Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Tajan1/1 04 Lis 2007
Witam! God Itself wrote: > witam, mam taki oto kod: > > Sub ReCreate() > Application.ScreenUpdating = False > > 'open template and save as new (ver) files and copy data [in loop] > > For i = 1 To 1 '1 to 13 > > Workbooks.Open Filename:=Sheets("present").Range("H2").Value & > "template.xls" Otwierasz plik, który staje się aktywny. > Workbooks("etykiety.xls").Sheets("present").
pxd742/2 04 Lis 2007
Komputer HP, Win XP, Word 2003. Na początku dokumentu nie można wprowadzić żadnej polskiej litery oprócz ó. Po wprowadzeniu czegokolwiek polskie litery wchodzą normalnie. Chcąc np zacząć tekst od Ż trzeba wprowadzić jakiś znak, Ż, a potem ten znak wykasować. Nie udało mi się tego powtórzyć, ale użytkownicy twierdzą, że zdarza się też, że takie wyłączenie polskich liter następuje w środku
Bajka4/4 03 Lis 2007
Witam , Wprawdzie nie jest to cośwybitnie trudnego ale zanim bym coś sensownego sklecił to troszkę czasu by upłyneło więc może poraz kolejny siegnąć z porad fachowców. :-) Są 3 arkusze: A, B,C chciałbym zrobić przeszukiwanie w każdym znich okreslonej wartości którą uzyskamy np. z inputboxa nazwa = InputBox("Wpisz czego poszukujesz") If nazwa = "" Then Exit Sub End If
Beer3/3 03 Lis 2007
Witam W Wordzie jest baardzo wygodny skrót Ctrl+[ i Ctrl+] do zmniejszania i zwiększania wielkości czcionki. Przy czym zwiększa on każdą czcionkę o wartość "1", czyli jeśli pierwotnie były czcionki np. 12 i 14, to po skrócie Ctrl+] będzie odpowiednio 13 i 15. A jak taki "myk" zrobić w Excelu? Wklepując wielkość czcionki w okienku sprowadzamy wszystkie do wybranej wielkości, a nie
Tajan1/1 02 Lis 2007
Bajka wrote: > mam takie makro ktore ukrywa mi pewne wiersze w zaleznosci > od zmiennej "dep" (...) > i wszystko hula pięknie do momentu aż nie wydrukuje czegokolwiek, > po wydrukowaniu jakiekś strony albo po wyświetleniu podglądu wydruku , > cała operacja przedstawiona powyżej > trwa jakies 20 x dłużej ( czyli ok 20s) > napewno ma to związek z przygotowywanym gdzies w pamięci obrazem
BraZby9/9 02 Lis 2007
witam, chcialbym uzyskac efekt rozsztrzelonego tekstu.. tzn zeby po kazdym znaku byla wstawiona spacja... np by zmianiela tekst 'Polska, 2006' na 'P o l s k a , 2 0 0 6 ' pzdr
pxd743/3 02 Lis 2007
Witam, czy w Office 2007 mozna ustawic wyglad tradycyjnego menu z poprzednich wersji a nie te historie obrazkowe ktore sa standardowo? Czy ktos mial problem z Excellem w Office 2007 polegajacy na wyswietleniu bledu po zamknieciu programu (standardowy ekran bledu, utrata niezapisanych danych, uruchomienie ponowne itd.). Tomek
pxd743/3 02 Lis 2007
Witam, Zakładam, że można ;) tylko nie wiem jak :( Potrzebuje wyłączyć jedną opcję w danym arkuszu, a mianowicie chcę aby nie można było użyć opcji zapisu "Zapisz jako ...". Jak to zrobić ?? -- Pozdr. ==PiNo==
pxd742/2 02 Lis 2007
Cześć, Mam pytanie jak do prezentacji dodać zegarek, który będzie pokazywał czas trwania prezentacji Pozdrawiam, Abme
pxd742/2 02 Lis 2007
Witam serdecznie szanownych kolegów Czy możecie mi poradzić..Chce w prezentacji w Power Poincie umieścić na slajdzie przycisk "CommandButton1" w którym będzie odwołanie do animacji zrobionej we flas'u jakiej trzeba użyć funkcji aby to uruchomić.. Dziękuje i Pozdrawiam
pxd742/2 02 Lis 2007
Witam grupowiczow, robie prezentcje w PowerPoint, w ktorej ma byc muzyka. Ale przy zapisywaniu do pliku *.pps, ta muzyka nie dziala, tzn, dziala jesli jest oddzielny plik muzyczny w tym samym katalogu, ale jak przekopiuje sam plik *.pps na inny komputer, to juz muzyki nie ma :-( W jaki sposob skompilowac plik do *pps tak, zeby muzyka juz byla w tym pliku a nie zeby ja jeszcze pobieral?
