Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

infras5/5 04 Lut 2008
Witam, na kilku stanowiskach zainstalowany Office 2003 w większej części połatany przez SP3. Objawy: otwieram dokument Word`a jego nazwa w górnej belce zmienia się z nazwa.doc na ~jakiś_ciąg_alfanumeryczny.tmp , dokument nazwa.doc fizycznie znika z dysku. Ten otwarty nie daje sie zapisać z powodu: braku miejsca na dysku, braku uprawnień do zapisania, zabezpieczenia dokumentu przed
Michal AKA Miki4/4 03 Lut 2008
Hi y'all GLOSUJ NA MNIE W KONKURSIE NA BLOK ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WYSTARCZY WYSLAC SMS O TRESCI "I00072" na numer 71222 ZEBYM WYGRAL LAPTOPA KOSZT TO 1.22zl WIEC CHYBA KAZDEGO STAC MOJA KATEGORIA TO http://www.blogroku.pl/kategoria_glosuj.html?catId=27 JESTEM NA 1 MIEJSCU BO KONKURENCJA TO EHEM SLABA W POROWNANIU DO MNIE POMORZ MI JE UTRZYMAC, A
Tajan2/2 02 Lut 2008
Witam! Mam liczbę godzin podaną w formacie dziesiętnym, np. 0,13; 23,78; 318,45; 25,89 i zamieniam je na format gg:mm:ss za pomocą "cudacznej" funkcji : LICZBA.CAŁK(A2)&":"&LICZBA.CAŁK(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.CAŁK(A2))*60)&":"&ZAOKR.DO.CAŁK(JEŻELI(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.CAŁK(A2))*60-LICZBA.CAŁK(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.CAŁK(A2))*60)=0;0;MODUŁ.LICZBY(MODUŁ.LICZBY(A2- LICZBA.
m&m6/6 02 Lut 2008
czy można (jak) ustalać dynamicznie zakres między as-as(A1A3), as-as(A3A9), as-as(A9A13) : występowanie as się zmienia (chcę użyć funkcji wysz.pion z zakresem od asów do asów A 1 as 2 3 as 4 5 6 7 8 9 as 10 11 12 13 as
Gupik3/3 01 Lut 2008
jak zintegrować Service Packa z Officem 2007 ?? mam na myśli złączenie tego w jedną całość, proszę o linki z opisem po polsku, za pomoc, Dzięki.
Zatara3/3 31 Sty 2008
Witam Mam sobie program Teta, i ten oto program eksportuje mi wszelkie sprawozdania do roznych ciekawych formatów. Jak wiadomo w takim sprawozdaniu sa tabelki, podwojne wiersze itp... Mam mozliwosc zapisu do rtf-a, html-a, pdf-a (w pdf-ie nie ma pl znakow -wiec odpada), tu moje pytanie: W rtf-ie jesli daje zapisz jako (sprawozdanie z tabelkami) to kazda komorka jest jakby oddzielnej
Ola3/3 31 Sty 2008
Mam problem w excelu. Otóż do jednego skoroszytu wklejam wyniki badań z kolejnych dni, za każdym razem kopiuję i wklejam cały dodatkowy arkusz. Troche mi sie tych danych w jednym pliku uzbieralo i pojawiają się problemy. Otóż jak coś wklejam, zmieniam, cokolwiek wlasciwie z tym plikiem robię to wyskakuje mi taki wkurzający komentarz: " w tym skoroszycie nie mozna zastosować większej
Michal AKA Miki2/2 30 Sty 2008
Witam, chodzi mi o pliki z rozszerzeniem *.ost i *. oab. Czy jest jakiś reader do odczytania ich zawartości? A może którymś ze "zwykłych" edytorów pozwoli odczytać zawartość? Nie chcę instalować MS Outlooka, tylko przejrzeć zawrtość plików. -- Pozdrawiam (dziś z Wawy) - Wiesiaczek "Ja piję tylko przy dwóch okazjach: Gdy są ogórki i gdy ich nie ma"
==PiNo==6/6 29 Sty 2008
Witam, Jak przenieść tylko kontakty pomiędzy Outlook 2003 na jednym kompie, a Outlook 2003 na drugim kompie? Próbowałem przez export do CSV, ale jakiś badziew z tego wyszedł - coś nie kompletne :( -- Pozdr. ==PiNo==
m4/4 29 Sty 2008
Witam Poszukuje czcionki, która posiada jedynie obrys litery a środek jest pusty, tak by możńa go było np po wydrukowaniu ręcznie pokolorować. Czy zna ktoś taką ? Przejrzałem te które są standardowo w Wordzie 2003 (przynajmniej są u mnie zainstalowane) i nie widze tego czego szukam. Są i owszem lekko cieniowane z mała przerwą w środku ale to mnie nie zadawala. Ja chcem tylko obramówkę
Snake Plissken5/5 29 Sty 2008
witam mam pewien problem w napisaniu odpowiedniej formyly mam cos takiego a b c d 1 3 4 3 2 3 3 3 3 3 2 3 talebka zaczyna mi sie od 2 wiersza caly pierwszy wiersz jest pusty mam zalozony autofiltr od 2 wiersza. na koncu kolumny mam formule napisana z suma posrednia. arkusz zawiera ok 30 000 wierszy. potrzebna jet mi formula taka zeby pokazywala mi wynik formuly sumy
Johnson2/2 24 Sty 2008
Witam da sie ustawic graficzny interfejs Office'a 2007 tak aby wyglądał jak wersja 2003 (standardowy pasek menu, standardowe paski narzędzi itp)? -- Pozdrawiam, szymek.
