Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Piotr Palusińs...2/3 08 Sie 2009
Bardzo proszę o poradę jak zainstalować adobe flash playra w wyszukiwarce IE7 próbowałem różnych sposobów włącznie z zamknięciem całej przegądarki.W firefoxie zinsstalowałem bez naajmniejszych problemów.IE7 krzyczy tylko ubdate jour client z góry dzięki leszek6340
Piotr Palusińs...1/1 08 Sie 2009
In news:8250C87C-CCBF-403A-B98A-F8D3BC3CB6DE@microsoft.com, *Agnieszka* <Agnieszka@discussions.microsoft.com> typed: > Mam problem zuruchomieniem poczty na komputerze. Konto istniej juzod kilku > lat i niejednokrotnie z niego korzystałam. Jednak na początku tego roku po > problemie z Windowsem musiałam postawić na nowo cały system. Od tamtej > pory mam problem z uruchomieniem konta zarówno
Piotr Palusińs...5/7 08 Sie 2009
Mam oryginalny Microsoft Office 2003. Dotychczas korzystałam bezproblemowa z programu pocztowego Microsoft Outlook 2003. Konto jest skonfigurowane poprawnie. Mam konta na Interia i Onet.Od kilku dni, przy otwartym programie, w dowolnej chwili, czy podczas pisania korespondencji czy podczas czytania odebranej korespondencji itp. wyświetla mi się okno Wprowadzanie hasła sieciowego.
Michal Kawecki1/1 08 Sie 2009
Dnia Sat, 8 Aug 2009 11:29:19 +0200, Michal Kawecki napisał(a): [...] Nie zwróciłem uwagi, że chodzi o XP. Podaję jedynie różnice opisu względem Visty, reszta czynności jest identyczna: - W XP klient telnet jest już zainstalowany. - Rejestrację komunikacji w Outlook Express włącza się w podobnym miejscu, jak w Poczta systemu Windows. Logi znajdziesz w pliku \Documents and
Piotr Palusińs...2/2 07 Sie 2009
Mój system operacyjny to Vista Bussines. Po ostatnim skanowaniu partycji systemowej Avastem podczas rozruchu, w raporcie znalazłem taki zapis: Plik C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\2f2e3de142b9b710fe360dfa56bfc2f2\BITE35.tmp\mpengine.dll._p Błąd 42127 {Archiwum CAB jest uszkodzone.} Jakie to ma znaczenie dla systemu, na co może mieć wpływ, jak to naprawić? Zaznaczam, że
KomaK2/2 07 Sie 2009
Witam, Czy mozna skasowac wszystko co znajduje sie w katalogu Uzytkownicy (wybrany uzytkownik)/AppData/Local ? Pelno gb tam sie znajduje a miejsca na dysku systemowym co raz mniej. Co polecicie aby jeszcze pousuwac by miejsce dysku systemowego sie zwiekszylo? -- ____________________ Pozdrawiam Szymon
Piotr Palusińs...2/2 07 Sie 2009
Witam! Tak jak w temacie mam problem z moim systemem operacyjnym, a mianowicie, posiadam nowo zakupiony komputer oraz osobno kupionego Windowsa w wersji OEM. Miałem problem z zainstalowaniem systemu, podczas instalacji, a dokładniej w trakcie rozpakowywania plików instalacyjnych wyskakiwał mi błąd o kodzie 0xC0000005, po czym wyrzucało mnie z instalacji. Po wielu próbach udało mi się
Tomasz Szablews...2/2 07 Sie 2009
In news:8A099C10-E521-44A7-BCB4-05C95D4FE002@microsoft.com, *DAVE74* <DAVE74@discussions.microsoft.com> typed: > System którego używam to WIN VISTA Home premium 64 bit > Mam problem z modemem "livebox" SAGEM 3202 i usługą neostrada. Livebox pod > łączony jest do PC za pośrednictwem USB. Niestety po czasie 20-40 min > surfowania zostaje rozłączone podłączenie internetowe.Wtedy wyświetla się
TRomuk1/1 07 Sie 2009
Witam i pytam, stworzyłem makro, uruchamiane z poziomu formularza add-in'a. Makro przetwarza pliki txt. Po przetworzeniu pliku przez makro zamykam formularz poprzez Me.Hide. Niestety przy dużych plikach, dzialanie makra trochę trwa, stąd przechodzę do innych aplikacji, w tych przypadkach polecenie Me.Hide nie zamyka formularza. Czy można kod w jakikolwiek sposób usprawnić aby
Łukasz2/2 07 Sie 2009
