Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Problem z Exchange Server i niektórymi kontami
Autor: lwadmin Data: 26 Paź 2010
Odwołania: 1
Witam, Jeżeli chodzi o adresy gidze możesz sprawdzić czy twoje IP jest na czarnej liście to polecam stronę, http://www.mxtoolbox.com/SuperTool.aspx lub http://www.myiptest.com Najlepiej jest użyć narzędzia SMPTDIAG http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?familyid=bc1881c7-925d-4a29-bd42-71e8563c80a9&displaylang=en dla exchange poczytaj jak działa problem będziesz miał z głowy. Pozdrawiam, lwadmin pawelk napisał:
> Witam, pracuję w duńskiej firmie, która nalega, aby korzystać z ich > serwera mailowego (co jest oczywiste). Mam jednak problem, ponieważ, > korzystając z ich serwera nie mogę wysyłać, a także odbierać maili z > kilku polskich portali, takich jak Wirtualna Polska, Interia, Onet, > większość adresów kończących się na com.pl. > > Pierwsza wersja informatyka z Danii była taka, że to ich ISP blokuje > takie adresy (wp.pl, com.pl itp), ponieważ to wylęgarnia spamu itp. Ale > trochę to lipne było, ponieważ jak założyłem na ich outlooku
(pracujemy
> na zdalnym pulpicie) konto o2.pl, to maile do wp dochodzą bez problemu. > Ostatnia wersja jest taka, że nasz adres mailowy został gdzieś zbanowany > za rozsyłanie spamu. W sumie to też nieco dziwne, bo pierwszy raz > słyszę, żeby nie można było wysyłać maili na adres posądzony o > rozsyłanie spamu. > > Mam dwa pytania. > 1. Gdzie mogę sprawdzić, czy moja domena nie jest wpisana do jakiegoś > rejestru spamerów? > 2. Czy ktoś bardziej obeznany mógłby przyjrzeć się komunikatowi jaki > dostaje po wysłaniu maila na wp.pl i stwierdzić, czy to rzeczywiście > blokada za spamowanie, czy może coś innego? > > dzięki i pozdrawiam > Pawelk > > Poniżej komunikat, który otrzymuje od serwera. > -------------------------------------------------------------------- > > This is the Postfix program at host pasmtpA.tele.dk. > > #################################################################### > # THIS IS A WARNING ONLY. YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE. # > #################################################################### > > Your message could not be delivered for 1.0 hours. > It will be retried until it is 4.0 days old. > > For further assistance, please send mail to <postmaster> > > If you do so, please include this problem report. You can > delete your own text from the attached returned message. > > The Postfix program > > <janinaboromir@wp.pl>: host mx5.wp.pl[212.77.101.9] said: 421 service > temporarily unavailable (in reply to DATA command) > > > > Reporting-MTA: dns; pasmtpA.tele.dk > X-Postfix-Queue-ID: DB3C9800365 > X-Postfix-Sender: rfc822; xxx@wrp.pl > Arrival-Date: Mon, 14 Sep 2009 11:22:11 +0200 (CEST) > > Final-Recipient: rfc822; xxx@wp.pl > Action: delayed > Status: 4.0.0 > Diagnostic-Code: X-Postfix; host mx5.wp.pl[212.77.101.9] said: 421 service > temporarily unavailable (in reply to DATA command) > Will-Retry-Until: Fri, 18 Sep 2009 11:22:11 +0200 (CEST) > > > > Received: from lf8.landbrugnet.dk > (cpe.ge-0-1-0-255.odnxj2.customer.tele.dk [87.48.158.162]) > by pasmtpA.tele.dk (Postfix) with ESMTP id DB3C9800365 > for <xxx@wp.pl>; Mon, 14 Sep 2009 11:22:11 +0200 (CEST) > Content-class: urn:content-classes:message > Return-Receipt-To: "xxx" <xxx@wrp.pl> > MIME-Version: 1.0 > Content-Type: multipart/related; > boundary="----_=_NextPart_001_01CA351D.00AD80B4"; > type="multipart/alternative" > Subject: test > Disposition-Notification-To: "xxx" <xxx@wrp.pl> > X-MimeOLE: Produced By Microsoft Exchange V6.5 > Date: Mon, 14 Sep 2009 11:23:21 +0200 > Message-ID: <4CC7DDCA7EBC9B499ADB76A7F0F2D567014AF294@lf8.landbrugnet.dk> > X-MS-Has-Attach: yes > X-MS-TNEF-Correlator: > Thread-Topic: test > Thread-Index: Aco1HQA/+4ysd+7mSd6G9kzSFEIbxQ== > From: "Pawel Kochanek" <xxx@wrp.pl> > To: <xxx@wp.pl>
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.