Marcin Miczek4/4 02 Mar 2008
Używam i ogólnie jestem zadowolony :-) poza jedną sprawą .. TB -> konto IMAP -> coś przychodzi, czytam, potem przenoszę do odpowiedniego folderu lub kasuję. -> zamykam TB odpalam pocztę na komórce i ... wszystkie te maile są nadal w INBOXie tyle że ze znacznikiem 'skasowany'. Dla TB nie ma tych maili w INBOXie ale dla softu w komórce są :-( Problemu nie ma jesli przed zamknięciem TB
Krzysztof Kudł...2/2 29 Lut 2008
Witam, czy korzysta ktoś z zestawienia TheBat z pocztą na gmail przy pomocy protokołu IMAP? Mam problem z pobieraniem. Wysłanie nie sprawia problemu, natomiast mam kłopot ze skonfigurowaniem odbierania. TheBat 4 skonfigurowany zgodnie z wytycznymi gmaila. -- Andrzej Skibicki www.askibicki.com
Poldekk17/17 27 Lut 2008
nowa poczta gazeta.pl jak pobrac przezinredi mail do tej pory nie było problemu ,a teraz muszę sie logować na serwerze gazety, życzliwych proszę o pomoc. :-)))
Romuald Szcześ...14/14 22 Lut 2008
Czy komuś działa poczta z gazeta.pl na serwerach gmaila przez POP3/SMTP? Bo mi np. nie.
LM2/2 21 Lut 2008
witam Informuję zainteresowanych, iż w końcu udało się ustawić konfigurację mojego klienta. A tutaj szczegóły, a nuż się komuś przydadzą, lub.... 1. program GmailConfig.exe podawany na stronie gmaila, do której przekierowywuje gazeta jest do kitu i to przez niego przez kilka dni nie miałem dostępu do poczty aż mnie coś k**** trafiało. ten program zakłada, że ma się konto w formacie
Jacek Skowrońs...4/4 17 Lut 2008
Witam! Chchiałbym sprawdzać poczte jednego konta na trzch komputerach (dom, praca, notebook), ale w ten sposób, zeby na kazdym miał komplet wiadomości otrzymanych. Czy wystarczy ustawić w OE w ten sposób, że: praca: ściaga wiadomości i kasuje np. po 10 dniach dom: ściąga wiadomosci i pozsotawia na serwerze notebook: ściąga wiadomosci i pozsotawia na serwerze Czy to zadziała
mustafa1/1 14 Lut 2008
TürkceYazan OLursa Bilgilerimi Paylasmak isderim
Marcin Frankows...5/5 13 Lut 2008
Spy&Bot (najnowsza wersja) znalazł jakieś podejrzane coś w zakładkach Firefox. Doczepił się strony www nt. programu Pegasus: http://konfiguracja.pochta.ru/pegasus/ Starsza wersja SpyBot nie czepiała się. Kopie ekranu raportu z programu Spy&Bot umieściłem w pliku: http://www.alfabeta.terramail.pl/pulpit01.jpg Czy to tylko błędne rozpoznanie SpyBot, czy faktycznie strona ma jakieś
Arkadiusz 'Blac...5/5 12 Lut 2008
Witam, Prawdopodobnie ktoś włamał się na moje konto gmail. wszystko nawet nie wiadomo kiedy i jak. 14:30 siedzę sobie na gmail, 14:31 wylogowało mnie samo i już nie mogę się zalogować - zmienione hasło, drugi mail również nie działą. Przypomnie hasła nie działa, przypomnienie nazwy użytkowanika Gdzieś odnalazłem jakiś formularz kontaktowy, wysłałem maila i czekam od 2 dni. Przez 3 lata
Arkadiusz 'Blac...4/4 12 Lut 2008
Większość unika HTML, a ja na przekór ;) Otóż czasami jednak potrzebuję odpowiedzieć w HTML-u. Klienci zadają pytania techniczne, składnia używa atrybutów (podkreślenie, kolor, wielkość czcionki i krój). Ja odpowiadając chciałbym _zachować_ oryginalne atrybuty i odpowiadać w ten sam sposób, aby uzyskać czytelność. Nie udało mi się tego uzyskać w żaden sposób. Da się jakoś
Andrzej P. Wozn...3/3 01 Lut 2008
