Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

pxd745/5 27 Wrz 2007
Witam! Remek wrote: > Witam > > Jak duże liczby potrafi wymnożyć Excel z pakietu Office97? > Maksymalna precyzja liczby w Excelu, to 15 cyfr znaczących. Tajan
Rafal D.3/3 27 Wrz 2007
Cynio pisze: > On 27 Wrz, 05:11, "Rafal D." <raf_...@nospam.wp.pl> wrote: >> Witam. >> >> W komórce mam podany czas w formacie (minuty:sekundy), np. 03:24. >> Chciałbym zamienić to na sekundy, ale mam problem. Zamiana powinna dawać >> w wyznaczonej komórce wartość liczbową (w tym przypadku powinno to być 204). >> Może mi ktoś pomoże? Z góry dzięki za pomoc. >> >> dydek > > Zakładam
Fenix3/3 27 Wrz 2007
Witam Najpierw mała tablica dla zobrazowania problemu: A B C D E 1 1 6 4 6 2 1 2 9 ? 3 1 7 5 ? 4 1 3 6 ? O tym która liczba pojawi się jako wynik w E1 czy ta z C1 czy ta z D1 decyduje to czy "1" jest w A1 czy B1. Przykładowo w pierwszym rzędzie "1" jest w A1 dlatego wynikiem w E1 będzie wartość z C1 czyli cyfra 6.
dawskor2/2 26 Wrz 2007
Użytkownik "dawskor" <dawskor@tlen.pl> napisał w wiadomości news:1190661694.404324.89480@d55g2000hsg.googlegroups.com... > Witam wszystkich urzytkowniów :-) > > Mam ogromna prośbę. Potrzebuje tak sformatować tekst lub dane w excelu > żeby zostały obrócone o 180 stopni w komórce, jest mi to potrzebne do > wydruk. W formatowaniu komórki mogę go obrócić max o 90 stopni W takim wypadku
Bartek Grimm3/3 25 Wrz 2007
W poprzedniej wersji excela uzywalem funkcji uzytkownika slownie.xls , dzieki ktorej moglem automatycznie zapisywac liczbe z danej komorki w formie slownej. Jak przechodzilem na Office 2007, zapomnialem skopiowac plik z ta funkcja. Moze ktos gdzies w swoich zasobach ma to cudo ? Googlanie nic mi nie pomoglo. -- bartman AT kielce.com.pl
Rafa Kwaczaa2/2 24 Wrz 2007
Użytkownik "Remek" <wiasmed@neostrada.pl> napisał w wiadomości news:fcubcn$cms$1@inews.gazeta.pl... > Witam > > Jak duże liczby potrafi wymnożyć Excel z pakietu Office97? Generalnie jest tak jak napisał Tajan, ale istnieje sposób dokładnego pomnożenia liczb dowolnej wielkości. Wymaga on użycia jednak wielu dodatkowych formuł. Generalnie zasada obliczania w takim wypadku polega na
pxd742/2 24 Wrz 2007
W kolumnie mam 1200 nr tel. ale miedzy jednym a drugim nr jest pusty wiersz lub dwa wiersze czy można zaznaczając całość usunąć wszystkie puste wiersze Serdeczne dzieęki za wcześniejszą pomoc
pxd743/3 24 Wrz 2007
Witam Otrzymuje zestawy danych w arkuszach, których nazwami sa kolejne daty (DATAx). Na koncu skoroszytu mam arkusz(PODSUMOWANIE) , który z poprzednich arkuszy wyciaga okreslone informacje i przedstawia jakis tam wynik. Klopotliwe jest przeklejanie reczne informacji z arkuszy DATAx do PODSUMOWANIE. Pierwszym rozwiazaniem jakie zastosowalem to stworzenie w PODSUMOWANIE formuly
pxd743/3 24 Wrz 2007
witam za pomoca jak skonstruowanej formuly moge pobrac numer wiersza ostatniej niepustej komorki w kolumnie A w pliku XXX.xls (w tym pliku jest kilka arkuszy: IV, IQ, EV, EQ, PV, PQ, i PT, przy czym w kazdym ostatnia niepusta jest w tym samym wierszu) jesli odwoluje sie do niego z innego pliku. cala zabawa polega na tym ze nazwa pliku XXX jest zmienna - np w pliku 060.xls ostatnia
pxd743/3 24 Wrz 2007
Witam, czy jest jakis plugin, ktory modyfikuje poprawianie polskich slow w Wordzie, taki sposob ze bedzie zakladac, ze uzytkownik pisze slowa nie uzywajac pl-literek. Np. jesli napisze "mowil" - to od razu zmieni na "mówił", a nie bedzie mi pokazywal innych mozliwosci (mobil, mowie). Czy jest cos takiego do W2007 lub W2003? Pozdrawiam, JR
Michal AKA Miki4/4 23 Wrz 2007
