Przemysław Ryk23/23 11 Lut 2011
Witam! Od początku roku przeszedłem z OE na Thunderbird'a nie wszystko działa jak bym chciał albo się funkcji nie doszukałem. Czy istnieje możliwość zapisania wszystkich załączników otrzymanych w emailu za jednym zamachem -podobnie jak to było w OE? Drugi problem, w ustawieniach kont również grup dyskusyjnych mam zapisane by program ściągał nowe wiadomości co ileś minut, konta email
1634Racine5/5 09 Lut 2011
w oe power tool: opcje > rozne > "automatycznie klikaj "Tak"..... certyfikatow" --> czy _jest_ to zaklikane, czy _nie_jest_ , to i tak mail (np. banku, z normalną treścią i z zalacznikiem) podpisany cyfrowo, po odbiorze jest co do tresci od razu ujawniony w panelu zawierajacym tresc maili; widac znaczek, że jest zalacznik i drugi znaczek - że wiadomosc jest podpisana cyfrowo, ale w
Olek10/10 02 Lut 2011
Znalazłem dziś w logu: 2011-02-01 00:16:29 1Pk2yy-00089O-Ay H=fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90] F=<powiadomienia@allegro.pl> rejected after DATA: Virus found - Znaleziono wirusa ( Phishing.Heuristics.Email.SpoofedDomain ) Envelope-from: <powiadomienia@allegro.pl> Envelope-to: <moj@adres> P Received: from fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90]
Sylwester Zarę...49/49 31 Sty 2011
W ramach zabawy zrobi?em - je?li kogo? to b?dzie bawi?o - tym lepiej. http://www.szyfruj.mail.pl -- Pozdrawiam Adam Pietrasiewicz www.sensowne.pl
Michal Biek4/4 29 Sty 2011
Aby uruchomic program CDN pojawia mi sie komunikat: Prosze zainstalowac objekt Microsoft RDP Client Control z belki powyzej badz sprawdzic czy nie jest wylaczony (menu przegladarki internetowej Narzedzia - Zarzadzaj dodatkami - Wlacz lub wylacz dodatki). Prosze o pomoc jak to zrobic. Mam IE 6.0 nie umiem tam znalezc Zarzadzaj dodatkami. Dziekuje
mw1/1 26 Sty 2011
Witajcie! Gdzie mogę znaleźć serwer pocztowy z autoryzacją CRAM-MD5. Jest na hoga.pl, ale jest to płatne. pzdr Mirek
Wojtek4/4 21 Sty 2011
Dzień dobry wszystkim. Czy Ktoś z Was może wie jak ściągnąć wiadomości z outlooka na pocztę internetową? dodam, ze na poczcie, tzn. na koncie znajdującym się na stronie internetowej nie mam opcji importuj pocztę z outlooka. Jest to outlook 2007. pozdrawiam wszystkich, i liczę na każdą podpowiedź. -- ---- Wysłano z serwisu www.
Adam Pietrasiew...8/8 19 Sty 2011
Witam, dosz?o do pewnej sytuacji konfliktowej, polegaj?cej na tym, ?e kto? twierdzi, ?e wys?a? maila a pewna osoba go nie otrzyma?a. Osoba wysy?aj?ca, dla potwierdzenia swojej tezy, wydrukowa?a "nag??wek/ w?a?ciwo?ci" z folderu wys?ane dla tego maila. Czy na podstawie takiego nag??wka (s? tam jakie? identyfikatory) mo?na stwierdzi? czy dana osoba wys?a?a maila czy sfa?szowa?a nag??wek i
Paweł2/2 15 Sty 2011
Witam Jak zaimportować z pocztowego klienta Visty wszystkie wiadomości do programu Thunderbird w wersji 3.1.7 działającym pod Windows 7? W Thunderbirdzie opcja "Narzędzia -> Importuj -> Wiadomości pocztowe..." nie ma możliwości wyboru Vistowego klienta (jest tylko Outlook Expres, który ma inną strukturę plików). Jak się z tym uporać? Pozdrawiam Paweł
Marcin Frankows...5/5 14 Sty 2011
bardzo dziwna sytuacja; tylko z poczta na onecie. Rzadko z dwoch starych kont na onecie korzystam,a jesli juz, to mailerem. Wiec aby nie bylo watpliwosci: adresy znam, haslo znam :) A jest tak: 1. mailer pobiera poczte bez problemu z tych kont onetowych. 2. ale proba zalogowania sie webmailowo nie jest mozliwa -> zwraca strone logowania z nadal wklepanym adresem [pelna forma],
Sylwester Zarę...5/5 12 Sty 2011
Czesc, potrzebna doswiadczenie - jak przeniesc instalacje (i foldery) programu TheBat (3.95) na inna maszyne? Ktos przenosil i moglby pomoc? -- ThinkXtra
adresss@poczta....16/16 11 Sty 2011
tyle slysze o mozliwosciach wysylania DUZYCH zalacznikow przez chocby gmail, ale gdy w koncu raz na sto lat musze to zrobic - za licho nie przechodza. Przy czym duzy zalacznik oznacza u mnie 17 MB. Co jest: plik pdf = 17 mb. Nie przechodzi w calosci jako zalacznik ani przez gmail, ani przez WP. Zakladajac, że dane nadmiarowe czynia go wiekszym niz dozwolone (zdaje sie 20 MB) na
adresss@poczta....3/3 11 Sty 2011
Kto? mi si? w?ama? na konto. Wyskoczy?o mi ostrze?enie, ?e z Chin! Porozsy?a?o mi spam do znajomych. Porobi?em screeny. Do kogo si? zwr?ci? o pomoc?
