Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Paweł5/5 11 Cze 2010
Witam, Sieć jest typu Wi-fi na routerze d-link DIR 600 i kartach sieciowych Linksys WUSB64GC. W sieci są cztery komputery połączone w grupie roboczej, system operacyjny service pack 2 . Na wszystkich komputerach jest zainstalowana usługa udostępnianie plików i drukarek w sieciach Microsoft Network. Sieć zewnętrzna funkcjonuje prawidłowo, zresztą piszę te zapytanie z takiego właśnie
Krystian Tokars...2/2 11 Cze 2010
W menadżerze zadań w zakładce wydajność znajduje się sekcja przydziału pamięci dla jądra systemu. Na jakiej zasadzie jądro systemu określa rozmiar puli stronicowanej i nie stronicowanej. Czy można zmienić te wartości ?
Krystian Tokars...2/2 11 Cze 2010
W dzienniku zdarzeń widzę poniższe logi: Userenv - 1508 System Windows nie może załadować rejestru. Najczęstszą tego przyczyną jest za mało pamięci lub brak wystarczających praw zabezpieczeń. SZCZEGÓŁY - Zasoby systemowe nie wystarczają do ukończenia żądanej usługi. for C:\Documents and Settings\admimi\ntuser.dat Userenv - 1505 System Windows nie może załadować profilu
Skrypëk0/25 11 Cze 2010
Witam, Mam dziwny problem z Windowsem, a mianowicie większość (nowo zainstalowanych) programów ma zablokowaną możliwość łączenia się z siecią - wszelkie próby połączenia od razu są odrzucane, tak jakby to był lokalny problem. Co dziwniejsze, niektóre programy potrafią łączyć się z siecią (np. Firefox), ale pozostałe już nie (IE, klient poczty, putty itp). Zaznaczę, że firewall
Skrypëk0/14 10 Cze 2010
Witajcie, Przy reinstalacji windy zgralem sobie plik outloka. Po zainstalowaniu ladnie zaciagnal sie do czystego outlooka, pojawily sie maile, kontakty, kalendarz... Ale outlook nie potrafi znalezc kontaktow. Jest to o tyle trudne, ze mam ich ponad 1000 i reczne szukanie wsrod listy kontaktow jest klopotliwe. Mozecie poratowac? Oultook 2k3. M.
Tomek17/17 10 Cze 2010
Witam Niechcący kliknąłem opcję Kosza: "przywróć wszystkie". No i 5 GB śmieci powędrowało z kosza na dyski :( Jak mogę to odkręcić? Nie ma opcji Undo (jest nieaktywna). Nie da rady po dacie, data modyfikacji jest oryginalna. Czy mogę jakoś sprawdzić kiedy Kosz był ostatnio czyszczony (żebym wiedział przynajmniej z jakiego okresu śmieci są znowu do posprzątania)? Pozdrawiam, Tomek
Grzegorz Niemir...2/2 10 Cze 2010
witam, powiedzmy, ze w sieci lan sa dwa komputery z outlook express (win xp). sciagaja maile z tego samego adresu email. czy da sie zrobic tak: -jedna osoba sciaga maila, wchodzi do niego i powoduje tym samym zlikwidowanie pogrubienia tytulu maila (mail przeczytany), -pozniej druga osoba sciaga tego samego maila i ma juz od razu brak pogrubienia i tym samym wie, ze mail zostal juz
Piotr Palusinsk...0/2 10 Cze 2010
Nieszczesliwie sie zlozylo ze jeden z uzytkownikow korzysta z konta glownego administratora. I oczywiscie ma tam swoje ustawienia wiec nie moge mu utworzyc nowego bez uprawnien i skopiowac bo bedzie trzeba poswiecic mase czasu na konfiguracje. Macie moze wiedze czy mozna inne konto administratora przypisac w windows xp jako glowne? Wtedy moglbym je spokojnie wylaczyc i bylby spokoj.