pxd745/5 23 Sty 2008
Witam Zainstalowałem Office'a 2003 - uruchomiłem Microsoft Outlook'a wcześniej korzystałem z Outlook Express - - podczas uruchomienia MsOutlook dokonałem importu wiadomości z OE Wszystko przebiegło prawidłowo - jednak po pobraniu wiadomości w MsOutlook i jej usunięciu non-stop "w kółko" pobiera tę samą pocztę. W MsOutlook mam ustawione "pozostaw kopie wiadomości na serwerze". Co można
pxd742/2 23 Sty 2008
Mam następujący problem z MS Outlookiem, dołączonym do pakietu Office 2000. Otóż mam założynych na serwerze kilka kont e-mail: finanse@nazwa.domeny.pl , marketing@nazwa.domeny.pl, zamowienia@nazwa.domeny.pl. E-maile te odbierają wszyscy pracownicy w firmie. Na wszystkich stanowiskach i dla wszystkich kont e-mail w Outlooku mam ustawione w opcji "Dostarczanie" takie opcje Pozostaw
szymek3/3 22 Sty 2008
Witam! W Excelu 2003 nie działa mi funkcja Adresta poczty. Bardzo przydawała mi sie do wysyłania otwartego w programie skoroszytu jako załącznika do maila. Ikonka funkcji jest zacieniona/nieaktywna. Kilka szczegółów. System: Win XP Home SP2; Offce 2003 Pro (tylko Word i Excel zainstalowane w trybie zaawansowanej instalacji) Program pocztowy - Poczta systemu Windows Live (2008/12.
Michal AKA Miki5/5 22 Sty 2008
Witam grupe... Mam pytanko przede wszystkim do starych wyjadaczy, moze ktos bedzie mial jakis pomysl... Otoz ostatnio popelnilem (i wciaz popelniam) pare rozbudowanych aplikacji w oparciu o excela (zgloszenia serwisowe, fakturowanie, zamowienia itp). Mam jednak problem ze stabilnoscia tych rozwiazan i nie bardzo wiem, skad sie to bierze... Zazwyczaj excel sie wywraca (program
pxd743/3 22 Sty 2008
Witam, Mam następujący dylemat: Sub test() Application.ScreenUpdating = False Workbooks.Open "\\" & jakas_sciezka & "\plik.txt" 'jakies procedury ActiveWorkbook.Close savechanges:=False Range("G1").Formula = "OK" Application.ScreenUpdating = True End Sub ...otwieram plik na jakimś serwerze i wykonuje na nim jakieś operacje. Plik będzie się otwierał tak długo jak pozwoli mi na to
pxd744/4 22 Sty 2008
Witam, Potrzebuje pomocy przy napisaniu dosc skonplikowanej funkcji jak dla mnie. chodzi o to ze w kolumnach mam np: A B C(cena) 1 5 12 1 3 13 2 7 14 1 5 15 2 7 16 chce uzyskac efekt taki ,ze grupuje kolumne pierwsza i tam gdzie jest np:1, sprawdza czy w kolumnie B sa powtarzajace wartosci, tzn jesli mamy A=1 i w B jest jedna wartosc 3
pxd744/4 22 Sty 2008
Witam, Jest zainstalowany Adobe Acrobar 8.0 Tylko w Wordzie brakuje paska narzędziowego "PDF Maker". Nie pomaga przeinstalowanie Adobe Acrobar 8.0 Jak to można naprawić? -- ------------------------------------ Serdecznie pozdrawiam SMi Przy udzielaniu odpowiedzi, bardzo proszę o zachowanie ciągłości (poprzedniej) korespondencji !!!
