Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

eml1/1 28 Lut 2008
Witam. I przechodzę od razu do rzeczy. w komórce G3 mam taką sobie formułę. Mniejsza o to co ona wykonuje. W każdym razie działa: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:C;1;FAŁSZ));0;WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:G;4;FAŁSZ)) Kopiuję ją do H3, ale wyniku braku znaków dolara przy adresach formuła ewoluuje do: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.
Irek3/3 28 Lut 2008
Witam W jaki sposób można w Excelu 2007 za pomocą formuły przeszukać określony zakres komórek tak, aby za każdym razem była podawana kolejna maksymalna liczba - mniejsza jednak od pierwszej znalezionej liczby. Pozdrawiam Irek
posith4/4 28 Lut 2008
Witam, Szanowna Grupo. Jak zmusić excela2007 do wykonania makra od razu po uruchomieniu skoroszytu. Chciałem aby w pierwszej kolejności pojawił się jakiś MSGbox. Drugie pytanie jak zmusić Excela do wyplucia informacji o sobie zapisującej go po kliknięciu przycisku zapisz. pozdrawiam MK
God Itself7/7 28 Lut 2008
Witam, Chciałem wstawić pewien symbol w dokumencie Word oraz Excel. Niestety nie ma tam takiego symbolu jaki chciałem wstawić. Czy możliwe jest stworzenie własnego symbolu? Zależy mi żeby to był symbol a nie wstawiany obrazek Pozdrawiam Janek
andie3/3 28 Lut 2008
Witam, Jest arkusz, w którym za każdym razem, zmienia się obszar wydruku (ilość kolumn jest niezmienna, lecz zmienia się ilość wierszy). Czy jest możliwość wydruku zawartości jednej z komórek w tymże arkuszu (znajdującej się w kolumnie, która jest poza obszarem wydruku), w stopce, lub bezpośrednio pod wydrukiem głównym? Pozdrawiam andie
TTTomek12/12 26 Lut 2008
Cześć Dosyć często dostaje arkusz excela (excel 2003) w którym jest kolorowa tabelka z liczbami i tekstem. Problem w tym że ciągle wszystko muszę na piechote przeliczać. Ponieważ tam gdzie pola liczbowe są żółte mam te liczby pomniejszyć o 7 procent, tam gdzie pola liczbowe są białe liczby mają byc zmniejszone o 6% a tam gdzie pola są szare liczby pozostają bez zmian. Mam
Michal AKA Miki8/8 26 Lut 2008
Witam!!! Proszę o pomoc !!! Jak zapisać arkusz Excela w postaci pliku dbf-4 w Excelu 2007? Pozdrawiam Jurek.
pxd744/4 25 Lut 2008
Witam. Czym w zasadzie się różną obydwa pakiety między sobą. Mój koleś mówił, że najlepszy jest MS Office 97, bo jak się pracuje nad dokumentami które mają po 500 stron i mnóstwo ilustracji to nowe Office od 2000 i wyżej potrafią się mulić...? Generalnie polecał do pracy Office 97. Co Państwo na ten temat myślą? Czy rzeczywiście jest zasadne kupowanie /ze względu na oferowane
pxd742/2 25 Lut 2008
Witam miałem Office'a z OneNote ale został on upadatowany do wersji z MS Outlook. Niestety, wygląda że wszelkie dokumenty stworzeone w OneNote zniknęły :( A może tylko nie potrafię ich znaleźć ? Piotrek
pxd742/2 25 Lut 2008
Witam Panowie. Importuję tekst w formacie WIN1250 ale niestety widzę krzaki zamiast polskich liter. Czy jest możliwa zmiana kodowania w excelu 2007 ?.Dziękuję i pozdrawiam.
pxd742/2 25 Lut 2008
Witam, w kolumnie wpisuję dane, za każdym razem wpis powinien składać się z numeru, spacji i nazwiska (np. 5855 Kowalski). Chcę, żeby po wpisaniu numeru reszta uzupełniła się sama na podstawie już wcześniej wprowadzonych danych. Można jakoś zmusić excela do poprawnego uzupełniania danych zaczynających się liczbą? Formatowanie komórki na tekstową nie pomaga. pozdrawiam Mariusz
pxd743/3 25 Lut 2008
Witam. Gdzie w programie PowerPoint mogę znaleźć opcję która będzie powodywała wyświetlanie pokazu slajdów w kółko?
