Michu2/2 12 Sty 2008
> Witam > > i życzę wszystkim grupowiczom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. > > Chciałby z mojego konta mail'owego zapisać ponad 1.000 pojedynczych wiadomości > tekstowych jako pojedyncze pliki - czy to *.eml czy *.txt. Jest mi obojętne, czy > poprzez przeglądarkę WWW, Mozillę czy Outlook'a. Najważniejsze, by > "zautomatyzować" te proces. Byłoby super, gdyby przy tym data i
Asad103/3 11 Sty 2008
Korzystam z Outlook Express 6. W książce adresowej mam kilka kontaktów w których nazwa jest napisana cyrylicą. W okienku 'kontakty' te nazwa widzę jako ?????????... Czy można na to coś poradzić? Czy może jedyna rada to przepisać te nazwy w transkrypcji łacińskiej? Pozdrawiam, Andrzej
Tomek1/1 08 Sty 2008
Witam, przy comiesięcznej zmianie hasło domenowego do sieci ms outlook 2k3 gubi hasło do konta e-mail. Da się coś z tym zrobić? pzdr Tomek -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Marsjanin7/7 06 Sty 2008
Ciekawi mnie czy google zablokują tego śmieciarza co śmieci wszystkie grupy
Arkadiusz 'Blac...2/2 02 Sty 2008
Witam, od jakiegoś czasu nie funkcjonuje odbiór poczty poprzez żaden zewnętrzny program pocztowy z kont Panoramy Firm poczta.pf.pl. dostaje "Operation Timeout". Przez interfejs WWW poczta da się odebrać. Czy ktoś może posiada tam konto i może potwierdzić ? Może jest jakieś rozwiązanie mi nieznane ? -- --------- Staszek.Nurek http://www.tas-moto.org - Trójmiejska Auto Strefa
Tomasz2/2 31 Gru 2007
Witam wszystkich serdecznie. Przygotowujemy sie powoli w firmie do rozpoczecia wysylania mailingow do naszych klientow. Nasza baza liczy blisko 70000 adresow, z ktorych wiekszosc to skrzynki zarejestrowane jako darmowe u najwiekszych polskich providerow. Przewaza o2/tlen, ale sporo adresow pochodzi z domen onet.pl, wp.pl, interia.pl, etc. Pytanie jak wysylac mailingi, zeby wiadomosci
Arkadiusz 'Blac...6/6 26 Gru 2007
chodzi o hasło główne do szyfrowania. Ciągle się pyta. Jak to wyłączyć
Jacek Skowrońs...2/2 25 Gru 2007
Witam skasowalam poczte na gmail po jakim czasie wolno mi zarejestrowac ten sam login ktory skasowalam dzisiaj? czy jest jakis polski adres pod ktory mozna kierowac zapytania w tej sprawie? /prosze o odpowiedz
H5N15/5 14 Gru 2007
Dane wyjściowe: - łącze Netia po kablach TPSA, - router Belkin (bezprzewodowa sieć) podłączony do kompa z XP, - 2 komputery w sieci - XP+Outlook oraz Vista+Poczta Windows, - serwer grup dyskusyjnych - news.internetia.pl (ale sprawdzany także na innych). Problem: - wysłany post pojawia się zawsze w "Elementach wysłanych", - ale nie widać go na forum i to tylko na komputerze, z którego
Marsjanin4/4 14 Gru 2007