pxd743/3 22 Sty 2008
Witam! Mam nastepujący problem, przy tworzeniu prezentacji wykorzystuje czcionki, które mam zainstalowane w systemie. Czcionki dokosnale sprawują się w dowolnym programie Windows, prawidłwoo sa wyswietlane, drukowane, wprezedntowane itd... Jednym słowem nie ma z nimi najmniejszych problemw w w innych aplikacjach. Problem pojawiłe sie w prezentacji PowerPoint. W samym PowerPoincie
pxd743/3 22 Sty 2008
Jak w temacie. Chodzi mi o sposób na globalną zmianę sposobu wyświetlania strony. Jest ustawienie niebieskie + białe litery ale to mi nie odpowiada. Ktoś tego próbował ? Pzdr Marek
pxd744/4 22 Sty 2008
Witam Mam aktywny spis treści, po kliknięciu z ctrl odsyła do treści dokumentu. Jak zlikwidować te odsyłacze? pozdr.
pxd742/2 22 Sty 2008
A dokładnie chodzi mi o to, że jeśli używam tylko dwóch komórek, w jedną wstawiam wartość, a w drugiej odczytuję wynik, nie zamierzam modyfikować formuły, ani zapisywać zmienionego pliku to chciałbym na pulpicie widzieć tylko te dwie komórki. Super by było gdyby po dwukliku na plik od razu pokazywały się tylko te dwie komórki bez okna programu. Nie potrafię znaleźć metody na to, a wydaje
pxd742/2 22 Sty 2008
witam windows xp prof, office 2000, drukarka HP 1320 mam problem z drukowaniem kilku kopii z office 2000 kiedy probuje drukowac na drukarce wiecej niz jedna kopie to wycho dzi tylko jedna. nie zalezy to od typu drukarki (lokalna czy sieciowa) ani modelu ktos sie spotkal z takim problemem albo moze mnie naprowadzic? JanQ
slawek1/1 22 Sty 2008
Polski MS Word 2007, wersja Open (dawny MOLP), także wersja Home: w niektórych krojach pisma zamiast polskich czcionek są kwadraty. Na przykład font Rock.ttf (powiązany z wbudowanym stylem Odlewnia). Efekt bardzo nieciekawy. Wie ktoś jak to poprawić? slawek
pxd746/6 22 Sty 2008
Witam, Mam material jako .ppt. Chcialbym wyeksportowac zawartosc prezentacji do worda (najlepiej w czystej formie tekstowej) aby moc zmodyfikowac material do formy "drukowalnej" (do nauki). Zabieg typu "wyslij do word" z Power Pointa to nie to (eksportuje i tak slajdy, jako ramki + troche dodatkowego i zbytecznego smiecia), bo i tak przerobienie 100 stron wymagałoby masy pracy.
pxd745/5 22 Sty 2008
zliczanie wierszy w excelu, które spełniają warunki dotyczące 2 różnych kolumn Mam plik xls z kilkoma arkuszami w Excel 2003 Potrzebuję na pierwszym arkuszu, wyświetlić wartość obliczoną na podstawie danych z drugiego arkusza. To jest zliczyć liczbę wierszy, które są na drugim arkuszu i spełniają taki warunek, że wartość w kolumnie 1 wynosi dokładnie "Wartość1" a jednocześnie
Cynio12/12 21 Sty 2008
Witam Mam pytanie, jak zrobic nastepujaca rzecz, chce aby po wpisaniu np w kom. A1 nr. dostawcy w kom. A2 automatycznie excel wpisywal nazwe dostawcy. Lista dostawcow i ich numer jest w tym samym pliku, tylko ze na innym arkuszu. Macie moze pomysl jak to zrobic???