Mrok3/3 10 Cze 2010
Witam, Przepraszam za dwa wątki (pine i mutt), ale chcę swoje pytania wyraźnie rozgraniczyć. Obczaiłem dokładnie konwersję mbox/maildir, a teraz męczę temat klienta poczty pod terminal ssh (mam kilkunastu takich userów). Skonfigurowałem mutta. Działa z maildirami dobrze, ale... nie do końca. Kilka pytań: --- 1. Po uruchomieniu bez problemów widzę zawartość inboxa. Jak wybiorę
ao20/2 10 Cze 2010
Witam. Czy są jakieś w miarę aktualne (i poprzednie) update do XP Home PL - coś w jednym pliku jak dawniej? Trafia mnie już jak robię kolejny komputer (zaznaczam legalny) i muszę ciągnąć kolejne megabajty łatek. Pozdrawiam Piotrek
Michal Kawecki2/2 09 Cze 2010
Ponieważ uległ poważnemu uszkodzeniu komputer z systemem Vista, chciałbym (muszę) przeniść bazę adersów e-mail, które mam w folderze <Contact> do komputera z systemem W-XP Profesional. Jak można przekonwertować te pliki, aby doraźnie korzystać z posiadanej bazy adresowej. Jest to blisko 500 adresów, które są bardzo ważne w działalności i funkcjonowaniu firmy. Szukałem po różnych
Piotr Palusińs...2/2 09 Cze 2010
Mam problem ze złym skojarzeniem pliku. Rozszerzeni przypisałem złemu programowi, a nie powinno być przypisane do ŻADNEGO programu. Przez menu kontekstowe, czy start>programy domyślne mogę tylko zmienić program, a nie, jak we wcześniejszych wersjach CAŁKOWICIE usunąć skojarzenie z jakimkolwiek programem, tj. by plik był nieznany dla systemu. Jeśli ktoś zna odpowiedź, będę zobowiązany.
Piotr Palusińs...0/3 09 Cze 2010
witam szanownych grupowiczow, problem taki: - klient przyniosl kompa z oryginalnym windowsem XP HE wersja oem, jednak jeden z segmentow klucza na tej nalepce sie WYDRAPAL MU... ;-) i teraz pytanko, czy istnieje mozliwosc wygenerowania jakims programem BRAKUJACEGO KODU KLUCZA?? Pan w MS powiedzial ze mamy sie zglosic do producenta PC (a firmy sprzedawcy nie ma juz na rynku) Co
Michal Kawecki2/2 09 Cze 2010
W jaki sposób wykonać kopie zapasowa na Win 7 Ultimate?
W.P.0/5 09 Cze 2010
Karta sieci bezprzewodowej w laptopie sąsiada. (Fujitsu Siemens). XP Pro SP3, aktywny antywirus AVG. Karta to któryś Atheros. Zarządzanie przez Windows (nie ma softu od producenta). AP ma włączony WEP, inne maszyny działają. Adres statyczny, włączona karta "pstryczkiem" - pali się kontrolka. Pokazuje "połączony". Siła sygnału zależnie od odległości do AP. Pozostała karta przewodowa
Krzysiek4/4 09 Cze 2010
Dzien dobry, OE zaczal sygnalizowac przepelnienie. Jednak zanim zdazylam usunac zalegajace wiadomosci, nowa poczta byla odbierana i automatycznie usuwana. Jednoczesnie przepadla poczta z ostatnich kilku miesiecy. Czy istnieje mozliwosc jej odzyskania? Z gory dziekuje Pozdrawiam Polla
Krystian Tokars...2/2 09 Cze 2010
Witam, właśnie konfiguruję serwer WWW pod iis 6.0 i zastanawia mnie ilość procesów roboczych obsługująca daną pulę aplikacji. Czy jest jakaś formuła aby wyliczyć ile będzie potrzebnych procesów roboczych ? Jeśli nie ma to czy powinienem się sugerować określając ilość tych procesów ?
kwak0/1 09 Cze 2010
nie moge polaczyc se z moim bt dongle'm pod win7. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ff8a6b215217c8e2.html tak wyglada device manager, ale moj pda nie widzi urzadzenia. Na windows XP wszystko jest OK. Kolejna sprawa - windows XP nie potrzebowal zadnego drivera, a Windows 7 tak. Gdzie szukac problemu?
MichaelData0/7 09 Cze 2010
Witajcie ponownie ;) Mam dziwny problem z moim xpkiem. Kiedy swiezo podlaczam sie do jakiejs sieci, pingi do czegokolwiek mam prawie kosmiczne, podczas gdy z innego komputera stojacego obok wszystko jest ok - po jakims czasie wracaja do stanu normalnego i tak sie trzyma do restartu. Na kompterze zainstalowany jest sp2 i eset smart security - ale eseta wykluczylem - jeszcze przed
Piotr Palusińs...5/5 08 Cze 2010
Witam, Czy napisany wlasny post, ktory juz pojawil sie, mozna poddac edycji w celu poprawienia? Ta grupe mam subskrybowana w Outlook Express'ie. Czasami widze taka potrzebe, ale w OE nie znalazlem takiej opcji. mk
Piotr Palusińs...0/6 08 Cze 2010
witam! dlaczego jak próbuje zobaczy urządzenia dla których dany plik inf jest przeznaczony poprzez Dodaj sprzęt/Z dysku to mi się nic nie pokazuje?
