Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Przemko1/1 09 Wrz 2010
Witam Dostalem do naprawy komputer laptop asusa, w ktorym po odpaleniu zamiast pojawic sie okno logowania pojawia sie czarny ekran i kursor myszy. Dzieje sie to zarowno w trybie normalnym, awaryjnym, ostatnia dobra konfiguracja :(( Odpalilem z plyty instalacyjnej win7 tryb naprawczy i niestety nie wykazalo zadnych bledow. Przywrocenie systemu za pomoca punktu przywracania nie dziala,
Krystian Tokars...2/2 09 Wrz 2010
Chciałbym zasięgnoć opini. Czy lepszy system sieciowy dla szkolnej pracowni komputerowej to Novell NetWare 6.5 czy Windows SBS 2003. Proszę o odpowiedź.
Seba2/2 09 Wrz 2010
Chciałbym zasięgnąć opini na temat czy Windows SBS 2003 R2 jest lepszy niż Novell NetWare 6.5 Proszę o odpowiedź.
mariusz0/7 08 Wrz 2010
Panowie. Mam jednego kompa za routerem (NAT). Jaki jest sens instalowania na nim w ogóle firewalla?
Piotr Palusińs...2/2 08 Wrz 2010
Mam klawiaturę wireless keyboard 3000 i nie działa część klawiszy. Pojawia się komunikat o aktywnym błędzie. System na którym pracuję to windows 7. Jak rozwiązać ten problem?
Piotr Palusińs...1/1 08 Wrz 2010
In news:%23PXkLfyTLHA.5716@TK2MSFTNGP02.phx.gbl, *Damian S* <privacy@privacy.pl> typed: > Witam. > Jestem użytkownikiem systemu windows 7 home premium. Dziś po uruchomieniu > komputera pojawił się komunikat o wystąpieniu błędu nr: 0xc000014c > Jak mam sobie poradzić z tym błędem? http://www.user-guides.co.uk/download/000014c/000014cerror/000014c-error.html -- Piotr Palusiński
MAR0/3 08 Wrz 2010
Witam! Znajoma ma pewien problem... Ciezko mi cos wiecej opisac... Sprawa jest bardzo ogolnie taka, ze miala problem z internetem i cos strasznie namieszala... I pozniej tak sie jakos stalo (internet juz dzialal - DSL Dialog, router), ze logowala sie jako uzytkownik EPM... (?) bo tak jej sie cos przestawilo... klikala ok przy wlaczaniu kompa i bylo ok. Sam nie wiem o co chodzi...
Szymon Krawczyk2/2 07 Wrz 2010
Witam, w Active Directory mozna kazdemu uzytkownikowi wpisywac takie dane jak telefon, stanowisko i tu jest ok, ponniewaz kazdy uzytkownik ma osobny telefon zazwyczaj, ale gdzie wpisac ustawienia wg mnie globalne, czyli nazwe firmy, adres siedziby, kod pocztowy?
Papo5murpfs7/7 07 Wrz 2010
cześć, chciałbym ściągnąć kilka piosenek z tej strony http://www.ddrecords.com/noon.html (trzeba cliknąć w "click here" w drugiej linijce od dołu, i otwiera się odtwarzacz flashowy) ale nie wiem jak, może ktoś ma na to sposób? pozdrówki
Piotr Palusińs...3/3 07 Wrz 2010
Witam, Posiadam system Windows 7 Home, nie mogę zainstalować poprawnie drukarki, kontaktowałem się już z producentem, pobrałem odpowiednie sterowniki ale w dalszym ciągu pojawia mi się komunikat, że usługa bufora została zatrzymana.
