Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Michal Kawecki1/5 01 Mar 2011
Od kilku lat mam polaczonych kilka komputerow w siec lokalna pod Windows XP. Dotychczas korzystalem jedynie z udostepniania dyskow pomiedzy komputerami i dzialalo to swietnie i bezproblemowo. Mam to zorganizowane tak ze kazdy komputer ma nadane swoje IP i udostepnione dyski na jednym komputerze sa zamapowane na innym. Teraz mam zainstalowana na jednym komputerze pewna aplikacje
Grzegorz Niemir...1/10 01 Mar 2011
Koleżanka powaliła coś w systemie. Poprosiła mnie o pomoc. Ruszyłem system z płyty instalacyjnej z opcją naprawienia. Po kilku minutach miałem stop, brak pliku asms z SP2. Jak się zorientowałem - problem polegał na braku dostępu do napędu CD - więc skopiowałem folder I386 na partycję D i podałem ścieżkę do niego - instalator ruszył dalej. Po chwili podaj plik NT5INF.CAT z aktualizacji
Przemysław Ryk1/15 28 Lut 2011
Witam , mam pewien problem nie tyle z kartą co z wentylatorkiem tej karty (ATI Radeon 9000) otóż zepsuł mi się :( i nie wiem teraz czy ta karta długo bez niego pociągnie czy muszę kupić nowy czy też jednak da radę bez tego wiatraka . proszę o pomoc ,pozdrawiam -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS
Piotr Krzyżań...1/13 25 Lut 2011
Witam, system XP pro SP 3 mam karte ATI Radeon 3470 i po zainstalowaniu ostatnich sterownikow (10.11) komuter kilkakrotnie sie zawiesil z komunikatem "system zostanie zamkniety aby nie uszkodzic komputera... prawdopodobna przyczyna i tutaj driver ATI)" W zwiazku z tym zdeinstalowalem ATI Catalist 10.11 (z mysla o powrocie do nizszej wersji), zresetowalem komputer i ... juz nie
JoteR1/22 23 Lut 2011
Witam Chodzi o Windows Media Players z Program Files. Jest tam 11 plików, które po skasowaniu natychmiast powracają. Jest to pozostałość po Windows Media Players 11, chcę to wywalić, by zainstalować 10. Pozdrawiam Tosiek
Hatman2/8 23 Lut 2011
Witam, Doszło u mnie do automatycznej modyfikacji wersji Skype z 3.8.0 do 4.2.0. Pytanie: Czy ta starsza wersja posiada "dziury" przez które może dość do ataku na komputer i z tego powodu należy przeprowadzić aktualizację, czy też nie jest to NIEZBĘDNE i można pozostać przy . wersji starszej? Włąśnie zrobiłem reinstalację (dodaj/usuń programy) do poprzedniej wersji 3.8, ale jeśli
MichaelData1/6 23 Lut 2011
Witam Może mi ktoś podesłać ten plik HPCLJ.ICM z reguły znajduje się w C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color a bez niego nie mogę zainstalować drukarki -- Pozdrowienia Zbych
MichaelData1/2 23 Lut 2011
Witam. Zainstalowalem sobie Bluetooth-a na usb w laptopie i teraz czesto zdarza mi sie, ze pojawia sie denerwujace okno: polaczenia sieciowe z lista popomyslylaczen modemowych. Oczywiscie internet dziala bez problemow W Internet explorerze mam zaznaczone: nigdy nie wybieraj polaczenia sieciowego. Jakies pomysly? Rafal
Sylwester Zarę...2/2 22 Lut 2011
witam na poczte przychodzi mi formularz w htmlu, ktory jesli zaakceptuje i klikne wyslij, to zawartosc jest wysylana do serwera i dopisuje dane w serwisie... Kiedys dzialalo mi to na Outlook express, przy domyslnej przegladarce IE<=8. Jesli Firefox byl domyslnym klientem, to juz dane POST nie byly wysylane Teraz mam Windows 7, thunderbirda (niestety OE juz nie ma), ie9
ewelinka30111/1 22 Lut 2011
nie mog? otworzy? jakiego kol wiek za??cznika mam pzregl?darke Mozilla Firefox Jak zapisze si? mi to potem wyskakuje mi Word z dziwacznymi znaczkami Bardzo prosz? szybk? pomoc
Mariusz Kruk1/1 22 Lut 2011