MCH1/1 08 Cze 2010
podczas kopiowania profilu mobilnego z win 7 na win serw 2003 występuje błąd podczas kopiowania pliku ntuser.ini czy wyłaczenie indeksowania dysku na serwerze załatwi problem? czy może to inna przyczyna?
chudybo1/1 08 Cze 2010
Witam, Postanowi?em znowu spr?bowa? z HCM'em. Niestety, znowu si? wysypa?: Wyst?pi? nieobs?u?ony wyj?tek EAccessViolation (Access violation at address 0055F836 in module 'hcm.exe'. Read of address 02B91D6B), nadany przez procedur? w klasie THcmForm. Adres b??du: $0015E836 Nazwa komponentu:HCMForm Wyst?pi? nieobs?u?ony wyj?tek EAccessViolation (Access violation at address 00567790
kmark20/20 08 Cze 2010
Witam, Skorzystalem z narzedzia Windows Live OneCare. Funkcja: oczyszczanie. Podsumowanie wynikow przedstawia komunikat koncowy taki: http://img294.imageshack.us/img294/7140/komunikatp.jpg Moje pytanie: Czy ten wpis w rejestrze, ktory zostal uznany za blad, a ktorego skaner z jakichs powodow nie usunal, to jest jakis problem, ktorym nalezy sie zainteresowac ? Jezeli tak, prosze o
Waldek0/4 08 Cze 2010
Witam Mam karte grafiki z wyjsciem HDMI. Podlaczajac telewizor musze recznie zmienic wlasciwosci audio z Sound MMax HD audio /dzwiek na glosnikach kompa/ na NVIDIA High Definition Audio - aby dzwiek "wyszedl" na HDMI telewizora. Wczesniej nie mialem tego problemu bo na karcie GPU był kabelek podlaczony do karty dzwiekowej i dzwiek był równoczesnie tu i tam. Pytanie - da się to
Piotr Palusińs...3/3 07 Cze 2010
Przywracanie obrazu nie powiodło się. Win 7 Pro
Piotr Palusińs...0/6 07 Cze 2010
Witam wszystkich. Mam pewien problem. Otusz konfigurowa?em sie? u znajomego i natkn??em si? na ciekawy zagwozdek. Jeden z komputer?w (dell ca?kiem ?wierzy + windows xp sp3) pomimo tego, ?e adres ip poda?em z palca zaraz po uruchomieniu przybiera jaki? magiczny adres..... Po wpisaniu ipconfig w wierszu polece? wy?wietla ok 20 r??nych adres?w. Pr?bowa?em za?atwi? spraw? przez uruchomienie
Michal Kawecki5/5 07 Cze 2010
Witam Jest sobie komputer z Win 2000 i MSOfifice 2003 basic. I jest juz nowy komputer z Win 7 i Office 2007 basic. Jak najlatwiej przeprowadzic sie na nowy sprzet? Dokumenty po prostu przekopiuje, a jak z poczta (outlook z office)? Nowy Outlook zassie pliki .pst ze starego? z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Pawel
v52krzp4/4 07 Cze 2010
Kupiłem notebook we wrzesniu 2009 r z systemem vista premium, a w lutym po zakupie Upgrade zamieniłem system na windows 7. Dziwnym trafem po tym czasie nie dziala prawidłowo funkcja przywracanie systemu- po jej uruchomieniu pokazuje błąd (0x80070005). Jak odzyskać sprawność tej funkcji?
Zbyszek Chrzano...3/3 07 Cze 2010
Witam, Mam dziwny problem z Windowsem XP, a mianowicie większość (nowo zainstalowanych) programów ma zablokowaną możliwość łączenia się z siecią - wszelkie próby połączenia od razu są odrzucane, tak jakby to był lokalny problem. Co dziwniejsze, niektóre programy potrafią łączyć się z siecią (np. Firefox), ale pozostałe już nie (IE, klient poczty, putty itp). Zaznaczę, że firewall
Wojciech1/1 07 Cze 2010
System nie pracuje prawidłowo, nie można zainstalować wielu aplikacji 3rd party. Win 7 Home Premium.
