Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Nie mogę wysłać e-mail
Autor: Lwadmin Data: 26 Paź 2010
Odwołania: 1
Witam, Proszę napisać jakiego konta Pani używa (typ, pop3) Jeżeli używa Pani konta typu pop3. Taki monit świadczy o braku autoryzacji użytkownika. Może Pani zrobić test np spróbować zalogować się na dane nowego usera. Przez www czyli wpisuje Pani nową nazwę użytkownika i hasło, jeżeli się uda nowe hasło i użytkownik działają. W samym outlooku może Pani sprawdzić ustawienia Narzędzia -->Ustawienia kont --> zmień Pola Imie Nazwisko: Pani Imie Nazwisko adres email: nazwa@mojadomena.pl np test@o2.pl Typ Konta pop3 jeżeli takiego konta Pani używa, Serwer poczty przychodzącej np Poczta przychodząca (POP3): poczta.o2.pl Poczta wychodząca (SMTP): poczta.o2.pl Proszę pamiętać że to tylko przykład. --> Informacje o logowaniu --> Nazwa użytkownika nowa nazwa użytkownika którego Pani założyła nowe hasło. wybieramy więcej ustawień -->ogólne pierwsze pole ustawia pani dowolną nazwę dla konta pole zwortny adres emial. Pani adres email potem przechodzimy do zakładki -->serwer wychodzący. Musi być zaznaczona opcja Serwer wychodzacy (SMTP) wymaga uwierzytelniania zaznaczona opcja użyj tych samych ustawień co moj serwer poczty przychodzącej. To powinno rozwiązać sprawę. sylwiunia127 napisał:
> Witam, mam pewien problem z wysłaniem wiadomości. Ostatnio zmieniłam > konto, usunęłam stare i założyłam nowe. > Gdy chcę wysłać wiadomość to pojawia mi się komunikat: > Sprawdź czy nazwa użytkownika i hasło do serwera są poprawne. Gdy > wpisuje mój nowy login i hasło nie działa, a jak wpiszę stary to > działa tylko nie chce wysłać tej wiadomości. > > -- > > ---- > Wysłano z serwisu www.outlook.pl > Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.