Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Pine / maildir
Autor: test test Data: 23 Cze 2010
Odwołania: 1
Mrok napisał:
> > Skonfigurowałem pine tak żeby używał IMAP (dovecot). > > Nawet działa. Pyta o hasło, pokazuje listę folderów z kropkami, > jest cool, ale... mam dokładnie taki sam problem jak z muttem: > > - Chcę zapisać dowolny list (np. z inboxa) do np. folderu > ~/Maildir/.Sent > > - Wybieram ctrl+s Pojawia mi się propozycja > > SAVE Msg #42 to folder in <Mail> [saved-messages] > > - Wybieram ctrl+t (lista folderów z kropką w nazwie *jest* > widoczna) > > - Wybieram np. folder .Private > > - Pojawia się: > > SAVE Msg #42 to folder in <Mail> [saved-messages] : .Private > > Akceptuję to i wychodzą cuda; dostaję informację że list został > zapisany w folderze: > > [Message 42 copied to folder \"#md/Maildir/.F-Spam\" and deleted] > czyli owszem w jednym z istniejących folderów, ale nie w tym > co chciałem. > > Może mi ktoś sensownie wytłumaczyć jakie magiczne zaklęcie > trzeba wpisać w .pinerc żeby zaczęło to działać poprawnie? > > W .pinerc mam: > > smtp-server=ara.szn.pl/ssl/novalidate-cert/user=kongo > inbox-path={ara.szn.pl/ssl/novalidate-cert/user=kongo}INBOX > default-fcc={ara.szn.pl/ssl/novalidate-cert/user=kongo}INBOX.Sent > > Nie do końca rozumiem co pine rozumie pod pojęciem INBOX > > U mnie inbox to folder: > ~Maildir/new > ~Maildir/cur > ~Maildir/tmp > > natomiast np. folder .Sent > > ~Maildir/.Sent > > itd. > > Jeśli INBOX to domyślnie ~Maildir to po mojemu powinno być: > > default-fcc={ara.szn.pl/ssl/novalidate-cert/user=kongo}INBOX/.Sent > > ale to również nie działa poprawnie. > > Znacie jakąś sensowną stronę z opisem pine i maildir? Sam przetrzepałem > google, ale nic sensownego nie znalazłem. To są jakieś stare strony > np. 2003 roku i na każdej jest mniej wiecej to samo. > > Dzięki za wszelką pomoc w tym temacie > M. > > >
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.