Witam grupowiczow Wpadlem dzisiaj na wydawaloby sie prostej rzeczy: mam taki kawalek VBA: thisworkbook.worksheets("ARKUSZ").UsedRange.Sort Key1:=Range("AB2"), Order1:=xlAscending No i problem pojawil sie wtedy, kiedy musialem ten klucz sortowania zdefiniowac na podstawie numeru kolumny a nie jej oznaczenia literowego. Czyli wiem, ze mam sortowac np. wg 10 kolumny... Poradzilem
God Itself3/3 23 Wrz 2007
witam, mam taki oto kod: c = Workbooks(a).Sheets(b).Cells(1, 1).End(xlToRight).Column ... With Workbooks(a).Sheets(b) .Range("B2811:B2830").AutoFill Destination:=.Range(.Cells(2811, c), .Cells(2830, c)) End With mam prosbe o znalezienie bledu w czesci autouzupelniania "medoda autofill z klasy range nie powiodla sie" pzdr
God Itself1/1 21 Wrz 2007
witam, otzrymuje taki blad: (438, object doesn't support such property or method: kod jest taki: Sheets("a_P").Charts("Wykres 1").SeriesCollection(1).Points(1).DataLabel.Text = "=a_P!R45C4" nie mam pojecia co robie zle... natomiast jak napisze tak: With Charts("Wykres 1") With .SeriesCollection(1).Points(1) .DataLabel.Text = "=a_P!R45C4" End With End
Michal AKA Miki2/2 21 Wrz 2007
Witam grupowiczow... Mam pytanko do osob, ktore uzywaja excela razem z bazami danych... Otoz wymyslilem sobie, ze zrobie pare interfejsow w excelu (bo tak mi wygodnie i legalnie) i powiaze to z serwerem bazodanowym. No i wlasnie problem w tym, ze nie wiem, jaki serwer wybrac, zeby byl w miare bezawaryjny i malo klopotliwy od strony instalacyjnej (albo malo wymagajacy klient albo
Michal AKA Miki4/4 20 Wrz 2007
Witam, mam taki klopot. jest sobie tabela Tab1. towar ilosc dni produkcji tow1 23 234 tow2 234 234 tow3 12 123 tow4 2 123 tow5 23 98 tow6 12 98 tow7 12 88 tow8 13 88 ... teraz chodzi o pogrupowanie po kolumnie "dni produkcji" tak aby na wykresie pokazac na osi X slupki tygodnie produkcji (ten towar byl produkowany 4 tyg, a tamten juz 6 tyg) a na osi Y ilosc towarow, dni
Michal AKA Miki2/2 19 Wrz 2007
No i tak. Jest pisemko, wiadomo miejscowość i data z prawej, z lewej znak adresat treść podpis. Normalnie standardzik. Plik -> drukuj, i OK. I w tym momencie miejscowość i data w pierwszej lini zweża się do rozmiarow 0,5 cm moze nawet mniej. W efekcie drukuje sie zamiast miejscowosci i daty czarny kwadracik, poprostu nalozona literka jedna na drugiej z tej lini. Czy zapisze ten
giovaniiii@gmai...3/3 18 Wrz 2007
Nie bardzo sie znam na makrach. Potrzebuje napisac male makro, ktore zaznaczy mi kolejno 7 pol w aktywnym arkuszu poczawszy od akualnie wybranego pola. np. jestem aktualnie w polu A10 i chcem zeby zaznaczone zostaly wszystkie pola od A10 do D16 pozdrawiam Janek
Snake Plissken4/4 17 Wrz 2007
Jeszcze naprawde jedno pytanie widze ze można zrobić wszystko a można z kolumny pionowej A1 te 1200 nr tel . można przenieśc aby były w poziomie czyli 1A
Stefan Dbrowski2/2 15 Wrz 2007
Stefan Dąbrowski <stedab@o2.pl> napisał(a): > 2. Jak zrobić w pliku RAZEM zestawienie zbiorcze w przypadku np. pięciu > takich plików > umieszczonych w jednym folderze i nazywających się np. > ZACHÓD, WSCHÓD, POŁUDNIE, PÓŁNOC. Oczywiście w kazdym > regionie są inne obszary i dla nich ma być taka zbiorowka, uklad kolumn > jest identyczny natomiast różna może być w każdym regionie >
Stefan Dbrowski3/3 15 Wrz 2007
Witam! Jak w formule (i czy jest to w ogóle mozliwe) =SUMA.ILOCZYNÓW(([zach.xls]Arkusz1!$B$2:$B$63=$F$2)*([zach.xls]Arkusz1!$D$2:$D$63=G1)) zastąpić Adresy stałe $B$63 i $D$63 adresami dynamicznymi ponieważ ilość wierszy może być różna. Próbowałem z funkcjami ADRES i ILE.NIEPUSTYCH ale mi nie wychodzi:-( Pomożecie :-) Stefan
strach2/2 15 Wrz 2007
Ptrogram excel W kolumnie mam około 1200 nr fax ale każdy nr jest bez zera sprzodu czy jest jakas metoda zeby te zera podopisywać.