Marcin Frankows...2/2 11 Sty 2011
Mam pocztę firmową na O2. Potrzebuję zrobić tak, by moje maila miały w nagłóku logo firmy. W O2 jest opcja poczy w HTML, ale nie można posłać na serwer obrazka, który byłby częścia tego maila. Pozostaje podanie linku na serwer zewnętrzy, ale taki linki są często blokowane przez odbiorców /pomijam blokowanie maili w HTML/ Jak rozwiązać problem wysyłaani maili w HTML w ten sposób, byt mail
Tomasz Kobus2/2 10 Sty 2011
Witam, mam taki problem, jeżeli dostaję załączniki z polskimi znaczkami w mailu i próbuję przekazać dalej metodą "bezpośrednio", to załączniki przechodzą, ale ich nazwy są zamieniane na jakiś dziwny znaczek (czarny romb z białym znakiem zapytania). Widać to już podczas próby przekazania w okienku załączników. Jakieś pomysły?
kamilch1/1 09 Sty 2011
Witam. Kawał życia zjadłem na problemie wysyłania e-maili z poziomu Oo. Wyskakuje :"Program senddoc.exe przestał działać" oraz "oo nie był w stanie znaleźć działajacej konfiguracji klienta e-mail". Programem domyślnym jest oczywiście windows live. HELP Pozdrawiam Kamil -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
1634Racine3/3 07 Sty 2011
Witam Czy da się do nowo postawionego systemu zaimportować ustawienia z innego komputera? Chodzi o możliwość uniknięcia żmudnego definiowania kont pocztowych, grup dyskusyjnych, czcionek, black listy i tego wszystkiego co potrzebne aby OE wreszcie zaczął działać. Remek
jerzu3/3 04 Sty 2011
Thunderbird 3.1.7, po skasowaniu maila z dowolnego folderu nie jest on widoczny w koszu, plik "trash" w katalogu konkretnego konta powiększa się z każdym skasowanym postem. Dodatkowo w "Menedżerze katywności" mam coś takiego: "Przeniesiono 1 wiadomość z Odebrane do Kosz" i zaraz po tym "Usunięto 1 wiadomość z folderu kosz". Nigdzie nie mogę namierzyć opcji odpowiedzialnych za kasowanie
Servant2/2 02 Sty 2011
Jak zmusić Hastymail2 do wyświetlania do kogo mail poszedł? W tej chwili mam tak: +-----------+-----------+-----------+---------+ |Temat | Od | Data | Rozmiar | | | | | | a potrzebuję: +-----------+-----------+-----------+---------+ |Temat | Do | Data | Rozmiar | | | | | | Przez chwilę miałem na początku
Jakub Danecki2/2 30 Gru 2010
Nie, to nie powinno iść na MTA ;-) Znalazłem ostatnio coś, co się nazywa Qmail 3. http://q3.snak.org/en/ Na pierwszy rzut oka, wydaje się ciekawe - małe, obsługuje pocztę/usenet/RSS, działa na PC i WM. I jest bezpłatne. Jako że jestem leniwy, zawczasu zapytam czy warto testować, czy ma jakieś straszne upierdliwości? (interesuje mnie raczej wersja mobilna, ale i PC może być ciekawa). Na
irczysko2/2 28 Gru 2010
Witam Mam dwa komputery: 1: Win XP, Outlook Express 6 2: Win 7, Outlook 2010 Jak zaimportować wiadomości pocztowe (z OE 6) z komputera 1 na komputer 2 (do Outlook 2010)? Pliki .dbx mam już skopiowane na 2 komputer. pozdrawiam inst4nce
przemon2/2 19 Gru 2010
Mam poczty elektroniczne wp.pl, onet.eu, vp.pl, o2.pl i nie mogę zarejestrować się na bux-ach.Konto z gazety.pl mam już na PayPal. Intria teżchyba odpada. Zna ktoś może konta poczty elektronicznej do prostego otworzenia. Proszę o pomoc. -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Romuald Szcześ...16/16 14 Gru 2010
Gdzie się ustawia w Windows Live Mail 2011 cytowanie wiadomości za pomocą ">" ? Zauważyłem ostatnio, że jak odpowiadam na mail czy piszę na grupy to nie wstawia mi się automatycznie ten znaczek przy cytowaniu. pzdr, sz.
