Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Bies0/6 05 Wrz 2009
System Win XP HE (SP3) w folderze: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\DataStore\Logs znajduje się m.in. plik "edb.chk", a właściwie to już nie plik, tylko odzyskany fragment pliku; znalezione części pliku podczas skanowania dysku, mający 8 kB. Pozostałe pliki Res1.log; Res2.log; edb001EA.log; edb.log, również wyglądają na uszkodzone. Czytałem wiele na ich temat, jak są
Michal Kawecki0/4 05 Wrz 2009
Muszę przenieść pilnie zawartość jednego dysku systemowego WXP (mało mu już życia zostało) na drugi, nowy dysk tak, by po przeniesieniu i wymianie system uruchomił się z nowego dysku. Jakim narzędziem mogę to wykonać szybko, prosto i tanio (jednorazowo)? W sieci znalazłam trochę porad, potrzebna mi jest jednak podpowiedź. Spieszę donieść, że g działa równie szkodliwie na laptopa na
PM0/14 05 Wrz 2009
Co jest powodem d?ugiego startu systemu ok.45sek?? oraz mulistego otwierania si? danych aplikacji?? System op. Windows XP+sp2 -typ plik?w NTFS- HDD=250- procesor AMD Seperon(tm)2200+1.51GHz- 512RAM. Uprzednio by? zainstalowany HDD 160G i jako? szybciej to startowa?o.Obecnie mam ok.250G Us?ugi tylko cz??? jest w??czona, czyli ok5 us?ug - Defragmentacja nic nie da?a po instalacji systemu.
Piotr Palusińs...0/4 04 Wrz 2009
Dzień dobry! W trakcie instalacji programu Visio Professional 2007 pojawia się następujący komunikat: Błąd 1402. Instalator nie może otworzyć klucza rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\QuickView\.vsd. Co robię nie tak? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. System to Windows XP ze wszystkimi najnowszymi poprawkami. Pracuję na koncie administratora. Michał
Piotr Palusińs...3/3 04 Wrz 2009
Witam, W msconfig>uruchamianie pojawil mi sie taki wpis: W polu: "element startowy" i w polu "polecenie" nie ma zadnych danych. Natomiast w polu: lokalizacja wpis jest taki: SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Wyglada to tak, ja tym obrazku: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d99543021c252ab.html Chcialbym to usunac, ale nie wiem jak ? Pozdrawiam - kmark
Krystian Tokars...2/2 04 Wrz 2009
Nazwa dziennika:Application Źródło: Application Error Data: 2009-08-31 19:07:45 Identyfikator zdarzenia:1000 Kategoria zadania:(100) Poziom: Błąd Słowa kluczowe:Klasyczny Użytkownik: Nie dotyczy Komputer: serwer2008.poleko.local Opis: Aplikacja powodująca błąd ismserv.exe, wersja 6.0.6001.18000, sygnatura czasowa 0x4791966a, moduł powodujący błąd ismip.
Piotr Palusińs...2/2 04 Wrz 2009
Witam, Mam XP Home wersja 2002 - dodatek service pack 3 - OEM. Chcę usunąć dane wrażliwe (nazwisko) z rejestru, i nie wiem jak to bezpiecznie zrobić. System działa stabilnie. Firma, która składała komputer, w sposób nieodpowiedzialny w chwili instalacji/aktywacji systemu wpisała moje nazwisko, które pojawiło sie w rejestrze w dwóch postaciach: [nazwisko] oraz [nazwisko-{ciag 6
MKSOFT Krzyszto...1/1 04 Wrz 2009
Witam Państwa Mam pytanie odnośnie Windowsa Visty Zainstalowałem sobie iplusa i okazało się że system blokuje mi uruchamianie programu IPlusChecker (muszę mu potwierdzać że chcę go uruchomić) gdzie ustawić żeby mi się nie pytał tylko odrazu go uruchamiał ?? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje Pozdrawiam Krzysztof
MKSOFT Krzyszto...1/1 04 Wrz 2009
