Proporcjonalna czcionka Temat: Automatyczne rozsyanie maili z bazy danych za porednictwem OE
Autor: Filip_Z Data: 06 Gru 2007
Odwołania:
Witam. Mądre głowy na pl.comp.bazy-danych.msaccess nie wiedzą co może to powodować (w zasadzie powinno być dobrze), więc zapytuję tu Sprawa jest taka: chcę rozsyłać około 60 maili z załącznikami (raporty) dziennie za pomocą OE. Emaile do outboxa powinien wrzucać taki kod VB z bazy danych Access2k: DoCmd.SendObject acSendTable, "zbiorczy", acFormatXLS, "krośtam@gdzieśtam.PL", , , "Zestawienie " & Date, "Raport dzienny", False (i tak 60 razy) "powinien", bo działa na kompie który stoi u mnie w domu, a nie działa w pracy, czyli tam gdzie jest potrzebny. Objawy są takie: wrzuca pierwszego maila do outbox i milczy na temat reszty. Żadnych komunikatów o błędzie ani w acc ani w OE nie wyświetla - tak jakby ignorował kolejne wysyłanie. W pracy mam OE 6.00.2900.2180 (xpsp2_rtm.040803-2158). mapi32.dll 1.0.2536.0 (XPClient.010817-1148) (ponoć ten dll jest odpowiedzialny za takie wysyłki) directdb.dll 6.00.2900.3138 (podaje na zapas bo się z DataBase kojarzy). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co z tym fantem zrobić.
pozdrawiam, Filip