astro3/3 06 Gru 2010
Zauważyłem, że wiele serwerów poczty gdy nadawca wysyła z poziomu www w nagłówku nie pokazuje adresu IP nadawcy. Tak dzieje się np z onetowską pocztą gdy nadawca klepie swój mail z poziomu strony a nie z poziomu programu pocztowego. Czasami chcę sprawdzić nadawcę ;) i wyniku braku odpowiednich wpisów w nagłówku bida. Z IP jakie można znaleźć są tylko adresy przyporządkowane do serwerów
Wojtek4/4 03 Gru 2010
Jak w temacie - czy jest coś takiego? Chodzi o konfigurację: program klienta poczty + jakiś serwer SQL (np. firebird) gdzieś w sieci lokalnej. Thunderbird, którego używam obecnie w pracy pod win - zaliczył parę padów i nie mogę z nim dojść ładu - katalog skrzynek obecnie to ponad 2,5GB. Wyobrażam sobie stojący gdzieś w firmie mały serwerek SQL, którego bazę mógłbym dorzucić do
piecia aka drac...1/1 02 Gru 2010
Witam Na mailmanie mam pozakładane listy pocztowe i w niektórych przypadkach niektóre listy są subskrybentami dla innych list, np. lista1: adres1@email, adres2@email lista2: adres3@email, adres4@email lista3: lista1@email, lista2@email Domyślnie do wiadomości która jest wysyłana na listę jest doklejana stopka. I niestety w moim przypadku są doklejane dwie stopki. Wie ktoś może czy
Olek2/2 26 Lis 2010
Witam, mam zainportowaną skrzynkę outlooka na stronę - jestem tylko jej użytkownikiem - u innych działa. Wszystko działa poprawnie oprócz pola do wpisywania treści maila. Nie można tam niczego wpisać, nie ustawia się kursor a zamiast tego widniej w lewym górnym rogu czerwony krzyżyk. Maila można wysłać ale jedynie temat i adresata można uzupełnić. Czy ktoś się już spotkał z tym
JanuszWo3/3 03 Lis 2010
Witam! Mam konto na tlenie, nieco się do niego przywiązałem. Ma ono jednak ogromną wadę. Co jakiś czas dostaję na program do obsługi poczty masę wiadomości, które już dawno usunąłem wchodząc przez stronę www. Jest to oczywiście głównie spam, choć oczywiście nie tylko, sprzed kilku miesięcy. Zaglądam na konto (zaraz po pobraniu kilkuset maili na komputer) przez stronę www - nie ma
tymoteusz1/1 29 Paź 2010
Witam, czy ktoś może orientuje się, czy outlook 2007 ma opcje, ktora automatycznie dodaje zawsze tę samą obobę, na początku kazdego maila do CC? bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam tymoteusz. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Tomek Banach6/6 29 Paź 2010
Witam, Jest konto z limitem 500 mega na home.pl W tej chwili jest obsługiwane przez OE przez POP3. Konto jest w miarę często używane i archiwum wiadomości przez półtora roku doszło już do 6giga. Chciałbym obsługiwać to konto na 2 komputerach (jeden XP drugi win 7) z pełna synchronizacją czyli odebranymi wysłanymi i całym archiwum. Wiem już że do takich rzeczy dobrze nadaje sie
jwzw1/1 27 Paź 2010
W wszystkich programach pocztowych M$ (i nie tylko) można przeciągnąć wiadomość z programu pocztoweho w inne miejsce np. na pulpit. Tworzony jest plik o nazwie {tytuł}.eml Czy jest możliwe, aby zamiast {tytuł} było coś innego np. {odebrano+tytuł} lub {wysłano+tytuł}, i jak to osiągnać?