pxd743/3 25 Lut 2008
Czy da sie przekonać windowsy(XP) / worda(2007) aby po kliknięciu prawym klawiszem podczas przeglądania zawartości folderu z menu "Nowy ->utwórz nowy dokument word" stworzyć dokument *.doc a nie *.docx ? Jeden user sobie zażyczył - na razie powiedziałem że się nie da..... Jerry
stedab@o2.pl3/3 25 Lut 2008
Witam! Mam makro tworzące nowe arkusze wg unikatów z kolumny A i kopiujące odpowiednie dane. Potrzebna mi jeszcze w utworzonych arkuszach sortowanie rosnące wg kolumny S. Próbowałem z zapisywaniem odpowiedniego makra i przeklejeniem linijki kodu ale nie umiem sobie poradzić :-( Pomożecie? Makro wygląda tak: Sub filtrowanie() Dim unikaty As New Collection Application.ScreenUpdating =
pxd7412/12 25 Lut 2008
Witam! To pewnie bardzo proste, a coś nie mogę sobie poradzić... Jak kopiować całe obszary w Excelu pomiędzy dwoma arkuszami, żeby tam gdzie wklejam zmieniały sie wysokości wiersza, na takie jak w tym co wklejam? Z góry serdecznie dziękuję! Ola
Zdzichu6/6 25 Lut 2008
Witam, Problem: Jeśli napiszę w polu sformatowanym jako tekst jakąkolwiek formułę nie natąpi obliczenie. Niestety samo sformatowanie jak ogólny nie spowoduje obliczenia formuły. Trzeba albo kliknąć na pasku formuły i enter lub F2 i enter. Czy jest jednak jakiś sposób by zrobić to hurtem dla całego arkusza? pozdr,
Asad104/4 24 Lut 2008
Witam. mam problem. Mam swoja pracę magisterska (sprzed wielu lat - poczatek 90-ych XXw) jeszcze napisaną w programie Word Perfect (albo Ami Pro) - nie pamiętam. Chciałbym to przekonwertować na jakiś cywilizowany format, bo otwierając nawet w notatniku więcej tam krzaków niż tekstu. Może ktoś mógłby mi pomóc, albo wskazać jakąś rozsądną drogę? pozdrawiam fafik
andie6/6 23 Lut 2008
Witam, czy da się napisać makro, które skopiuje obszar arkusza, powiedzmy A1:E60, i wklei te wartości do arkusza innego pliku, znajdującego się w tym samym katalogu, ale począwszy od pierwszego pustego wiersza tego arkusza? (za pierwszym razem skopiuje do A1:E60, za drugim do A61:E120 ... itd.) office2003 pozdrawiam andie
dmocha1/1 19 Lut 2008
Może trochę nie na temat grupy ale dla mnie problem dotyczy excela. Czy znacie sposób, zewnętrzny program lub inną metodę żeby tabelę w excelu zamienić na zwykły nie sformatowany tekst? Często muszę wysłać taką tabelkę mailem ale odbiorcy nie mają opcji odczytu tekstu sformatowanego i muszę nieźle się nagimnastykować. Czasem na grupach widzę takie tabele jak poniżej ale nie wiem jak to
Michal AKA Miki8/8 17 Lut 2008
Witam i proszę o pomoc w problemie, który pewnie jest banalny. Mam duży arkusz Excela i po usunięciu sporej ilości wierszy, gdy przewijam arkusz do dołu, "koniec" arkusza mam na wierszu o numerze takim jak przed usunięciem, czyli "ląduję" za dużą ilościa pustych wierszy i muszę przesuwając się w górę szukać gdzie dane w arkuszu się kończą. Krótko mówiąc, jak spowodować by po przesunięciu
leku2/2 17 Lut 2008
Witam, Mam na formA podformularz pfromB. Z pformB otwieram dwuklikiem trzeci formularz formC, dla którego pobieram klucz obcy z pformB po aktualizacji pola txtA formC Private Sub nr_X_AfterUpdate() Me.id_X = Forms![formA]![pformB].[Form]![id_X] End Sub Wszystko jest OK gdy nie ma założonych żadnych filtrów na formA, dane wpisywane do formC sprzęgają się prawidłowo z rekordami
kozimorj@yahoo....3/3 16 Lut 2008
Mam mały problem: Gdy używam autofilter i gdy wcisnę opcje "show all" scroll down mi nie dziala ! Prosze o rade co zrobic!!