Witam wszystkich W związaku z rozszerzeniem naszej oferty programowej chciałbym poinformować osoby zainteresowane o wprowadzeniu potrójnej usługi UPC -- TV + INTERNET + TELEFON -- w miastach Gliwice i Bytom. Aktualnie obowiązuje promocja polegająca na tym że w momencie podłączenia wszystkich trzech usług - najtańsza jest za 0 zł. W przypadku podłączenia TV + INTERNET - tańsza usługa
ML1/1 13 Gru 2007
Cześć Mam postfix'a oraz ipopd. na debianie. Poczta działa. Zrobiłem w postfixe sender_canonical i aliasy aby adresacja była postaci imie.nazwisko@domena.pl Wszystko to działe w squirrelmailu i pine, ale jeżeli wysyłam poczte za pomocą np. OutlookExpress to user wysyłający pocztę ma adres w polu from: postaci login_name@domena.pl Co zrobić aby poczta wysłana za pomocą OE miała w polu
Andrzej Adam Fi...2/2 12 Gru 2007
Witam, Czy można tak ustawić Thunderbird'a, aby każda nowa wiadomość miała od razu wstawiane "ukryta kopia" + jakiś jeden ustalony adres? Chodzi mi o to, żebym mógł mieć na obu laptopach kopię wszystkich mail'i wychodzących na wypadek awarii. Jeżeli Thunderbird takiego czegoś nie zapewnia, to czy możecie polecić innego darmowego klienta poczty na Linuksa? Albo inne rozwiązanie
NKAB -4/4 11 Gru 2007
anything@MJ7ES5LYOZFXE23BGBYFO6LWKNEG6MSEIZSHO42BJ5JES4TKNFDWCTLNOA4DGZ2JJJ2UCLD2NE2U2SLTJRVXIV3ZHE3GI2SHG5GHCUDWK5TS2TCRK5GEOMSIINVGGSDRMJ5H4ZRUJBCSYQKRIFBUCQKF.freemail chcę sprawdzić jak to działa
Grzegorz Niemir...2/2 11 Gru 2007
Posiadam liczbę ponad 60 kont założonych w tymże programie do odbierania wiadomości. Problem jednak polega na tym, że za jednym razem tego zrobić nie mogę bo i tak odbierze mi tylko z dwudziestu zdaje się (nie pamiętam już dokładnie) toteż moje pytanie brzmi: Z ilu kont mogę na raz odebrać wiadomości biorąc pod uwagę to, że mam ich ponad 60 i to, że przy każdym mam "ptaszka" (bez
Exploris3/3 11 Gru 2007
otóż mój problem to to, że przy odczytywaniu grup dyskusyjnych ustawiłem MIME prawidłowo ... żeby inni mogli mnie odczytywac prawidłowo ale ... jak otwieram grupy - kataligi to widzę np coś takiego: "Witam Posiadam dwa komputery, laptop i PC Czy moge zainstalować swójego Windowsa, którego dostałem razem z laptopem (ale nie jest on dedykowany dla jakiej? rodziny laptopów) na PC ?.
JaMyszka1/1 10 Gru 2007
Witam i pozdrawiam grupę :) Piszę tutaj, bo wszelka mailowa korespondencja z ichniejszą "Pomocą" kończy się "Przepraszamy...", a dalej niedogodności występują:( 1. Strona/skrzynka dłuuugo się otwiera i potem zonk: - Nie można połączyć się z serwerem pocztowym - PRZEPRASZAMY 2. Wpuszczane są do skrzynki głupie adresy, które rozwalają całe okno, np. tego typu adresy: "nalini@stswithuns.