Tak sobie usiłuję zrobić pewien automat i muszę się upewnić czy dobrze rozumiem. Załóżmy, że mam pocztę w maildirach. Znalazłem sobie jakiś mail (mam nazwę pliku). Żeby go przełożyć do innego folderu powinienem zrobić 'mv $sourcefile $destmaildir/new' i wszystko powinno być dobrze. Resztą (przesuwaniem do cur) powinien zająć się MUA. Zgadza się? Tylko czy muszę się bujać z nazwami plików,
Schwarz1/4 22 Lut 2011
Czy istnieje jakiś narządź, lub sposób, który pokazuje nazwy plików zlokalizowanych w sektorach bardzo złych? Koledzy spod linuksa pewnie doradziliby szybkie rozwiązanie, ale czy można uzyskać taką informację w systemie Windows? RM
Tosiek2/3 21 Lut 2011
Witam ponownie szanowną grupę. Tym razem proszę o wsparcie w sprawie tego "prawie" wspomnianego w temacie o WMPlayer. Otóż jak pisałem, przy pomocy konsoli odzyskiwania, odświeżyłem Windowsa, przez co odzyskałem widok plików systemowych i Playera10. Ale (... niema nic za darmo) częściowo straciłem porty USB. Objawy: Przy starcie komputera, kiedy BIOS sprawdza peryferia, wszystkie
Padre1/11 20 Lut 2011
Kupilam zewnetrzny dysk. Komp z XP go nie widzi. Na drugim kompie z Vista od razu go zobaczylo, czyli jest OK. Zgodnie z opisami zainstalowalam Microsoft Fix it oraz w rejestrze dodalam nowy wpis dla USB. I dalej nic. dzwonilam do Microsoftu, ale oni chca 130 !!! zl za porade - prawie koszt dysku ! Co moge jeszcze zrobic? Pozdrawiam Fiora
Grzegorz Niemir...1/3 18 Lut 2011
Jakie powinno być (i gdzie to ustawić??) kodowanie w O. Expresie do grup dyskusyjnych? Mam ISo Europa Środkowa i MIME. A co to jest UTF-8 i jak powinno być ustawione? M.
MK19731/13 18 Lut 2011
Witam, jeśli to nie ta grupa to proszę bardziej doświadczonych o przekierowanie. Mam laptoka z XP, młodociany zniszczył klawiaturę (ale wszystko inne działa) potrzebuję tą klawiaturę wyłączyć programowo, gdyż włączają się losowo znaki. Niestety wykasowanie steowników nic nie daje, bo po reboot'cie instalują się z automatu. W biosie też nie widzę opcji. Jesli to w czymś pomoże to mam
Yarael Poof6/6 18 Lut 2011
Witam. Chcę sobie stworzyć środowisko testowe z czystym, "nieskażonym" Windows XP Pro. No i oczywiście najmniejszym możliwym kosztem, nie uśmiecha mi się kupowanie dodatkowej licencji, więc wymyśliłem, że z lekkim tymczasowym jej nagięciem nie byłoby to wielkie przestępstwo, nie mniej nie wiem jak to zrobić od strony technicznej. 1) Na komputerze mam zainstalowany Windows XP Pro.
Roos1/3 18 Lut 2011
Witam Jest sobie serwer terminali na win2008. Do tego serwera łączą się komputery poprzez pulpit zdalny i potrzebują drukować na drukarki lokalne to co wygenerują na zdalnym pulpicie. W jednym komputerze (winXP Home) nie mozna drukowac na drukarkę lokalną mimo tego, że po stronie połaczenia zdalnego widać ją jako drukarkę do drukowania. Ta sama drukarka podłaczona do innego
Pikus'1/4 18 Lut 2011
Nie zauwazylem w ktorym momencie, ale ikony skrotow do stron internetowych na pulpicie staly sie nieczynne i te strony moge otwierac wylacznie za pomoca posiadanych przegladarek FireFox lub IE. Takze zamianie na standartowy ulegl wszystkich ich wyglad. Prosze o porade jak to naprawic. Pozdrawiam Krzys'
Kluska1/1 17 Lut 2011
Witam w OE prawy klik i wyslij do "adresat poczty" otwiera okienko gdzie ustawiam rozdzielczosc zalaczonego pliku i ok - idzie jako zalacznik - robie tak pod TotalCommanderem. W Windows Live Mail 2009 dziala to identycznie Natomiast mam problem - w Windows Live Mail 2011 zamiast zalacznika robi sie z tego jakis mail z galeria fotografi bez pytania o zmiane rozdzielczosci Jak ustawic
Piotrek1/2 17 Lut 2011
