Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Problem z pamiecia
Autor: Michal Kawecki Data: 20 Wrz 2010
Odwołania: 1 2
Dnia Mon, 20 Sep 2010 22:09:02 +0200, Michal Kawecki napisał(a):
> Dnia Mon, 20 Sep 2010 10:47:04 -0700, Peppers napisał(a): >
>> Przepraszam, ze tyle razy ale przgeladarki najpierw pisala, ze moje pytanie >> nie zostaly zarejestrowane a potem ja wyswietlila. Naprawde nie chcialbym byc >> uznany za spammera. >> >> Raz jeszcze dziekuje! >> >> Kazdorazowo podczas proby instalacji jednej konkretnej aplikacji >> (Fifa11_demo) system wyrzuca mi blad: `Instrukcja odwoluje sie do pamieci pod >> adresem: 0x5bc86930 Adres 0x5bc86930 nie moze byc written` >> Co ciekawe podany adres pamieci jest zawsze ten sam (0x5bc86930) zas blad >> pojawia sie regularnie tylko i wylacznie przy probie zaisntalowania tej >> jednej konkretnej aplikacji (Fifa11_demo) Poza tym, mimo cigalej pracy, moj >> system wydaje sie byc stabilny. W kazdym razie nie spotykam sie z podobnymi >> blademi podczas codziennej pracy na nim. >> System zostal sprawdzony pod katem nieprawidlowych wpisow w rejestrze oraz >> pod katem zlosliwego oprogramowania. Pamiec rowniez zostala sprawdzona i nie >> zawiera bledow >> Moj system to Windows XP z 2,5GB RAM (1024+1024+512) >> Panowie z pomocy technicznej EA nie byli zbytnio zainteresownai moim >> problemem. Stwierdzili jedynie, ze ich aplikacja jest na pewno prawidlowa zas >> ja powinieniem sformatowac dysk i zainstalowac system od zera gdyz pewnie >> zawiera on bledy. >> W miare mozliwosci prosze o pomoc i porade. Podkersle jeszcze raz wydaje sie >> ze problem dotyczy tylko jednej aplikacji i jednego konkretengo adresu: >> 0x5bc86930 >> Dziekuje!
> > ZTCP takie błędy występują w przypadku konfliktu bibliotek dll. Dlatego > porada, aby system postawić na nowo, nie brzmi wcale nierozsądnie. > > W każdym razie, Twój problem nie ma nic wspólnego z hardware. Na > początek spróbuj przywrócić wszystkie zmienione pliki systemowe na > oryginalne poleceniem sfc /scannow (przygotuj płytkę instalacyjną), a > potem wyrzuć wszystkie niepodpisane sterowniki po wyświetleniu ich listy > poleceniem sigverif.exe.
Podam jeszcze kilka możliwych rozwiązań: - przeskanuj system pod kątem rootkitów i trojanów (np. tym: ComboFix http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix), - wyłącz wszelkie programy działające w tle przy pomocy msconfig.exe - w szczególności Skype, Dell*, DLG.exe, itd., po czym zrestartuj komputer, - wyłącz DEP, - odinstaluj wszelkie dodatki działające w tle, w szczególności wszystko co ma Google w nazwie, a także wszelkie programy modyfikujące shell Windows, wygląd pulpitu, Norton Antivirus (dokładnie - ich uninstallerem), Adobe Photoshop, PowerDVD, itp., - uaktualnij system do SP3, zainstaluj wszystkie poprawki post SP3, - wykonaj dokładny skan dysku poleceniem chkdsk -r c:. - a jak nie pomoże to po prostu postaw nowy system.
M. /odpowiadając na priv zmień px na pl/