vwdragon1/1 10 Gru 2007
Witam.. Jak pozbyc sie zalacznika z forwardowanej poczty.. Obecnie mam ustawiony forward poczty przez procmaila. Przychodzacy mail jest przesylany na konto adres@poczta i obcinany po drodze do kilku linijek. Jesli wysylany mail jest bez zalacznika wszystko dziala bez problemu. Jesli jednak jest zalacznik na poczatku maila pojawiaja sie trzy zbedne linijki:
E2rd6/6 08 Gru 2007
Witam Od paru dni mam problem z odebraniem poczty poprzez klienta, próbowałem na Outlook Express oraz na Mozilla Thunderbird i na obu dostaję ten sam komunikat(poniżej treść komunikatu), wcześniej zawsze bez problemu dobierałem przez Outlook-a, hasło jest oczywiście poprawne, bo mogę bez problemy odebrać pocztę przez webmail.... Komunikat: Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego
KLOSZ3/3 07 Gru 2007
Witam serdecznie, wiem, ze to niezgodne z netykieta itd itp, ale mialbym potrzebe by automatycznie wstawiana sygnatura w odpowiedziach na maile pojawiala sie nad cytowanym tekstem a nie tak jak to sie odbywa defaultowo, pod nim. Czy jest jakis sposob, by to osiagnac w Thunderbirdzie? Jesli tak, to prosze o podpowiedz jak to zrobic. Pozdrawiam KLOSZ
Jack1/1 06 Gru 2007
zapominalem dodac ze mam XP SP2 oraz Outlooka Express 6.0 -- Jack
Marcin Frankows...4/4 05 Gru 2007
Nie można odnaleźć hosta "smpt.poczta.gazeta.pl". Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera. Konto: 'pop3.poczta.gazeta.pl', Serwer: 'smpt.poczta.gazeta.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 11004, Numer błędu: 0x800CCC0D proszę o pomoc :-)))
Mark Topaz1/1 04 Gru 2007
Witam Dotyczy: Microsoft Outlook Express 6 Chodzi o to że nie mogę skonfigurować w/w dla drugiego aliasu (nazwy)na serwerze u jednego dostawcy (administratora)poczty. Dodam że poczta przychodząca POP3 i wychodząca SMTP zawierają ten sam wpis. Czy może ktoś światły pomóc w tej sprawie? Pozdrawiam MT -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
wistacztko1/1 04 Gru 2007
Posiadam liczbę ponad 60 kont założonych w tymże programie do odbierania wiadomości. Problem jednak polega na tym, że za jednym razem tego zrobić nie mogę bo i tak odbierze mi tylko z dwudziestu zdaje się (nie pamiętam już dokładnie) toteż moje pytanie brzmi: Z ilu kont mogę na raz odebrać wiadomości biorąc pod uwagę to, że mam ich ponad 60 i to, że przy każdym mam "ptaszka" (bez
Marcin Frankows...4/4 03 Gru 2007
Witam serdecznie Mam taki problemik Wysyłam maila (Lotus Notes 7.0.2) a odbiorca po odebraniu wiadomości widzi ja nierozkodowaną - w ASCII Co może byyć przyczyną i jak to rozwiazać??? Pozdrawiam Robert
masti6/6 01 Gru 2007
Witam Proszę mi powiedzieć czy istnieje jakiś program do obsługi poczty dla Windowsa, taki który potrafi obsługiwać duże pliki danych, ponieważ oba outlooki oraz Thuderbird niestety mają problemy z pocztą jeśli poszczególne foldery przekraczają 1 GB. Z moich doświadczeń wynika że wszystkie te programy nie radzą sobie z tak dużymi plikami, outlook express potrafi rozwalić całkowicie plik
Przemek Czerkas4/4 01 Gru 2007
Witam! Poszukuje rozwiazania dla nastepujacego zastosowania: Jest sobie dosc wolne lacze internetowe. Uzytkownik na tym laczu dostaje sporo poczty. Sciagniecie tej poczty trwa godziny. Istnieje mozliwosc postawienia (w odleglym pomieszczeniu)komputera, ktory moglby chodzic 24/7. Czy istnieje oprogramowanie pozwalajace aby komputer ten potrafil sobie sciagac poczte z serwerow POP3 i
vwdragon1/1 26 Lis 2007
Witam.. Jak pozbyc sie zalacznika z forwardowanej poczty.. Obecnie mam ustawiony forward poczty przez procmaila. Przychodzacy mail jest przesylany na konto adres@poczta i obcinany po drodze do kilku linijek. Jesli wysylany mail jest bez zalacznika wszystko dziala bez problemu. Jesli jednak jest zalacznik na poczatku maila pojawiaja sie trzy zbedne linijki:
Arkadiusz 'Blac...2/2 25 Lis 2007
Witam Outlook 2000 nie pobiera wiadomosci z darmowego konta (a wlasciwie trzech kont) na Onecie, nie podajac zadnych komunikatow o bledzie... bez problemu przychodza jedynie reklamy wysylane przez Onet... Probowalem reinstalowac ustawienia STMP i POP, wylaczac firewalla, antywira i nic nadal nie pobiera a przez WWW wiadomosci sa widziane jako niepobrane przez czytnik. pozdrawiam
Poldekk2/2 24 Lis 2007
Date: Fri, 23 Nov 2007 10:26:05 +0000 (UTC) From: Poldekk > Ostatnio wyszło na jaw, że moje maile wysłane do obiorców > posiadających konta na serwerach typu yahoo.fr, hotmail.com, > a także konta służbowe zagarniczne nie dochodzą. Tzn. wysyłasz i nie dochodzą? Nie dostajesz żadnych zwrotek? To trzeba by zapytać adminów, żeby popatrzyli w logi. > Ja nadaję zarówno z konta na gazeta.