Cynio6/6 21 Sty 2008
Witam, Co zrobić, aby jak zakładam autofiltr, strzałka zmieniła kolor na bardziej intensywny (jaskrawy) dla tej kolumny, w której jest założone ograniczenie wyświetlania rekordów? Zdarza się, że po założeniu filtrowania w kilku kolumnach trzeba się dobrze wpatrywać na której kolumnie jest założony filtr, a czasem jedynym wyjściem jest zdjęcie całkowite autofiltru i założenie go
lublex7/7 16 Sty 2008
Kolumna w excelu wypelniona liczbami - komorki sformatowane jako tekst. Zmieniam format na liczbowy ale liczby w tabeli nadal sa tekstem. Edycja pojedynczej komorki (F2 enter) zmienia tekst na liczbe. Jak dokonac zmiany w calej kolumnie? Janek
BraZby1/1 14 Sty 2008
Witam Jeżeli komuś się przyda prosty konwerter plików graficznych w Excelu to zapraszam do przetestowania: http://www.bratki.w.v1.pl/accesspseudofaq/34a_ImgFreeImageFaq.htm#bmp34a_02 Przykład korzysta z biblioteki FreeImage http://freeimage.sourceforge.net/download.html -- Pozdrowienia BraZby
Michal AKA Miki2/2 13 Sty 2008
Jak nazywa się program , który pozwala odczytać pliki .docx i inne utworzone w office 2007 w niższych wesjach. -- Pozdroowka Gemini adres antyspamowy
Miszaa6/6 11 Sty 2008
Nie rozwija się menu "wyślij do" tylko w Wordzie. W pozostałych programach jest OK. Jaka jest przyczuna i jak to naprawić? -- ------------------------------------ Serdecznie pozdrawiam SMi Przy udzielaniu odpowiedzi, bardzo proszę o zachowanie ciągłości (poprzedniej) korespondencji !!!
dawskor3/3 11 Sty 2008
Witam Mam ogromną prośbę o pomoc tworzę tzw rejestr danych i mam problem chodzi mi kopiowanie ciągle tych samych pól do rejestru, ale nie zawsze w pliku źródłowym są zapisane wszystkie pola i w momencie zapisu mam "0" w rejestrze musze je ręcznie usuwać żeby wszystko jakoś wyglądało. Czy mozna żeby on sam wyszukał rekordy z zapisem "0" lub puste i je usuną.Bardzo prosze o Pomoc Dawid
AnUbIs2/2 10 Sty 2008
Witam Jest Excel z pakietu Office 2003. Jak zrobić aby wpisując w komórki (tabele) w Excelu długi tekst nie schodził na dół ani nie wychodził po za komórkę a tylko w miarę pisania rozszerzał komórkę w bok aby się w niej zmieścić ?
==PiNo==5/5 10 Sty 2008
Witam, Mam dwa dylematy z Excel-em 2003: 1) nie wiem jak zbudować sumowanie częściowe kolumn 2) nie wiem jak zbudować więcej jak 1 poziom sum częściowych.wierszy (i/lub kolumn) Proszę o wskazówki -- Pozdr. ==PiNo==
pxd742/2 10 Sty 2008
Witam grupe.. mam takie zadanie: robie sobie query, ale potem chce to query skasowac (zostawiam sobie tylko dane)... I wszystko mi sie fajnie robi, ale jak chce kasowac query, to dostaje komunikat: "Ta opcja nie moze byc wykonana z powodu odświeżania danych w tle" Jak sie nietrudno domyslic, chodzi mi o to, jak zaczekac, az przetwarzanie w tle sie wykona... z gory mowie, ze nie
mz6/6 09 Sty 2008
Witam Czy w pakiecie Office lub Outlooku znajduje sie jakiś kalendarz do którego mógłbym wpisywać swoje sprawy. Pozdrawiam
chotek3/3 08 Sty 2008
Witam, mam nastepujacy problem: chcialbym aby dla funkcji wyszukaj.pionowo adres zakresu odowlania byl definowany na podstawie wartosci danej komorki. Czyli np. szukam wartosci w innym pliku i nazwa zakladki tego pliku jest definiowana na podstawie wartosci komorki. konkrteniej: Plik A: week 1 week 2 Poland Plik B zakladka "week 1" Poland 10 Funkcja powinna w pliku A, dla
Waruno4/4 07 Sty 2008
Z menu Edycja (pod prawym myszoprzyciskiem tak samo) zginęły mi opcje: Wytnij, Wklej i Wklej specjalnie. Nie całkiem, tylko zszarzały i nie są aktywne.Jak wrócić do normalnego stanu? Proszę o sugestie, bo to potrzebne do pracy....