OS Windows Vista Home Premium 64bit Płyta główna ASUS M3A-H/HDMI Karta dźwiękowa Sound Blaster X-fi Titanium Problem dotyczy instalacji karty dźwiękowej SB w systemie WIN VISTA 64bit. Hardware'owo przedmiotowa karta dźwiękowa jest typu PCI-E. Wykonałem standardową procedurę tj: 1.do zakupionej karty (bulk) pobrałem ze strony producenta driver dla VISTY 64bit (plik
PrzemekD0/5 07 Sie 2009
Nie wiem czyja to wina czy Googli czy Windows XP ale w Google nie jestem w stanie wyszukac zadnego wyrazenia bo google wyszukuja mi cos innego. Przykladowo wyszukuje ":Box(" bo chce znalezc takie wlasnie wyrazenia a google podaja mi miliony stron na ktorych jest wogole slowo box. Gdy popatrze w szukaniu zaawansowanym za kazdym razem google automatycznie ustawiaja mi w pierwszym okienku
Blazey3/3 07 Sie 2009
Witam Mam około tysiąc wierszy, gdzie każda linia w komórce jest zakończona "enterem", jak tego "entera" usunąć hurtowo ? Dziękuję za wszelkie podpowiedzi Pozdrawiam Piotr
Przemysław Ryk0/13 06 Sie 2009
Mam nowy laptok. Chcia?am zainstalowa? gre Age of empires 3. Gdy naciskam na instalk? wyskakuje okienko: "Instalator Systemu Windows XP" - Otw?rz panel , aby zainstalowac i skonfigurowa? sk?adniki systemu - Co z tym zrobic? Gdzie si? te sk?adniki instaluje?
Piotr Palusińs...0/2 06 Sie 2009
Witam, Mam następujący problem z systemem WinXP Prof. System jest świeżo zainstalowany i właściwie czysty tzn. zainstalowany tylko awast, gg, OO, sterowniki. Co jakiś czas profil użytkownika ulega uszkodzeniu i ładuje się profil tymczasowy. Już kilkakrotnie tworzyłem nowe konta użytkowników i problem się powtarza. W internecie znalazłem tylko porady aby tworzyć nowe konta ale jak widać
Grzegorz1/1 06 Sie 2009
Pobrałem programik i ustaliłem, że sterownik grafiki powoduje wywalenie wyjątku. Najciekawsze jest jednak to, że na kartach ATI również pojawił się u mnie ten sam BSOD. Stąd tez moje pytanie - jak skutecznie go wyeliminować?!
Piotr Palusińs...2/2 06 Sie 2009
Witam mam pytanie na temat systemu operacyjnego 64 bity. Zastanawiam się czy problem, który posiadam leży po stronie sprzętu czy też oprogramowania. Więc zauważyłem że sterowniki instalują się na inny folder z napisem x86 czyli 32 bitowe sterowniki zaś w programie files są tylko sterowniki microsofta czy to jest normalne. Drugie pytanie czy pamięć ram wchodząć na monitor zasobów może
Piotr Palusińs...3/4 06 Sie 2009
Witam, Czy już może zna ktoś sposób na to by system Vista pokazywał opisy komputerów w otoczeniu sieciowym? Wprawdzie znalazłem w internecie kometarze typu (cytat): "Przeglądając sieć z Windows Vista, niestety nie ujrzysz komentarzy komputerów sieciowych. Owa opcja znikła tajemniczo z tego systemu mimo przeglądania sieci w widoku szczegółowym. Co ciekawe dalej ów komentarz komputera
|3eR0/1 06 Sie 2009
Witam, mam Windows 7 a wraz z nim windows mail w wersji 30 dniowej. Czy jest mozliwosc a jesli tak to w jakis sposob, synchroniazacji kalendarza w windows 7 z kalendarzem google ?. Z gory dzieki za pomoc.
Piotr Palusińs...1/2 06 Sie 2009
Czasami mam problem ze startem systemu. Po przejściu procedur BIOS'u komputer przechodzi do ładowania systemu wyświetla się ruchomy pasek z napisem "microsoft" na czasnym tle i system wisi tak długo do puki go nie zresetuję.Potem uruchamia się bez zarzutu. Ostatnio problem pojawia się rzadziej - włączyłem za pośrednictwem Msconfig 2 rdzenie procesora przy rozruchu systemu.Oczekuję
Animka0/115 06 Sie 2009
Witam, Niedawno ciągnąłem wątek na tej grupie dotyczący niewłaściwego (w moim mniemaniu) zachowania się systemu (XP) po zainstalowaniu ACDSee i skojarzeniu go z plikami graficznymi. Dwóch kolegów (Piotr Palusiński, Lord Vader) zaskoczyło mnie wspólną opinią iż kojarzenie przeglądarki graficznej z plikami graficznymi, a w szczególności z plikami ICO jest niewłaściwym postępowaniem.