Gdy dostane maila z jpg-iem, to OE nie pokazuje listy zalacznikow, w ktorej powinien byc ów jpg. Wyświetla go w treści i milknie, tzn mogę sobie klikać myszką na co chcę, a to i tak nic nie daje. Daje tylko kliknięcie na krzyzyk, co zamyka outlooka. OE 6.00.2900 WinXP prof SP2. Czyszczenie skrzynek, usuwanie dbx-ów, zmiana tożsamości nic nie dały. Co robić? pomyslalem o Pegasus ail,
Danny3/3 29 Sty 2008
czy istnieje mozliwosc w jakimkolwiek programie pocztowym wyslac maila o okreslonej porze? Np. siedze sobie w pracy a chce zeby do kogos mail wyszedl o 18.30. Pracuje do 17.00 zostawiam wlaczony komputer z programem pocztowym i nastawiam wczesniej godzine wyslania. Jest to mozliwe? PanTalon
Bartosz 'briest...2/2 28 Sty 2008
Czy da sie jakos ustawic TB aby przechowywal wiadomsoci lokalne jako maildir a nie mbox? Tzn nie wszystko w jednym pliku a kazda wiadomosc w osobnym
bodek11/11 28 Sty 2008
Witam, Mam nowego SeaMonkey i ustawiłem sobie kuriera, a w nim kilka kont,. Problem w tym, ze KURIER wysyla mi poczte tylko z jednego konta (domyslnego), pomimo, ze ustawiam, zeby wysylal z innego konta. Czy ktos wie jak rozwiazac ten problem? Chcialem przejsc z OE na inny, podobno lepszy program, ale chyba wroce do OE ;/
Marcin Szumilas3/3 26 Sty 2008
Dzień dobry! Używam OE. Kiedy chcę wysłać pocztę poprzez Gmail, to dostaję taki komunikat: http://tinyurl.com/32j2oy Po kliknięciu TAK OE już potem nie krzyczy, aż do następnego uruchomienia programu. Dotyczy to tylko Gmaila. Nie wiem, co i gdzie ustawić, żeby ten komunikat się nie pojawiał. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Marcin Sz.
Marcin Frankows...2/2 22 Sty 2008
Witam Mam nast. problem po dołączeniu np. pliku .doc odbiorca otrzymje załącznik w treści wiadomości w postaci krzaków. Nazwa załącznika jest zmieniona z oryginalnej na pustą (zostaje samo .doc) Ktoś wie o co w tym chodzi? Windows XP, firewall/antywirus: NIE TB 2.0.0.9 (na 1.5 było to samo. Konto importowałem, więc pewnie w ustawieniach jest problem)
Jacek W.1/1 21 Sty 2008
Mam 3 konta w OE 6 (XP Prof) i chciałbym aby podczas "odpowiedz nadawcy" wiadomości wychodziły zawsze z jednego, tego samego konta, a nie z konta na które przyszła wiadomość. Czy to jest mozliwe w OE? Zmieniałem serwer poczty wychodzącej, tak aby każde konto miało ten sam ale to nic nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł? Jacek W.
Karol Makowski6/6 21 Sty 2008
Witam. Czy możecie polecić program do obsługi dużej ilości maili pod Windows XP? W pewnej firmie rekordzista ma w OE 10GB maili z pięciu lat... Właśnie ostatnio szlag trafił wszystkie maile - wcięło wszystkie pliki dbx, Free Undelete nie znalazł żadnych śladów po nich, może już uległy zamazaniu. Użytkownik założył sobie nową hierarchię folderów i przysięgał, że dwa z tych nowych
szymek4/4 20 Sty 2008
Witam! Sys: XP SP2 Home Klient poczty: Poczta systemu Windows Mail (Wersja 2008 - 12.0.1606) Jak zmusic go aby przy odpowiadanu na wiadomosc narpief byla tresc maila, potem podpis (sygnaturka) a na koncu cytat wiadomosci na ktora oadpowiadam? Mecze sie z tym cholerstwem od godziny czy dwoch i nie moge sie polapac. Bylbym wdzieczny za sugestie. -- Pozdrawiam, Szymek. --
Arkadiusz 'Blac...2/2 19 Sty 2008
Witam, mam THE BAT 3.99 która była jako pełna wersja dla czytelników Komputer Eksperta. Mam problem. Mianowicie podczas ściągania poczty z serwerów (najczęściej tlen.pl) następuje nagłe zamknięcie programu. Czy któryś z grupowiczów spotkał się z czymś takim i mógłby mi doradzić co począć?? Pozdrawiam Funthomas