Grzegorz3/3 07 Wrz 2010
Witam, Mam nie typowy problem. Otóż na komputerze z zainstalowanym Windows`em XP Pro z zainstalowanymi wszystkimi aktualizacjami z 2 GB RAM wykrywa tylko 128 MB. Zmieniałem płytę głóną, pamięć RAM, procesor i zasilacz na inne i problem nie ustąpił. Kontrolnie odpaliłem Linux`a, który poprawnie wykrywa zainstalowaną pamięć. Ponowna reinstalacja systemu nie wchodzi w grę. Czy jest
Seba2/2 07 Wrz 2010
Mam następujący problem z aktualizacją MS SQL otóż po uruchomienia komputera wszystko dział prawidłowo . SQL 2000 desktop engine sp3 wykorzystywany jest do programu SJOBestia . Na stacji roboczej jest jeszcze postawiona baza danych na firebrid do aplikacji finansowo księgowych i VNC serwer. Po wałczeniu SJOBestia program działa prawidłowo , po zamknięciu również nic się nie dzieje
Krystian Tokars...5/5 07 Wrz 2010
Podczas startu systemu WinSvr2003 Enterprise nie podnoszą mi się usługi. W podglądzie zdarzeń widzę miedzy innymi zdarzenia: Źródło:Service Control Manager ID: 7022 Komunikaty: Usługa Usługi terminalowe zawiesiła się podczas uruchamiania. Usługa Telefonia zawiesiła się podczas uruchamiania. Źródło:Service Control Manager ID: 7026 Nie można załadować
Seba2/2 07 Wrz 2010
Witam, zakupilem nowy komputer asus z procesorem ulv 8u7300 i wydaje sie, ze to moze byc problem. Gdy chce zainstalowac windows mobile divice center w wersji 64 bity, w czasie instalacji pokazuje sie blad. Jest to okienko bez zadnej informacji wielkosci 2 na 3 cm. Klikam ok, instalaja dobiega konca, ale nie moge pozniez synchronizowac kontakow z outlooka. Okineko kontaky, email,
Seba3/3 07 Wrz 2010
Dzwoniłem do hp, które nie chciało mi pomóc, mam przez nich zainstalowany system - windows 7 home premium. dysk d nie chce sie otworzyć - plik lub katalog jest nieczytelny
Seba4/4 07 Wrz 2010
witam, dlaczego nowe narzedzie w win 08 server nie potrafi zrobic kopii plikow z udzialow sieciowych np z macierzy dyskowych czy udostepnionych folderow w domenie tak jak jego starszy kolega ntbackup czy jest obejscie tego problemu ?
Bugaj3/3 06 Wrz 2010
Witam Nowe konto użytkownika zostało założone przez Użytkownicy i komputery usługi AD z pominięciem Windows SBS Console. Teraz nie można dodać ww użytkownika do Łącznika POP3. Czy istnieje sposób na dodanie użytkownika do Win SBS Console bez konieczności usuwania i dodawania go do AD?
Krystian Tokars...2/2 06 Wrz 2010
witam prosze o pomoc w sprawie dotyczacej serwera sbs 2003 R2 z 2008 r. Do serwera byl podpiety mofemo-router zainstalowany podczas dostarczania pracowni. w lipcu wyniku burzy i wyladowan doszlo do uszkodzenia urzadzenia. zakupilismy nowe juz urzadzenie Linksys WAG320N-EU Wireless N DualBand ADSL router i na komputerach podlaczonych bezposrednio do routera internet dziala , a na
ici10/10 06 Wrz 2010
Witam szanownych grupowiczów. Koncept mi się skończył, nie mam pojęcia jak to naprawić? Szukam fachowej pomocy. Opis: W już 2-giej instalacji Win7 na tym samym kompie pojawia się ten sam problem braku łączności z Internetem po restarcie systemu.Problem dotyczy automatycznego pobierania danych IP i DNS z routera. Przy ręcznym ustawieniu działa. Na początku bawiłem się zmianami w
Piotr Palusińs...5/5 05 Wrz 2010
Witam Chciałem zmienić litere dysku, a konkretnie urządzenia, które podłączam do USB w tym przypadku Pen Drive'a. Problem w tym, że chciałbym zmienić go na litere E, bądź F, któóre sa już zajęte przez napęd CD ROM i niestety wskazówki zawarte na tej stronie http://windows.microsoft.com/pl-PL/wind ... ive-letter nie można zastosować ponieważ kiedy chce zmienić litere dysku
K. Laskowski1/1 04 Wrz 2010
Od dwóch dni pojawia mi się dziwny komunikat o treści -" IIS Worker Process -zatrzymano działanie i zamknięto". Szukałem w Googlach, niestety z mizernym skutkiem. Nie instalowałem żadnych programów oprócz aktualizacji miTorrenta. Pracuję na Vista Home Premium z SP2. Proszę o pomoć w wyjaśnieniu zjawiska. -- Pozdrawiam K. Laskowski __________ Informacja programu ESET Smart
Michal Kawecki2/2 04 Wrz 2010
Witam, Mam dwa komputery z systemem Windows 7, chce łączyć się z jednego na drugi zdalnie, ale kiedy się połączę nie mogę na tym drugim komputerze uruchamiać aplikacji, pojawia się błąd system nie zezwala na korzystanie z pulpitu zdalnego.
Hinek2/2 04 Wrz 2010
Witam OE 6 zaczal wysylac posty do serwera news razem z poleceniem anulowania wiadomosci. Tak to przynajmniej wyglada. Efekt jest taki ze postow odemnie albo nie widac, albo jest naglowek, ale przy probie odczytania jest komunikat ze wiadomosc jest juz niedostepna na serwerze.Przy identycznych ustawieniach OE w innych komputerach wszystko dziala OK. Uzywam serwera news.home Zadnych
MAR4/4 03 Wrz 2010
ktore portale _zagraniczne_ doradzicie, jako dobre dla zalozenia _bezplatnego_ konta pocztowego? (poza najbardziej znanymi, typu hotmail,yahoo,gmail... itp)
Przemysław Ryk10/10 03 Wrz 2010
Może zna ktoś sposób na odblokowanie portu USB? Nie działają tylko pendrive i karty pamięci, inne urządzenia typu mysz, drukark itd. działają. Wpisu w kluczu StorageDevicePolicies nie ma. Pozdrawiam Dan.