Pawel.M3/12 05 Sie 2009
Witam serdecznie! Pracuję jako serwisant w firmie świadczącej usługi do Internetu i od pewnego czasu (od momentu pojawienia się Windowsa Vista) klienci zgłaszają problem braku internetu wraz z pojawieniem się komunikatu "Wystąpił konflikt adresów IP..." (problem ten nie występuje na wcześniejszych wersjach systemu Windows). Komputery otrzymują adres IP poprzez działający w sieci
freewolny0/2 05 Sie 2009
Posiadam w firmie w 98% komputery z Windows XP kt?re loguj? si? do domeny (nie koniecznie Windows Server). Wszystkie komputery maj? ustawione Automatyczne pobieranie aktualizacji i teoretycznie gdy pobierze i u?ytkownik wy??cza komputer to powinny si? same zainstalowa?, ale zdarza si? ?e u?ytkownicy wy??czaj? komputer z pomini?ciem instalacji. Moje pytanie brzmi: Jak wywo?a?
Jurek W0/31 05 Sie 2009
Po 2ch latach padł mi Windows XP( Legal) na laptopie ACER 3690 inspire. Kilka miesięcy temu zrobiłem GHOSTa (8.0) tak na wszelki wypadek. Na dysku orginalnym była partycja recovery, włącza się i dalej komunikat że (tu ścieżka podana ) ERROR. Więc ja z ghosta próbuję. Wszystko pięknie, ghost oznajmił ze OK. Restartuję i...znów włącza sie recovery i znowu ERROR ! Sprawdzałem commanderem
RenataZ2/2 05 Sie 2009
Witam , Mam szybkie pytanie odnosnie web access datascheet- poziadam wyexportowany plike excelowy ( 2007 ) do listy sharepoint server 2007, dzieki czemuy moge pracowac na nim poprzez przegladarke. Moj problem polega na tym ze nie moge wyszukiwac informacji w obrebie tego arkusza, funkcja ctrl+f dziala jedynie w obrebie "kontentu" html a wbudowany bezposrniednio plik w steronie nie
Piotr Palusińs...0/12 05 Sie 2009
Witam, Troch? namiesza?em u siebie w windowsie xp. Tzn po kolei: 1. Pozosta?o?ci po 'vmware serwer' przyprawia?y mnie o multum nerw?w, dlatego postanowi?em pozby? si? tego dra?stwa, kt?re pozosta?o po deinstalacji. Wyszuka?em sysinspectorem procesy/uslugi powiazane z vmware. 2. okazalo sie, ze jest kilka plik?w typu vmnet* w /system32/drivers, wiec w trybie 'R' (konsola naprawy
PiotrSz2/2 05 Sie 2009
Czy Windows SBS 2003 Premium może być zainstalowany na serwerze wyposażonym w cztery procesory XEON ? Jezeli tak, to jak wykorzystana zostanie moc obliczeniowa tych czterech procesorów ? pozdrawiam
IDKrzych2/3 04 Sie 2009
> w skrócie ... tak normalne. > ...w ogóle te opcje to tylko "zaszłości z historii" ... w przypadku paneli > LCD bez znaczenia. > LCD nie mają Hz !! one po prostu wyświetlają :) > Hz miały kineskopy które omiatały wiązką matryce z zadaną (w Hz) > częstotliwością. -------------------------------------------- Proponuję trochę się podkształcić zanim udzieli się takiej odpowiedzi. W
Michal Kawecki0/8 04 Sie 2009
Witam Grupowiczów, dostałem komputer [dzięki za gratulacje :-)], niestety nie znam hasła administratora, zakładanego przy instalacji systemu a poprzedni właściciel, szwagier, też nie pamięta. WinXP Home SP3. Czy jest jakiś sposób systemowy lub zewnętrzny by odczytać lub od razu zmienić to hasło? Z góry dziękuję za pomoc - Piotrek
Przemysław Ryk0/12 04 Sie 2009
System XP PRO + Sp3, aktualny. Ochrona: NOD 4, Terminator, AgnitumOutpost. Hijack nic nie wykazuje. Nagle z nieznanej przyczyny przestała działać funkcja "wyszukaj". Ukazuje się okienko, piesek, po wpisaniu dowolnego wyrazu w odpowiednim okienku i wciśnięciu "wyszukaj" piesek nieruchomieje, prawe okno jest puste, kursor przechodzi w klepsydrę i może tak stać w nieskończoność.
