MK1/1 19 Wrz 2008
Pomerdalo sie wszystko w tamtym watku, wiec jeszcze raz ... Mam dwa konta: firmowe zigzag z opcja przesylania dalej maila na skrzynke plusnet, tak, zebym dostawal smsa o nowej poczcie. Niestety cos jest nie tak, bo osoba wpisana jako DW dostaje zdublowane posty. Dlaczego? Przyklad: Pan Iksinski przysyla do mnie wiadomosc DO konto@zigzag.pl, z DW p.Zet konto@wp.pl Ja dostaje
MK1/1 19 Wrz 2008
Sorry dawno nie korzystalem z usenetu i nie sprawdzilem, ze powstala taka grupa.
MK1/1 19 Wrz 2008
Mam dwa konta: firmowe zigzag z opcja przesylania dalej maila na skrzynke plusnet, tak, zebym dostawal smsa o nowej poczcie. Niestety cos jest nie tak, bo osoba wpisana jako DW dostaje zdublowane posty. Dlaczego? Przyklad: Pan Iksinski przysyla do mnie wiadomosc DO konto@zigzag.pl, z DW p.Zet konto@wp.pl Ja dostaje jednego maila na konto zigzag.pl, a pan Zet dostje 2 maile. Tresc
qwerty1/1 19 Wrz 2008
Użytkownik "JoteR" <joter@pf.pl> napisał w wiadomości news:gb0n86$48t$1@news.interia.pl... > Było wiele razy na grupie - efekt pamięciowy rozładowanej bateryjki na płycie, > przez co CMOS nie pamięta, że raz już wysłał. Pewnie zasilacz jej nie > doładowywuje, wymień na mocniejszy. Mi się wydaje, że pamięć sypie błędami - kontroler ciągle zapytuje komórkę pamięci, aż wyśle poprawnie
Grzegorz Niemir...2/2 16 Wrz 2008
Witam. Często w Outlooku odbywa się proces kompaktowania. Dziś pierwszy raz zdarzyło się, że po kompaktowaniu "wcięło" wiadomości odebrane z ostatnich 10. dni. Jak nie trudno się domyśleć, akurat w ostatnich dniach dostałem bardzo istotne dla mnie maile. Czy mogę jakoś odzyskać w/w wiadomości? Pozdro Robson
robson.m@poczta...1/1 16 Wrz 2008
Dzięki za podpowiedź. Pozdro Robson ------------------------------ > NTG
gordom4/4 16 Wrz 2008
Mam pytanie; kumpel dostał e-maila, którego chciałem obejrzeć w całości. Prosiłem go aby mi go przesłał funkcją "prześlij dalej". On twierdzi że w używanym przezeń Thunderbirdzie nie ma takiej funkcji. Kto mi podpowie jaką zatem funkcją w tym programie przesyła się czyjeś listy dalej, do innego adresata? -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.
LM4/4 15 Wrz 2008
Witam Was na grupie. Mam konstruktywne pytanie. :) Ostatnio diabli mi wzięli jedno konto pocztowe i postanowiłam się zabezpieczyć na przyszłość. Mam pytanko: czy istnieje jakiś sposób, żeby szybko ściągnąć na dysk wszystkie wiadomości z Gmaila? Jest ich około 2 tys. więc na piechotę raczej trudno. Proszę o odpowiedź albo link do dyskusji jeśli to pytanie już padło, dziękuje. A.