Markus Sprungk2/2 17 Sty 2008
Witam Chce zrobic archiwum e-maili na plytce DVD jednego z uzytkownikow ktory "pozostawia kopie wiadomosci na serwerze" (na serwerze poczta trzymana jest w Maildir'ach i temu uzytkownikowi uzbieralo sie prawie 1,5GB wiadomosci) Ma to dzialac tak, ze uzytkownik z windowsem wsadza plytke do napedu, uruchamia mu sie *JAKIS PROGRAM* pocztowy i od razu widzi swoje maile ktore tez sa
adresss@poczta....3/3 15 Sty 2008
Czesc, admin w mojej podsieci przyblokowal wysylanie po smtp (25, 465) - zostawil tylko *.pl. Mam u swojego znajomego postawionego proxy servera socks5. Moj program pocztowy nie posiada obslugi polaczenia via socks. Co ja potrzebuje po mojej stronie, aby wrzucic polaczenie smtp do okreslonego serwera pocztowego z programu pocztowego, aby wyszlo po stronie tego proxy? potrzebuje
Marcin Frankows...2/2 13 Sty 2008
Witam, Dostaję masę spamu. Czy muszę trzymać wiadomości oznaczone jako spam, aby TB nie stracił swojej wiedzy na temat co uważam za spam a co nie? Uzbierało mi się tego blisko 30 tyś spamowych e-maili, szczerze to bym to gdzieś usunął, ale nie wiem czy wtedy od nowa nie będę musiał go uczyć. -- Pozdrawiam, Grzegorz Brycki
Skorupa5/5 13 Sty 2008
Witam. W okolicach świąt i nowego roku wysyłałem wiadomości e-mail z życzeniami do moich klientów (ok 150 takich samych maili). Od tego czasu zauważyłem, że poczta wysłana z tego konta nie dociera np do wp.pl czy interia.pl (pozostałe maile w domenie działaj bez zarzutów). Przypuszczam, że mój adres został dodany do jakiejś spamlisty. Czy można to jakoś sprawdzić i odkręcić, czy
Michu2/2 12 Sty 2008
> Witam > > i życzę wszystkim grupowiczom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. > > Chciałby z mojego konta mail'owego zapisać ponad 1.000 pojedynczych wiadomości > tekstowych jako pojedyncze pliki - czy to *.eml czy *.txt. Jest mi obojętne, czy > poprzez przeglądarkę WWW, Mozillę czy Outlook'a. Najważniejsze, by > "zautomatyzować" te proces. Byłoby super, gdyby przy tym data i
Asad103/3 11 Sty 2008
Korzystam z Outlook Express 6. W książce adresowej mam kilka kontaktów w których nazwa jest napisana cyrylicą. W okienku 'kontakty' te nazwa widzę jako ?????????... Czy można na to coś poradzić? Czy może jedyna rada to przepisać te nazwy w transkrypcji łacińskiej? Pozdrawiam, Andrzej
Tomek1/1 08 Sty 2008
Witam, przy comiesięcznej zmianie hasło domenowego do sieci ms outlook 2k3 gubi hasło do konta e-mail. Da się coś z tym zrobić? pzdr Tomek -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Marsjanin7/7 06 Sty 2008
Ciekawi mnie czy google zablokują tego śmieciarza co śmieci wszystkie grupy
Arkadiusz 'Blac...2/2 02 Sty 2008
Witam, od jakiegoś czasu nie funkcjonuje odbiór poczty poprzez żaden zewnętrzny program pocztowy z kont Panoramy Firm poczta.pf.pl. dostaje "Operation Timeout". Przez interfejs WWW poczta da się odebrać. Czy ktoś może posiada tam konto i może potwierdzić ? Może jest jakieś rozwiązanie mi nieznane ? -- --------- Staszek.Nurek http://www.tas-moto.org - Trójmiejska Auto Strefa
Tomasz2/2 31 Gru 2007