Piotr Palusińs...0/3 04 Sie 2009
Witam ! Instaluję oprogramiowanie PC-ta i muszę zainstalować platformę .NET i tu pytanie ... Pamiętam - chyba dobrze - że wystarczy zainstalowac wersję 1.1 oraz wersję 3.5. BO wersja 3.5 nie jest kompatybilna z 1.1 natomiast apikację napisane w 2.0 chodza bez problemu w środowisku 3.5 Proszę napiszcie jeżeli się mylę ... -- Pozdrawiam ... Exploris.
Bamek2/2 04 Sie 2009
Proszę o rozwiązanie następnego problemu. Posiadam komputer z systemem Windows XP z udostępnioną drukarką HP LaserJet P1005. Na drugim komputerze zainstalowany jest system Windows 98. Komputery połączone są na jednym urządzeniu sieciowym. Po wydaniu polecenia drukuj z komputera Win 98 9(przez winXP) na wydruk trzeba bardzo długo czekać (ok. 2minut). Sieć chodzi szybko i poprawnie.
RG (msinfo.pl)2/2 04 Sie 2009
Witam Państwa!Mam problem z moim windowsem xp pro sp3 w dziedzinie konfiguracji wifi routera medion md 40900 model XG-701A. nie moge jego skonfigurować żeby widział się z drugim komputerem ktory ma ten sam system też legalnie i się oboje nie widzą i nie wiem co gdzie mam wpisać by było ok. Drugi komputer widzi inne sieci ale głównego komputera tego z którym mam problem nie.
max0/5 04 Sie 2009
Czy oprócz polecenia OPENFILES istnieje jakieś narzędzie lub metoda aby zobaczyć listę aktualnie otwartych LOKALNIE (nieudostępnianych) plików? Jeśli nie, to czy "OPENFILES /Local ON" znacząco wpływa na wydajność systemu?
ally3/7 04 Sie 2009
W imieniu klienta został umieszczony następujący problem: Po wlaczeniu komputera w momencie gdy ma sie pojawic pulpit ukazal sie czarny ekran i sam kursor myszki. Probowalem robic przywracanie kopi, naprawa systemu z plytki itd. jednak nie przynioslo to zadnego efektu, w zwiazku z czym sformatowalem dysk. Lecz ku mojemu zdziwieniu w czasie instalacji swiezego windowsa problem wystepuje
PiotrSz2/2 04 Sie 2009
Witam i proszę o pomoc. Mam świeży SBS 2003 z poprawkami bez antywira i firewalla. Przy próbie wejścia na companyweb (na serwerze) wyskakuje okno logowania i już nie wiem co wpisać, w każdym razie nie da się zalogować. Companyweb dodane do witryn dozwolonych i intranetu. Proszę o jakąś podpowiedź.
Bartosz Świszc...2/2 04 Sie 2009
Witam, Z niecierpliwością czekam na kolejną wersję beta antywirusa MS. Czy ktoś z Was posiada może informacje dot. daty kolejnego wydania? -- Pozdrawiam Przemek *** Adres e-mail zakodowany w ROT13 ***
Michal Kawecki1/2 03 Sie 2009
Witam. Powie mi ktoś co to za pliki z rozszerzeniem .idx i .mbs? Do czego służą w systemie, za co odpowiadają. Dzięki.
Piotr Palusińs...5/7 03 Sie 2009
Witam, Sklecilem sobie, w ramach edukacji HTML'u, amatorska strone www i umiescilem ja na serwerze mojego dostawcy neta, neostrady. Na jednej z podstron mam umieszczone trzy krotkie filmiki oraz kilkanascie obrazkow, ktore otwieraja sie z uzyciem skryptu "lytebox'a". O dziwo, to wszystko dziala, ale....... Niedlugo biore rozwod z neostrada i TPSA odbierze mi przydzial miejsca na jej
v52krzp1/1 03 Sie 2009
Witam Pana Jeżeli na profilu lokalnym nie ma żdnego problemu to nie jest to kwestia problemów w systemie. Aby uzyskać urpawnienia na koncie domenowym do konfiguracji faxu należy się skontaktować z administratorem w celu dodania uprawnień na Pana koncie w domenie. -- Krzysztof Petrykowski Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.