Witam wszystkich serdecznie Mam pytanie odnośnie Windowsa Visty Zainstalowałem Iplusa i okazało się że system mi blokuje program ipluschecker (muszę go wskazywać żeby go uruchomił) gdzie mogę skonfigurować programy startujące przy uruchomieniu systemu tak żeby mi go nie blokował ? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje Pozdrawiam Krzysztof
Piotr Palusińs...0/8 04 Wrz 2009
przepraszam, że piszę tutaj, ale istniejąca grupa o Viście jakoś nie działa i jest zupełnie pusta a grupy o Win7 nie znalazłem chodzi o następującą kwestię: jest Win7 RC - sprawuje się zasadniczo bez problemu jest gra (StarWars Empire at War - Forces of Corruption) gra chodziła normalnie, miałem ustawioną zgodność z winXP SP3 (nie pamiętam czy nie ruszała inaczej czy to moja
Piotr Palusińs...8/8 04 Wrz 2009
Witam. W popularnych pismach spotykam sie z rada aby posprzatac rejestr za pomoca ww. programu. Mam VISTE Ultimatex86. Czy warto zastsować sie do tych ra, VISTA chodzi dobrze a moze chodziłaby lepiej? Czy jest narzędzie Microsoftu do tego typu operacji? I jeszcze jedno. Zakładajac hipotetycznie, iz uzyłbym CCleanera i poszłoby by cos nie tak to czy przywaracanie przywróci stan
Piotr Palusińs...3/4 04 Wrz 2009
In news:1BEC6081-50E0-44E1-AAD4-8F8D0E58AA70@microsoft.com, *Dorota* <Dorota@discussions.microsoft.com> typed: > Na początku roku zniknęło mi ze skrzynki odbiorczej ok.3000 wiadomości. > Myślałam, że bezpowrotnie. Jednak 1 września pojawiły się ponownie. > Postanowiłam wykasować część wiadomosci, żeby nie obciążać nadmiernie > skrzynki, ale wtedy zniknęły mi wszystkie wiadomości od maja
Grzegorz K3/3 04 Wrz 2009
Witam, Mam problem z zainstalowaniem Office 2007 PL w systemie Windows 2003 64 bit. System Windows 2003 64bit jest świeżo po instalacji. Zainstalowałem sterowniki oraz zaktualizowałem ten system. 1. Po włożeniu płyty instalacyjnej Office 2007 PL wyświetla się komunikat "Instalacja nie została zakończona pomyślnie. Przepraszamy za niedogodności". 2.Jeśli uruchomię instalacje z
Marcin Miczek5/5 04 Wrz 2009
Witam Czy istnieje mo?liwo??, ?eby ca?kowicie zsynchronizowa? konto gmail i program Thunderbird? Chodzi mi o to, ?eby po odczytaniu wiadomo?ci w thunderbirdzie gmail automatycznie odznacza? j? jako przeczytan? (w drug? stron? naturalnie tak samo). To samo z wys?anymi wiadomo?ciami (je?li napisz? wiadomo?? w thunderbirdzie chcia?bym ?eby pojawi?a si? w polu wys?ane w gmailu). Czy jest to
test1/1 04 Wrz 2009
test
test1/1 04 Wrz 2009
test
apl5/5 03 Wrz 2009
"Piotr Palusiński" wrote: > In news:F8DA4CA7-B8B4-42A5-817E-B26268843DA5@microsoft.com, > *Ewa* <Ewa@discussions.microsoft.com> typed: > > Mam laptopa z Vistą Home Premium ponad 2 lata, od początku te same > > programy, instaluję tylko aktualizacje systemowe. Systematycznie czyszczę > > rejestr ( używam Ccleaner), robię defragmentację, zainstalowany antywirus > > KIS. Paseczek,
szymek0/8 03 Wrz 2009
ttp://www.computerworld.pl/news/348967/1/Wirus.w.srodowisku.programistycznym.Delphi.html Instalka Burn4 Free zawiera tego wirusa. Niestety :-( -- animka
szymek0/11 03 Wrz 2009
Potrzebuję zrobić 6 pracownikom wspólną książkę adresową (e-mailową). Doczytałem się, że można to zrobić w Outlooku ale nie można w OE. Te dwa znam, ale zakup 6 Outlooków nie wchodzi w grę. Pytanie - czy jakiś inny program pocztowy to potrafi? Może Thunderbird (nie znam go na tyle), a może coś innego darmowego lub bardzo taniego? Pozdrawiam
szymek0/8 03 Wrz 2009
Witam, Pytanie w sprawie czysto kosmetycznej - jak zlikwidować zaszarzoną "Hibernację" w oknie wyboru dzialania przy wyłaczeniu komputera. Mowa o tym okienku: http://med.pam.szczecin.pl/~cacup/shotdown.gif Na drugim kompie tego nie mam... -- pzdr, sz.