Marcin Frankows...3/3 13 Wrz 2008
WItam, Mam problem ze skonfigurowaniem konta w outlook expres. Pojawia sie nastepujacy problem przy probie sciagniecia poczty "Serwer zwrócił błąd. Konto: 'pop.googlemail.com', Serwer: 'pop.googlemail.com', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR AVG POP3 Proxy Server: Cannot connect to the mail server!', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu:
Marcin Gala1/1 10 Wrz 2008
Odpalam skrypt do wysyłki maila korzystając z CDO.Message, ustawiam SSL, podaje dane do autoryzacji i połączenie jest zrywane nie wiadomo czemu :( szukam przyczyny zrywania połączenia z postfixem Skrypt: ' CDO script to send email ' Modify EMAILAddrFrom, EMAILAddrTo, SMTPSvr and file name in AddAttachment as appropriate ' ' www.sandlerco.com ' Function CheckError(strDetails)
Big Jack10/10 09 Wrz 2008
Witam i zwracam się z pytaniem czy jest możliwość skonstruowania jakiejś reguły dla OE6, tak żeby nie odbierać mailingu rozsyłanego przez Onet? Jeśli tak, to jak taka reguła powinna wyglądać? -- Big Jack ////// ( o o) GG: *660675* --ooO-( )-Ooo-
Papik1/1 03 Wrz 2008
Dnia Tue, 2 Sep 2008 02:53:13 -0700 (PDT), WojtasW napisal/napisala: > Witam, > > Mam drobny problem z tym ustrojstwem. Dodam, że wykorzystuję ten > moduł głównie jako "przypominacz" (wyświetla mi okienka z wiadomością > o zadanej godzinie) > > Zakładam zadania, zaznaczam powiadamianie o wybranej godzinie > (+powiadamianie o niewykonaniu) ale niestety (nie zawsze!) okazuje się > że
WojtasW1/1 02 Wrz 2008
Witam, Mam drobny problem z tym ustrojstwem. Dodam, że wykorzystuję ten moduł głównie jako "przypominacz" (wyświetla mi okienka z wiadomością o zadanej godzinie) Zakładam zadania, zaznaczam powiadamianie o wybranej godzinie (+powiadamianie o niewykonaniu) ale niestety (nie zawsze!) okazuje się że okno się nie pojawia. Widzę to na liście zadań - dane zadanie jest tam dalej, ale nie
Remek5/5 01 Wrz 2008
Witam Mam folder xxx w OE i oczywiście odpowiedni do niego plik xxx.dbx. Plik o tej samej nazwie, lecz innej zawartości mam na dysku w w innym folderze (backup z wcześniejszych wersji systemu). Czy można (i jak) wiadomości z tego starszego dbx'a dodać do aktualnego? Remek
?î?î?ü A???...1/1 29 Sie 2008
This is a multi-part message in MIME format --=_NextPart_2rfkindysadvnqw3nerasdf Content-Type: text/plain Content-Transfer-Encoding: quoted-printable =C2=EE=F1=F2=EE=F7=ED=EE=F3=EA=F0=E0=E8=ED=F1=EA=E8=E9 =E8=ED=F4=EE=F0=EC= =E0=F6=E8=EE=ED=ED=EE-=E0=ED=E0=EB=E8=F2=E8=F7=E5=F1=EA=E8=E9 =F6=E5=ED=F2= =F0 ( http://ukrdiss.narod.ru ) - =EE=F0=E3=E0=ED=E8=E7=E0=F6=E8=FF =F1
masti17/17 25 Sie 2008
Co zrobić żeby Windows Mail w każdym wysyłanym mailu, w stopce wyświetlał obrazek jpg? Trzeba go jakoś przekonwertować żeby był osadzony w pliku html?Nawet jak utworzę we Front Page plik z jpg (tiff, gif i bmp) to i tak Windows Mail go nie wyświetla (tylko tą ramkę z czerwonym krzyżykiem ;) ) Jakie są tego powody, gdzie leży mój błąd? Z góry dzieki Michał
1634Racine3/3 20 Sie 2008
gdzies wyczytalem, ze combo: OE + OEPT jednak + nadal... psuje formatowanie maili. Czy zgodzicie sie z tym? Tylko prosze, by bylo jasne: to jest bezpodtekstowe i _tylko_ pytanie o uwagi na temat funkcjonowania duetu. Po prostu ciekawi mnie Wasze zdanie. O czym nie wiem, a co byc moze jest [jesli jest] nadal problemem w oe + powertool.
Michal Biek2/2 12 Sie 2008
cześć kolega z pracy ma jutro urodziny, wysyła kilkadziesiąt maili dziennie i wpadłem na pomysł, żeby po każdym wysłanym mailu dostawał zwrotkę: "Adresat Twojej wiadomości iTuAdresat@mail.com nie życzy sobie otrzymywania maili od osób powyżej 32 roku życia..." maile oczywiście powinny docierać do adresatów. czy ktoś z Was ma pomysł jak taki automat ustawić? r.
yarecky5/5 11 Sie 2008
Witam, Troche nietypowy problem z eximem. Zależy mi na tym aby maile wysylane do określonego odbiorcy (rowniez cc, bcc) ale tylko od określonych nadawców lądowały przezroczyscie do odzielnego konta mailowego odbiorcy. Pozostali adresaci maila bez zmian. to co udalo mi sie napisac nie funkcjonuje poprawnie poniewaz pozostali adresaci rowniez nie dostaja maili na swoje skrzynki. Mail
Jacek Skowrońs...2/2 10 Sie 2008
Pewnie to nie ta grupa ale może tu znajdę kogoś "w temacie". Mam postawiony serwer pocztowy na gentoo: postfix+courier imap + clam + spam assasin + greylisting. Jeden z userów poczty (pewnie jakiś skośnooki) postanowił rozsyłać spam i serwer został zablokowany przez providera (dzierżawię serwer w niemczech). Po awaryjnym uruchomieniu serwera usunięte zostały trefne konta ale brak jest
joru2/2 01 Sie 2008
Czy któryś z polskich darmowych portali mailowych oferuje usługę powiadamiania o przybyciu maila drogą sms'ową ?