Piotr Palusińs...2/2 03 Wrz 2010
Komputer sam wylącza się cpół godziny lub co godzinę i pojawia się komunikat, że jest problem z biblioteką. windows 7 home premium
Piotr Krzyżań...12/12 03 Wrz 2010
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z przeglądarką Internet Explorer 8. Na poczatku przestał mi odtwarzać filmiki które są zamieszczane w niektórych wiadomościach np. ze strony onetu: http://wiadomosci.onet.pl/2214982,11,to_droga_do_kolejnej_katastrofy,item.html U mnie przyciski odtwarzania są nieaktywne(szare) i po najechaniu na trójkąt play nic się nie zmienia. Wiem, że wcześniej
Marcin Mokijews...2/2 03 Wrz 2010
Witam, Posiadam system Windows 7 Home Premium. Chciałbym uzyskać informacje jak wyłączyć automatyczny tryb uśpienia. Kiedy komputer jest uruchomiony i nie używam go jakiś czas włącza się automatycznie.
Problem po restarcie komputera, wył. są porty. Win 7 Professional.
Witam, Mam problem z Win 7 Home Premium. Pojawił się komunikat WGA - po ponownej aktywacji system działał prawidłowo. Po kolejnym komunikacie WGA system zawiesił się. Post: Błąd systemowy: trwa ładowanie plików, nie można uruchomić systemu Win 7 Pozdrawiam,
Grzegorz5/5 03 Wrz 2010
Omyłkowo po instalacji i aktywacji serwera licencji w Windows Server 2008 aktywowałem określoną ilość licencji na użytkownika, zamiast na urządzenie. W trakcie rozmowy z konsultantami z Microsoft dezaktywowałem serwer i ponownie go aktywowałem. Tym samym odzyskałem błędnie wybrane licencje. Ponownie aktywowałem swoje licencje, tym razem już poprawnie wybierając ich rodzaj. Problem
Michal Kawecki8/9 02 Wrz 2010
Witam. Mam taki problem . Mniej więcej od roku podczas korzystania z komputera , np. podczas gry , ekran robi się niebieski i pojawia się napis rozpoczynanie zrzucania pamięci fizycznej po czym komputer się resetuje . Oddałem komputer , ponieważ był na gwarancji i podobno im się nie wyłączał . Już wytrzymać się nie da , bo nieraz wyłącza się 20-40 razy dziennie. Nawet gdy system się
Michal Kawecki2/2 02 Wrz 2010
Używam nowego komputera z Windows 7. Zakupiłem MS Office 2010 dla użytkowników domowych i małych firm i po zainstalowaniu okazało się że nie widzę w programie iTunes ani kalendarza Outlook ani bazy kontaktów Outlook. W związku z tym nie mogę synchronizować iPhone z używaną bazą danych kontaktów i kalendarzem. Szukając problemu dotarłem do programów domyślnych w systemie Windows 7 i
Michal Kawecki3/3 02 Wrz 2010
Po wymianie płyty głównej system się nie uruchamia. Po włączeniu komputera system ładuje pliki do połowy po czym następuje restart i ładowanie plików jest od początku. Co zrobić by system się uruchomił?
DanW5/10 02 Wrz 2010
Krzysiek3/3 02 Wrz 2010
Windows 7 home premium jak poustawiac ikony na pulpicie wg wlasnego uznania, tzn nie w rzędach.
Piotr1/1 02 Wrz 2010
Witam. Podczas którejś próbie zapisu pliku xls, pojawia sie komunikat o nie mozliwości nadpisania i trzeba zapisać jako drugi plik.Dzieje się tak zapewne,bo po wejsciu w folder gdzie jest oryginalny plik - plik ma juz zmienioną nazwe na jakąś dziwną typu 23423443 i bez rozszerzenia pliku. Co jest tego powodemże plik oryginalny sam zmienia nazwę? Plik edytowało równocześnie dwie osobi
Piotr Palusińs...3/3 02 Wrz 2010
Witam, Jak zrobić kopię zapasową Windows 7 Pro Pojawia się kod błędu: 0x80070057 Pozdrawiam,
Pi0tReK1/1 02 Wrz 2010
Witam, jedna z us?ug odpowiedzialnych za obs?ug? WiFi generuje b??d 10016 w logach systemu: "Zgodnie z ustawieniami uprawnie? domy?lne ustawienia komputera nie jest udzielane uprawnienie Lokalne Aktywacja do aplikacji serwera COM z identyfikatorem klasy {A4199E55-EBB9-49E5-AF1A-7A5408B2E206} u?ytkownikowi ZARZ?DZANIE NT\US?UGA SIECIOWA o identyfikatorze zabezpiecze? (S-1-5-20). To
Krzysiek2/2 02 Wrz 2010
Witam, posiadam BCM w którym zakładka"Kontakt Biznesowy" opcja "szczegóły" posiada kilka pól (np. "dział", "zawód" ), które są polami tekstowymi. Pytanie: Czy można te pola zamienić na pola wyboru - listę, aby standaryzować te działy czy zawody?
