Proporcjonalna czcionka Temat: Gmail - warto?
Autor: jun_dymek Data: 04 Wrz 2009
Odwołania:
Witam Z chęcią przesiadł bym się całkowicie na pocztę Gmail. Czy ktoś zorientowany wie może jak wygląda aktualnie rozwój tej platformy. Brakuje mi funkcji, które jak czytałem były już dawno zgłaszane przez użytkowników, a mianowicie: - żądania potwierdzenia dostarczenia wiadomości - pełniejszej obsługi kont zewnętrznych (ustawienie częstszej synchronizacji np.). Czy google w ogóle rozwija gmaila, czy można się spodziewać wprowadzenia tych funkcji? Gmail podoba mi się głównie dla tego, że mogę mieć do niego dostęp z każdego komputera, telefonu, nie muszę się martwić o konfigurację w przypadku awarii komputera itp. Wydaje mi się, że google raczej zabezpiecza swoje serwery i poczta jest w miarę bezpieczna. Wcześniej (i aktualnie) pracowałem na thunderbirdzie, jednak "pobawiłem" się trochę usługami google i jestem pod wrażeniem (wszystko w jednym miejscu i na każdym komputerze- kalendarz, mail, grupy dyskusyjne, kontakty itp.). Warto się zastanawiać nad całkowitym przejściem na gmaila? Pozdrawiam.