pxd742/2 07 Sty 2008
witam, Czy jest możliwość jakiejś zmiany w rejestrze, żeby MS Outlook za każdym razem nie wymagał klikania że zezwalam na synchronizację z programem "MyPhoneExplorer" ? -- ------------------------------------ Serdecznie pozdrawiam SMi Przy udzielaniu odpowiedzi, bardzo proszę o zachowanie ciągłości (poprzedniej) korespondencji !!!
pxd742/2 07 Sty 2008
Witam i pozdrawiam wszystkich na grupie. Mam takie pytanko Czy wie ktoś może jak zrobić w word2003 odnośniki w tekście do rysunków tak żeby wraz z automatyczną zmianą nr rysunku zmieniał się również nr w tekście. przykład: --------------------- zakładam że te kreseczki powyżej to "rys 2.2 keseczki" <-a to jego podpis tu w tekście mam odnośnik np bla bla bla jest pokazane na rys 2.
pxd746/6 07 Sty 2008
Witam, Chciałby zrobić odniesie do tej samej komórki w wielu skoroszytach numerowanych np. 1.xls, 2.xls itd. Formuła ma postać: ='C:\[1.xls]Arkusz1'!$A$1 No i teraz jak zrobić by w każdym następnym wierszu było odniesienie do kolejnego skoroszytu tj. ='C:\[2.xls]Arkusz1'!$A$1 bez benedyktyńskiej pracy bo zwykłe wypełnienie serią nie zmienia odniesienia. Cały czas odnosi się do
Przemek6/6 07 Sty 2008
Witam! Mam następujący problem: Nowy laptop, Windows Vista, zainstalowana przez producenta 60-cio dniowa wersja Office 2007. Dokupiony Office 2003. Zainstalowałem - wsio ładnie grało. Patrząc na katalogi uznałem, że w takim razie 2007 jest niepotrzebny i go usunąłem (poprzez Dodaj/Usuń Programy). I się zaczęło : przy KAŻDYM uruchomieniu Word'a/Excel'a wyskakuje okientko o tytule:
Michal AKA Miki5/5 07 Sty 2008
Witam, Mam polskiego Excela 2007. Wszystkie funkcje mają polskie nazwy (np. pierwiastek()). Czy da się ustawić aby nazwy funkcji były angielskie? Szlag mnie z tymi tłumaczeniami trafia.... Z góry dzięki, Pozdrawiam, goto http://morony.pl
pxd742/2 06 Sty 2008
Witam, mam zrobiony formularz w outlooku, który przy wysyłaniu chcialbym zapisywac w Bazie ACCESS. napisalem taką procedurkę: Sub export2Base()'dzialajacy kod ' Zmienne do polaczenia Set conn = CreateObject("ADODB.Connection") Set rst = CreateObject("ADODB.Recordset") ' Polacz z Bazą strConnect = "Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source = H: \Delegacje.mdb"
JK6/6 06 Sty 2008
Witam wszystkich w nowym roku. I - jeśli można - pytanko do ekspertów: w jaki sposób można zmodyfikować adres komórki w formule za pomocą wartości liczbowej z innej komórki. Przykładowo: w formule odnoszącej się do pola A1, po dodaniu wartości liczbowej z pola B1 np.3, odniesienie będzie dotyczyć pola A4. Z góry dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam - JK.
Miszaa3/3 04 Sty 2008
witam, Czy można gdzieś wyłączyć opcję, żeby nie pytał się za każdym razem czy chcę otworzyć z poczty załącznik Office (Word, Excell etc.) ? -- ------------------------------------ Serdecznie pozdrawiam SMi Przy udzielaniu odpowiedzi, bardzo proszę o zachowanie ciągłości (poprzedniej) korespondencji !!!
Janeo12/12 01 Sty 2008
Witam Jak w temacie - mam tekst w cyrylicy po zeskanowaniu i rozpoznaniu przez ABBY FineReader 8.0, ale po wyslaniu do Worda mam cos takiego: http://strony.aster.pl/janeo/ogolne/Zrzut ekranu-1.jpg Jak zrobic, zeby tekst w Wordzie miec w cyrylicy? Pozdr. - J