Chcesz szybko i bez du?ego wysi?ku zarobi? spore pieni?dze? Tak. To jest w?a?nie praca dla Ciebie. Zarobki od 1000 do 3000 z?otych. Wystarczy mie? komputer i po??czenie z Internetem oraz w podstawowym zakresie zna? obs?ug? poczty e-mail. Bezp?atny kurs przygotowawczy i zero wk?adu w?asnego. Wy?lij e-mail na adres: arkwik@gmail.com
Grzechoo1/1 17 Lut 2011
Witam W nowo zainstalowanym Outlook'u 2010 nie chce mi dzialac widok konwersacji. Przycisk do wlaczenia konwersacji jest zablokowany a przy probie ustawienia widoku na grupowanie po konwersacji resetuje sie widok do standardowego. Kilkukrotnie przeinstalowalem Outlooka usuwajac wszytskie pliki konfiguracyjne (przynajmniej mi sie wydaje ze wszystkie) i dalej nic. Ma ktos pomysl jak to
Michal Kawecki4/4 16 Lut 2011
jak w operze owtorzyc plik .pdf ? mam zainstalowana niby ta wtyczke, ze opera powinna otwierac ten rodzaj plikow ale nie otwiera. __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow 5869 (20110213) __________ Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus. http://www.eset.pl lub http://www.eset.com
sTav1/6 16 Lut 2011
Witam Moze ktos wie co sie stalo z moja karta sieciowa ? We wlasciwosciach polaczenia LAN widnieje puste okienko. Zniknely rowniez Harmonogram pakietow QoS i protokol TCPiP. Mimo tych "brakow" internet dziala, ale czy rzeczywiscie wszystko jest OK ? Probowalem to zmienic i: - usunalem sterownik karty sieciowej Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet, ale nowy juz sie nie
Yarael Poof1/1 16 Lut 2011
Witam. W Windows XP korzystałem czasem z profili sprzętowych wybieranych podczas startu systemu. Na forach internetowych czytam, że ponoć w Vista oraz Windows 7 zlikwidowano ten mechanizm. Czy to prawda? Czy może zastosowano jakieś inne rozwiązania? Jeśli tak - jak to się teraz nazywa w tych systemach? Maciej
Przemysław Ryk1/1 16 Lut 2011
Witam Thunderbird 2.0.0.24 (działający u mnie tylko jako klient poczty / RSS) zaatakował mnie dzisiaj rano następującym komunikatem: "przemekryk.no-ip.info received a message with incorrect Message Authentication Code. If the error occurs frequently, contact the website administrator." Przyznam szczerze, że zgłupiałem potężnie. Thunderbird działa u mnie w połączeniu z Hamsterem
Michal Kawecki1/20 16 Lut 2011
Mam dwa komputery polaczone w siec lokalna aby mozna bylo wymieniac dane pomiedzy dyskami poszczegolnych jednostek. Zeby to zrealizowac musialem udostepnic niektore dyski. Wszystko dziala mi poprawnie ale moje dyski maga byc chyba widoczne takze z internetu. Co mozna zrobic aby w sieci wewnetrznej byly udostepnione a na zewnatrz nie? Dodam ze na jednym jest windows XP prof. a na drugim XP
Przemysław Ryk1/2 15 Lut 2011
Dotychczas uzywalem TunUp Utility 2009, wlaczalem go kiedy chcialem. Kilka dni temu zainstalowalem wersje 2010 i ta wersja ciagle wlacza sie automatycznie ze starem komputera. Szukalem w roznych ustawieniach i nie znalazlem miejsca gdzie mozna by wylaczy jego aytomatyczney start. Czy wiecie moze jak to zrobic? -- Tomasz
darek1/1 14 Lut 2011
Witam chciałem zapytać jak skopiować tekst e-mail i zapisać go na WORDA tak żebym mugł go edytować i wysłać komuś innemu.Z góry dzienki -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Michal Kawecki1/17 13 Lut 2011
Witam, ma w sieci peer to peer kilka komputerów. Większość z XP, kilka z W2K. Na jednym z kompów zniknęła mi zawartość otoczenia sieciowego, jest tam tylko serwer linuxowy, należący do tej samej grupy roboczej co pozostałe komputery. W tej sieci każdy komputer ma stały nr IP. Wczoraj pojawiło się podobne zjawisko na drugim komputerze: na moich oczach zniknęła cała zawartość otgoczenia
Schwarz1/27 12 Lut 2011
