Proporcjonalna czcionka Temat: Re: problem z czcionkami - brak polskich znakow
Autor: josher Data: 05 Mar
Odwołania: 1 2
Mark napisał:
> Maciej Ślużyński <maciejsl@icpnet.pl> w wiadomości > news:j1kc2a$vre$1@news.icpnet.pl napisał(a):
> > Witam i pytam! > > Mam OE i musze go używać, ale coś mi szwankuje z polskimi znakami. > > Czasami maile ode mnie i do mnie przychodzą w porządku, a czasam > > takie (post z tej grupy): > > \"Nie otwiarają mi się zdjęcia w oulooku przesyłane z Iphona 4. > > Czy ktos mi pomoĹźe?\"
> Aurat powyższy tekst ma kodowanie UTF-8 >
> > Znalazłem gdzieś wskazówki dotyczące konfiguracji i ustawień > > międzynarodowych, zrobiłem wszystko tak, jak instrucja nakazuje i... > > kicha...
> Sprawdź dla pewności czy w Narzędzia -> Opcje -> Czytanie -> Ustawienia > międzynarodowe masz wyłączoną opcję Użyj domyślnego kodowania dla > wszystkich wiadomości przychodzących (jeśli jest włączona to wyłącz
ją).
> Powinno to pomóc w przypadku 95 % wiadomości. > > W pozostałych przypadkach trzeba ręcznie przełącząć kodowanie Widok - > Kodowanie i wybierać pomiędzy: Środkowoeuropejski (ISO), > Środkowoeuropejski (Windows), Unicode UTF-8 > -- > Mark > keitaro@pnet.pl > keiichi@onet.pl
Również dziękuję za pomoc :)
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.