pxd742/2 02 Lis 2007
Witam! W tabeli w kolumnie A są nazwy tygodni (Tydz_1....Tydz_40, Tydz_41 itd), zaś w kolumnie B dane wyliczane odpowiednią formuła. Jak programowo w momencie aktywacji arkusza ustawić się na ostatniej nazwie tygodnia zawierającego w kolumnie B dane większe od 0? pozdrówka Stefan
pxd741/1 02 Lis 2007
Uytkownik "Wojciech Karczewski" <adrian_marcato@gazeta.pl> napisa w wiadomoci news:ff9one$693$1@atlantis.news.tpi.pl... > Witam serdecznie. > Moj problem polega na tym, ze kiedy uzywam opcji widok----->uklad > wydruku, to na dokumencie ma krateczke, ktorej nijak nie moge > zlikwidowac.Czy ktos z szanownych grupowiczow zna sposob, aby sobie z > tym poradzic? Na pasku narzdzi
pxd742/2 02 Lis 2007
mam taki kod arkusza: Private Sub Worksheet_Calculate() Dim rang As Range Application.ScreenUpdating = False Application.EnableEvents = False For Each rang In Range("P6:S6") If rang.Value = "-" Then rang.Interior.ColorIndex = 2 rang.Font.ColorIndex = 2 ElseIf rang >= -1 And rang < -0.8 Then rang.Interior.ColorIndex = 11 ElseIf rang >= -0.8 And rang < -0.6
pxd742/2 02 Lis 2007
Witam, czy ktoś może wie, jak dokonać następującej czynności z korespondencją seryjną w MS WORD: Jeśli mam taką tabelę, i chciałabym pogrupować korespondencję po polu E-Mail aby w efekcie finalnym, wygenerować 2 Maila/dokumenty, a nie 6 osobnych. Email Emplyee Sales Atlanta@atlanta.com Smith 3,000.00 Atlanta@atlanta.com Gates 50,000.00 Atlanta@atlanta.com Henderson 10,000.00
pxd748/8 02 Lis 2007
Witam Kurczę... aż mi wstyd, ale mimo wszystko zapytam :-) Matematykę człek skończył daaawano temu i mimo, że zawsze ją lubiłem i chyba byłem niezły, to teraz przez wszechobecną elektronikę (komputery i kalkulatory) chyba się uwsteczniłem ;) Jaka jest MATEMATYCZNA reguła, zasada zaokrąglania w przypadku ostatniej cyfry "5"? Czy zaokrągla się 'w górę', czy 'w dół'? Czy wartość: 15,
Michal AKA Miki2/2 31 Paź 2007
W arkusz1 mam listę (A2:A6, w rekordzie A1 mam nagłówek), z której w arkusz2 użytkownik wybiera stosowne wpisy. Zrobione standardowo przy pomocy sprawdzania poprawności. Wszystko poprawnie. ALE... Po kliknięciu na listę w komórce chciałbym móc wybierać elementy listy lub wpisywać np. pierwsze 3 litery a potem wybierać z propozycji listy. Oczywiście nie będzie dopuszczalne wstawianie
Beer2/2 31 Paź 2007
Witam Baaardzo często dostaję dokumenty, w których ludziska piszą metry kwadratowe w postaci "m2". Teoretycznie mógłbym to zostawić, ale czasem mnie to drażni i zamieniam "2" na indeks górny. Szybki skrót znam: ctrl+shift+=. Ale wymaga to każdorazowego zaznaczenia owej dwójki i gdy jest ich dużo, to dość długo jednak trwa... Tak więc spróbowałem użyć zamiany hurtowej (ctrl+h).
