Proporcjonalna czcionka Temat: Przejście z Outlooka 2003 na 2010
Autor: piotrek_1977 Data: 02 Wrz 2011
Odwołania:
Witajcie, Mam problem z migracją z MS Outlook 2003 na 2010. Postaram się opisać dokładnie problem: 1. mam komputer z Outlookiem 2003 a. jest na nim kilka plików .pst, z których jeden jest główny, a reszta to archiwa b. aby nie robić sobie problemów z regułami, folderami, itp - archiwizowałem stare maile w nowych plikach pst, przesuwając je z podstawowego pliku c. wszystkie maile są na serwerze (zarówno zarówno przez imap jak i pop3) 2. kupiłem właśnie nowego lapka, gdzie siedzi outlook 2010 i myślałem, że zrobię jak do tej pory, czyli: a. uruchomię outlooka na komputerze po raz pierwszy, utworzy się domyślny plik outlook.pst b. skopiuję pliki ze starego laptopa i skopiuję na nowego, zastępując poprzednie wersje, co da mi przeniesienie poczty, kontaktów i kalendarzy oraz reguł c. dodam pliki w outlooku 2010 w zarządzaniu plikami danych d. dodam konta mailowe i finał 3. Ale okazało się, że a. o ile skopiowanie i dodanie jest ok b. o tyle ściąganie maili już nie. Outlook 2010 zaczął od nowa ściagać wszystkie maile. Tak jakby nie rozpoznawał, że są już ściągnięte. Poproszę o poradę jak to rozwiązać. Dlaczego wersja 2010 zaczyna na nowo ściągać maile, jeśli one zostały już raz pobrane? Macie na to jakieś rozwiązanie? o by było najlepsze wyjście dla mnie. W ostateczności mogę poświęcić chwilę czasu na uporządkowanie maili, ale nie mam za bardzo pomysłu jak to zrobić. Myślę o następującym scenariuszu: 1. utworzyć nowy pusty plik w wersji 2010 2. ustawić ściąganie imap 3. poświęcić trochę czasu na utworzenie od nowa folderów i reguł (tym razem już na sewerze imap a nie lokalnie na outlooku) 4. jednak nie wiem, jak wtedy przerzucić konktakty ze starych plików do nowego, opartego o serwer imap. Dodam, że mam masę konktatków połączonych poprzez outlook social connector z LinkedIn i FB. 5. tak samo nie mam koncepcji, jak to zrobić z kalendarzem Inną ewentualnością jest zsynchronizować nowy plik outlooka ze smartfonem androidowym, gdzie kontkaty i kalendarz istnieją. Jednak wolę się najpierw podpytać, aby nie skończyć z pustymi kalendarzami i listami konktaktów na obu komputerach i smartfonie :) będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam Piotrek
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.