sherlock1/1 16 Lut 2008
Witam i zapraszam do zakupu oryginalnego, nowego pakietu Office 2007 wersja PL. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=314480117 Niezainteresowanych przepraszam za spam. pzdr
Michal AKA Miki2/2 14 Lut 2008
Witam Problem jest z wysylka poczty na niektore zewnetrzne adresy. Outlook 2003 ma dwa serwery - pierwszy i domylny zwykly SMTP to poczty na zewnatrz, drugi wewnatrz firmy exchange. Na sporadyczne adresy zewnetrzne listy sa slane poprzez exchange i tu jest problem, bo oczywiscie adresat jest nieosiagalny. Wiem ze recznie da sie ustawic przez ktore konto ma wysylac list, acz jest
Michal AKA Miki3/3 14 Lut 2008
Witam grupe Mam pytanko do praktykujacych ten pomiot. Czy istnieje mozliwosc JEDNOCZESNEGO wspoldzielenia pliku PST przez kilka outlookow (w tym samym czasie)? Ew. moze jakas alternatywa, oczywiscie przy zalozeniu, ze nie mamy i nie chcemy exchange'a, za to chcemy uzywac wspolnych notatek, zadan i kontaktow (wielostanowiskowo)? Pozdrawiam Michal
malin2/2 13 Lut 2008
Witam, jak w Excel-u 2003 ustawić formatowanie warunkowe dla komórek <> null. Chcę, aby tło komórki było kolorowe jeśli w komórce jest jakakolwiek wartość. pzdr, malin
(Na)Leśnik7/7 13 Lut 2008
Witam. Chciałbym zrobić coś takiego - wartość komórki A1 miałaby się zwiększać o konkretną wartość, np. 100, co jeden miesiąc, np 5. każdego miesiąca. Jaką funkcją powinienem się zainteresować, ewentualnie jak to zrobić? Mile widziane wszelkie pomysły. -- Pozdrowionka z buszu (Na)Leśnik ------------------------------------------ RLU:304850
(Na)Leśnik8/8 13 Lut 2008
Witam. Chciałbym, aby w komórce A1 wyświetlała się ostatnia wartość z kolumny B. Jak to zrobić, jakiej ewentualnie funkcji się przyjrzeć? -- Pozdrowionka z buszu (Na)Leśnik ------------------------------------------ RLU:304850 ------------------------------------------ Praca z ładnymi kobietami teoretycznie jest możliwa, a w praktyce - wszystko stoi.
m2/2 13 Lut 2008
Witam Office 2003 jest juz wycofywany ze sprzedaży z racji wejscia na rynek nowego 2007. Jednak ja chcialbym zakupic legalny oryginalny Office 2003 do firmy. 2003 wersja zupełnie dla moich potrzeb jest wystarczająca. Potrzebuje wyłącznie Excela i Worda, wiec wydaje mi sie ze pakiet Basic bedzie optymalny. Program ma byc kupiony na firme (na dzialalnosc gospodarcza), wiec w rachube
MRK3/3 12 Lut 2008
Witam. Mam do rozwiązania takie zadanie: Dane są tablica "C" kosztów jednostkowych zaopatrzenia w produkty, wektor "b" możliwości zaopatrzenia w produkty i wektor "p" zapotrzebowań. Muszę wyznaczyć plan zaopatrzenia w produkty "X" taki, że: CX = min, suma wierszy(X)<=b, suma kolumn(X) = p, X>=0. C to tablica 5x9 liczb z przedziału 1,5...7,5 p to wektor 9 liczb z przedziału 50...