Mam problem z partycja systemowa... Sprawdzanie przy starcie konczy sie na 38 % na nieokreslonym bledzie, po czym system uruchamia sie normalnie. W czasie sprawdzania checkdisk wielokrotnie naprawia skrzyzowane pliki. Sprawdzenie chkdsk /f konczy sie podwojnym skanowaniem do 38 %. Proba defregmentacji konczy sie Komunikatem "dysk moze byc uszkodzony ; przeskanuj chkdsk/f
RL1/8 12 Lut 2011
Witam! Kupiłem netbooka z Windows XP SP3 i mam tam klienta RDP który nie pozwala w opcjach połączenia wybrać 256 kolorów. Nie wiem czy to kwestia którejś poprawki Windows czy wersji klienta, mam kilka Windowsów XP SP3 i tam jest normalnie. 256 kolorów jest mi potrzebne - czy ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuję. Radek
Przemysław Ryk22/23 11 Lut 2011
Witam! Od początku roku przeszedłem z OE na Thunderbird'a nie wszystko działa jak bym chciał albo się funkcji nie doszukałem. Czy istnieje możliwość zapisania wszystkich załączników otrzymanych w emailu za jednym zamachem -podobnie jak to było w OE? Drugi problem, w ustawieniach kont również grup dyskusyjnych mam zapisane by program ściągał nowe wiadomości co ileś minut, konta email
Pikus'3/3 11 Lut 2011
Chce zainstalowac legalny niewielki trial NuHertz Filter Solution V12 z 2009r. Komputer PC AMD WinXp Home Ed. Po instalacji i probach uruchomienia, za kazdym razem na sekunde pokazuje sie okno aplikacji i znika. Blad w instalce raczej wykluczony. Wymagan specjalnych ten program nie ma. Wirusow nie mam. Co moze byc przyczyna?. Pozdrawiam Krzys' Radom
arek1/10 11 Lut 2011
Witam, Czy da się zainstalować na 1 dysku 500GB 3 systemy opearacyjne. Otóż dysk chcę podzielić na takie partycje: primary C: 10 GB dla Win XP primary D: 20 GB dla VISTA primary E: 20 GB dla Win 7 ( instalowany dopiero w przyszłości, ale miejsce już by czekało) logical F: ponad 400 GB cała reszta na dane Podaje szczegółowy rozkład partycji bo nie wiem czy program EasyBCD wykryje
1634Racine5/5 09 Lut 2011
w oe power tool: opcje > rozne > "automatycznie klikaj "Tak"..... certyfikatow" --> czy _jest_ to zaklikane, czy _nie_jest_ , to i tak mail (np. banku, z normalną treścią i z zalacznikiem) podpisany cyfrowo, po odbiorze jest co do tresci od razu ujawniony w panelu zawierajacym tresc maili; widac znaczek, że jest zalacznik i drugi znaczek - że wiadomosc jest podpisana cyfrowo, ale w
Reseller1/1 09 Lut 2011
Problem z pod??czeniem si? do zdalnego pulpitu Windows 7 Pro 32bit z Win XP Pro 32bit. Jeden komputer z Win 7 pod??czony do routera; przekierowany port 3389; u?ytkownik z prawami Administratora, oczywi?cie us?uga zdalnego pulpitu w??czona. W win XP Zdalny Pulpit zaktualizowany. Efekt jest taki, ?e przy pr?bie po??czenia zdalnego pulpitu, na komputerze z XP pojawia si? ?adna
Piotr Palusińs...1/3 08 Lut 2011
Witam Grupowicz?w, mam od wczoraj dotkliwy problem. Po u?yciu jednego z tych kombajn?w do aktualizacji sterownik?w m?j Win Home XP SP3 po pokazaniu pulpitu co? bardzo d?ugo [p??torej minuty, tyle co start systemu] robi, w tym czasie pasek zada? jest zamro?ony, po najechaniu gryzoniem wida? klepsydr?, mo?na za?adowa? program z pulpitu, ale trwa to 3 razy d?u?ej ni? powinno. Po p??torej
Onet1/1 07 Lut 2011
Jest Windows Xp Home i po zalogowaniu się na konto zwykłego użytkownika nie można się wylogować bez wciśniętego klawisza shift. Po kliknięciu w ikonę wyloguj pokazuje się okienko Wylogowuję a potem automatycznie powraca do tegoż użytkownika. Co zrobić aby można było się wylogować normalnie? Pozdrawiam
.:.JAN.:.1/3 07 Lut 2011