Jacek Maciejews...11/11 01 Sie 2008
Cześć Rzecz dotyczy klienta poczty M2 z Opery. Z pewnej firmy otrzymuję maile jak się zdaje z prawidłowymi nagłówkami: Content-Type: text/plain; charset="utf-8" Content-Transfer-Encoding: base64 MIME-Version: 1.0 Niestety, treść maili jest z kwadracikami w miejscu polskich "ogonkowców". Czym to może być spowodowane? Czcionka wybrana do wyświetlania maili to Comic Sans MS. W przypadku
Piotr Skrzynkow...2/2 31 Lip 2008
witam. szukam jakiegos programu do wysylania maili z lini komend w linuxie. najlepiej zeby dalo sie wyslac wpisujac jakies polecenie. konieczne jest zeby dalo sie wyslac poprzez ssl. bede wdzieczny za jakas wskazowke. -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Andrzej P. Wozn...3/3 31 Lip 2008
Witam, loguje w oddzielnym pliku za pomoca procmail'a ruch generowany przez mta. mam rekordy ktore wygladaja tak: 2008/07/31 10:12:20 ::INFO: user1@mydomain.com -> user2@mydomain.com [S: =?iso-8859-2?Q?Wo=B3._80/20_-Messer?=] w prostokatnym nawiasie znajduje sie temat korespondencji. w jaki sposob go zdekodowac?
fakej1/1 31 Lip 2008
Witam, Outlook 2003 + Exchange Stworzenie reguły dla wiadomości zawierających ciąg znaków w nagłówku jest trywialne. Czy da się stworzyć regułę odwrotną, tzn. np. dla wszystkich wiadomości nie zawierających w polu FROM ciągu znaków "abcd"? -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Artii1/1 29 Lip 2008
Witam Poszukuje osoby znającej się trochę na LOTUS domino. Mam pewną bazę nsf do której ma dostęp kilku użytkowników. Dodałem uprawnienia kolejnemu użytkownikowi do tego nsfa łącznie z uprawnieniami do replikacji. Niestety podczas próby replikowania bazy otrzymuje komunikat o braku uprawnień do wykonania operacji. Zarówno w kliencie lotus notes jak i na serwerze dodałem uprawnienia (na
d8524/4 28 Lip 2008
Witam, sprbuj tutaj : Zaoyem konto w gmail ( a nawet dwa ) i mog odbiera maile, ale przy prbie wysania zawsze dostaj zwrotk z serwera : "This is an automatically generated Delivery Status Notification Delivery to the following recipient failed permanently: adresat@domena.adresata.pl Technical details of permanent failure: Message rejected. See http://mail.google.
Andrzej P. Wozn...4/4 27 Lip 2008
Witam wszystkich Mam taki problem. Od jakiegoś czasu w mailach pobieranych ze skrzynek mailowych, w tematach wiadomości pojawia mi się coś takiego "[score : 0]" czy ktoś wie co to może być?? pozdrawiam monolith
crazy bejbi7/7 24 Lip 2008
witam, korzystam z gmail i chwalę sobie wygodę korzystania z imap. mam też pocztę we własnej domenie, ale obecny ISP oferuje tylko pop3. możecie polecić jakiegoś providera, który oferuje taką usługę? pozdrawiam.