Zoltar0/6 07 Cze 2010
Witajcie, Czy istnieje jaka? prosta mo?liwo?? na dostanie si? do komputera u?ytkownika, kt?ry nie potrafi skonfigurowa? zapory tak, aby otworzy? odpowiednie porty? Tzn. na przyk?ad w ten spos?b, ?e to ten uzytkownik inicjuje po??czenie ze mn? (na m?j IP i otwarty port), ale to JA dostaje si? po takim wywo?aniu do JEGO komputera? Micha?
bogdan23120/5 06 Cze 2010
Mam dwie partycje. Partycja C byla do obecnej reinstalacji systemowa, a D na dane. Po reinstalacji zmienilo sie oznaczenie. Teraz systemowa jest D, a dane jako C. W sumie to niby nie przeszkadza, ale burzy porzadek, szczegolnie ze mam kilka dyskow. Jak przywrocic poprzednie ozaczenia? Zarzadzanie dyskami na to nie pozwala, bo obecna systemowa D jest w uzyciu.
Piotr Palusińs...6/6 06 Cze 2010
Nie mogę zainstalować programów, które działały w starszych wersjach Win. Czy problem ten byłby usunięty, jeżeli zainstalowałbym starszą wersję systemu Win i zrobiłbym upgrade do Win7?
Kamil Jońca1/1 05 Cze 2010
Powoli dojrzewam do tego, żeby swoją pocztę trzymać na lokalnym serwerze imap. Chciałbym żeby ów serwer potrafił ściągać pocztę z zewnętrznych serwerów POP3 oraz potrafił rozdzielać (na przykład w zależności od nagłówka "List-Id" do odpowiednich skrzynek) Wiem, że na pewno potrafi to hmailserver, pytanie czy potrafi to hamster, a jeśli tak to w jaki sposób? Bo ja nie znalazłem
Ciapul0/2 04 Cze 2010
Ta karta ma wyjście TV-Out. Podłączyłem do telewizora i nic. Zmiany ustawień nic nie dają bo obraz pojawia sie na mikrosekundę i znika. Podłączona jest przez S-Video na Chincze. Kabel 7.5 metra z pozłacanymi końcówkami W właściwościach ekran są 2 monitory. Tylko raz przypadkiem udało mi się uruchomić poprawne połączene ale niestety zerwało sie jak zamknąlem główne okno Menagera
Szymon Krawczyk3/3 04 Cze 2010
Sytuacja wygląda nastepująco: dla pewnego folderu grupa administratorów ma pełny dostep wraz z plikami i folderami w nim zawartymi, a także jest twórcą i właścicielem tych plików. Po wejściu do katalogu każdy plik w zakładce zabazpieczenia nie ma ustwionego zadnego urzytkownika ani grupy a przy próbie wejścia do tej zakładki wyświetlany jest komunukat o braku uprawnień. Nowe katalogi
Jarek1/1 03 Cze 2010
Mam kilka kont pocztowych i w każdym z kont program utworzył foldery "Wiadomości śmieci" i " Elementy usuniete". Dla mnie to jest niewygodne i zajmuje dużo miejsca. Czy można zrobić po 1 folderze dla wszystkich kont na "Wiadomości śmieci" i "Elementy usuniete".
Roba8/8 03 Cze 2010
Przed nadchodzącą burzą został wyłączony prąd. Po burzy spróbowałem uruchomić komputer, są następujące objawy: komputer uruchamia się w trybie ekranu wyboru opcji uruchamiania (awaryjny, ostatnia dobra konfiguracja, tryb normalny itd.) Podświetlony jest tryb normalny, ale nie można strzałkami zmienić trybu na jakikolwiek inny. Gdy zakończy się odliczanie, pojawia się ekran startowy
Daniel Stawicki2/2 02 Cze 2010
Witam! Drukarka HP1018 zainstalowana na komp. stacj. z systemem Win. XP HOME, jest udostępniona przez sieć dla komputera (laptop COMPAQ PRESARIO CQ60 NR453EA#B1A ) z systemem VISTA. Poprzednio opisywałem problem z udostępnieniem jej przez sieć. Bez żadnej ingerencji od ostastniego zapytania system zaczął działać samoistnie po czasie ok. 30 minut pracy od ostatnio dokonanych czynności
Bartosz Świszc...4/4 02 Cze 2010
Witam, zauważyłem problem ze sticky notes, czyli notatkami, które można przypiąć w dowolne miejsce na pulpicie. Problem jest z ich pozycją - jeżeli taką "karteczkę" ustawie sobie w jakimś miejscu na pulpicie, to po przelogowaniu znajdujeona się w innym (losowym - za każdym razem innym) miejscu, często zasłaniającym ikony lub gadżety pulpitu. Co zrobić, aby zapisać pozycje tych
