO, to nigdy, przenigdy nie wyślesz nic w US-ASCII, > bo wszystkie znaki z US-ASCII mieszczą sie w ISO-8859-2. Ustaw w > kolejności: US-ASCII, ISO-8859-2, UTF-8. Dialog spróbuje zakodowac > najpierw w US, jak sieni euda (będzie np. polski znak) to w ISO, jak i > to się nie uda (bo będzie
Andrzej Adam Fi...2/2 05 Mar 2007
Witam potrzebuje zrobić stopkę maile w formie HTML (tabela, teksty, zaczepiny GIF). Stopka wysłana ode mnie wygląda tak jak powinna, i z regóły zwrotna też jest ok, ale niektóre serwery pocztowe strasznie ją zniekształcają (stopka rozjeżdza się, zmieniony krój i rozmiar czcionki, zgubione obrazki, lub obrazki zaczepione do stopki jako załączniki). Jak zajżę do kodu HTML takiej zwrotnej
1634Racine1/1 04 Mar 2007
czy ktos z Was wie, o co w tym chodzi: 1. program pocztowy ma - sciagajac maile do komputera - zostawiac je na serwerze; i tak jakis czas dziala. 2. musialem zlikwidowac to konto z poziomu pr. poczt, potem znowu zalozylem i ... przy probie sciagniecia maili otrzymywalem zawsze komunkat: " Serwer zwrócił błąd. Konto: 'blebleble', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź
Slawomir Stepni...2/2 04 Mar 2007
Czy ktos moze mi podac link do jakiegos darmowego programu dajacego mozliwosc robienia (i pozniejszego odtwarzania) backupu wszystkich danych w MS Outlook 2003? Tomek Sz.