Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Migracja OE do Thunderbirda
Autor: Przemysław Ryk Data: 11 Maj 2010
Odwołania: 1
Dnia Mon, 26 Apr 2010 18:34:09 +0200, Wojciech "Spook" Sura napisał(a): (ciach...)
> 1. Co trzeba zrobić, żeby zmusić do pracy Thunderbirdowe filtry poczty?
Skonfigurować i zaznaczyć, żeby funkcjonowały. :) Ale rewelacji to się nie spodziewaj - co jak co, ale Thunderbird filtry ma na na prawdę bardzo podstawowym poziomie.
> Po pierwsze, nie mam pojęcia, jak założyć filtr dla wszystkich > nadchodzących wiadomości - filtr dla "Foldery lokalne" nie działa jak > trzeba, więc musiałem zakładać filtry dla każdego konta z osobna.
Pytanie, jak masz zorganizowaną pocztę. U mnie jest tak, że poczta z dwóch kont spływa do wspólnej skrzynki odbiorczej, trzecie i czwarte konto jest już oddzielne. I owszem - nie ma siły (przynajmniej w wersji 2.0.0.x, której używam, z programami z gałęzi 3.x.x jeszcze nie miałem przyjemności) aby zdefiniować jeden filtr, którego reguły będą działać dla wszystkich kont.
> Po drugie, dodałem do konta onetowego filtr na treść "Onet.pl SA" > (próbowałem dłuższych tekstów, ale też nie działały), kliknąłem "Filtruj" > - zero odzewu. Oczywiście na nadchodzącą pocztę filtr również nie > zadziałał. A żeby było śmieszniej, to skopiowałem rządek gwiazdek > znajdujących się ponad oświadczeniem o prywatności Onetu i filtr je > chwycił. O co kaman? > > www.spook.freshsite.pl/Temporary/filtr.png
Sprawdź źródło wiadomości - jak tam wygląda ten tekst?
> 2. Rozumiem, że wyświetlanie nowo dodanych do "Lokalnych folderów" > folderów pod "Wychodzącymi" jest normalne? Jeśli nie, jak przenieść je > pod "Foldery lokalne"? > > 3. Dlaczego nie da się zmienić nazwy folderu "Inbox"? Wybieram zmianę > nazwy, potwierdzam - ale nazwa pozostaje taka sama.
Tu Ci niestety nie jestem w stanie pomóc.
> 4. W jaki sposób mogę sprawdzić, co aktualnie robi Thunderbird? Nie > żądam takiej bajki, jaka jest w linuksowym Kontakcie - rozwijana lista > ze wszystkimi wątkami ściągania wiadomości i postępie. Jednak nawet > Outlook Express po dwumlasku w pasku stanu wyświetlał okienko > informujące o tym, co aktualnie ściąga w tle. > > Na pasku stanu widzę tylko tyle: > > www.spook.freshsite.pl/Temporary/pasek_stanu.png
I powinno Ci wystarczyć. Mozilla Foundation lepiej wie, co Ci jest potrzebne do szczęścia. ;D A poważniej - wydaje mi się, że pozostaje Ci jedynie przegrzebanie bazy rozszerzeń. Próbowałem coś wygrzebać, ale na nic sensownego niestety nie trafiłem. :(
[ Przemysław "Maverick" Ryk ICQ: 17634926 GG: 2808132 ] [ W kobiecie jest dobre tylko to, co jest w niej najlepsze. ] [ (Nicholas de Cohamfort) ]