Marcin Miczek9/9 24 Lip 2008
Rzecz dotyczy Kuriera Poczty z SeaMonkey lub Netscape oraz Thundenbirda. Zwykle używam KP z SeaMonkey - działa niezawodnie. Jak zaczęły sie kłopoty sprawdziłem Netscape i Thundenbirda. Wszędzie objawy te same : próba wysłana większego ( na pewno powyżej 1 MB) e-maila ( załączniki) wygląda tak : najpierw przetwarzanie wysyłki, potem wysyłka do serwera ( mam graficzną rejestrację
1634Racine3/3 24 Lip 2008
Ja oczywiscie rozumiem, co oznacza komunikat zwracany przy wysylce listu: "....Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: "xxxxxxxx@wp.pl". [.............] Odpowiedź serwera: '550 "xxxxxxxxxxxx@wp.pl": Podane konto nie istnieje / No mailbox here by that name (#5.1.1)...." Problem wszakze w tym, ze jak dotad, to
Andrzej P. Wozn...5/5 24 Lip 2008
Witam, mam pytanie do osób znających się na programie Outlook Express. Czy da się ustawić Folder Magazynu (katalog w którym program składuje wyszystkie wiadomości) w sieci lokalnej na innym komputerze (serwerze). Jak próbuje podać katalog w sieci to guzik potwierdzenia OK staje się nieaktywny Gdyby ktoś umiał pomóc będe wdzięczny pozdrawiam -- Wysłano z serwisu OnetNiusy:
Remek10/10 22 Lip 2008
Dzień dobry W tej chwili ważą się losy wyboru podstawowego systemu operacyjnego oraz serwera pocztowego. Opierając się na własnych doświadczeniach preferuję RHEL oraz postfix-a a kontrofertą jest w2k3 z MS Exchange. Dlatego też zwracam się z ogromną prośbą do środowiska linuksowego (no bo do kogóż innego) o podsyłanie list referencyjnych firm, w których postfix pracuje jako
Piotr1/1 20 Lip 2008
Czy zna ktos jakas wtyczke, dla Thunderbird 2.x, ktora spowoduje, ze komunikaty (pop-up) o bledach w polaczeniu beda pojawiac sie w polu statusowym (tam obok zarowki), zamiast w postaci osobnego okna? Chcialbym uniknac klikania OK, gdyz jest to strasznie irytujace przy 5 kontach, gdyz czesto przelaczam sie miedzy punktami dostepowymi, a poczte musze odbierac na biezaco.
masti2/2 17 Lip 2008
Witam Ponieważ należy iść z duchem czasu, apgrejdowałem sobie m.in O. do wersji 2007. Pomijając wiele debilnych udziwnień, nie mogę poradzić sobie z powiadomieniami dźwiękowymi. W 2003 poczta, która była ściągana z innych, niż domyślne konto, powodowała powstanie zdarzenia dźwiękowego i pojawienie się "kopertki" w tray'u. W rzeczonym 2007 jedynie poczta przez konto domyślne powoduje
Adax1/1 17 Lip 2008
Witam, jak w outlooku 2003: 1. skonfigurować szablony wiadomosci email (tak jak w GroupWise)? 2. ustawić odpowiedź autoamtyczną podcza spobytu na urlopie? Pozdrawiam Ada
plecak1/1 11 Lip 2008
przy uruchamianiu programu wysuwa się i wsuwa tabliczka z informacją o nowych mailach oraz pojawia się koperta w trayu która znika gdy wchodzę do folderu "odebrane", dzieje się tak tylko przy starcie opery, podczas późniejszych pobrań nowej poczty pojawia się tylko tabliczka. w treju oczywiście rezyduje ciągle logo opery "O", po dodaniu "-notrayicon" do skrótu nie ma ani "O" ani
Arkadiusz 'Blac...6/6 11 Lip 2008
Wysyłam nie zmojego komputera jeszcze raz Oe nie mogę wysłac załączników konfiguracja prawidłowa w opcji zabezpieczenia zgoda na zapisywanie załączników komputer po formatowaniu dysku win hoome sp2 teksty wysyła komunikat następujący Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie .Mogło to byc spowodowane nieprawidłową konfiguracją serwera,problemem z siecią,lub długim
Andrzej Adam Fi...8/8 04 Lip 2008
Witam! Chciałbym zrobić uniwersalną papeterię do wykorzystania w różnyc klientach poczty firmy MS (OutlookExpress, Outlook Mail, Outlook z pakietu Office w róznyc wersja, także 2007). Zauważyłem, że wspomniane programy różnie interpertują kod html w e-mailu... problem jest z wykorzystaniem css. Papeteria ma wyglądać w ten sposób, że ma byc tło wyrównane do dolnego prawego rogu, nie
1634Racine4/4 30 Cze 2008
Czy da się jakoś zrobić, aby skrzynka @-poczty generowała komunikat błędu/niedostarczenia a jednak poczta była dostarczana ? najprostszy sposób to auto-odpowiedź łudząco podobna do komunikatu błędu, jednak może jest inny sposób ? -- Zalaczam pozdrowienia i zyczenia powodzenia Krzysztof 'kw1618' Warszawa - Ursynow rozkoduj mój @ na tiny.pl: http://tiny.pl/p7bb http://grupy.3mam.