madreusster@gma...1/1 31 Paź 2007
Witam! Zagadnienie dość powszechne. Chcę wyeksportować z bazy dane poprzez PHP do pliku XML (rzecz trywialna) i to tak by bezboleśnie otworzyć go w Excelu lub Word (Office 2003 lub wyższy), z odpowiednimi nagłowkami i stopkami, itp. Czyli nie chodzi o same suche dane jako takie upchane w XML, ale o pełnoprawny Office'owy dokument gotowy do użycia (wydruku). Generalnie z samym eksportem
MaREK7/7 30 Paź 2007
Witam! Proszę o wskazówkę jak powinien wyglądać warunek, podobny do tego: > =JEŻELI(A2="0.33";0,33;0,5) który sprawdza komórkę A2 i jeżeli w niej wystąpi określony ciąg znaków to z komórkę B2 wpisz 0,33, a jeżeli nie wystąpi to wpisze 0,5. Powyższy warunek jest prawdziwy tylko i wyłącznie dla komórek, w których występuje 0.33, ale jeżeli w komórce jest wpisane: "Piwo 0.33" to
Maciej Sowikows...1/1 30 Paź 2007
Mam excel 2003 i mam problem z tabelą przestawną tbl_podsumowanie. Tabela tbl_podsumowanie znajduje sie w arkuszu podsumowanie. Tabela tbl_podsumowanie pobiera dane z innego arkusza tbl_dane wg schematu: strona: miesiac wiersz: kierowca, auto dane: suma_ z_ ilosc_km, suma_z_ilosc_godzin Arkusz tbl_dane jest zablokowany i chroniony poza jednym wierszem do ktorego wprowadza sie
zbiniek1/1 30 Paź 2007
Witam! Tylko nie wyzywajcie mnie, że Excel do tego nie służy!!! Ja to wiem, ale w pracy mamy Office'a bez Accessa i nic na to nie poradzę. Chcę napisać małą bazę działającą właśnie w Excelu. Ma to być obsługa warsztatu elektrycznego, czyli musi obsługiwać magazyn, zlecenia przez warsztat wykonywane itp., itd. Może ma ktoś cosik podobnego już zrobione i chciałby się podzielić z
==PiNo==2/2 29 Paź 2007
Witam, Sytuacja: * Mam udostępniony skoroszyt * Nikt go teraz nie ma otwartego oprócz mnie Problem: Przy próbie zniesienia udostępnienia Excel (dosyć często) podaje, że skoroszyt ten jest aktualnie używany przez innych użytkowników. I nie można tego udostępnienia znieść - muszę użytkowników wyrzucać ręcznie. Osoby te co prawda używały kiedyś tego skoroszytu, ale teraz mają nawet
Michal AKA Miki4/4 29 Paź 2007
Witam Mam pytanie do znawców EXCELA Wyobraźcie sobie że mam arkusz z następującymi danymi: A B C 1 1200 300 2 2 2789 423 3 Muszę napisać takie macro które przerobi te dane na pojedyńcze wiersze zgodnie z ilością podaną w kolumnie C A B 1 1200
szymek5/5 28 Paź 2007
Witam, mam sprawe do znawców tematu i expertów Excela 2 sprawy: 1. W kolumnie A wpisuje PESEL osoby (kolumna sformatowana Liczby/Kategoria/Tekstowy). W kolumnie B oczekuje na "TRUE" dla mezczyzn lub "FALSE" dla kobiet. Uwaga: Na wyjsciu jednak oczekuje "TRUE"/"FALSE" jako ciagi znakow tekstowych, a nie wartosci logicznych PRAWDA/FAŁSZ (polskiego Excela) - juz tlumacze dlaczego.