poszukuje narzędzia ktore wyświetliło by / przekonwertowalo do txt/doc strukturę katalogow na dysku.... mam katalog z pewna praca w ktorym jest kilka podkatalogow glownych w nich kolejne podkatalogi a w nich po kilkanascie plikow..... a chcialbym z tego miec wdyrowalny dokument gdzie to wszystko bylo by odwzorowane mam nadzieje ze rozumiecie o co m ichodzi robienie tego recznie
Piotr Palusińs...1/2 07 Lut 2011
Witam mam taki problem z Komputerem mianowicie Ikony na całym komputerze nie dają się ruszyć myszką, jedynie przez "wytnij" i "wklej" wiem na pewno że nie jest to problem spowodowany "Autorozmieszczaniem" lub "Wyrównaniem do siatki". To pierwszy z problemów. Następnym jest zawieszanie się komputera przy włączaniu go a jedynym sposobem aby sie odwiesił jest użycie kombinacji klawiszy
boxfish1/11 07 Lut 2011
Od znajomej która zainstalowała sobie internet z UPC dostalem wiadomość, że za kazdym razem kiedy włącza komputer w tej sieci, pojawia się jej otwarte okno IE6 ze stroną Google. Internet jest dostarczany przez dekoder/modem i ethernet. IMHO jest to ingerencja w prywatny komputer, ale nie o ten wątek mi chodzi w tym poście. Domyślam się, że serwer (lub modem) po wykryciu w sieci
Piotr Palusińs...1/6 05 Lut 2011
Mam tu taki problem: Po podłączeniu urządzenia (port COM na porcie USB), wyskoczył "kreator znajdowania sprzętu", podałem lokalizację dostarczonego ze sprzętem sterownika, sterownik się zainstalował, a następnie okazało się że każde załadowanie tego sterownika powoduje BSOD w pliku sterownika. Sterownik mogę odinstalować w trybie awaryjnym, ale jak teraz zainstalować jakiś inny?
Petersonix1/2 04 Lut 2011
Witam Laptop Dell Vostro 1015 - podczas próby instalacji win xp pojawia się komunikat BAD_POOL_CALLER STOP 0x000000C2. Komunikat pojawia się po załadowaniu sterowników z cd. Dell ma w biosie opcje Diagnostic sprzętu - nie ma żadnych problemów sprzętowych, ramu, hdd. Jaka może być przyczyna wyskakującego komunikatu i jak zainstalować poprawnie xp? -- Pozdrawiam Piotr
WW3/3 03 Lut 2011
Witam Ściągnąłem filmik z netu. Chciałbym wyciąć z niego kilka scen. Jaki program to potrafi. ? Próbowałem WirtualDub, ale nie udało się . :-( Pozdrawiam WW
sTav2/2 03 Lut 2011
Niewiem czy grupa w98 jeszcze istnieje dlatego tu kieruje pytanie. Nie moge uruchomic win 98. Startuje pojawia sie ekran 98, a potem czarny ekran i komunikat "whili initia". W trybie safe mode rowniez. Uruchomilm w dosie zapuscilem scanreg /restore - bez zmian. Co jeszcze moge zrobic?
Olek10/10 02 Lut 2011
Znalazłem dziś w logu: 2011-02-01 00:16:29 1Pk2yy-00089O-Ay H=fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90] F=<powiadomienia@allegro.pl> rejected after DATA: Virus found - Znaleziono wirusa ( Phishing.Heuristics.Email.SpoofedDomain ) Envelope-from: <powiadomienia@allegro.pl> Envelope-to: <moj@adres> P Received: from fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90]
qllp qllp1/1 02 Lut 2011
Please visit http://qllp.pl Amazing idea!!
Adam Koltowski1/7 02 Lut 2011
Czy ktoś może wyjaśnić mi powód, dla którego transfer plików przez Remote Desktop jest o wiele wolniejszy, niż kopiowanie na zmapowany dysk sieciowy (ta sama sieć 100 Mbps, te same 2 maszyny)... Co prawda to grupa z Windows XP w nazwie, ale liczę na odzew mimo, że maszyna z której się łączę chodzi pod Windows 7 Pro, a ta do której się łączę - pod Vista Ultimate (obie w wersjach
Andrzej1/3 01 Lut 2011
Windows XP SP3 Drukarka lokalna USB hp lj 1020 Najnowsze sterowniki do drukarki Reinstalacja sterownikow nic nie dala Problem:przy drukowaniu wiecej niz 1 kopii tego samego dokumentu polega na tym, ze po wydrukowaniu kazdej kopii drukarka czeka tak dlugo jak przed wydrukowaniem pierwszej kopii; wyglada to tak jakby przed wydrukowaniem kazdej kopii system na nowo tworzyl wydruk. Na tej