Krzysiek2/2 02 Cze 2010
system zablokowal ashampo firewall i wszystkie przegladarki -ie,opera mozilla. nastapilo to po instalacji firewall ashampo obecnie dostepnej darmowej wersji 1.20 .po tej instalacji aszampo zawiesil sie wraz z systemem >komunikat ze ,,system go zablokowal,,odinstalow PELNE bez widocznych smieci ashampo firewall nic nie dalo. WYLACZENIE xp firewal bez efektu .przestaly dzialac
Tomasz Ch1/1 02 Cze 2010
OPIS PROBLEMU: DRUKARKA HP LASERJET 1018 UDOSTĘPNIONA NA WIN XP HOST Z SYSTEMEM WIN VISTA HOME BASIC Na Viscie manager drukarki pokazuje, że przesyła dokument do druku, na komputerze z podłączoną drukarką (Win XP) manager drukarki pokazuje, że odbiera dokument, nazwę, użytkownika etc., ale z nieznaną liczbą stron. Po chwili dokument znika, lub manager wiesza się zaczynając "migać"
Piotr Palusińs...0/4 02 Cze 2010
Witam. Mam problem z autostartem płyt Audio-CD na Windows XP SP3. Po włożeniu płyty audio-cd do napędu wyświetla się standardowe okno wyboru "Co ma zrobić Windows". Problem w tym, że brak opcji do wyboru, pojawia się puste okno. W linkach znajduje się screenshot: http://wstaw.org/m/2010/06/02/jeden.jpg http://wstaw.org/m/2010/06/02/dwa.jpg Gdy włożę płytę innego typu (np. grę)
xurc0/1 01 Cze 2010
Witam, Nie tak dawno temu spalil mi sie zasilacz (kondensatorki wylaly), po czym komputer przestal sie uruchamiac. Wymiana zasilacza nic nie dala (aczkolwiek teraz z patrzac z perspektywy czasu moglo sie zdarzyc, ze cos zle podlaczylem), wiec zdecydowalem sie na kupno uzywanego komputera po okazyjnej cenie. Z tych dwoch zlozylem jeden w nastepujacy sposob:w nowym kompie bylo: plyta
ML3/3 01 Cze 2010
Witam, XP PRO SP2 Na nowo postawionym systemie wyst?puje komunikat: Explorer.exe Aplikacja nie zosta?a w?a?ciwie zainicjowana (0xc0150002).Kliknij OK, aby zako?czy? aplikacj?. Problem wyst?puje podczas logowania sie na konto z upr. zwyk?ego uzytkownika. W celach testowych tymczasowo profil zwyklego usera dodany zostal do grupy administratorzy Loguj?c si? na konto z upr.
Zbyszek Chrzano...2/2 01 Cze 2010
Witam, od jakiegoś czasu z niewiadomych przyczyn mam restarty komputera z tzw blue screenem http://mud.pl/nestor/rdbss.JPG kompletnie nie wiem od czego to zależy przeskanowałem komputer antywirusem f-secure z zaktualizowaną bazą wirusów przeskanowałem również add-adware w celu szukania innych szkodników ale niestety nic nie ma system wydaje się być w pełni sprawnym. Komputer
Krystian Tokars...2/2 01 Cze 2010
Witam, Mam pracujacy serwer SBS2008 Premium. Potrzebuje zainstalowac serwer terminali na Hyper-V (bo nie da sie podobno bezposrednio na SBS). Czy moge zainstalowac Hyper-V bezposrednio na pracujacym serwerze SBS? Jest on glowna domena serwera.
Marcin7/7 01 Cze 2010
Witam, dziś zauważyłem że dhcp na sbs2003 przestał przydzielać IP. Po sprawdzeniu stanu serwera wszystko wygląda normalnie - uruchomiony, usługi klienta i serwera dhcp uruchomione, jednak przy próbie np. restartu dhcp dostaję komunikat: "Usługa serwera DHCP nie jest uruchomiona na komputerze docelowym". Proszę o pomoc.
joker772/2 01 Cze 2010
Witam, chciałbym prosić o pomoc w odpowiedzi na następujące pytanie. Czy jest możliwe z poziomu Excela, wykorzystując makra i vba edytować i przesyłać dane do arkusza kalkulacyjnego umieszczonego na "Google dokumenty"? Problem jest następujący, mam skoroszyt Excela do, którego wprowadzam dane i na podstawie tych danych za pomocą makr tworzę trzy różne raporty wszystkie w excelu więc nie