bofh@nano.pl6/7 03 Sie 2009
TP zamierza zablokowac port 25, w zamian za to proponuje komunikacje poprzez 587 i 465. www.tp.pl/prt/pl/tpcert/aktualnosci/wiadomosci/zabezpiecz/?_a=685898 www.poczta.onet.pl/oferta/komunikaty.html Pytanie tylko, co to zmieni na dluzsza mete. Wiecej ISP postapi w ten sposob => autorzy robakow internetowych rowniez przeniosa sie na inne porty, moze to nawet utrudnic wykrywanie tego typu
ColgatesBilly0/11 03 Sie 2009
Po prosty TRAY nie pokazuje ikonki "Safely Remove" a w My Computer na r-kliku tego dysku nie ma takiej opcji. Probowalem program USB Safely Remove i podobne, ale informuja ze driver tej "stacji" eSata nie wspiera takiego rozwiazania. PC World, w podobnym temacie sugerowal LOCK sesji i Log-off. ( juz nie dodam, ze chodzi o dodana do HP Elite stacyjke i o Viste ani ze, pomimo
Stolat0/3 02 Sie 2009
Mam takiego kompa stawiam na nim WinXPpro SP3 legalny :). I mam w tym ustrojstwie problem z karta sieciowa, zainstalowalem sterowniki della i caly czas pozostaje mi nieznany kontroler ethernet. Dodatkowo komp jest podlaczony do rutera linksysy (tam jest switch 4-portowy) i link na switch mi pusluje z czestotliwoscia okolo 1,5 Hz. Komputer ma problem z pobraniem adresu z DHCP jak pobierze
Piotr Palusińs...0/2 02 Sie 2009
Witam. Sytuacja jest taka: Znajomemu posypal sie windows (restarty podczas ladowanie systemu). Zaczol reinstalowac system na tej samej partycji. I tu zonk. Naklejke licencyjna gdzies posial a klucz ktory gdzies sobie zapisal okazal sie kluczem z innego kompa (oem). Powodem restartow bylo prawdopodobnie zakurzenie kompa co spowodowalo posypanie sie Win XP. Jak mozna odzyskac klucz?
Przemysław Ryk0/11 02 Sie 2009
Witam. Mam Karte grafiki ATI. Kiedy instaluje oryginalne sterowniki pod XP w opcjach instalacji pojawia sie Framework 1.1, ktorej nie da sie odznaczyc. Automatycznie tworzy sie konto uzytkownika ASP Net Machine. Po aktualizacjach (SP3 i inne) konto znika, ale tez instaluje sie SP1 do Framework i aktualizacja zabezpieczen. Kiedy wyinstaluje NET Framework 1.1, w autostarcie wywala mi
Piotr Palusińs...0/9 02 Sie 2009
In news:h4u05o$2e2$1@atlantis.news.neostrada.pl, *Jacek* <maps@wp.pl> typed: > Co zrobić, aby prosty programik (w tym przypadku catcher) startował sam po > właczeniu kompa? > Jacek Wstaw go do Autostartu -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP - Windows Desktop Experience] https://mvp.support.microsoft.com/profile/Piotr.Palusinski news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.pl.windows
MichaelData0/2 02 Sie 2009
Witam. Czy zna ktos jakis programik w ktorym mozna dodawac adresy kamerek internetowych i potem wybierajac z listy je ogladac. Przeszukiwanie stron www jest dosc meczace. Czy jest tez program ktory umozliwia pokazywanie obrazu z kamer internetowych na pulpicie ? Ustawilem sobie we wlasciwosciach pulpitu by wyswietlana byla strona z kamerka w rogu, ale tam wyswietla sie cala strona z
darek6381/1 02 Sie 2009
Witam. Czy ktoś mi powie jak zresetować hasła do różnych programów, które są przechowywane w systemie Vista?
Adam Gawenda0/5 01 Sie 2009
Hej mam nast?puj?cy problem, kupi?em sobie nowe g?o?niki Creative model nie pami?tam ale graj? tylko 2 pr?bowa?em ju? wszystkiego oto ostatni m?j pomys? ale dalej graj? tylko 2 prsz? o pomoc pozdrawiam. Wspomniany pomys?: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f2e78aa29c519bf.html
Piotr Palusińs...0/5 01 Sie 2009
Witam. Poszukuje informacji co to moga byc za pliki: nazwa pliku.htm.add nazwa pliku.htm.bak Strona robioma byla we FrontPagu, a potem poprawiana w Pajaczku 5. Dziekuje
Marek Urbański1/3 01 Sie 2009
Witam, piszę tego posta, ponieważ w temacie jest określony konkretny problem, który poruszałem w innym temacie... Problem polega na tym, że od jakiegoś czasu nie mogę zaplanować zadania, po naciśnięciu w ostatnim oknie kreatora tworzenia zadania, otrzymuję taki oto komunikat: http://83.12.226.234:81/inne/zapzad.jpg;, dodam że zalogowany jestem na Admina i mam odpowiednie prawa do