Proporcjonalna czcionka Temat: OE 2003 nie wysyła rozmiaru czcionki
Autor: Grzegorz M. Data: 10 Lut
Odwołania:
Witam, Mam problem z OE 2003. Próbowałem już wszystkiego i przeszukałem m.in. to forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mam ustawione redagowanie wiadomości w HTML. Ustawiona jest czcionka domyślna w zakładce "Redagowanie" na Arial 12. Mam też dołączony podpis napisany w HTML z formatem tekstu zadeklarowanym w pliku HTML też jako Arial 12. Niestety Outlook najpierw nie wysyłał w ogóle tekstu samej wiadomości w Arialu zadeklarowanym przeze mnie w redagowaniu, chociaż w samym Outlooku wiadomość redagowała się w poprawnie, zamiast tego u odbiorcy wyświetla się czcionka zadeklarowana przez niego w jego kliencie poczty jako domyślna do czytania wiadomości. Za to podpis wyświetla się u odbiorcy tak jak powinien. Próbując coś z tym zrobić wszedłem w Opcjach w zakładkę "Czytanie" potem "Czcionki" i zmieniłem czcionkę proporcjonalną z Arial na inne tj. Courier New. Od tej pory tekst samej wiadomości wysyła się już zawsze w Arialu (podpis nadal poprawnie) ale nie "zapamiętuje" wielkości czcionki. Widzę to odbierając wiadomość np. Thunderbirdem i jak tam zmieniam domyślną czcionkę wyświetlania na inny rozmiar to automatycznie zmienia się wielkość tekstu wiadomości (sama czcionka mimo zmian w Thunderberdzie na różne inne pozostaje nadal Arial). Problem na pewno nie dotyczy ustawień klientów poczty odbiorców, bo w tym samym Thuderberdzie wiadomości wysłane przez innych również z różnymi podpisami, mają czcionki "na sztywno". Bardzo proszę o jakąś pomoc i z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. Pozdrawiam
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.