Witam wszystkich serdecznie. Przygotowujemy sie powoli w firmie do rozpoczecia wysylania mailingow do naszych klientow. Nasza baza liczy blisko 70000 adresow, z ktorych wiekszosc to skrzynki zarejestrowane jako darmowe u najwiekszych polskich providerow. Przewaza o2/tlen, ale sporo adresow pochodzi z domen onet.pl, wp.pl, interia.pl, etc. Pytanie jak wysylac mailingi, zeby wiadomosci
Arkadiusz 'Blac...6/6 26 Gru 2007
chodzi o hasło główne do szyfrowania. Ciągle się pyta. Jak to wyłączyć
Jacek Skowrońs...2/2 25 Gru 2007
Witam skasowalam poczte na gmail po jakim czasie wolno mi zarejestrowac ten sam login ktory skasowalam dzisiaj? czy jest jakis polski adres pod ktory mozna kierowac zapytania w tej sprawie? /prosze o odpowiedz
H5N15/5 14 Gru 2007
Dane wyjściowe: - łącze Netia po kablach TPSA, - router Belkin (bezprzewodowa sieć) podłączony do kompa z XP, - 2 komputery w sieci - XP+Outlook oraz Vista+Poczta Windows, - serwer grup dyskusyjnych - news.internetia.pl (ale sprawdzany także na innych). Problem: - wysłany post pojawia się zawsze w "Elementach wysłanych", - ale nie widać go na forum i to tylko na komputerze, z którego
Marsjanin4/4 14 Gru 2007
Witam wszystkich W związaku z rozszerzeniem naszej oferty programowej chciałbym poinformować osoby zainteresowane o wprowadzeniu potrójnej usługi UPC -- TV + INTERNET + TELEFON -- w miastach Gliwice i Bytom. Aktualnie obowiązuje promocja polegająca na tym że w momencie podłączenia wszystkich trzech usług - najtańsza jest za 0 zł. W przypadku podłączenia TV + INTERNET - tańsza usługa
ML1/1 13 Gru 2007
Cześć Mam postfix'a oraz ipopd. na debianie. Poczta działa. Zrobiłem w postfixe sender_canonical i aliasy aby adresacja była postaci imie.nazwisko@domena.pl Wszystko to działe w squirrelmailu i pine, ale jeżeli wysyłam poczte za pomocą np. OutlookExpress to user wysyłający pocztę ma adres w polu from: postaci login_name@domena.pl Co zrobić aby poczta wysłana za pomocą OE miała w polu
Andrzej Adam Fi...2/2 12 Gru 2007
Witam, Czy można tak ustawić Thunderbird'a, aby każda nowa wiadomość miała od razu wstawiane "ukryta kopia" + jakiś jeden ustalony adres? Chodzi mi o to, żebym mógł mieć na obu laptopach kopię wszystkich mail'i wychodzących na wypadek awarii. Jeżeli Thunderbird takiego czegoś nie zapewnia, to czy możecie polecić innego darmowego klienta poczty na Linuksa? Albo inne rozwiązanie
NKAB -4/4 11 Gru 2007
anything@MJ7ES5LYOZFXE23BGBYFO6LWKNEG6MSEIZSHO42BJ5JES4TKNFDWCTLNOA4DGZ2JJJ2UCLD2NE2U2SLTJRVXIV3ZHE3GI2SHG5GHCUDWK5TS2TCRK5GEOMSIINVGGSDRMJ5H4ZRUJBCSYQKRIFBUCQKF.freemail chcę sprawdzić jak to działa
Grzegorz Niemir...2/2 11 Gru 2007
Posiadam liczbę ponad 60 kont założonych w tymże programie do odbierania wiadomości. Problem jednak polega na tym, że za jednym razem tego zrobić nie mogę bo i tak odbierze mi tylko z dwudziestu zdaje się (nie pamiętam już dokładnie) toteż moje pytanie brzmi: Z ilu kont mogę na raz odebrać wiadomości biorąc pod uwagę to, że mam ich ponad 60 i to, że przy każdym mam "ptaszka" (bez
Exploris3/3 11 Gru 2007
otóż mój problem to to, że przy odczytywaniu grup dyskusyjnych ustawiłem MIME prawidłowo ... żeby inni mogli mnie odczytywac prawidłowo ale ... jak otwieram grupy - kataligi to widzę np coś takiego: "Witam Posiadam dwa komputery, laptop i PC Czy moge zainstalować swójego Windowsa, którego dostałem razem z laptopem (ale nie jest on dedykowany dla jakiej? rodziny laptopów) na PC ?.