Wisia5/8 03 Wrz 2009
Od kilku dni mój system (XP Pro + SP3 i wszystkie poprawki) nie widzi zawartości płytek CD i DVD, chociaż PowerDVD odtwarza filmy normalnie, a Nero pokazuje, że jest nagrana ścieżka. Nie odtwarzają też płytek inne programy poza PowerDVD. Poza tym Windows nie widzi nawet zawartości swojej płytki instalacyjnej. Na początku sądziłam, że to problem napędów, więc je odinstalowałam i po
JoteR5/5 03 Wrz 2009
Witam, Używając narzędzia antywirusowego czołowej firmy zlokalizowałem plik innej firmy montowany wraz z jej programem antywirusowym, programem - dawno jak naiwnie sądziłem - odistalowanym. Narzędzie czołowej firmy opisało ten plik jako keylogger i zaproponowało, jako środek zaradczy m.in. usunięcie pliku co uczyniłem. Usunąłem feralny plik. W konsekwencji nie mogę zalogować się do
Tomasz1/1 03 Wrz 2009
Hej. Rozglądam się za sposobem na pakowanie wiadomości do bazy danych zamiast do systemu plików. Dotychczas znalazłem tylko dbmail: http://www.dbmail.org/ Czy znacie jakieś inne metody lub może jakiegoś MTA z natywną możliwością wrzucania przesyłek do bazy? Choć widzę, że ten dbmail całkiem niezły. Ma możliwość integracji z AD i kilka innych teoretycznie przydatnych mi
Chopin0/2 03 Wrz 2009
Hej, Swego czasu zakupiliśmy pakiety Office 2k7 z licencją zbiorową Academic, jak wygląda kwestia przekazania komputera (z tym oprogramowaniem) np, innej szkole/organizacji. Czy licencja również przechodzi czy dotyczy ona konkretnej placówki i wykorzystywanego przez nią oprogramowania? Pozdrawiam, w.
Daniel Stawicki3/3 03 Wrz 2009
Czy mogę pobrać na komputer język polski do sprawdzania pisowni? Vista Home Premium. Proszę o pomoc. Wojciech W.
Piotr Palusińs...0/2 03 Wrz 2009
W samusngu jest taka funkcja w monitorach, ktos wie jak to dokladnie dziala??? Dzieki
Piotr Palusińs...0/24 03 Wrz 2009
Witam! Komputer znajomej cierpi na dziwną przypadłość. Nie wprowadza polskich znaków z klawiatury. Badając możliwą przyczynę odkryłem brak polskiego języka w ustawieniach regionalnych. Więc dodałem "polski programisty" ;). Jakie było moje zdziwienie, kiedy nie pomogło, a po powtórnym wejściu w ustawienia NIE BYŁO "polskiego programisty"! Czyżby rejestr typu ReadOnly? Antywirus jest
v52krzp2/2 03 Wrz 2009
Posiadam system Win Vista kt?ry samoczynnie robi? kopie zapasowe kiedy akurat m ito nie odpowiada?o wi?c je przerywa?em. Aktualnie posiadam jedna star? kopie zapasow? i ca?y dysk zapchany (2 mb wolnego) nie doko?czonymi kopiami. Funkcja w "oczyszczania dysku" nie dzia?a. Co mog? zrobi? by je usun???