lwadmin10/10 26 Paź 2010
Witam, pracuję w duńskiej firmie, która nalega, aby korzystać z ich serwera mailowego (co jest oczywiste). Mam jednak problem, ponieważ, korzystając z ich serwera nie mogę wysyłać, a także odbierać maili z kilku polskich portali, takich jak Wirtualna Polska, Interia, Onet, większość adresów kończących się na com.pl. Pierwsza wersja informatyka z Danii była taka, że to ich ISP blokuje
Grzegorz Niemir...2/2 25 Paź 2010
Czy to jest możliwe, aby mieć w Windows Live Mail pod XP taką wstążkę (bardziej chodzi o ikonki graficzne przycisków) jak to jest w WLM dla Win7? Czyżby znowu polityka wypierania XP? ;-) Pozdrawiam
Wojtek1/1 24 Paź 2010
Zainstalowałem sobie WLM na XPeku. Testowo dodałem jedno konto IMAPowe i mały zonk: WLM stworzył sobie folder 'Wiadomości śmieci' i lokalnie i na serwerze. A ja tego nie chcę. Filtry mam na serwerze i to mi wystarcza. Nie chce aby WLM mi filtrował pocztę i zakładał jakieś foldery. Niby filtrowanie wyłączyłem na ile się dało ale mimo usunięcia tego folderu z poziomu www to przy kolejnych
monter2/2 04 Paź 2010
Czesc, jest sobie soft, ktory wysyla wyciagi bankowe. 1. via Outlook 2. linia komend polecenie %adres %temat %tresc-plik %zalacznik-plik ad. 1 dziala, ale chcemy z tego wyjsc ad. podczepic program, ktory na podastawie ww. danych wygeneruje gotowca (email) np. *.elm....i zapisze gdzies na dysku. Inny komp (Linux) bedzie zagladal sobie do katalogu, gdzie leza *.elm'y i po jednym
Aicha4/4 03 Paź 2010
Witam! Mam kilka pytań o TB (3.0.7). Po konfiguracji TB pobrał ok. 2/3 wiadomości z serwera WP (kilka tysięcy). Kiedy usiłuję go zmusić do pobrania reszty (najstarsze wiadomości), za każdym razem wyskakuje komunikat: Polecenie RETR nie powiodło się. Błąd pobierania wiadomości. Odpowiedź serwera poczty pop3.wp.pl: -ERR Bieżące maile są pobierane, choć często z z kilkugodzinnym
Konrad Kosmowsk...3/3 29 Wrz 2010
Witam, potrzebuję przenieść pocztę z własnego serwera na jakiś hosting. Trochę pogooglowałem i kilka firm wydaje się spełniać wymagania (choć często trudno uzyskać szczegółowe informacje, np. czy IMAP jest szyfrowany itp.), jednak może ktoś mógłby polecić jakiś stabilny i na pewno spełniające poniższe wymagania hosting. Chodzi o pojedyncze, prywatne konto, więc ważnym czynnikiem
Sergiusz Rozans...57/73 28 Wrz 2010
Czy da sie coś takiego zrobić w ten sposób by z obu komputerów dało sie przeglądać całą historie zarówno maili odebranych jak i wysłanych z obu maszyn? pzdr krzysztof
Przemysław Ryk2/2 25 Wrz 2010
nie wiem czy to juz gdzies bylo czy nie, ale prosze o odpowiedz najlepiej na maila. korzystam z kilku komputerów i np. na stacjonarnym odbieram poczte programem outlook, a na innych po prostu wchodzac na strone o2.pl . problem jest w tym, ze jesli mam nieprzeczytane wiadomosci i otworze program outlook to one tam sie pojawia ale niestety ze strony o2.pl juz znikna (wiadomosci beda tylko
Grzegorz Niemir...2/2 24 Wrz 2010
Dzień dobry, Wysyłam emaila z programu w PHP5. W polu From ustawiam adres biuro@nasze-oferty.com.pl. Niestety w odebranym emailu widać w polu From adres Root User i dopiero potem biuro@nasze-oferty.com.pl. Nie chcę tego Root User! Da się tego jakoś pozbyć? Na wszelki wypadek załączam moją funkcję PHP. Stała EMAIL_FROM jest ustawiona na 'biuro@nasze-oferty.com.pl'. Wszystko się dzieje pod
Budzik1/1 24 Wrz 2010
Czesc korzystam z outlook'a. Bo TAK! :) Chce komus wysłac plik - daje na tym pliku PM i robie wyslij do adresata. Otwiera sie nowy mail ale zamiast standardowego wygladu ze stopka, w formacie HTML pojawia sie mi sie okineko edytora z informacja jaki zalacznik w plain tekscie. Czy da sie ustawic, aby outlook nowy mail z zalacznikiem tworzył w formacie identycznym jak tworzy nowy zwykły
astro3/3 19 Wrz 2010
Dobrzy ludzie polećcie jakiś program do obsługi poczty i grup dyskusyjnych w wersji portable. Tylko jeden warunek - nie Tunderbird. Dzięki.
