Proporcjonalna czcionka Temat: Re: co sadzicie o Alpine [pine]
Autor: Grzegorz Krukowski Data: 14 Mar 2009
Odwołania: 1 2 3 4 5 6 7 8
On Sat, 14 Mar 2009 00:53:43 +0100, "1634Racine" <1634@Racine.pl> wrote:
>>> I jeszcze jedno - to z czego piszę, Forte Agent, ma również obsługę >>> poczty, ale jest to jak dla mnie obsługa kulawa.
>to juz pewnie lepiej - Dialog...
Bo ja wiem, jak zapoznawałem się z Dialogiem to możliwościami pocztowymi również mnie nie zachwycił. Zaryzykowałbym twierdzenie, że jest podobnie. Inna sprawa, że Agent jest płatny, a dialog nie (choć już jest oficjalnie ,,martwy'').
>>> wszystkie ciekawe pluginy już nie mają >>> wsparcia, ani My Gate do newsów, ani pluginy do RSSów. Coś tam się >>> działo, kotłowało i skończyło.
> >moze mygate osiagnelo pulap gorny?
Może i być. Tak zbaczając z tematu to się zacząłem zastanawiać jakie zmiany istotne dla mnie wprowadzono w Agencie odkąd zacząłem go używać (1.93 lub cosik z końca serii 1.XX). I wyszło mi, że jest to logiczna obsługa wielu serwerów na raz, chyba możliwość konfiguracji każdej grupy z osobna, coś a'la tożsamości i podpisy. Reszta jest praktycznie identyczna, a obecne wersje to 5.XX i 6 lat rozwoju za nami. A przez te 6 lat ani się nie dorobili obsługi Unicode, ani nie poprawili problemów z wątkowaniem dużej ilości wiadomości. Tak więc możesz mieć dużo racji.
Grzegorz Krukowski