Marek3/3 14 Wrz 2007
Witam Mam następujący problem - w kodzie VBA automatyzującym mój arkusz Excela mam procedurę wysyłającą maila poprzez Outlook: Set appOutlook = CreateObject("Outlook.Application") Set oMail = appOutlook.CreateItem(olMailItem) oMail.to = przyklad@onet.pl oMail.Subject = ""mail testowy" oMail.HTMLBody = "<b>Tu zawartość maila w HTML-u</b>" oMail.Display oMail.Send Niestety, w
Marek3/3 14 Wrz 2007
Mam MS Excela, który generuje dwa pliki w Word. Od czasu do czasu (nie zawsze !) ni stąd ni z owąd, w trakcie automatycznego formatowania tabeli w jednym z nich, na niewinnej operacji .Selection.Tables(1).Columns(1).PreferredWidth = CentimetersToPoints(7) wywala sie taki bląd: Run-time error '462' The remote server machine does not exist or is unavailable Czy macie pomysl o co to
Johnson2/2 14 Wrz 2007
A co jeśli padnie mi dysk? albo postanowię kupić nowy? czy mogę ponownie zainstalować pakiet i pomyślnie go zarejestrować?
pxd742/2 14 Wrz 2007
Witam pojawiła się tania wersja MS Office 2007 dla Home and Student 2007 users (3 userów) ale postanowiłem najpierw wypróbować ją - ściągnąłem wersję próbną dostępną przez strony MS. Jakież jest moje zdziwienie - W Word i Excel mogę otwierać stare pliki ale nie mogę ich ani edytować ani zapamiętać ani wydrukować .... ?? Nie mogę też stworzyć nowego pliku. Oczywiście przy instalacji
pxd744/4 14 Wrz 2007
Witam. Brak mi pomyslu jak to zrobic. Mam jeden arkusz z kilkoma kolumnami i sporo wierszy (biling) sporo numerow. np. Arkusz 1 A B C D E 1 .. nr.tel .. .. KTO? 2 .. 111 .. .. ? 3 .. 555 .. .. ? 4 .. 999 .. .. ? Nastepnie w arkuszu drugim mam taki zbior. Arkusz 2 A B C 1 Kasia Basia Asia 2 111 444 777 3 222 555 888 4 333 666 999 np. Teraz potrzebuje funkcji ktora
Beer2/2 14 Wrz 2007
Witam Od paru dni znikły mi linijki (pozioma i pionowa) w Wordzie. Podejrzewam że wcisnąłem jakąś kombinajcę klawiszy podczas korzystania z MS OUTLOOK. Przejrzałem Opcje ale nigdzie nie widzę "ptaszków" do linijek. Wygląda to tak, jakbym miał włączoną jakąś opcję autoukrywania. Hudibyk
MiRRi1/1 13 Wrz 2007
Beer1/1 13 Wrz 2007
OK Znalazłem pełną treść umowy licencyjnej. I mam pytanie. W treści licencji jest taki zapis: "Oprogramowanie nie jest licencjonowane do użytku związanego z prowadzeniem działalności komercyjnej, nienastawionej na zyski lub przynoszącej zyski." I chyba nic więcej w temacie: kto może korzystać. Jak rozumieć ten zapis? Czy 'działalność komercyjna' znaczy tyle, co 'działalność
Rafal Kwaczala6/6 11 Wrz 2007
Czy jest jakas sprytna procedura kasujaca zawartosc schowka za pomoca VBA ( nie chodzi tu o Application.CutCopy......)