Adam Kochanowsk...3/3 23 Lis 2007
Ktoś wie jak poradzić sobie z problemem - w outlook 2007 nie można wysłać wiadomości (odbieranie / pop3 działa). Przy próbie wysłania dostaje komunikat: Żadna z metod uwierzytelnienia obsługiwanych przez tego klienta nie jest obsługiwana przez serwer (0x800CCC80). Konfiguracja na serwerze jest poprawna (stunnel + postfix + własny certyfikat). Z tym serwerem bez problemu współpracują
Alde1/1 23 Lis 2007
spam sie rozpanoszyl to zrobilem upgrada amavisd ( system na FreeBSD 6.1 .... Perl najnowszysy wszystko najniowsze a nie dziala .. prawa powinny byc oki bo sys temdzialal od lat moize ktos ma jakis pomysl bo jak nie to klienci powiesza mnie na kablu od tthernetu u juz wicej madrosci tu nie napisze ..... : log z anavisa \Nov 16 19:16:30 imperator.imperium.media.pl
Jacek Skowrońs...5/5 23 Lis 2007
Kiedys czytalem ze Mozilla planuje zaprzestac rozwoju Thunderbirda i skupic sie tylko na FireFoxie ? Jak to z tym teraz jest ? Czy ten klient pocztowy faktycznie wkrótce wymrze ? Pozdrawiam
raqs1/1 23 Lis 2007
Witam, Pozakładałem swoim userom konta pocztowe w serwisie udostępnianym prze tp do usługi DSL. Niestety, nie znalazłem, w jaki sposób userzy mogą zmienić sobie predefiniowane przeze mnie hasła na swoje. Ktoś uporał się z tym problemem? pozdr Raq
Marsjanin4/4 23 Lis 2007
Przeskanowalem komputer Pandą Online, ucieszylem sie ze skanuje nawet emaile w formacie mbox'a. Ale znalazl tam jakies wirusy i sobie "powycinal" fragmenty plików wskutek czego pliku mboxa staly sie niemozliwe do prawidlowej interpretacji dla klienta poczty. Podglad wiadomosci wyglada mniej wiecej tak : ------_=_NextPart_001_01C82AA7.E5D2BDD3 Content-Type: application/octet-stream;
Markus Sprungk2/2 20 Lis 2007
Wczoraj chyba coś zdechło mail.onet.pl... Ktoś jeszcze zauważył? telnet 213.180.130.80 25 Trying 213.180.130.80... telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused Pozdrawiam Tomasz
Grzegorz Sapija...8/8 18 Lis 2007
Witam, kto zna dobrego klienta poczty dla Linuksa, który nie dokleja się do nagłówka poczty przychodzącej? Obecnie używam KMail ale do nagłówka każdego przychodzącego maila dokleja mi: X-KMail-EncryptionState: X-KMail-SignatureState: X-KMail-MDN-Sent: i nie wiadomo co jeszcze. Chętnie bym się dowiedział jak to wyłączyć lub zmienił klienta na coś innego. Zbyszek --
Markus Sprungk2/2 16 Lis 2007
Założyłam konto na gmailu, ale teraz potrzebuję je koniecznie stamtąd usunąć. Jak to zrobić? W pomocy mic na ten temat nie znalazłam. Dowiedziałam się tylko, ze po 9 miesiącach nieużywania konta oni je sami kasują. Ale ja chcę je usunąć już -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Marsjanin2/2 16 Lis 2007
Od pół dnia probuje pobrac poczte na WP i nic: Nie udało sie nzawiązać połączenia - czy tak im siadły serwery, ze glucho i cicho?