Kokos3/3 12 Lut 2008
Witam, Jaka jest maksymalna ilość wierszy jaką można osiągnąć w Excelu 2003 i czy tę barierę można jakoś przeskoczyć? Czy Excel 2007 też posiada taki limit czy może nowy format dokumentu poszerza zakres? Dziękuję, K
syntheer@gmail....1/1 11 Lut 2008
Mam problem. Mialem Office'a 2003 na Vista i wszystko bylo w porzadku. Zainstalowalem wersje 2007.I teraz jest problem: * Nie da sie otworzyc plikow worda i excela z poziomu eksploratora windows (tj. dwuklikiem) * Nie da sie tez skojarzyc tych rozszerzen z nowym wordem Nie pomogla reinstalacja pakietu, ani wybieranie przez otworz za pomoca (po wybraniu programu winword.exe nie pojawia
Romix3/3 08 Lut 2008
Witam Mam w kolumnie w zakresie powiedzmy A4-A100 3 rodzaje cyfr: 1, 0, -1 i potrzebuje formułe która podsumuje mi tę kolumne ale mają być pododawane tylko dodatnie jedynki bez ujemnych. Pozdrawiam Romix
Snake Plissken9/9 08 Lut 2008
I jeszcze raz proszę Was o pomoc... Tym razem coś ambitniejszego chyba, chodzi o makro. Otóż mam makro, które ma mi wyciągać z kilkudzieięciu arkuszy jednego skoroszytu wartości np z pola A1 każdego kolejnego arkusza i umieszczać je w kolumnie w nowym skoroszycie. Makro wygląda tak: Sub Jeden() Dim i As Long Dim wbk As Workbook Set wbk = Workbooks.Add For i = 1 To
JUREK3/3 07 Lut 2008
Wiam !!! Jak można utworzyć własy pask narzędzi w Excelu 2007? Pozdrawiam Jurek.
pxd744/4 06 Lut 2008
Witam! Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak powinno wyglądać makro rejestrujące zmianę wartości w komórce? W komórce A1 zmienia się wartość i chcę, żeby w komórce B1, B2, B3... zapisywały się kolejno wartości, które wyświetliły się w A1. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Dombrek
pxd742/2 06 Lut 2008
Witam Mam zamienic jedna komórkę AA, w ktorej jest wartosc 110-10 na wartosc 120-50 jest to jedna komorka w kilkuset identycznym plikach. Ale problem, jest kilkanascie katalogow w ktorych sa te pliki i w dodatku pliki maja rozne nazwy. uklad taki: DYsk sieciowy X: KATALOG1\plik1.xls, test.xls (sa rozne nazwy plikow) tu zmieniamy 110-50 na 120-60 KATALOG2\plik1.xls, test5.xls
pxd747/7 06 Lut 2008
Witam! Z mądrych książek stworzyłem sobie formularz do automatycznego zabezpieczania wszystkich arkuszy w skoroszycie. Mam na formie pole tekstowe do wpisywania hasła i button do którego przypisany jest kod: Private Sub CommandButton1_Click() Dim wSheet As Worksheet For Each wSheet In Worksheets If wSheet.ProtectContents = True Then wSheet.Unprotect Password:=TextBox1.Text Else
pxd744/4 06 Lut 2008
Witam kolegów Mam olbrzymią prośbe potrzebuje makro : 1. Zeby kopiowało z stałego zakresu dane czyli A1:A10 tylko te pola które sa w danej chwili aktywne lub zapisane 2. Musi wstawiac lub wklejać je do innego arkusza jedno pod drugim za każdym razem omijając puste pola czyli tworząc tzw rejestr Pozdrawiam i dziękuje Dawid
pxd748/8 06 Lut 2008
Witam Potrzebuję podpowiedzi jak w formule zmieniać komórkę z której pobierane są dane tzn.: Jeżeli nie zostanie spełniony warunek z wartością z kom a1 to by wartość została pobrana z kom A2 itd Ma ktos na to sposób.