szymek5/5 27 Paź 2007
Witam grupowiczów. Pierwsze moje pytanie: W jaki sposób zmusić Excela 2003, aby po wpisaniu do komórki jakiegos znaku lub ciągu znaków małą literą zamienil go automatycznie po nacisnieciu entera na wielką literę/ciag znaków wielką literą? I sprawa druga, troche bardziej rozwinieta: W A1 (kol A) wpisuje nr PESEL (kolumna sformatowana na "Tekstowe"), w B1 (kol B) go waliduje za
janusz3/3 25 Paź 2007
Witam, jak za pomocą vba wysłać znak "-" (minus na klawiaturze numerycznej) np. żeby zwinąć rozwijaną listę. naczytałem się sporo o vbKeySubtract ale jakoś nie mogę tego skojarzyć, może jakiś przykład? dzieki, Bajka
God Itself8/8 24 Paź 2007
witam, mam taki oto kod: Sub All_creation() Application.ScreenUpdating = False Dim VBCodeMod As CodeModule Dim StartLine As Long Dim HowManyLines As Long Dim PPObj As Object Set PPObj = CreateObject("PowerPoint.application") Sheets("ID").Cells(43, 11).Value = 3 a = Range("M50").Value For i = 1 To a 'a = 140 (LICZBA ITERACJI) Sheets("ID").Cells(50, 11).Value = i
Snake Plissken2/2 23 Paź 2007
Witam Na kilku komputerach i serwerach zainstalowalem sp3 dla Office 2003. Teraz przy probie modyfikacji Office'a, przy kazdym komponencie znajduje sie ikona instalacji przy pierwszym uzyciu badz modul niedostepny. Czy ktos spotkal sie z tym? Czy ktos wie jak rozwiazac problem? pozdrawiam tezeq -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Michal AKA Miki4/4 22 Paź 2007
Witam wszystkich, poradzono mi abym się tutaj zwróciła o pomoc. Musze w pracy wpisać w exela dane z jednego bardzo starego programu które praktycznie można przesłać najlepiej tylko drogą elektroniczną poprzez e mail. Są to zawsze te same informacje imię nazwisko itp pookładane w stałej kolejności - chyba ze dane pole jest puste to wtedy nie występuje w e- mailu. Rekordów jest około
eml1/1 21 Paź 2007
Witam! Pogooglałem trochę i nic nie znalazłem dlatego zdecdowałem się zapytać. Gdzie mogę otrzymać certyfikat do podpisywania makr vba w Excelu i ile taka przyjemność kosztuje? Google wyszkały na tę okoliczność tylko selfcert.exe, który znam i który mnie nie satysfakcjonuje bo jego zakres działania jest ograniczony właściwie tylko do komptera na któym certyfikat jest wystawiony. Liczę
Bajka1/1 19 Paź 2007
Witam , bywa tak że w pewnych sytuacjach importujemy do pliku txt jakies dane np. informacje z polecenia ping, ktore czasem trwaja kilka sekund, potem chcielibysmy otworzyc ow pliczek txt w excelu, ale w takim momencie aby byc pewnym ze owa operacja importu do pliku textowego sie zakonczyla , da sie to jakos zbadac za pomoca kodu vba ? pozdrawiam Bajka
Mariusz M.2/2 19 Paź 2007
Witam. Przy uruchomieniu pliku Excel wyswietla że dukument zawiera makra. Jednak na liście makr jak i w edytorze Visual Basica nie widać żadnego makra. Jak je znaleźć i się go pozbyć. Dokument jest dość zaawansowany i wolałbym go nie pisać od nowa. Jeszcze spróbuję przekopiować arkusze do nowego dokumentu... -- Mariusz
