Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Nie wychodzi poczta-Dialog
Autor: GAL Data: 01 Gru 2008
Odwołania: 1 2
Użytkownik "Marcin Kulas" <007@z.jabbed.org> napisał w wiadomości news:slrngj8l76.29n.007@z.jabbed.org...
> GAL wrote:
>> Od 8 dni z ?adnego konta i ?adnego z komputerów podpi?tych pod router >> prócz >> Gmail nie wychodzi poczta. Ta sama poczta wyjdzie po podpi?ciu komputera >> pod internet z komórki. Czego szuka??
> > Poniżej tekst, który możesz przeczytać na fakturze. > > "Korzystając z Internetu warto pamiętać o właściwej ochronie swoich > danych. Istnieje coraz więcej złośliwego oprogramowania rozsyłającego > pocztę z niezabezpieczonych komputerów. Róznież Państwa komputer może > stać się narzędzien do rozsyłania niechcianej poczty. Aby chronić > Abonentów, którzy znaleźli się w takiej sytuacji, DIALOG może czasowo > ograniczyć wysyłanie poczty e-mail z zainfekowanego komputera (zgodnie > z Regulaminem świadczenia usług transmisji danych i usług internetowych > w sieci DIALOG). > > Jeżeli napotkali Państwo trudności w wysyłaniu poczty e-mail, zalecamy > sprawdzenie pod adresem http://abuse.dialog.net.pl/ czy na Państwa łącze > nie została nałożona blokada. > > Szczegółowych informacji mogą rónież udzielić Państwu konsultanci > TeleCentrum pod numerem infolinii 0 801 700 700."
Dzięki.Pod tym adresem mam informację, że od 17.11.2008 założono mi blokadę na port 25 z powodu Spamu.Nie rozsyłam celowo spamu i nic mi nie wiadomo aby jakiś wirus mógł to zrobić. Dzwoniłem na Infolinię i tam nic nie wiedzą , kazali zgłosić usterkę, że nie działa mi internet. GAL