Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Thunderbird - "prze każ"
Autor: Sylwester Zarębski Data: 12 Paź 2011
Odwołania: 1 2 3 4 5
Dnia Tue, 11 Oct 2011 16:33:13 +0200, radekp@konto.pl napisał(a):
> Mon, 10 Oct 2011 23:59:30 +0200, w > <1pn66i6qb47av.1c9e549dlqjgj$.dlg@40tude.net>, Sylwester Zarębski > <zbieracz@isp.net.pl> napisał(-a): >
>> Przełącz Thunderbirda w tryb Offline, wtedy będą się zapisywać, bo >> dopiero wtedy wysyłka poczty będzie następować na żądanie/po czasie, a >> nie od razu po kliknięciu 'Wyślij'.
> Nie bardzo to ma sens -- przesyłam dalej przez filtry.
Nie rozumiem, filtry dla wysyłanych wiadomości - czy jeszcze coś innego?
>> Pytanie, czy to ma sens, skoro Thunderbird w trybie Online *od razu* >> raportuje (przy wysyłce) jak ma jakiś problem, w przeciwieństwie do OE, >> który mówi dopiero gdy mu się zachce tę pocztę wysłać.
> OE wysyła od razu.
Nie wysyła, najpierw zapisuje, po czym uruchamia (lub nie) proces wysyłania. Zwróć uwagę, że czasem zrobi to po chwili, a czasem po kilku minutach, zależy czy coś innego się działo w tym samym czasie.
> A Th raportuje i owszem, ale nie wiem które poszły dalej (fifkę mam od razu > przy wszystkich).
Jak to nie wiesz? Niewysłanych nie ma nigdzie, albo je masz otwarte na ekranie, albo zamknąłeś i nie ma już nic ;).
>> Może lepiej zmienić przyzwyczajenie?
> Jednak uważam rozwiązanie OE za lepsze. Posty mam w Wysyłanie, jeżeli nie chce > mi się ich teraz forwardować to przerywam i wysyłam potem. Pełna automatyzacja > jak dla mnie.
Nie za bardzo rozumiem, automatyzacja, ale czasem zdążysz przerwać? Po co w takim razie automatyzacja? Generalnie, za dużo stawiasz niewiadomych, a za mało wyjaśniasz, by ci pomóc.
pozdrawiam Sylwester Zarębski
Aby wysłać email zmień zbieracz w adresie na sylwek