Tomek5/5 18 Paź 2007
Witam, czy mozliwe jest cos takiego: Mam w jednej i tej samej komorce tekst: IMIE NAZWISKO mozna to jakos z automatu zmienic na NAZWISKO IMIE Dzieki i pozdrawiam
pi0trek1611/1 16 Paź 2007
witam, mam następujący problem z aktywacją pakietu MS Office Basic Edition 2003 w roku 2003 byl instalowany system windows xp prof. oraz w/w pakiet office 2003. Oczywiście wersje oryginalne. Nastepnie, przedz aktywacją systemu i pakietu, został zrobiony obraz partycji. Teraz padla płyta, podmieniona zostala na inna, odtworzona została partycja. Pojawil sie problem z logowaniem do
Agnieszka Masł...1/1 15 Paź 2007
Witam, czy ktoś może wie, jak dokonać następującej czynności z korespondencją seryjną w MS WORD: Jeśli mam taką tabelę, i chciałabym pogrupować korespondencję po polu E-Mail aby w efekcie finalnym, wygenerować 2 Maila/dokumenty, a nie 6 osobnych. Email Emplyee Sales Atlanta@atlanta.com Smith 3,000.00 Atlanta@atlanta.com Gates 50,000.00 Atlanta@atlanta.com Henderson 10,000.00
Tajan2/2 15 Paź 2007
hej, Formuła w wyniku zwraca wartość innej komórki z tekstem: "NAZWISKO imię". Jak ustawić format komórki, aby jej wartość była tylko: "NAZWISKO". A może zmienić formułę? pzdr
Brandon1/1 15 Paź 2007
www.BrandonsCastle.com
fatrix1/1 13 Paź 2007
Witam, Mam formularz, w którym jest pole tekstowe, które odpowiada nazwie kolumny z tabeli. Jak zrobić, żeby połączyć 2 kolumny ze sobą: np. mam kolumne imię i kolumnę naziwsko, jak zrobić, żeby w formularzu imię było w tym samym polu co nazwisko? Pozdrawiam fatrix
stedab@o2.pl3/3 12 Paź 2007
Witam! Mam dane" W zakresie A4:A100 liczba punktów, w zakresie B4:B100 płeć, w zakresie D4:D100 stanowisko (jest ich kilkanaście). Muszę policzyć ,średnią liczbę punktów dla kobiet dyrektorów lub kobiet kierowników. Umiem zrobić to funkcją BD.ŚREDNIA i moim zdaniem tak jest najlepiej, ale czy da się to policzyć bez żadnych pośrednich zakresów (dla funkcji bazodanowych jest to zakres
Michal AKA Miki6/6 11 Paź 2007
witam dziwna sprawa dzieje sie z moim outlookiem (office 2003). Gdy mam otwarty program i gdy wracam np po kilku minutowej przerwie to w momencie gdy klikne na jakis folder outlook zawiesza mi sie na dosc dlugo ok 3min, a dysk pracuje na maxa (informuje, ze nastepuje wiazanie danych). Czesto tez tak sie dzieje gdy tylko sprawdzam emaile (wyslij/odbierz). Potem jak juz to zrobi to
stedab@o2.pl3/3 11 Paź 2007
Witam! Mam w kilku arkuszach sporo wykresów i tabelek. Od pewnego momentu przy jakiejkolwiek próbie zmiany wywala mi komunikat "W tym skoroszycie nie można zastosować większej liczby nowych czcionek.". Dostałem za zadanie zmienić "wystrój" arkusza i niestety kicha :-( Jak rozwiązać ten problem? pozdr Stefan
pxd743/3 10 Paź 2007