pxd743/3 06 Lut 2008
Witam, Mam taki układ: A B C D E 1 x x 100 2 x 50 3 x x x 60 4 x x 40 W wierszu mogą występować "cechy" A, B, C, D (zaznaczone jako x) oraz "koszt" w kolumnie E. Zadanie polega na tym, aby zsumować koszt dla każdej cechy. I tak: Cecha A: 100/2 (dla wiersza 1) + 60/3 (dla wiersza 3) = 70
pxd742/2 06 Lut 2008
Witam, mam skoroszyt, w kotrym sa 3 tabele przestawne, napisalem makro ktore formatuje konktretna tabele po zmianie(a raczej pewien zakres komorek), uzylem do tego polecenia: Private Sub Worksheet_PivotTableUpdate(ByVal Target As PivotTable problem polega na tym, ze makro uruchamia sie oczywiscie po zmianie ktorejkolwiek z tabel. Czy istnieje mozliwosc zdefiniowania po zmianie
Cynio3/3 06 Lut 2008
Witam serdecznie Mam do Was ogromną prośbę o pomoc w zrozumieniu pewnego problemu i rozwiązaniu go. Mianowicie w excelu mam trzy wiersze z datami (pola mają formatowanie daty rrrr-mm-dd). Moim zdaniem jest sprawdzenie czy data1 mieści się w przedziale daty2 i 3. Np. data1 data2 data3 wiersz_kontrolny 2008-01-01 2007-11-15 2008-02-15 ok (lub nie ok).
Johnson2/2 05 Lut 2008
jak widać, w nowym Wordzie jak się wprowadza teks to odstępy między wierszami są 2 x większe niż w starym Wordzie 2003, jak to zmniejszyć ??
Gregor1/1 05 Lut 2008
Cześć, znajomy ostatnio zadał mi kilka zadań z excela. Problem nie tyle tkwi w ich rozwiązaniu co zrozumieniu samej treści. Oto podstawowe problemy: 1. jakie są trzy metody kopiowania danych (najczęściej używałem tylko kopiuj i wklej) 2. Treść zadania brzmi: oblicz sume i srednia dla danych wartosci ( dla wszystkich oddzielnie i dla wszystkich razem ) Wie ktoś może co jego
infras5/5 04 Lut 2008
Witam, na kilku stanowiskach zainstalowany Office 2003 w większej części połatany przez SP3. Objawy: otwieram dokument Word`a jego nazwa w górnej belce zmienia się z nazwa.doc na ~jakiś_ciąg_alfanumeryczny.tmp , dokument nazwa.doc fizycznie znika z dysku. Ten otwarty nie daje sie zapisać z powodu: braku miejsca na dysku, braku uprawnień do zapisania, zabezpieczenia dokumentu przed
Michal AKA Miki4/4 03 Lut 2008
Hi y'all GLOSUJ NA MNIE W KONKURSIE NA BLOK ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WYSTARCZY WYSLAC SMS O TRESCI "I00072" na numer 71222 ZEBYM WYGRAL LAPTOPA KOSZT TO 1.22zl WIEC CHYBA KAZDEGO STAC MOJA KATEGORIA TO http://www.blogroku.pl/kategoria_glosuj.html?catId=27 JESTEM NA 1 MIEJSCU BO KONKURENCJA TO EHEM SLABA W POROWNANIU DO MNIE POMORZ MI JE UTRZYMAC, A
Tajan2/2 02 Lut 2008
Witam! Mam liczbę godzin podaną w formacie dziesiętnym, np. 0,13; 23,78; 318,45; 25,89 i zamieniam je na format gg:mm:ss za pomocą "cudacznej" funkcji : LICZBA.CAŁK(A2)&":"&LICZBA.CAŁK(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.CAŁK(A2))*60)&":"&ZAOKR.DO.CAŁK(JEŻELI(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.CAŁK(A2))*60-LICZBA.CAŁK(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.CAŁK(A2))*60)=0;0;MODUŁ.LICZBY(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.
m&m6/6 02 Lut 2008
czy można (jak) ustalać dynamicznie zakres między as-as(A1A3), as-as(A3A9), as-as(A9A13) : występowanie as się zmienia (chcę użyć funkcji wysz.pion z zakresem od asów do asów A 1 as 2 3 as 4 5 6 7 8 9 as 10 11 12 13 as
Gupik3/3 01 Lut 2008
jak zintegrować Service Packa z Officem 2007 ?? mam na myśli złączenie tego w jedną całość, proszę o linki z opisem po polsku, za pomoc, Dzięki.