stedab@o2.pl2/2 11 Wrz 2007
Użytkownik "Stefan Dąbrowski" <stedab@o2.pl> napisał w wiadomości news:fc3lrn$c25$1@atlantis.news.tpi.pl... > Witam! Szanowny Stefanie Na poczatku chcialbym, zebys wiedzial, ze na usenet nie posyla sie plikow z zalacznikami, jesli grupa nie ma w nazwie slowa "bin" lub "binaries". Tego wymaga netykieta a pewnie rowniez FAQ tej grupy. A teraz do rzeczy. > 1. Jak w załączonym
Beer3/3 10 Wrz 2007
Witam! Znacie jakiś _darmowy_ viewer plików Microsoft Project?
cacup2/2 10 Wrz 2007
Witam! Jakis czas temu stworzylem sobie skoroszyt w Excelu 2003 do obslugi gabinetu. Zawiera on wiele arkuszy w sobie. W jednym z arkuszy, w komórce mam takie oto odwołanie: =ILOCZYN(WYSZUKAJ.PIONOWO(F214;ICD!$A$1:$C$75;2;FAŁSZ);N214) ICD to jak sie domyślam nazwa jednego z arkuszy skoroszytu. Na dolnej belce skoroszytu mam wszystkie arkusze tego skoroszytu, ale za cholere nie
Johnson8/8 10 Wrz 2007
W poprzedniej wersji excela uzywalem bardzo pozytecznej dla mnie funkcji "monituj o wlasciwosci skoroszytu", ktora powodowala, ze przy zapisywaniu nowego skoroszytu, po wpisaniu nazwy i klikneciu "zapisz" otwieralo sie okno z wlasciwosciami skoroszytu, gdzie moglem wpisac potrzebne mi opisy. W wersji 2007 za diabla nie moge znalezc miejsca, w ktorym moglbym uaktywnic te funkcje.
Beer5/5 10 Wrz 2007
Hello! Czy można sklecić hiperłącze w wordzie nie do pliku, a do konkretnego _arkusza_ w pliku excela?
Przemysław Rac...4/4 09 Wrz 2007
witam, z kilku tabel tworze sobie kwerendy pomocniczne, na podstawie kwerend pomocniczych kolejne kwerendy i na ich podstawie ostateczna kwerende.. czy zmiana kryteriow w kwerendzie pomocniczej spowoduje ze kwerendy wynikowe sie same zaktualizuja?
emel1/1 09 Wrz 2007
Dobra. Już sobie odpowiedziałem. Zakładka deweloper - wstaw - formanty Wszystko jest trudne zanim stanie się proste ;-) Użytkownik "emel" <_nie_baba@gazje_tka.net> napisał w wiadomości news:fbve2r$8fi$1@inews.gazeta.pl... > Jak w Excelu 2007 wstawiać obiekty (przyciski itp) znane z poprzednich > wersji Office z pasków narzędzi Formularze i Przybornik formantów? Chodzi > mi o
God Itself1/1 09 Wrz 2007
witam, zwracalem sie z tym problemem juz na kilku innych grupach, nie dostalem zadnych odpowiedzi... ci, ktorzy znacie accessa, rozwiejcie moje watpliwosci i powiedzcie czy ogole to co chce zrobic jest realne. dopiero co zaczalem uzywac accessa wiec wybaczcie niekiedy lamerskie pytania. do rzeczy, w bazie mam 3 tabele: 1. glowna (5 kolumn, pierwsza to NAMECODE) 2. pomocnicza
pxd742/2 07 Wrz 2007
Witam, Uprzejmie proszę o radę w takiej sprawie: Wstawiam film do PowerPoint i chcę, aby można było go w dowolnej chwili zatrzymać (zrobić pauzę). Jak zrobić coś takiego, by można bylo spauzować film wstawiony do prezentacji? pozdrawiam, A.