Maciej Szczecin...2/2 02 Wrz 2010
Witam! Podczas próby logowania za pomoca pulpitu do Windows Serwer 2008 wzskakuje komunikat Sesja zdalna zostala rozlaczona, poniewaz serwery licencji serwera terminali, ktore dostarczylyby licencje, sa niedostepne. Skontaktuj sie z administratorem serwera. Co mam zrobic? -- Pozdrawiam Paweł M
Arek5/5 02 Wrz 2010
Witam, mój problem polega na tym, że po podłączeniu na serwerze dostępowym drukarek lokalnych działających na wind owsach XP SP3, drukarki działają jeden dzień, w następnym dniu drukarki zamapowane na serwerze znikają a komputer lokalny który udostępniał tą drukarkę dla serwera jest już niedostępny. Mogę na niego pingować niestety gdy próbuję zobaczyć jego udostępnione zasoby wpisując
Michal Kawecki2/2 02 Wrz 2010
Na Windows 7 Pojawił mi się problem z uruchamianiem niektórych plików pojawia się komunikat odmowa dostępu, brak uprawnień. Kiedy chce wysłać wiadomość z Outlook 2007 również pojawia mi się komunikat o braku uprawnień
Bamek19/19 01 Wrz 2010
Witam, Mam Windows 7 Home, na ekranie jest wszystko powiększone, dolny pasek zajmuje prawie 1/3 ekranu, foldery również są bardzo duże. Jak to zmienić?
Rafa15/15 01 Wrz 2010
Chcialem u siebie skonfigurowac szwagierce maila z libero.it na moim komputerze. Wpisalem poprawne dane a nie chce sie polaczyc z serwerem. Czy to jakas blokada?
Piotr Dałek1/1 01 Wrz 2010
Witam! Dostępne jest już MboxProxy NG - MboxProxy (czyli program, który działa jako serwer POP3 i umożliwia zaimportowanie wiadomości ze skrzynek Uniksowych do dowolnego programu obsługującego protokół POP3), który nie ma problemów z dużymi (ponad pół GB) Uniksowymi skrzynkami. Oryginalne MboxProxy dalej jest dostępne i w razie potrzeby będzie rozwijane, ponieważ lepiej nadaje się do
W.P.1/1 01 Wrz 2010
Czy ja dobrze kombinuję: 1). ma być "urządzenie" pt kilka klawiszy i LEDy, 2). USB low speed (ważne), 3). ma działać nie tylko pod Linuksem ale i pod produktami "małomiękkimi", Z tego co poczytałem to pasowałoby to przy tych założeniach zrobić coś, co zgłasza się jako USB-HID. Dlaczego? Bo (przynajmniej powinny być) sterowniki do tego są WBUDOWANE w systemy. Nie trzeba sobie "zawracać"
sTav6/6 01 Wrz 2010
Witam. Jak miałem XP, to życie z autostartem było proste. Jak coś się uruchamiało samo przy starcie, to było widoczne w folderze autostart albo w msconfig w zakładkach 'usługi' albo 'uruchamianie'. W Windows7 startują mi programy, których nie widzę w żadnym z tych miejsc. Gdzie ten szajs siedzi?
Bamek2/2 01 Wrz 2010
IE7-WindowsXP-x86-plk.exe - Dostałem polecenie instalacji IE7. Niestety nie wiedzieć dlaczego ta wersja instalacyjna nie instaluje sie normalnie tylko ściąga coś z internetu. Niestety chyba się to jej nie udaje i pisze, że nie może zainstalować czy uruchomić komputer ponownie w celu cofnięcia zmian. Moje pytanie jest następujące czy jest wersja IE7, która się po prostu instaluje (np
Michal Kawecki14/14 01 Wrz 2010
Mam problem z instalacją m.in. Knigs Bounty. Gdy klikam setup to nic się nie dzieje. W podglądzie widzę, że od razu pojawia się dziwny proces werfault.exe - mówiących o błędach z windowsem, wyłączyłem raportowanie błędów ale nic to nie dało. Z grą rfactor też mam problem, podczas instalacji przy ok. 80% pojawia się info, że windows zamknie program. Próbowałem uruchomić cd z windows