Proporcjonalna czcionka Temat: Ustawienia znaków dla XP Pro
Autor: ewiwaska Data: 03 Cze 2011
Odwołania:
Przepraszam, że się powtarzam o tych znakach, ale nie mam znikąd pomocy. Bardzo mi zależy, proszę o radę. Pisałam kilka postów wcześniej - ale dlaczego nie widać tekstu tematu? W skrócie: nie działają żadne formuły obliczeniowe w tabelach worda. Radzę sobie wchodząc przez sieć z kompa obok do mojego pliku, aktualizuję pola, tabela się przelicza, siadam z powrotem do swojego i działam dalej (rysunki rysikiem, opisy itd, dlatego muszę to robić w wordzie). "U mnie" pojawia się komunikat: "!nieprawidłowe ustawienie znaków". Co robić? Sytuacja wskazuje, że to coś z windowsem, ale system aktualny, język polski, klawiatura programisty, zgodność dla office 2003. Przychodzi mi do głowy jakieś kodowanie znaków, ale gdzie to się ustawia? Wszystko jest defaultowo. Może coś się przestawiło z/na/od Unicode na europejskie środkowo itd itp lub odwrotnie. Problem pojawił się po naprawie windowsa (wgranie/naprawa systemu). Czy można to jakoś ponownie naprawić? czy wgrywać od nowa na świeżo windows. Obawiam się jednak, że znikną mi wszystkie ustawienia i personalizacje. No i czy to coś pomoże. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie sugestie i pomoc. Pzdr.
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.