1634Racine4/4 30 Cze 2008
Ja sadze,ze list z ponizszym naglowkiem wyslano z jakiejs sieci [domowej?] przez webmaila wp.pl. Ale w jakim kraju byl nadawca? Czy z takiego naglowka [wiekszosc niepotrzebnych spraw wycialem] mozna wysondowac kto i skad slal mail? Received: (wp-smtpd smtp.wp.pl 10267 invoked from network); 29 Jun 2008 13:30:08 +0200 Received: from poczta-8.free.wp-sa.pl (HELO localhost) ([10.1.1.19])
Jacek Maciejews...6/6 29 Cze 2008
Pomocy, gdzie znajdę właściwe ustawienie poczty /POP i SMTP/ dla o2, interia, wp, onet, gazeta i oczywiście dla grup dyskusyjnych. Ustawiam - przestawiam i zawsze coś jest nie tak, googlałem i tyż nic z tego co proponują /nic nie działa do końca poprawnie/ ~~~~~~ pozdrawiam -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
igrek7/7 26 Cze 2008
Witam, Mam konto na abajt.pl z podłączoną domeną z dyndns.org. Poczta wysyłana z tej domeny potrafi przeleżeć na serwerach abajt po 17 godzin zanim zostanie przesłana dalej. Abajt twierdzi, że to problemy na WP czy Interii a u nich wszystko jest dobrze, bo przecież wysłali jednego maila i doszedł od razu... Co może być powodem takich dużych opóźnień? Mam męczyć WP, czy raczej
bofh@nano.pl4/4 25 Cze 2008
Mam zalożony serwer pocztowy i jeden z userów postanowił wysyłać spam. Serwer został zablokowany przez providera. Wywaliłem konto spamera. Serwer został odblokowany ale nie dostępu do poczty - wyskakuje błąd: Błąd połączenia z serwerem IMAP: localhost.111 : Połączenie odrzucone. Można natomiast ciągle zakładać nowe konta ale nie ma do nich dostępu ani przez www ani z outlooka. Co może
Markus Sprungk3/3 22 Cze 2008
tak jak w temacie, wiadomosci dostarczane na gmail dochodza natychmiast natomiast te z platnego konta home.pl dochodza z opoznieniem okolo 30min, i nie pomaga reczne sprawdzanie przez "Sprawdź pocztę teraz". W czym może być problem?
monika5/5 22 Cze 2008
This is a multi-part message in MIME format. ------=_NextPart_000_003A_01C8CC05.6C3E1590 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Oe nie mog=EA wys=B3ac za=B3=B1cznik=F3w konfiguracja prawid=B3owa w opcji zabezpieczenia zgoda na zapisywanie za=B3=B1cznik=F3w komputer po formatowaniu dysku win hoome sp2 teksty wysy=B3a
Performer4/4 10 Cze 2008
Witam, Ponoc istnieje możliwośc obejścia webamaili poprez użycie FreePOPs. Oto ich strona : http://www.freepops.org/en/ Oto jak to skonfigurowac pod Thunderbirdem, ktorego uzywam. http://www.freepops.org/en/tutorial/mozilla.shtml Pytanie tylko jak ten plik .lua zainstalowac lub gdzie go wrzucic do folderu z programem. Niestety ja sam do tego nie doszedłem, ale może ktoś już tego
Piotr KUCHARSKI2/2 10 Cze 2008
Niestety o2.pl czy interia.pl nie akceptują forwardów. Objawia się to tym, ze forwardowana poczta losowo, nie wiem od czegoto zalezy nie jest akceptowana przez te serwery i generowany jest błąd. Czy ktoś zna najlepiej darmowe konta, które akceptują forwardy ? -- Zalaczam pozdrowienia i zyczenia powodzenia Krzysztof 'kw1618' Warszawa - Ursynow Taxi w Warszawie: http://grupy.3mam.
m.dziadzio@gmai...1/1 04 Cze 2008
Witam Serdecznie! Ktoś włamał się na mloje konto gmail, zmienił hasło oraz pytanie bezpieczeństwa. Jak mogę skontaktować się z administracją w celu zgłoszenia sprawy? Bo nigdzie nie widzę tej opcji.
SzymaneK1/1 30 Maj 2008
Po długiej przerwie zapowiada się, że Gmail zyska nowe funkcjonalności. http://googlesystem.blogspot.com/2008/05/gmail-labs.html no to przynajmniej ja zaczynam odliczać :-) -- Marcin vel SzymaneK GG:70031 * ICQ:23976239 http://aquaworld.brzeski.net/ http://mamrotek.freehostia.com/