Proporcjonalna czcionka Temat: Forte Agent, problem z autoryzacja w Onet
Autor: IS Data: 28 Sie 2009
Odwołania:
Witam! Prośba o pomoc. Do wczoraj działało, od wczoraj nie mogę nieoczekiwanie wysyłać poczty przez smtp.poczta.onet.pl przy użyciu Forte Agent 2.0. Działa wysyłanie poczty z Outlook Express i zainstalowanego na próbę Mozilla Thunderbird, więc raczej wykluczam problem z ISP (UPC, który wczoraj zresztą miał jakąś większą awarię). Zainstalowałem na próbę Forte Agenta 5.0. Odbierać pocztę mogę, wydaje mi się, że autoryzację mam włączoną, ale przy próbie wysyłki pojawia się komunikat błędu: ...policy analysis reported: Nieprawidlowa KONFIGURACJA programu pocztowego, wlacz AUTORYZACJE Ustawienia w Agent 5.0 mam następujące: Outbound Email Servers: poczta Host name: smtp.poczta.onet.pl Connection: Do not a use secure connection Login Method: Username and password Login Credentials: zaznaczone Use Credentials for inbound email account Inbound Email Accounts: poczta Login method: Simple username and password Login Credentials: wpisany username i hasło, username w postaci pełnego adresu e-mail, zgodnie z zaleceniami Onet, choć w Outlooku działa także sam login Bardzo przyzwyczajony jestem do Agenta, więc byłbym wdzięczny za sugestie.
Irek