Tomasz Szablews...2/2 03 Wrz 2009
po włączeniu drukarki pojawia się komunikat " problem z aplikacją spooler subsystem app " , brak możliwości odinstalowania drukarki i jakich kolwiek wydruków , nie widzi portów instalacyjnych
fakej1/1 03 Wrz 2009
Jest sobie outlook 2003 działający z żałośnie wolnym serwerem exchange + do tego jakaś quota na inbox rzędu 90mb. Czy jest jakiś sprytny sposób na synchronizowanie folderów IMAP z folderami lokalnymi w pliku PST? Idealne byłoby coś co automagicznie kopiuje pocztę do folderów lokalnych i pilnuje aby rozmiar inboxa nie przekroczył określonego limitu - czyli np. kasuje stare maile z inboxa
nitro073/3 03 Wrz 2009
Witam Utworzylem polse dla danej jednostki oraginzacyjnej, zalogowalem sie na kliencie w celu sprawdzenia czy wszystko jest tak jak zalozylem, niestety polisa nie jest zastosowana. Wykonalem gpupdate, nastepnie gpresult - dalo wynik Obiekt zasad nie instnieje, nastepnie rsop.msc - daje wynik Dane RSoP nie sa prawidlowe. Prawdopodobna przyczyna jest uszkodzenie danych, usuniecie
Obe0/3 02 Wrz 2009
W moim komputerze w trakcie robienia obrazu plyty DVD-VIDEO programem Nero Vision zabrali na chwile prad i po ponownym uruchomieniu PC zajete miejsce na dysku C jest o 3 GB wieksze niz maja wszystkie widoczne pliki na nim znajdujace sie. Ten program przed nagraniem plyty DVD robi sobie tymczasowy obraz w adresie C:documents and setings/user/uslugi lokalne.../Temp. Sprawdzalem juz nic
Barnaba0/6 02 Wrz 2009
System XP Pro+sp3, aktualny. Po wpisaniu polecenia i zrestartowaniu komputera CHKDSK nie uruchamia się, następuje normalny rozruch komputera (bez problemów). Ktoś może służyć podpowiedzią. Barnaba
MichaelData0/4 02 Wrz 2009
Witam Panowie, mam problem z instalacj? Windows XP z kt?rym dr?cz? si? od 1,5 miesi?ca. Mianowicie, podczas instalacji windowsa pojawiaj? mi si? dwa b??dy : 1) page_fault_in_non_paged_area 2) driver_irql_not_less_or_equal Wszystko to dzieje si? podczas ?adowania plik?w, czyli pierwszej fazy instalowania systemu z cd-rom. I nie by?o w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze pr?bowa?em
Andrzej Adam Fi...1/3 02 Wrz 2009
Witam, mam małe pytanko do wiedzących. Kiedyś krążyła fama (potwierdzona empirycznie przeze mnie w kilku przypadkach), że emaile wysyłane z kont pocztowych w domenie .pl do użytkowników hotmaila z zasady lądują u odbiorcy od razu w przegródce "spam". Czy tak jest nadal? Tzn. wyobraźmy sobie taką sytuację, że nowo poznana osoba, z którą nigdy wcześniej nie wymieniałem się
adas5/7 02 Wrz 2009
Witam, Chyba "przy okazji" zmiany klienckiego 25 na 587 tepsa zablokowała mi smtp przez poczta.internetdsl.pl (587 nie działa, 465 też) . Ktoś może korzystał z tego serwera i podpowie mi na co przeskoczyć? pozdr Raq
Krystian Tokars...3/3 02 Wrz 2009
Dzień dobry Mam problem z instalacją microsoft windows Server 2008, po wpisaniu klucza licencyjnego i kliknięciu przycisku Dalej wyskakuje komunikat "Instalacja systemu Windows napotkała błąd i należy ją uruchomić ponownie" próbowałem juz kilka razy i dalej ten sam komunikat.Klucz licencyjny mam na produkt: Windows Server 2008 Std/Ent KMS B. Sciągnełem z państwa strony : Windows
lamer0/6 02 Wrz 2009
Czy Windows 7 z mozliwoscia uzywania do roku 2010 free jest jeszcze gdzies dosteny? Skad go ewentualnie sciagnac oraz KEY do niego?.Z jakichs dziwnych przyczyn nie udalo mi sie ani sciagnac windowsa 7 ani klucza do niego. Wiem, ze sa jakies aktywatory do niego ale ich legalnosc jest watpliwa a chcialbym w miare mozliwosci miec system legal ,nawet ograniczony czasowo.Ale
Michał Dz.2/2 02 Wrz 2009
Witam, Podczas próby aktywacji pojawia się error code 0xC004B011 Czy coś jest nie tak z tym serwerem?. Proszę o pomoc. Dziękuję.