Witam, czy jest możliwość, jeśli tak to proszę o wskazówki jak, ustawienia w MS office 2000, 200 2007, automatycznego wklejania w trybie wklej specjalnie jako tekst, po przez ctrl+v. Z góry dziękuję za pomoc. -- Pozdrawiam Marek Skype: marek.pl || GaduGadu 4086323 || eMail: maremo[at]oDWA.pl -> DWA=2
pxd7419/19 10 Paź 2007
On 14 Wrz, 14:48, "Tosiek" <antoniba...@gazeta.pl> wrote: > Witam > > Z eksploratora potrzebuję skopiować nazwy plików do Excela. > Jak to zrobić? wrzuć poniższy kod Sub Listplikow() Directory = "h:\" r = 1 ' Wstawienie nagłówku Cells.ClearContents Cells(r, 1) = "Nazwa pliku" Range("A1").Font.Bold = True ' Pobranie pierwszego pliku f = Dir(Directory,
pxd741/1 10 Paź 2007
Użytkownik "Zbig" <sko...@mp.pl> napisał w wiadomości news:fdh4cd$eit$1@nemesis.news.tpi.pl... > A co wy na to? > http://groups.google.com/group/microsoft.public.excel/browse_thread/t... > /2bcad1a1a4861879/2f8806d5400dfe22?hl=en#2f8806d5400dfe22 > Najnowszy Microsoft Excell 2007 posiada bardzo poważny błąd przy > obliczeniach, konkretniej przy mnożeniu. Przykładowo spróbujcie
pxd742/2 09 Paź 2007
Witam, wszystkich Mam następujące zagadnienie, przygotowalem plik Word przy uzyciu VBA i Form, znajdują się tam pola do wypełniania i jest tych pol x, moj problem polega na tym że chciałbym aby dane które beda znajdowały się w tych polach mogly zostac wyeskportowane do pliku np. "aaa.txt", oraz w pozniejszych czasie zaimportowane w to samo miejscie. Jak powininen wygladac kod VBA , aby
pxd742/2 02 Paź 2007
Witam! Mam następujący problem, musze zrobić papier firmowy, gdzie na górze będzie grafika z nazwą i logo firmy, na dole dane teleadresowe, a po środku pod tekstem duże szarawe logo firmy na którym będzie tekst. I nie było by w tym nic skomplikowanego gdyby nie to że ma to być tylko na pierwszej stronie, na pozostałych już nie. Kobinowałem z wstawianiem nagłówka i stopki, ale wtedy
pxd742/2 02 Paź 2007
Rafal D. <raf_dyd@nospam.wp.pl> napisał(a): > Witam. > > W komórce mam podany czas w formacie (minuty:sekundy), np. 03:24. > Chciałbym zamienić to na sekundy, ale mam problem. Zamiana powinna dawać > w wyznaczonej komórce wartość liczbową (w tym przypadku powinno to być 204). > Może mi ktoś pomoże? Z góry dzięki za pomoc. Na przyszłość nic nie rodzielaj, tylko zmień format
pxd742/2 02 Paź 2007
Jestem bardzo początkujący i nie mam pomysłu jak winna wyglądać procedura w VBA (word 2007) która: 1. w danym łańcuchu tekstowym sprawdzałaby czy istnieje określony znak (np "a"); 2. jeśli taki znak istnieje zmieniałby ten znak na inny znak (np. "b") Czy może ktoś by mi mógł pomóc ? -- @2007 Johnson http://johnsonpl.blogspot.com/ http://notki.com.pl/johnson "Mądrość jest córką
Marcin Szumilas3/3 01 Paź 2007
Dzień dobry! Excel 2003. Czy da się jakoś łatwo policzyć komórki z zakresu o danym formacie? Na przykład chcę wiedzieć, ile jest komórek w zakresie, które mają zawartość "p" i wypełnienie zielone. Szukałem w archiwum, ale nie znalazłem. Dzięki, pozdrawiam, Marcin Sz.