irczysko1/1 14 Wrz 2010
Witam! Do tworzenia wiadomości używam czcionki verdana. Mam ustawiony podpis w formacie html i w nim zdefiniowaną czcionkę również verdana. Natomiast w oknie tworzenia wiadomości podpis jest wyświetlony czcionką szeryfową (chyba times new roman). U adresatów podpis również jest wyświetlany różną czcionką niż treść wiadomości. Jak sprawić aby czcionka w treści i podpisie była taka
sz1/1 12 Wrz 2010
Witam mam pewiem problem. Windows Live Mail przestał mi pobierać RSS, które mam zaprenumerowane (różne serwisy RSS, z różnych miejsc) - nie pobiera żadnego. Nie wiem jak temat ugryźć. Nie rozwiązały tematu: 1) naprawa instalacji Windows Live Mail, 2) ręczne skasowanie starych wiadomości *.rss z katalogu, w którym się gromadzą 3) skasowanie źródła w programie i ponowne jego
MAR8/8 03 Wrz 2010
ktore portale _zagraniczne_ doradzicie, jako dobre dla zalozenia _bezplatnego_ konta pocztowego? (poza najbardziej znanymi, typu hotmail,yahoo,gmail... itp)
Piotr Dałek1/1 01 Wrz 2010
Witam! Dostępne jest już MboxProxy NG - MboxProxy (czyli program, który działa jako serwer POP3 i umożliwia zaimportowanie wiadomości ze skrzynek Uniksowych do dowolnego programu obsługującego protokół POP3), który nie ma problemów z dużymi (ponad pół GB) Uniksowymi skrzynkami. Oryginalne MboxProxy dalej jest dostępne i w razie potrzeby będzie rozwijane, ponieważ lepiej nadaje się do
tomek1/1 31 Sie 2010
witam mam problem, z dodawaniem nowego telefonu w formularzu kontaktu. mogę dodać wpis bezpośrednio w polu, mogę również wybrać rodzaj telefonu z listy rozwijanej. problem polega na tym, że mam nieaktywne pole obok - po przyciśnięciu wyskakiwało okno w którym można było chociażby wybrać kraj. ktoś wie może jak przywrócić tę funkcjonalność? pozdrawiam tomek --
ForALL1/1 30 Sie 2010
Witam, Mam dziwny problem z TB na windows XP, otóż jak dostaję w e-mailu więcej niż 1 załącznik np: ostatnio 10 to przy próbie przekazania tej wiadomości dodaje mi się tylko jeden / ostatni z listy załączników załącznik. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Mam gdzieś ustawiony jakiś limit? For@ll
astro2/2 29 Sie 2010
Czesc, czy jest wam znany jakis portal udostepniajacy poczte (www/pop/smtp i im podobne), ale taki ktory nie wstawia do naglowkow adresu IP z ktorego sie wysyla list? Jak chce to niech to sobie rejestruje ale nie do przesylki.
bofh@nano.pl8/8 23 Sie 2010
Witam W miar? nowa instalacja Windows XP. Skonfigurowa?em poczt? w outlook express , protok?? imap. Pewnego dnia stwierdzam, ?e outlook pousuwa? mi maile starsze ni? 7dni. Co mo?e by? przyczyn? tego faktu ? Stuprocentowa pewno?? ?e problem jest lokalny, a nie na serwerze, bo na innym komputerze inne konto pocztowe z tego samego serwera skonfigurowane w thunderbirdzie i nie ma takich