pxd742/2 06 Wrz 2007
Witam. W jaki sposób ustawić automatyczne odświeżanie kwerendy w Excelu 2003? Po uruchomieniu arkusza pobiera on dane z dbfa i na dzień dobry wyskakuje okno "Odświeżanie kwerend", klikam na przycisk "Włącz odświeżanie automatyczne". Następuje odświeżenie danych, zapisuję przed zamknięciem. Po kolejnym otworzeniu arkusza pojawia się ponownie okno "Odświeżanie kwerend". Jak zautomatyzować
pxd744/4 06 Wrz 2007
Użytkownik ""Paweł B."" <botul1979@wp.pl> napisał w wiadomości news:famil0$eqg$1@atlantis.news.tpi.pl... > Witam wszystkich, > > mam problem z makrami które zawierają w sobie funkcję sortowania danych. > Gdy zarejestruję makro przy użyciu sortowania z menu "Dane", dane w > arkuszu nie ustawiają się chronologicznie zgodnie z zadanym kluczem > filtrowania. > > Z kolei nagrywając makro
pxd741/1 06 Wrz 2007
Użytkownik "Jacek " <jacek.dul@NOSPAM.gazeta.pl> napisał w wiadomości news:fatoui$m45$1@inews.gazeta.pl... >> A gdzie masz zadeklarowaną tą zmienną w module standardowym czy w jakimś >> innym module? I jaki masz komunikat błędu? >> > Witam, nie mam komunikatu o błędzie. Ale czytałem, że Public nie powinno > być deklarowane w sekcjach Private, Nie ma czegoś takiego jak sekcja
Beer1/1 05 Wrz 2007
Witam Nie wiem, czy problem leży po stronie Office'a (2003), czy sprzętu... Kiedyś nie miałem problemów z robieniem znajomym zrzutów ekranów z Worda, Excela... (gdy chciałem coś wytłumaczyć), na których chciałem "złapać" jakieś 'tutorialowe' czynności, jak np. rozwinięte menu 'tagów', czy 'dymki' podpowiedzi wyświetlanych w Excelku. W Wordzie wszystko OK - jak po wklejeniu tekstu
Sławomir Stęp...1/1 03 Wrz 2007
In news:fbei7n$pao$2@nemesis.news.tpi.pl , *Fatrix* wrote: > Witam, > Mam problem. > Mam wartość wprowadzoną do komórki, potem na podstawie tej wartości liczone > są inne. Potem dane są sortowane i tu problem....zakres pewnych komórek > wychodzi poza sortowany obszar. Jeśli obliczenia rozgrywają się w ramach wiersza, to po sortowaniu powinny z tym wierszem poprzenosić się
Michal AKA Miki2/2 02 Wrz 2007
Witam, Mam problem. Mam wartość wprowadzoną do komórki, potem na podstawie tej wartości liczone są inne. Potem dane są sortowane i tu problem....zakres pewnych komórek wychodzi poza sortowany obszar. Nie wiem czy jasno to napisałem;) Czy ktoś może pomóc? Pozdrawiam fatrix
Cynio1/1 30 Sie 2007
zobacz tutaj http://42.pl/u/ucU, w dodatku jest funkcja =FORMULATEXT() która zwraca tekst formu y, jak to wyci gniesz to juz za pomoca jezeli powienine dac rad wyodrb nic te które zawieraj formu e sumy -- Pozdr. Cynio
Jacek1/1 27 Sie 2007
pxd74 <pxd74@NOSPAM.gazeta.pl> napisał(a): > Nie za bardzo rozumiem po co chcesz korzystać z procedury zdarzenia > BeforeClose. Ja bym to z robił w ten sposób, że w procedurze Click przycisku > na UserFormie logowania umieściłbym kod sprawdzjący czy taki użytkownik > istnieje i czy hasło jest poprawne, a w przypadku, gdy login albo hasło się > nie zgadza zamknąłbym skoroszyt z
God Itself2/2 25 Sie 2007
witam, przy otwieraniu plikow db pojawia sie zwykle monit o tym, ze plik zawiera wyrazenia niebezpieczne i czy chce go otworzyc i pozniej nastepuje porada odnosnie zainstalowania MS Jet 4.0 SP8 sciagnalem ta aktua;lizacje i przy jej instalcji otrzymalem info ze mam zainstalowane nowsza wersje i nie ma potrzeby jej instalowania troche mnie denerwuje ten brak trybu piaskownicy i
Michal AKA Miki2/2 12 Sie 2007
Witam, mam gorącą prośbę o pomoc w następującej kwestii. Mam plik excela z makrami, który otwoerany jest w trybie do odczytu. Chodzi o to aby przy zamykaniu nie było żadnych ostrzeżej że plik jest tylko do odczytu i pytania czy chcesz zapisać zmiany. Po prostu chcę aby plik zamknął się bez zapisywania zmian. Trochę kombinowałem i na podstawie m.in. lektury postów z tej grupy wykombinowałem
leksus75@o2.pl3/3 05 Sie 2007
Witam, mam następujące pytanie. Używam skoroszytu w którym mam makra, jest to pewnego rodzaju baza z danymi które wyświetlane są w userformach. Jednym z elementów danych jest obraz jpg który wyświetlany jest w "image" wraz z innymi danymi odpowiadającymi danej pozycji. Obrazy przechowuję w osobnym folderze gdzie są one ponazywane numerami odpowiadającymi danej pozycji. Chciałbym zrobić tak