Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Problem z odczytaniem niektórych wiadomosci
Autor: BraZby Data: 30 Paź 2008
Odwołania: 1 2
Użytkownik "Marcin Frankowski" <ab@anti.spam.com.invalid> napisał w wiadomości news:1ilhvoic6by4m.dlg@komp.pana.marcina...
> Wed, 29 Oct 2008 20:37:41 +0100, BraZby <brazby@BEZTEGOpoczta.onet.pl> > napisał(a): >
>> dot. Outlo0k Express 6 >> >> Od pewnego czasu nie mogę odczytać niektórych wiadomości ze skrzynki >> odbiorczej.
[...]
>> >> Żadne zmiany "Kodowania" nie skutkują. Są takie wiadomości, które nie >> są widoczne w klasycznym widoku podglądu Skrzynki odbiorczej. >> Po zaglądnięciu w źródło wiadomości (lub próbie odpowiedzi nadawcy) >> pojawia się tekst, ale tak samo nieczytelny, jak opisywałem. >> >> Jakieś sugestie ?
> > Niedawno nastąpił wysyp skarg na ten problem. Źródło problemu i > rozwiązanie na razie nieznane. > > Zauważyłeś może, czy ten problem dotyczy wszystkich odbieranych listów, > czy tylko niektórych? Czy może dotyczy tylko listów (wszystkich lub > niektórych), które dostajesz na adres na Onecie? Zaobserwowałeś może > jakąś zależność od nadawcy, od programu pocztowego stosowanego przez > nadawców problematycznych listów? Czy może problem pojawił się po > instalacji jakiejś aktualizacji Windowsa?
[...] Przeglądałem pod tym kątem skrzynkę odbiorczą i elementy usunięte, ale żadnych zależności nie udało mi się zauważyć. Dzisiaj dostałem ponownie wiadomości od tego samego nadawcy i tylko kilka znaków było podmienione. ID zostało odczytane :-) Subskrybuję "IT Partner" z tym też jest różnie. Czasami wiadomość jest OK (lub prawie OK), a czasami lekko zniekształcona. Problemy występują także w reklamach wysyłanych przez sam Onet. Juz dawno nie aktualizowałem Windows (XP Home Edition), więc to chyba odpada. Wszystkie konta mam na Onecie. Dzięki za pocieszenie, że to nie tylko u mnie. Problem występował już wcześniej ( od ok. dwóch tygodni), ale nie był tak upierdliwy jak wczoraj. by mnie zmusić do pytania o przyczynę. Myślałem, że to Outlookowi przejdzie.
Pozdrowienia BraZby