Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Opera a załaczniki
Autor: Jacek Maciejewski Data: 20 Mar 2009
Odwołania: 1
Dnia Tue, 17 Mar 2009 10:26:30 +0100, Jacek Maciejewski napisał(a):
> Cześć > Zainstalowałem komuś Operę i ku mojemu zaskoczeniu próba przesłania maila z > załącznikiem obrazkiem wygląda tak: > > ------------Jw1kwiK48DdKso8gDxUhTv > Content-Disposition: attachment; filename=01.jpg > Content-Type: image/jpeg; name=01.jpg > Content-Transfer-Encoding: Base64 > > /9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wBDAAsICAoIBwsKCQoNDAsNERwSEQ8PESIZ > GhQcKSQrKigkJyctMkA3LTA9MCcnOEw5PUNFSElIKzZPVU5GVEBHSEX/2wBDAQwN > DREPESESEiFFLicuRUVFRUVFRUVFRUVFRUVFRUVFRUVFRUVFRUVFRUVFRUVFRUVF[] > > itd zamiast ładnego obrazka. Gdzie trzeba szturchnąć by to zmienić?
PS. Pomyślałem sobie że załączę kilka nagłówków takiego popsutego maila, może to kogoś natchnie: Content-Type: text/plain; format=flowed; delsp=yes; charset=iso-8859-2 MIME-Version: 1.0 Content-Transfer-Encoding: 7bit A mail z załącznikiem poprawnie zredagowany (pisany w moim egzemplarzu Opery) ma takie nagłówki: Content-Type: multipart/mixed; boundary=----------8HFV8Or9u4kDp50o1Gb1TH MIME-Version: 1.0 Polecam uwadze zwłaszcza to Content-type.
Jacek