zeroDwa1/1 15 Lis 2007
potrzebuje kilku adresow do testow
Jacek Skowrońs...2/2 12 Lis 2007
Witam! Postawiłem na Debianie serwer pocztowym oparty o Exim i popa3d i wszystko było by pięknie gdyby nie jedna rzecz. Nie otrzymuję żadnej poczty z zewnętrznych serwerów. Poczta wysyłana lokalnie działa, wysyłanie z mojego serwera na zewnętrzne działa. Jak wysyłam na mój serwer wiadomość np z gmail to dostaję automatyczną odpowiedź że nie ma takiego użytkownika. W czym leży
Bartłomiej Szy...4/4 11 Lis 2007
chce zrobic system do kasowania spamu w komentarzach. ma ktoś jakiś pomysł jakiego uzyć oprogramowania? chodzi mi o coś co mogę samodzielnie poprawiać
sotb1/1 09 Lis 2007
Nijak nie mogę się na googlu dokopać do rozwiązania tego problemu. Outlook na Vista wysyła maile tylko w chwili uruchomienia. Ustawienia sprawdziłem - "wyślij niezwłocznie" zaznaczone. Co może być problemem? Mam czekać na łatę do systemu? SOTB
LM6/6 08 Lis 2007
Witam Ktoś może mi pomóc ? Na grupie pl.biznes.wgpw nie widzę swoich postów . Na pewno dochodzą poprzez wyszukiwarkę je znajduję natomiast w tradycyjnym wyświetlaniu są niewidoczne . Korzystam z WIN XP oraz Outlook Express 6. Pozdr js
walec513/3 08 Lis 2007
Witam. Czy to normalne że POP3 GMail automatycznie usuwa pocztę po jej pobraniu. Oto moja sesja telnet: ----------------------------------------------------------- walec@walec-desktop:~$ telnet-ssl -z ssl pop.gmail.com 995 Trying 209.85.135.109... Connected to gmail-pop.l.google.com. Escape character is '^]'. +OK Gpop ready for requests from 213.156.104.47 g8pf2563724muf user
Jarek7/7 05 Lis 2007
Witam Szanownych grupowiczów Nie moge wysyłać wiadomości z Outlook Express 6.0 z Win XP Pojawia mi sie od kilku dni komunikat. Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: ""=?windows-1250?B?UGlvdHJ1nCBQb2RyYXph?="". Temat 'Fw: Koszulki ?', Konto: 'pop3.poczta.onet.pl', Serwer: 'smtp.poczta.onet.pl', Protokół: SMTP,
Markus Sprungk3/3 05 Lis 2007
nie mogę wysyłać na grupy duskusyjne co to jest? -- Adamczak Sławomir
Ziemek Borowski2/2 04 Lis 2007
Witam, Zwracam się do grypowiczów, którzy mają doświadczenie z wdrożenia ESP w swoim urzędzie ( zgodnie z właściwym rozporządzeniem). Czy konieczny jest zakup drogiego urządzenia HSM? Jaki jest koszt pełnego wdrożenia? z góry dziękuje za wszelkie informacje. Raq
Jacek Skowrońs...2/2 04 Lis 2007
Witam stara choroba mojego komputer,systematyczna,okresowa nie mam możliwości otworzena poczty a jestem zielony gdzie leży błąd. Pomocy w temacie
Jurek3/3 02 Lis 2007
Proszę napisać do której grupy dyskusyjnej trzeba się zwrócić w sprawie usunięcia programu adware z komputera? Pozdrawiam Jurek
Bartłomiej Szy...2/2 01 Lis 2007
nie działa od dłuższego czasu video mail na Wirtualnej Polsce, otrzymuję komunikat o błędzie. Czy ktoś ma podobny problem, czy to tylko u mnie? L.