JaMyszka1/1 10 Gru 2007
Witam i pozdrawiam grupę :) Piszę tutaj, bo wszelka mailowa korespondencja z ichniejszą "Pomocą" kończy się "Przepraszamy...", a dalej niedogodności występują:( 1. Strona/skrzynka dłuuugo się otwiera i potem zonk: - Nie można połączyć się z serwerem pocztowym - PRZEPRASZAMY 2. Wpuszczane są do skrzynki głupie adresy, które rozwalają całe okno, np. tego typu adresy: "nalini@stswithuns.
vwdragon1/1 10 Gru 2007
Witam.. Jak pozbyc sie zalacznika z forwardowanej poczty.. Obecnie mam ustawiony forward poczty przez procmaila. Przychodzacy mail jest przesylany na konto adres@poczta i obcinany po drodze do kilku linijek. Jesli wysylany mail jest bez zalacznika wszystko dziala bez problemu. Jesli jednak jest zalacznik na poczatku maila pojawiaja sie trzy zbedne linijki:
E2rd6/6 08 Gru 2007
Witam Od paru dni mam problem z odebraniem poczty poprzez klienta, próbowałem na Outlook Express oraz na Mozilla Thunderbird i na obu dostaję ten sam komunikat(poniżej treść komunikatu), wcześniej zawsze bez problemu dobierałem przez Outlook-a, hasło jest oczywiście poprawne, bo mogę bez problemy odebrać pocztę przez webmail.... Komunikat: Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego
KLOSZ3/3 07 Gru 2007
Witam serdecznie, wiem, ze to niezgodne z netykieta itd itp, ale mialbym potrzebe by automatycznie wstawiana sygnatura w odpowiedziach na maile pojawiala sie nad cytowanym tekstem a nie tak jak to sie odbywa defaultowo, pod nim. Czy jest jakis sposob, by to osiagnac w Thunderbirdzie? Jesli tak, to prosze o podpowiedz jak to zrobic. Pozdrawiam KLOSZ
Jack1/1 06 Gru 2007
zapominalem dodac ze mam XP SP2 oraz Outlooka Express 6.0 -- Jack
Marcin Frankows...4/4 05 Gru 2007
Nie można odnaleźć hosta "smpt.poczta.gazeta.pl". Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera. Konto: 'pop3.poczta.gazeta.pl', Serwer: 'smpt.poczta.gazeta.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 11004, Numer błędu: 0x800CCC0D proszę o pomoc :-)))
Mark Topaz1/1 04 Gru 2007
Witam Dotyczy: Microsoft Outlook Express 6 Chodzi o to że nie mogę skonfigurować w/w dla drugiego aliasu (nazwy)na serwerze u jednego dostawcy (administratora)poczty. Dodam że poczta przychodząca POP3 i wychodząca SMTP zawierają ten sam wpis. Czy może ktoś światły pomóc w tej sprawie? Pozdrawiam MT -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
wistacztko1/1 04 Gru 2007
Posiadam liczbę ponad 60 kont założonych w tymże programie do odbierania wiadomości. Problem jednak polega na tym, że za jednym razem tego zrobić nie mogę bo i tak odbierze mi tylko z dwudziestu zdaje się (nie pamiętam już dokładnie) toteż moje pytanie brzmi: Z ilu kont mogę na raz odebrać wiadomości biorąc pod uwagę to, że mam ich ponad 60 i to, że przy każdym mam "ptaszka" (bez
Marcin Frankows...4/4 03 Gru 2007
Witam serdecznie Mam taki problemik Wysyłam maila (Lotus Notes 7.0.2) a odbiorca po odebraniu wiadomości widzi ja nierozkodowaną - w ASCII Co może byyć przyczyną i jak to rozwiazać??? Pozdrawiam Robert
masti6/6 01 Gru 2007
Witam Proszę mi powiedzieć czy istnieje jakiś program do obsługi poczty dla Windowsa, taki który potrafi obsługiwać duże pliki danych, ponieważ oba outlooki oraz Thuderbird niestety mają problemy z pocztą jeśli poszczególne foldery przekraczają 1 GB. Z moich doświadczeń wynika że wszystkie te programy nie radzą sobie z tak dużymi plikami, outlook express potrafi rozwalić całkowicie plik
Przemek Czerkas4/4 01 Gru 2007
Witam! Poszukuje rozwiazania dla nastepujacego zastosowania: Jest sobie dosc wolne lacze internetowe. Uzytkownik na tym laczu dostaje sporo poczty. Sciagniecie tej poczty trwa godziny. Istnieje mozliwosc postawienia (w odleglym pomieszczeniu)komputera, ktory moglby chodzic 24/7. Czy istnieje oprogramowanie pozwalajace aby komputer ten potrafil sobie sciagac poczte z serwerow POP3 i