Krystian Tokars...2/2 02 Wrz 2009
Witam. Mam problem z win2k3 serwer - mianowicie : Po wlaczeniu (restarcie komputera) wszystko jest ok. Komputer jest widziany w otoczeniu sieciowym (mozna korzystac z jego zasobow), jak i sam moze przegladac otoczenie sieciow, oraz nie ma problemow z laczeniem si e do niego przez wirtualny pulpit. Po jakims czasie z nieznanych mi przyczyn , zdalny pulpit dziala nadal, ale dostanie
..Aldi..0/1 02 Wrz 2009
Witam, mam pytanie w sprawie hibernacji w Win7 RC kiedy nieopatrznie pozostawię komputer samopas to najczęściej przechodzi w stan hibernacji czy też może uśpienia.. miga zielona dioda, komputer się budzi po naciśnięciu klawisza, ale... 1. myszka nie działa - dopiero jej odpięcie i podpięcie powoduje ruch wskaźnika myszy 2. sieć nie działa - podpięta na Ethernecie sieć się
Dariusz Małach...6/6 02 Wrz 2009
Jak znaleźć i zachować katalog z mailami w Office 2007 na OS Vista jak nie mogę otworzyć programu Outlook i chciałbym go przeinstalować po zapisaniu maili?
Michal Kawecki5/5 01 Wrz 2009
Pomimo, że zaznaczyłam opcję, by kopie były zachowywane na serwerze? Dodam jeszcze, że na początku korzystania z poczty nie było tego problemu, a nie zmieniałam żadnych ustawień.
Piotr Palusińs...8/8 01 Wrz 2009
Jak ustawić w IE8 żeby nowe przeglądania otwierały nowe karty, a nie kolejne przeglądarki?
Piotr Palusińs...2/2 01 Wrz 2009
Witajcie Mam bardzo powazny problem: Uzytkownik komputera na zalgowanym temp user profile na win xp przegral pliki na pulpit. Po restarcie profil ten zniknal, win zalogowal sie na swoj normalny profil a pliki zniknely!:( Moj problem dokladniej mozna opisac po angielsku: Retrieve documents that were moved to TEMP user profile I have a user that logged into her Windows XP PC and
Potrzebuje odczytać jedna wartość rejestru posiadając sam dysk z systemem (laptop z którego pochodzi dysk nie działa). System Windows XP
Witam! Prosze o pomoc gdy pojawia sie taki komuniakt przy instalowaniu programow na Windows XP: "Nie mozna uzyskac dostepu do uslugi instalatora Windows. Moze sie to zdarzyc, jesli system Windows dziala w trybie awaryjnym lub jesli Instalator Windows nie jest poprawnie zainstalowany. Skontaktuj sie z personelem pomocy technicznej." pozdrawiam
wietur2/8 01 Wrz 2009
Witam serdecznie. Dostałem laptopa z Vista Basic gdzie użytkownik usunął katalog Windows Media Palayer. Teraz nie można uruchomić tego programu. W jaki sposób można przywrócić ten program. Dodam, że przywracanie systemu nie osiąga stanu sprzed usunięcia katalogu. Ściągnięcie WMP ze strony Microsoftu wprawdzie instaluje program ale po uruchomieniu pojawia się komunikat: Masz wersję 11.0.
Łukasz4/4 01 Wrz 2009
Jak można sobie wyrobić nową nalepkę produktu MS, jeżeli stara jest bardzo wytarta? Czy to wiąże się z jakimiś kosztami? Dodam że jeszcze jakoś cyferki na nalepce widać, ale nie wróżę jej długo. Jest nalepiona od spodu laptopa, w takim miejscu, że jest narażona na uszkodzenia, np. jak się laptopa trzyma na kolanach, lub chociażby wyjmując go z torby.
Norbert0/1 01 Wrz 2009
Witam Chcialbym obrocic obraz, tak zeby uzyskac taki efekt jak bym uzyskal ogladajac obraz z monitora w lustrze. Czy da sie to jakos latwo zrobic w Windows XP. Mam Radeona 3650, w miare najnowszy Catalyst, w opcjach mozna tylko obracac o 180, wtedy gora dol jest tez zamieniona, OSD monitora nie udostepnia tez takich ustawien. Wydaje mi sie ze to prosta sprawa, tylko jak to zrobic.